[quote=Milera,2015 03 24, 16:43]
Gali, mano vyrui atejo is anstoliu laiskas kad susimoketu, nes mama jau mirusi buvo. Ir isvis jis tuo metu, kai buvo issiskolinta buvo kariuomeneje.
Papildyta:
[quote=lelijabalta1,2015 03 23, 08:26]
Sveikos, ar jau deklaravote pajamas ir turtą pagal naują įstatymą, gyvenantiems savivaldybės būstuose? nerandu aš ten tokios formos...
As isvis nesusigsudau kaip ten kas cia jau siais reikia uz 2014m deklaruoti ar kitais reikes uz 2015m deklaruoti, nes istatymas tai 2015m. Sausio1 isigaliojo
[/quote]
Nesvarbu, kad įstatymas įsigaliojo 2015 sausio 1 dieną, reikia už 2014 metus deklaruoti, o 2016 m. už 2015 m.
O kokios sumos dabar nebegalima virsyti?kaip musu seimai nurodyta 22VRP, turtas 75VRP? Tai kokia suma cia atitinka?
QUOTE(Milera @ 2015 04 16, 14:20)
O kokios sumos dabar nebegalima virsyti?kaip musu seimai nurodyta 22VRP, turtas 75VRP? Tai kokia suma cia atitinka?
Teisę būti įrašytais į sąrašą socialinio būsto nuomai turi asmenys ir šeimos:
kurių duomenys apie jų gyvenamąją vietą Lietuvos Respublikoje, o neturinčiųjų gyvenamosios vietos apie savivaldybę, kurios teritorijoje gyvena, yra įrašyti į Lietuvos Respublikos gyventojų registrą,
kurių Gyventojų turto deklaravimo įstatyme nustatyta tvarka už kalendorinius metus deklaruotas turtas (įskaitant gautas pajamas) iki prašymo suteikti paramą būstui išsinuomoti pateikimo dienos neviršija nustatytų pajamų ir turto dydžių:
asmens be šeimos: pajamos 38 VRP*, turtas** 93 VRP*;
dviejų, trijų asmenų šeimos: pajamos 76 VRP*; turtas** 168 VRP*;
keturių ir daugiau asmenų šeimos: vienam asmeniui pajamos 22 VRP* vienam asmeniui
turtas** 75 VRP*.
VPR (valstybės remiamos pajamos), 1 VRP = 102 eurai;
Laba vakara,
Kiek preleminariai kainuoja socialinio busto privatizavimas?
Ir kiek metu reikia jame pragyventi, kad galima butu prasyti privatizuoti?
Aciu,
Kiek preleminariai kainuoja socialinio busto privatizavimas?
Ir kiek metu reikia jame pragyventi, kad galima butu prasyti privatizuoti?
Aciu,
nu ką rudenį baigaisi mano nuomos sutartis, jau 3m prabėgo, kaip greit.. galvojau pradėsiu po truputy rinkti dokumentus, bet pasirodo visi jie galioja 30d tik, tai reiks eit mėnuo prieš pasibaigiant sutarčiai.. Klausykit o galiu prašyt didesnio buto? mes su berniuku gavom 1kambario butą bet berniukas auga tuoj paauglys bus.. ar reiks stovėt vėl kažkokioj eilėj?
QUOTE(lagita @ 2015 06 12, 13:42)
nu ką rudenį baigaisi mano nuomos sutartis, jau 3m prabėgo, kaip greit.. galvojau pradėsiu po truputy rinkti dokumentus, bet pasirodo visi jie galioja 30d tik, tai reiks eit mėnuo prieš pasibaigiant sutarčiai.. Klausykit o galiu prašyt didesnio buto? mes su berniuku gavom 1kambario butą bet berniukas auga tuoj paauglys bus.. ar reiks stovėt vėl kažkokioj eilėj?
Galima visada prašyti, manau, jei jie ką nors turės ir galės duoti, tai pasiūlys, jei ne- tada reiks palaukti.
Sveiki. Siandien gavome atsakyma is savivaldybes (Vilniaus). Busta galima pirkti jeigu turite gyvenamuju patalpu, o ne socialinio busto nuomos sutarti. Reikia pragyventi jame nemaziau negu 5 m. Ir dar prirasyta, kad siuo metu Savivaldybes bustu pardavimo klausimu nagrinejimas atidetas, kol bus patvirtinti busto pardavimo tvarka ir sarasai.
QUOTE(AMANT @ 2015 06 15, 18:28)
Sveiki. Siandien gavome atsakyma is savivaldybes (Vilniaus). Busta galima pirkti jeigu turite gyvenamuju patalpu, o ne socialinio busto nuomos sutarti. Reikia pragyventi jame nemaziau negu 5 m. Ir dar prirasyta, kad siuo metu Savivaldybes bustu pardavimo klausimu nagrinejimas atidetas, kol bus patvirtinti busto pardavimo tvarka ir sarasai.
Sveika, o ar deklaravote pajamas ir turta iki geguzes 31d?
As dar laukiu atsakymo is savivaldybes ar pratesta socialinio busto nuomos sutartis ar ne, nes savivaldybes darbuotojos kabinosi prie mano uzdirbtu metiniu pajamu. Nors pagal mano skaiciavimus as telpu i visus nustatyto pajamu dydzio kieki.
Ar kviete i savivaldybe pasirasyti per nauja nuomos sutartis?
Papildyta:
QUOTE(lagita @ 2015 06 12, 13:42)
As sutarti su savivaldybe pasirasiau taip pat 3 metams. T.y. iki 2017m. Taciau, pasikeitus istatymui, kad pajamas deklaruoti reikia kas metus, tai man sake, kad ta sutartis negalioja. Nuo geguzes 1d., reiks pasirasyti naujas nuomos sutartis 1m laikotarpiui. Ir taip kas metus.
Nenoriu klaidinti, bet kaip pati suprantu, kad kai deklaravote pajamas, o jos nevirsijo nustatyto dydzio, tai Jusu nuomos sutartis galioja iki 2016m. geguzes men.
Prasau, pataisykite mane, jei as klystu. Nes man ir paciai aktuali tokia informacija.
Kiek as zinau, kad kiekvienais metais reikes dabar deklaruoti kas turi pilnameciu vaiku. Jei sutartis pvz. galioja iki 2016 metu ir siemet iki geguzes 1 d. deklaravote pajamas, tai sutartis ir lieka galioti, dabar naujos pasirasineti nereikia. Jus deklaruojate tik pajamas, o nauja sutarti 3-trims metams sudarysite 2016 metais.
O jeigu pajamos virsyja nustatyta norma, ar is tiesu be gailescio iskeldina is busto? ta prasme nesuteikia to pacio busto nuomotis bent jau uz brangesne kaina?
Kartais darbe turiu galimybe daugiau padirbeti uz papildoma prieda + per sventes gaunu pinigine dovana ir tai skaitosi mano DU. Padirbet galiu ir noriu, taciau norint neprarast busto, taip iseina reikia nedirbt, o kaip dovanos atsisakyti..
Kartais darbe turiu galimybe daugiau padirbeti uz papildoma prieda + per sventes gaunu pinigine dovana ir tai skaitosi mano DU. Padirbet galiu ir noriu, taciau norint neprarast busto, taip iseina reikia nedirbt, o kaip dovanos atsisakyti..
QUOTE(Inteligencija @ 2015 06 18, 14:35)
O jeigu pajamos virsyja nustatyta norma, ar is tiesu be gailescio iskeldina is busto? ta prasme nesuteikia to pacio busto nuomotis bent jau uz brangesne kaina?
taip. taip išeina nes buvo ir man pasiūlymas savo vardu atidaryti parduotuvėlę tai pasiskambinau paklaust sakė jei viršys pajamos nors 1lt atimsim butą