QUOTE(agneciuke @ 2015 01 25, 17:11)
Sveiki,
Norėjau pasiteirauti, ar galima perrašyti socialinio būsto pagrindinį nuomininką? Socialinis būstas gautas seniai, dar prie rusų. Pagrindinis nuomininkas dabar yra mano vyras. Ar jis gali tarkim padaryti, perrašyti sutartį, kad pagrindine nuomininke būčiau aš? Nes esmė tame, kad vyras būna išvyksta į užsienį, o reikalus reikia tvarkyti seniūnijose man. Ir kadangi butas ant jo, su manim ten niekas nesileidžia į kalbas.
Norėjau pasiteirauti, ar galima perrašyti socialinio būsto pagrindinį nuomininką? Socialinis būstas gautas seniai, dar prie rusų. Pagrindinis nuomininkas dabar yra mano vyras. Ar jis gali tarkim padaryti, perrašyti sutartį, kad pagrindine nuomininke būčiau aš? Nes esmė tame, kad vyras būna išvyksta į užsienį, o reikalus reikia tvarkyti seniūnijose man. Ir kadangi butas ant jo, su manim ten niekas nesileidžia į kalbas.
Sveiki, galite prašyti, kad leistų perrašyti. Turėsite surinkti visus dokumentus, kad nesate skolingi už kom.paslaugas (kai kurie yra mokami), tada teikti prašymą savivaldybei. Vyks "posėdis", po kurio nuspręs ar leisti jums perrašyti.
Aš persirašinėjau, kai mirė mano Tėvas. Daug nemalonumų teko patirti, ypač, kai visos įstaigos per kurias reikia pereiti yra biudžetinės.
Šiuo metu buto reikalus tvarko mama, todėl turi notarinį mano įgaliojimą, kuris kainavo 30 Lt, taip paprasčiau.