Aš tokios spalvos ir tikėjausi iš saviškio Gal dar ir tamsės, dabar jis toks į gelsvumą labiau. O gal čia medus kaltas - naudojau gana šviesų, šiųmetinį pievų.
Tarp kitko, o ožkos pieną naudoji šaldytą ar per pusę?
Na štai, šiandien supjausčiau, pasirodysiu. Tik jau nemoku nei gražiai pateikti, nei nuotraukų gražių daryti .
Muilas su jūros dumbliais:
http://www.up.liux.n.../0000000497.jpg
http://www.up.liux.n.../0000000498.jpg
O čia ožkos pieno muilas:
http://www.up.liux.n.../0000000499.jpg
http://www.up.liux.n.../0000000500.jpg
Šiame muile per vidurį mano spalvinimas burokėlių pudra. Spalva neišryškėjo, bet tas aitrus kvapas, kuris buvo atsiradęs kai spalvinau, išnyko. Šiandien kai pjausčiau dar jautėsi, o dabar visai dingo
Muilas su jūros dumbliais:
http://www.up.liux.n.../0000000497.jpg
http://www.up.liux.n.../0000000498.jpg
O čia ožkos pieno muilas:
http://www.up.liux.n.../0000000499.jpg
http://www.up.liux.n.../0000000500.jpg
Šiame muile per vidurį mano spalvinimas burokėlių pudra. Spalva neišryškėjo, bet tas aitrus kvapas, kuris buvo atsiradęs kai spalvinau, išnyko. Šiandien kai pjausčiau dar jautėsi, o dabar visai dingo
QUOTE(Evah @ 2011 06 24, 10:08)
Tarp kitko, o ožkos pieną naudoji šaldytą ar per pusę?
visaip esu darius. sitas pries 3 metus gamintas, jau neatsimenu, koks jis buvo. Speciau, kad 100% pienas.
Papildyta:
QUOTE(neringa.jn @ 2011 06 24, 17:56)
Na štai, šiandien supjausčiau, pasirodysiu.
is burekeliu tokios spalvos ir tikeciaus.
dumbliai graziai nudaze. kokie cia dumbliai? (labai tiketina, kad ir jie paruduos su laiku, bet dabar grazi spalvyte).
QUOTE(Daddygirl @ 2011 06 25, 12:13)
visaip esu darius. sitas pries 3 metus gamintas, jau neatsimenu, koks jis buvo. Speciau, kad 100% pienas.
Papildyta:
is burekeliu tokios spalvos ir tikeciaus.
dumbliai graziai nudaze. kokie cia dumbliai? (labai tiketina, kad ir jie paruduos su laiku, bet dabar grazi spalvyte).
Papildyta:
is burekeliu tokios spalvos ir tikeciaus.
dumbliai graziai nudaze. kokie cia dumbliai? (labai tiketina, kad ir jie paruduos su laiku, bet dabar grazi spalvyte).
Dumbliai- spirulina. Gaila būtų, jei paruduotų. O jei dažote su oksido milteliais, įvairių spalvų moliais arba mica, ar kinta spalva su laiku?
neringa.jn, kiek naudojau ir stebėjau, moliai ir oksidai spalvos nekeičia su laiku. Tai labiau būdinga natūraliems "dažams".
Atsiprašau kad perskaičiusi tik pirmą temą lendu pas jus ..
Bet vat man kažkaip labai pavojingai nuskambėjo aprašymas šioje svetainėje..
Paprastai, bet pavojingai .. Ir džiovinimo laikas .. 2-4 savaitės ???
Jums taip neatrodo ?
Nuo A iki Z
Jeigu norite muilą pagaminti patys, o ne pagerinti pirktinį, jums reikės šarmo tirpalo (buities ir chemijos prekių skyriuje), gyvulinių taukų, drungno vandens, eterinių kvapų, vaistažolių ar kitų priedų. Taip pat reikės 2,5 litro talpos stiklinio indo, didelio, maždaug 14 litrų puodo, termometro, medinio šaukšto, muilo formelių, guminių pirštinių ir rankšluosčio ar kartono lakšto uždengti muilui.
Į emaliuotą puodą įpilkite 2 puodukus šalto vandens, įpilkite 0,4 litro šarmo ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu. Mišinį pakaitinkite ir palikite ataušti. Kad greičiau atauštų, įstatykite puodą į šaltą vandenį. Ataušusį šarmą išpilkite į stiklinį indą. 2,7 kg gyvulinių taukų sudėkite į keptuvę ir ištirpinkite, paskui leiskite ataušti. Šarmas ir taukai turi atvėsti iki 95-98 laipsnių, temperatūrą matuokite termometru. Pravėsusius taukus išmaišykite ir supilkite į šarmą nuolat maišydami. Masė pasidaro nepermatoma, iš pradžių paruduoja, paskui pašviesėja. Maišykite, kol masė pasidarys grietinės tirštumo, tuomet sudėkite kvapus, smulkintas gėles, vaistažoles ar kitus priedus. Viską gerai išplakite ir supilstykite į muilo formeles. Padėkite šiltai, uždengę rankšluosčiu ar kartonu. Po paros muilą išimkite iš formelių ir dar 2-4 savaites džiovinkite.
http://svajunas-krau...ba-namuose.html
Papildyta:
Be to .. Jūs ir šarmą miligramais matuojate .. o čia "puodukas vandens " (puodukas puodukui nelygus )
Jokių atsargumo priemonių ..
Bet vat man kažkaip labai pavojingai nuskambėjo aprašymas šioje svetainėje..
Paprastai, bet pavojingai .. Ir džiovinimo laikas .. 2-4 savaitės ???
Jums taip neatrodo ?
Nuo A iki Z
Jeigu norite muilą pagaminti patys, o ne pagerinti pirktinį, jums reikės šarmo tirpalo (buities ir chemijos prekių skyriuje), gyvulinių taukų, drungno vandens, eterinių kvapų, vaistažolių ar kitų priedų. Taip pat reikės 2,5 litro talpos stiklinio indo, didelio, maždaug 14 litrų puodo, termometro, medinio šaukšto, muilo formelių, guminių pirštinių ir rankšluosčio ar kartono lakšto uždengti muilui.
Į emaliuotą puodą įpilkite 2 puodukus šalto vandens, įpilkite 0,4 litro šarmo ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu. Mišinį pakaitinkite ir palikite ataušti. Kad greičiau atauštų, įstatykite puodą į šaltą vandenį. Ataušusį šarmą išpilkite į stiklinį indą. 2,7 kg gyvulinių taukų sudėkite į keptuvę ir ištirpinkite, paskui leiskite ataušti. Šarmas ir taukai turi atvėsti iki 95-98 laipsnių, temperatūrą matuokite termometru. Pravėsusius taukus išmaišykite ir supilkite į šarmą nuolat maišydami. Masė pasidaro nepermatoma, iš pradžių paruduoja, paskui pašviesėja. Maišykite, kol masė pasidarys grietinės tirštumo, tuomet sudėkite kvapus, smulkintas gėles, vaistažoles ar kitus priedus. Viską gerai išplakite ir supilstykite į muilo formeles. Padėkite šiltai, uždengę rankšluosčiu ar kartonu. Po paros muilą išimkite iš formelių ir dar 2-4 savaites džiovinkite.
http://svajunas-krau...ba-namuose.html
Papildyta:
Be to .. Jūs ir šarmą miligramais matuojate .. o čia "puodukas vandens " (puodukas puodukui nelygus )
Jokių atsargumo priemonių ..
QUOTE(erikae @ 2011 06 25, 13:09)
Atsiprašau kad perskaičiusi tik pirmą temą lendu pas jus ..
Bet vat man kažkaip labai pavojingai nuskambėjo aprašymas šioje svetainėje..
Paprastai, bet pavojingai .. Ir džiovinimo laikas .. 2-4 savaitės ???
Jums taip neatrodo ?
Nuo A iki Z
Jeigu norite muilą pagaminti patys, o ne pagerinti pirktinį, jums reikės šarmo tirpalo (buities ir chemijos prekių skyriuje), gyvulinių taukų, drungno vandens, eterinių kvapų, vaistažolių ar kitų priedų. Taip pat reikės 2,5 litro talpos stiklinio indo, didelio, maždaug 14 litrų puodo, termometro, medinio šaukšto, muilo formelių, guminių pirštinių ir rankšluosčio ar kartono lakšto uždengti muilui.
Į emaliuotą puodą įpilkite 2 puodukus šalto vandens, įpilkite 0,4 litro šarmo ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu. Mišinį pakaitinkite ir palikite ataušti. Kad greičiau atauštų, įstatykite puodą į šaltą vandenį. Ataušusį šarmą išpilkite į stiklinį indą. 2,7 kg gyvulinių taukų sudėkite į keptuvę ir ištirpinkite, paskui leiskite ataušti. Šarmas ir taukai turi atvėsti iki 95-98 laipsnių, temperatūrą matuokite termometru. Pravėsusius taukus išmaišykite ir supilkite į šarmą nuolat maišydami. Masė pasidaro nepermatoma, iš pradžių paruduoja, paskui pašviesėja. Maišykite, kol masė pasidarys grietinės tirštumo, tuomet sudėkite kvapus, smulkintas gėles, vaistažoles ar kitus priedus. Viską gerai išplakite ir supilstykite į muilo formeles. Padėkite šiltai, uždengę rankšluosčiu ar kartonu. Po paros muilą išimkite iš formelių ir dar 2-4 savaites džiovinkite.
http://svajunas-krau...ba-namuose.html
Bet vat man kažkaip labai pavojingai nuskambėjo aprašymas šioje svetainėje..
Paprastai, bet pavojingai .. Ir džiovinimo laikas .. 2-4 savaitės ???
Jums taip neatrodo ?
Nuo A iki Z
Jeigu norite muilą pagaminti patys, o ne pagerinti pirktinį, jums reikės šarmo tirpalo (buities ir chemijos prekių skyriuje), gyvulinių taukų, drungno vandens, eterinių kvapų, vaistažolių ar kitų priedų. Taip pat reikės 2,5 litro talpos stiklinio indo, didelio, maždaug 14 litrų puodo, termometro, medinio šaukšto, muilo formelių, guminių pirštinių ir rankšluosčio ar kartono lakšto uždengti muilui.
Į emaliuotą puodą įpilkite 2 puodukus šalto vandens, įpilkite 0,4 litro šarmo ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu. Mišinį pakaitinkite ir palikite ataušti. Kad greičiau atauštų, įstatykite puodą į šaltą vandenį. Ataušusį šarmą išpilkite į stiklinį indą. 2,7 kg gyvulinių taukų sudėkite į keptuvę ir ištirpinkite, paskui leiskite ataušti. Šarmas ir taukai turi atvėsti iki 95-98 laipsnių, temperatūrą matuokite termometru. Pravėsusius taukus išmaišykite ir supilkite į šarmą nuolat maišydami. Masė pasidaro nepermatoma, iš pradžių paruduoja, paskui pašviesėja. Maišykite, kol masė pasidarys grietinės tirštumo, tuomet sudėkite kvapus, smulkintas gėles, vaistažoles ar kitus priedus. Viską gerai išplakite ir supilstykite į muilo formeles. Padėkite šiltai, uždengę rankšluosčiu ar kartonu. Po paros muilą išimkite iš formelių ir dar 2-4 savaites džiovinkite.
http://svajunas-krau...ba-namuose.html
atrodo, kad ne pavojingai, o tiesiog tragiskai
1. jei sarmas skystas, tai nenurodoma, kokia koncentracija naudojama. (Greiciausiai cia minty tureta natrio hidroksido granules, bet tuomet jos nei litrais, nei mililitrais nematuojamos)
2. KAITINTI sarmo tirpala? nu virsune koks patarimas, nes nelaime sio atveju GARANTUOTA. Šarmo granules supylus i vandeni, tirpalas ikaista kone iki virimo, tad ji dar pakaitinus nusinuodijimas ikvepus garu ir nusiplikimas sarmu garantuotas
3. Mediniu saukstu nerekomenduojama maisyti
4. negirdejau, kad muila maisytu virimo temp 95-98 laipsniu nu gal buna visokiu receptu , bet as to nedaryciau
5. dziovinti min 4 savaites
6. isvis neaisku kas cia gausis, nes matos nera tikslaus paskaiciavimo, labai "atbulom rankom " surasyt
7. Tikiuos niekas paskaites nesiims bandyti, nes sitaip verdant muila iki nelaimes tik akimirka
Man truputį pasidomėjus apie muilo gamybą su šarmu, jau šiurpas nubėgo .. O tai jei aš tarkim sumasčiau .. pasigooglinau .. radau pirmą receptą .. "Oi kaip pparasta" ir pasidariau vat tokį muilą Oi baisu ko tik internetą neprideda
Isvis, kas per luzeris cituoju "glicerinas yra riebalas" ir "Tikiuosi,bent kiek paaiškėjo,kad sutirštintas glizerinas yra kremas :-P ir muilą gamintis gan pavojinga"
nu prajuokino
Papildyta:
reik komentara parasyt, nes neatsakinga rasyt tokias nesamones, gi kiti gali ir pasinaudot tuo kas parasyta
nu prajuokino
Papildyta:
QUOTE(erikae @ 2011 06 25, 13:31)
Man truputį pasidomėjus apie muilo gamybą su šarmu, jau šiurpas nubėgo .. O tai jei aš tarkim sumasčiau .. pasigooglinau .. radau pirmą receptą .. "Oi kaip pparasta" ir pasidariau vat tokį muilą Oi baisu ko tik internetą neprideda
reik komentara parasyt, nes neatsakinga rasyt tokias nesamones, gi kiti gali ir pasinaudot tuo kas parasyta
Oviešpatėliau. Apartpuolio vos negavau skaitydama tas instrukcijas. Tikiuosi, kad niekas nesugalvojo muilo virti pagal jas Košmaras.
Zinau as sita persona "Lauzia" is saves nerealu verslininka, uzsiima viskuom is eiles, visko po biski, bet nieko iki galo, manosi zinas "viska apie viska", bet va, jau pora metu praejo nuo tos dienos, kai jis man pliauskejo apie milijonus, o niekur taip ir nepajudejo - vis dar raso bloga su klaikiom gramatinem klaidom ir klaidinancia informacija apie viska is eiles
Na, visokių nevykusių verslininkų pilna, bet šitokios nesąmonės žmonėms sveikatą gali kainuoti.