QUOTE(erikae @ 2011 06 25, 13:09)
Atsiprašau kad perskaičiusi tik pirmą temą lendu pas jus ..
Bet vat man kažkaip labai pavojingai nuskambėjo aprašymas šioje svetainėje..
Paprastai, bet pavojingai .. Ir džiovinimo laikas ..

2-4 savaitės ???
Jums taip neatrodo ?
Nuo A iki Z
Jeigu norite muilą pagaminti patys, o ne pagerinti pirktinį, jums reikės šarmo tirpalo (buities ir chemijos prekių skyriuje), gyvulinių taukų, drungno vandens, eterinių kvapų, vaistažolių ar kitų priedų. Taip pat reikės 2,5 litro talpos stiklinio indo, didelio, maždaug 14 litrų puodo, termometro, medinio šaukšto, muilo formelių, guminių pirštinių ir rankšluosčio ar kartono lakšto uždengti muilui.
Į emaliuotą puodą įpilkite 2 puodukus šalto vandens, įpilkite 0,4 litro šarmo ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu. Mišinį pakaitinkite ir palikite ataušti. Kad greičiau atauštų, įstatykite puodą į šaltą vandenį. Ataušusį šarmą išpilkite į stiklinį indą. 2,7 kg gyvulinių taukų sudėkite į keptuvę ir ištirpinkite, paskui leiskite ataušti. Šarmas ir taukai turi atvėsti iki 95-98 laipsnių, temperatūrą matuokite termometru. Pravėsusius taukus išmaišykite ir supilkite į šarmą nuolat maišydami. Masė pasidaro nepermatoma, iš pradžių paruduoja, paskui pašviesėja. Maišykite, kol masė pasidarys grietinės tirštumo, tuomet sudėkite kvapus, smulkintas gėles, vaistažoles ar kitus priedus. Viską gerai išplakite ir supilstykite į muilo formeles. Padėkite šiltai, uždengę rankšluosčiu ar kartonu. Po paros muilą išimkite iš formelių ir dar 2-4 savaites džiovinkite.
http://svajunas-krau...ba-namuose.html
atrodo, kad ne pavojingai, o tiesiog tragiskai
1. jei sarmas skystas, tai nenurodoma, kokia koncentracija naudojama. (Greiciausiai cia minty tureta natrio hidroksido granules, bet tuomet jos nei litrais, nei mililitrais nematuojamos)
2. KAITINTI sarmo tirpala?

nu virsune koks patarimas, nes nelaime sio atveju GARANTUOTA. Šarmo granules supylus i vandeni, tirpalas ikaista kone iki virimo, tad ji dar pakaitinus nusinuodijimas ikvepus garu ir nusiplikimas sarmu garantuotas
3. Mediniu saukstu nerekomenduojama maisyti
4. negirdejau, kad muila maisytu virimo temp 95-98 laipsniu

nu gal buna visokiu receptu , bet as to nedaryciau
5. dziovinti min 4 savaites
6. isvis neaisku kas cia gausis, nes matos nera tikslaus paskaiciavimo, labai "atbulom rankom " surasyt
7. Tikiuos niekas paskaites nesiims bandyti, nes sitaip verdant muila iki nelaimes tik akimirka