Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. III d.

QUOTE(agee @ 2011 06 16, 19:44)
Vis ruošiaus nufotografuoti savo šokoladinį muilą ir jo pakuotę ir prisiruošiau tik šį vakarą. Nuotraukos tragiškos, reiks perfotografuot, kai vėl kada nors prisiruošiu  doh.gif Realiai viskas geriau atrodo....
user posted image

graziai atrodo, o dezute ir pavadinima pati pasidarei ar galima isigyti kur nors 4u.gif
Atsakyti
Gerai su tuo ožkos pienu parašėt, nes aš mačiau tą tetrapakuose 4u.gif Tada reikės tęsti paieškas, gal kur rasiu lietuviško smile.gif
Atsakyti
Ateinu pasigirti savo nauja muilo pjaustykle thumbup.gif . Nu pagaliau mano muiliukai bus lygus ir vienodi lotuliukas.gif .
http://imageshack.us...p1010002ch.jpg/
Papildyta:
QUOTE(Babi* @ 2011 06 23, 12:01)
Gerai su tuo ožkos pienu parašėt, nes aš mačiau tą tetrapakuose 4u.gif Tada reikės tęsti paieškas, gal kur rasiu lietuviško smile.gif


Esu virus muila ir su lietuvisku, ir su tuo lenkisku pienu - jokio skirtumo nepastebejau smile.gif
Papildyta:
Merginos, reikia pagalbos. Baigiu nusikamuoti su tuo "swirl" metodu (uzkabinot mane cia besirodydamos smile.gif ). Nu niekaip nesigauna man taip sumaisyti to muilo. Gal pasidalintumet kuri patirtim, kokios konsistencijos mase, reikia maisyti? Kada pilti? As kol imaisau spalva, tai baltoji dalis jau sustingsta. Sakau gal as per tirsta pedsaka padarau? Gal yra kazkokios subtylybes, ka reiketu zinoti maisant tokiu budu (su anglu man kaip sunku, tai labai mazai turiu info)?
Atsakyti
Swirlą geriausia daryti esant lengvam pėdsakui, kol muilo masė dar yra pakankamai skysta. Jei swirlas daromas per visą muilą, t.y. norima, kad swirlas būtų muilo viduje, nuspalvinta masė pilama iš aukštai, kad ji nugrimztų per visą muilo gylį ir gražiai susimaišytų. Jei swirlas daromas tik ant muilo viršaus, tuomet spalvota masė pilama atsargiai ant viršaus. Supylus, pagaliuku pamakaluojama skersai, išilgai, aštuoniukės forma, ratukais...kaip fantazija neša smile.gif

Jei daromas swirlas puode, tuomet spalvota masė pilama į puodą iš aukštai, keletoje vietų, truputį pamakaluojama ir išpilama į formą.
Atsakyti
Laba, merginos. Atejau su keliais klausimais.

1. Jeigu as issivirciau balto bekvapio muilo ar po brendimo as galeciau ji pervirti suteikiant dekoratyviniu savybiu kaip pirktiniams perlidyjamams muilams?
2. Termometra kisti iskart i mase, nenugraus?
3. Brestanciuosius vynioti i plevele ar atvirksciai, leisti jiems kvepuoti?
4. Stengdinti geriau viename dideliame ar keliuose mazesniuose induose?

Beje gal kas pasidalintu patirtimi apie naturalius daziklius?
Atsakyti
Sulaukiau šiandien svarstyklių, tai iškart du muilus viriau thumbup.gif . Vieną mėginau pamarginti dumbliais, o kitą viriau iš ožkos pieno wub.gif . Jį norėjau pamarginti burokėlių pudra, bet ta masės dalis, į kurią dėjau pudros, tik vos pagelto, o jau kaip užsmirdo doh.gif
Daugiau pudros ir nebedėjau. Matyt ji kažkaip su šarmu reaguoja.
Rytoj supjausčiusi matysiu kas išėjo.
Atsakyti
googliuke:
1. Muilas, išvirtas šaltuoju būdu, nesilydo taip, kaip muilo bazės. Pervirti jį galima, bet dekoravimas ir pan. dalykai ganėtinai sunkiai išgaunami. Labiau apsimoka iš karto užsiimti dekoravimais.
2. Žiūrint koks termometras. Stikliniai nerekomenduojami, nes šarmas pamažu "ėda" stiklą. Jeigu nerūdijančio plieno, tai nieko nenutiks.
3. Būtina palikti muilus kvėpuoti. Plėvelėje jie tiesiog suges, oksiduosis.
4. Čia jau priklauso, kokio norisi efekto. Aš rekomenduočiau vienoje didesnėje formoje, taip daugiau šansų muilui pasiekti gelio fazę, greičiau/labiau sustingti.

O natūralūs dažikliai yra labai plati tema, gal geriau papasakok, kokį efektą/spalvą norėtum išgauti, būtų paprasčiau atsakyti kažką.


O aš vakar išviriau savo Avižų, pieno ir medaus muilo pagaliau. Norisi suvalgyt.
user posted image
Avižų, pieno ir medaus muilas by pienovonios
user posted image
Avižų, pieno ir medaus muilas by pienovonios
Papildyta:
neringa.jn, neskubėk dar, gali per naktį ir rožinis tas muilas tapt. Spalvos muile kartais labai keistai reaguoja - pėdsako metu vienokios, muilui bręstant kitokios tampa. Viskas čia priklauso nuo šokinėjančio ph smile.gif Lauksim nuotraukų!
Atsakyti
Evah, koks sutapimas, sėdžiu, valgau avižų košę ir galvoju sau pažiūrėsiu gal kas kokį muilą išvirė...ir ką gi randu, o gi tavo puikųjį muilą. lotuliukas.gif Labai gražiai ir skaniai atrodo.
Atsakyti
Ačiū xrenka biggrin.gif Paprastas jis, bet tuo man ir patinka. Klasika jau biggrin.gif Užtad dabar užsimaniau avižų košės!
Atsakyti
koks sviesus palyginti su mano. gal medaus maziau..
kvapas tai tikrai vienas skaniausiu. gaila, kad su laiku silpneja.
Papildyta:
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 06 23, 11:33)
Nu niekaip nesigauna man taip sumaisyti to muilo. Gal pasidalintumet kuri patirtim, kokios konsistencijos mase, reikia maisyti? Kada pilti? As kol imaisau spalva, tai baltoji dalis jau sustingsta. Sakau gal as per tirsta pedsaka padarau? Gal yra kazkokios subtylybes, ka reiketu zinoti maisant tokiu budu (su anglu man kaip sunku, tai labai mazai turiu info)?


po keliu bandymu geriau jausi, kokio tirstumo muilas turetu buti. paskui dailiau gausis. as pradzioj irgi per tirsta maisydavau. cia mano turbut vienas pirmuju marginimu smile.gif
user posted image
Atsakyti
Daddygirl, valgomas šaukštas į puskilogramį aliejaus rolleyes.gif Daugiau bijau dėt biggrin.gif Tik nuotraukoje truputį šviesesnis, nei realiai.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 06 23, 23:27)
Daddygirl, valgomas šaukštas į puskilogramį aliejaus rolleyes.gif Daugiau bijau dėt biggrin.gif Tik nuotraukoje truputį šviesesnis, nei realiai.


dar gal ir tamses.
(dar aliejai mano tamsesni gal budavo).
kelis metus jau tokio negaminau doh.gif , bet kazkas tokio budavo
user posted image
Atsakyti