Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. III d.

QUOTE(Daddygirl @ 2011 08 18, 15:34)
as kai baigsiu turimus molius irgi noriu kokius kt pameginti. gal prancuziskus. ..

siaip normalios spalvos, bet gal pabodo jau, kad nebezavi smile.gif mano australiski raudonas ir ruzavas.

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
kai jos posta perskaiciau supratau, apie ka klausta buvo biggrin.gif

nes is klausimo buvau supratus: kodel sarmas atsiskiria druskos muile..
galvoju: ka?! biggrin.gif
Papildyta:
todel ir klausiau, kokia druska.
del to taip ir rasoja.
Papildyta:
tuos filmukus kazkada seniai ziurejau. labai  thumbup.gif tik as nepavadinciau to kasdieniska biggrin.gif
(tik cia ne prancuzu, cia alepo. bent as taip visad galvojau  biggrin.gif )

nea nea cia tikrai ne prancuzu, o turiu mintyje, kad jiems tai taip kasdieniska diena is dienos grindis nukloti muilo mase wink.gif
Atsakyti
QUOTE(paiduke @ 2011 08 18, 14:34)
Daddygirl
nu ir muilų grožis  thumbup.gif super  thumbup.gif

QUOTE(Kukulyte @ 2011 08 18, 14:55)
Daddygirl, wow!!! Toki muila ir naudoti butu gaila smile.gif toks grazus!
O kaip tas daugiaspalvis pagamintas? Kokius daziklius naudojai?

dekui, tik dauguma jau senokai gaminti (pries 1.5 metu gal).

moliai dveji, apie kuriuos rasiau, liucerna, juoda - anglis gal, geltona jau nepamenu cia su kuo (labai daug ka geltonai naudojau). reiktu i uzrasus ilisti..
Atsakyti
Kad nebūtų tuščia - mano pirmasis bandymas gaminti rimtą skutimosi muilą vyrams. Kvepia eukaliptu ir mėta ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 08 19, 20:00)
Kad nebūtų tuščia - mano pirmasis bandymas gaminti rimtą skutimosi muilą vyrams. Kvepia eukaliptu ir mėta  ax.gif

user posted image

vau... bigsmile.gif kokia daili forma, tokie lygūs thumbup.gif
kokią formelę naudojot jei nepaslaptis?
kiek maždaug sveria vienas gabalėlis?
Atsakyti
Formą šiems muilams naudojau labai prabangią - Pringles skardinę, išklotą popieriumi laugh.gif O sveria šiuo metu jie apie 100g, bet su laiku dar šiek tiek svorio turėtų "numesti".
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 08 19, 19:29)
Formą šiems muilams naudojau labai prabangią - Pringles skardinę, išklotą popieriumi  laugh.gif O sveria šiuo metu jie apie 100g, bet su laiku dar šiek tiek svorio turėtų "numesti".

išduokit paslaptį kaip jūs juos iš tos pringles skardinės išimat g.gif ? aš suprantu, kad mano abi rankos kairios, bet vis tik mistika kaip galima iš tokios formos taip gražiai viską išimt doh.gif
Atsakyti
Išduosiu paslaptį - pati skardinė neišgyveno to proceso laugh.gif
Atsakyti
as naudoju nuo sampuno buteliuka, irgi apvalus muilai gaunasi, o isstumiu taip - vienam galui ispjaunu kokio storo popieriaus ar plastmases, istatau i ta formele ir su kocelu istumiu smile.gif
seniai svajojau apie muila su ozku pienu,prisiskaiciau kaip Evah daro ir ..pavyko smile.gif dekoju Evah, kad pasidalinai savo patirtim:) tikrai buvo abejoniu proceso metu kaip ten tie ledukai bus tirpdomi natrio smile.gif nekantrauju isbandyt smile.gif
http://www.flickr.co...56675/lightbox/
o kiek sakykit muilas su pienu galioja? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 08 19, 20:32)
Išduosiu paslaptį - pati skardinė neišgyveno to proceso laugh.gif

taip suprantama biggrin.gif. bet vis tiek talentas, man net ir su formų neišgyvenimu tokios formos nesigauna ax.gif . tikrai rankos kairios... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 08 19, 20:00)
Kad nebūtų tuščia - mano pirmasis bandymas gaminti rimtą skutimosi muilą vyrams. Kvepia eukaliptu ir mėta  ax.gif

user posted image

Grazus apvaliukai, Evah!
As irgi planuoju skutimosi muiliuka savo vyrui ir noreciau paklausti ar saugu pagaminta muila pilti i stiklines formeles nuo desertu (paprastas permatomas stiklas)? Tada su sepeteliu ir vandeniu sumuiluoji ir atskiros muilines nereiketu.
Ir ar ricinos aliejaus uztenka 20% skutimosi receptui?
Aciu.
Atsakyti
Dėl stiklinių formelių nieko negaliu pakomentuoti, nesu bandžiusi, neteko girdėti, kad kas nors taip darytų. Man paprasčiau atrodo į platų puodelį įdėti apvalų muilą smile.gif
O dėl ricinos aliejaus negaliu kol kas nieko pakomentuoti, nes pati tik eksperimentuoju su skutimosi muilu. Tik gerai išbalansuokit muilo receptą, nes nuo didelio kiekio ricinos aliejaus muilas gali būti lipnus.
Atsakyti
as dejau 15%. vyram, sake, patiko smile.gif
Atsakyti