Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. III d.

Merginos, gal nuskambes kiek kvailai, bet pasakykit man gal yra kokiu gudrybiu dazant muila keliomis spalvomis ax.gif ? Turiu galvoje tai, kad kai dazau muila tarkim dviem spalvom, man jis per greit sukieteja. Suplaku iki pedsako, idedu EA, atskiriu, nes noriu tarkim ideti molio, kol sumaisau ta muilo dali su moliu, tai ta kita atskirtoji dalis buna jau pradejus stingti, todel maisyti abi spalvas buna isties sudetinga smile.gif. Zodziu, bemaisant pasijuntu taip, kad man truksta dar dvieju ranku smile.gif. Sakau gal paciame procese yra kokiu gudrybiu, kad mase taip nesukietetu kol dar maisai?
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 08 18, 00:00)
labai grazios spalvos tada  bigsmile.gif ar ir gyvai tokios?
koks molis? cia turbut rozinis? mano australiskas rozinis, tai nebaisiai grazi spalva smile.gif

ir anglis mano arba pilkai arba juodai dazo smile.gif o cia melsvai atrodo. idomu gyvai kokia spalva.

Gyvai šiek tiek pilkesnė ta tamsioji dalis (truputėlį per šaltai nufotografavau), nėra ji mėlyna, bet šiokį tokį melsvumą aš įžiūriu ir gyvai.
Molis mano rausvasis, Argiletz, vadinamasis prancūziškas rolleyes.gif Ir spalvą jis duoda rausvą, linkstančią šiek tiek į persikinę. Norėčiau kur nors rasti Rose clay, nes teko matyti keletą bandymų, kur jis duoda labai dailią rausvą spalvą, netgi linkstančią šiek tiek į violetinę, tačiau kol kas niekur neužtikau jo rolleyes.gif

QUOTE(paiduke @ 2011 08 18, 07:47)
dėjau jūros druską, siunčiausi ją iš AZ, ji stambesnė nei Evah muiluose, aš tokios ir norėjau ir recepte kurį suradau buvo tokia nurodyta
vakar nauja paklodėle užklojau, šiandien patikrinu ir naujoji sudrėkusi vietomis stiprokai  ir ten kur buvo didesni druskos gabaliukai jie dalinai sutrupėję, tokie apsilydę, vietomis net skylutės atsiradę, panašu, kad druska aptirpo ir pradžioj tai gal nuo temperatūros aukštos, vistik manau dar kokie 45 buvo kai ją dėjau, o gal ir toliau sau tirpsta, gal šarmas taip ją reaguoti veikia  g.gif
gal jau kur ir rašėt, bet nerandu, o kodėl šarmas išsiskiria??

Nebus ta druska kokia negyvosios jūros? Girdėjau, kad su ja būna problemų muile. Bet man keista, kad druska ištirptų, niekada man taip nebuvo nutikę, naudojau ir stambesnę druską, ir visai smulkią, druskos muilus aš maišau daugmaž prie 40-45 laipsnių.
O šarmas atsiskiria jei buvo nepakankamai gerai išmaišytas vandenyje arba buvo nepasiektas tikras pėdsakas, taip kartais nutinka, kai recepte naudojama daug kietų aliejų. Bet tada tiesiog formoje atsiskiria skystas, šarmingas sluoksnis virš muilo, per kokį centimetrą.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 08 18, 11:07)
Gyvai šiek tiek pilkesnė ta tamsioji dalis (truputėlį per šaltai nufotografavau), nėra
Nebus ta druska kokia negyvosios jūros? Girdėjau, kad su ja būna problemų muile. Bet man keista, kad druska ištirptų, niekada man taip nebuvo nutikę, naudojau ir stambesnę druską, ir visai smulkią, druskos muilus aš maišau daugmaž prie 40-45 laipsnių.
O šarmas atsiskiria jei buvo nepakankamai gerai išmaišytas vandenyje arba buvo nepasiektas tikras pėdsakas, taip kartais nutinka, kai recepte naudojama daug kietų aliejų. Bet tada tiesiog formoje atsiskiria skystas, šarmingas sluoksnis virš muilo, per kokį centimetrą.

jo, tikrai negyvosios jūros smile.gif va tokia o kokią Jūs naudojat?
Atsakyti
Aš naudoju paprastą jūros druską, dažniausiai ten būna viduržemio jūros. Problema su negyvosios jūros duska yra ta, kad joje yra begalės mineralų, kurie kažkodėl nedraugauja su muilu.
Atsakyti
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 08 18, 09:26)
Labai grazus muiliukas smile.gif. mane irgi pakerejo tas vidurinis baltas taskuotas sluoksnis. Kaip tu ten ji padarei?

vidurinis sluoksnis - tarkuotas sviesios spalvos muilas mirksiukas.gif
Papildyta:
Evah, ar tavo muiliukai, dazyti dilgelem ir zelmenim vis dar tokios pat zalios spalvos? smile.gif
Atsakyti
Kažkur jau rašiau, kad želmenų milteliai praktiškai visiškai išblanko, dilgėlės dar laikosi. Taigi spalva tokia tamsiai žalia, prigesinta, gal kiek murzinoka.
Atsakyti
Visai netycia radau filmuka, kaip gaminamas vienas is garsesniu alyvuogiu muilu.

Neitiketina kaip viskas primityvu ir kasdieniska wink.gif

http://www.youtube.c...feature=related

Atsakyti
QUOTE(paiduke @ 2011 08 18, 06:47)
o kodėl šarmas išsiskiria??

nesupratau klausimo
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 08 18, 16:15)
nesupratau klausimo

na Evah jau atsakė dėl šarmo išsiskyrimo, kitap atsiskyrimo 4u.gif
cituoju:
"O šarmas atsiskiria jei buvo nepakankamai gerai išmaišytas vandenyje arba buvo nepasiektas tikras pėdsakas, taip kartais nutinka, kai recepte naudojama daug kietų aliejų. Bet tada tiesiog formoje atsiskiria skystas, šarmingas sluoksnis virš muilo, per kokį centimetrą"
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 08 18, 09:07)
Gyvai šiek tiek pilkesnė ta tamsioji dalis (truputėlį per šaltai nufotografavau), nėra ji mėlyna, bet šiokį tokį melsvumą aš įžiūriu ir gyvai.
Molis mano rausvasis, Argiletz, vadinamasis prancūziškas  rolleyes.gif Ir spalvą jis duoda rausvą, linkstančią šiek tiek į persikinę. Norėčiau kur nors rasti Rose clay, nes teko matyti keletą bandymų, kur jis duoda labai dailią rausvą spalvą, netgi

as kai baigsiu turimus molius irgi noriu kokius kt pameginti. gal prancuziskus. ..

siaip normalios spalvos, bet gal pabodo jau, kad nebezavi smile.gif mano australiski raudonas ir ruzavas.

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
QUOTE(paiduke @ 2011 08 18, 14:18)
na Evah jau atsakė dėl šarmo išsiskyrimo, kitap atsiskyrimo  4u.gif
cituoju:

kai jos posta perskaiciau supratau, apie ka klausta buvo biggrin.gif

nes is klausimo buvau supratus: kodel sarmas atsiskiria druskos muile..
galvoju: ka?! biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(paiduke @ 2011 08 18, 10:08)
jo, tikrai negyvosios jūros  smile.gif 

todel ir klausiau, kokia druska.
del to taip ir rasoja.
Papildyta:
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 08 18, 13:33)
Visai netycia radau filmuka, kaip gaminamas vienas is garsesniu alyvuogiu muilu.

Neitiketina kaip viskas primityvu ir kasdieniska wink.gif

tuos filmukus kazkada seniai ziurejau. labai thumbup.gif tik as nepavadinciau to kasdieniska biggrin.gif
(tik cia ne prancuzu, cia alepo. bent as taip visad galvojau biggrin.gif )
Atsakyti
Daddygirl
nu ir muilų grožis thumbup.gif super thumbup.gif
Atsakyti
Daddygirl, wow!!! Toki muila ir naudoti butu gaila smile.gif toks grazus!
O kaip tas daugiaspalvis pagamintas? Kokius daziklius naudojai?
Atsakyti