Merginos, gal nuskambes kiek kvailai, bet pasakykit man gal yra kokiu gudrybiu dazant muila keliomis spalvomis ? Turiu galvoje tai, kad kai dazau muila tarkim dviem spalvom, man jis per greit sukieteja. Suplaku iki pedsako, idedu EA, atskiriu, nes noriu tarkim ideti molio, kol sumaisau ta muilo dali su moliu, tai ta kita atskirtoji dalis buna jau pradejus stingti, todel maisyti abi spalvas buna isties sudetinga . Zodziu, bemaisant pasijuntu taip, kad man truksta dar dvieju ranku . Sakau gal paciame procese yra kokiu gudrybiu, kad mase taip nesukietetu kol dar maisai?
QUOTE(Daddygirl @ 2011 08 18, 00:00)
labai grazios spalvos tada ar ir gyvai tokios?
koks molis? cia turbut rozinis? mano australiskas rozinis, tai nebaisiai grazi spalva
ir anglis mano arba pilkai arba juodai dazo o cia melsvai atrodo. idomu gyvai kokia spalva.
koks molis? cia turbut rozinis? mano australiskas rozinis, tai nebaisiai grazi spalva
ir anglis mano arba pilkai arba juodai dazo o cia melsvai atrodo. idomu gyvai kokia spalva.
Gyvai šiek tiek pilkesnė ta tamsioji dalis (truputėlį per šaltai nufotografavau), nėra ji mėlyna, bet šiokį tokį melsvumą aš įžiūriu ir gyvai.
Molis mano rausvasis, Argiletz, vadinamasis prancūziškas Ir spalvą jis duoda rausvą, linkstančią šiek tiek į persikinę. Norėčiau kur nors rasti Rose clay, nes teko matyti keletą bandymų, kur jis duoda labai dailią rausvą spalvą, netgi linkstančią šiek tiek į violetinę, tačiau kol kas niekur neužtikau jo
QUOTE(paiduke @ 2011 08 18, 07:47)
dėjau jūros druską, siunčiausi ją iš AZ, ji stambesnė nei Evah muiluose, aš tokios ir norėjau ir recepte kurį suradau buvo tokia nurodyta
vakar nauja paklodėle užklojau, šiandien patikrinu ir naujoji sudrėkusi vietomis stiprokai ir ten kur buvo didesni druskos gabaliukai jie dalinai sutrupėję, tokie apsilydę, vietomis net skylutės atsiradę, panašu, kad druska aptirpo ir pradžioj tai gal nuo temperatūros aukštos, vistik manau dar kokie 45 buvo kai ją dėjau, o gal ir toliau sau tirpsta, gal šarmas taip ją reaguoti veikia
gal jau kur ir rašėt, bet nerandu, o kodėl šarmas išsiskiria??
vakar nauja paklodėle užklojau, šiandien patikrinu ir naujoji sudrėkusi vietomis stiprokai ir ten kur buvo didesni druskos gabaliukai jie dalinai sutrupėję, tokie apsilydę, vietomis net skylutės atsiradę, panašu, kad druska aptirpo ir pradžioj tai gal nuo temperatūros aukštos, vistik manau dar kokie 45 buvo kai ją dėjau, o gal ir toliau sau tirpsta, gal šarmas taip ją reaguoti veikia
gal jau kur ir rašėt, bet nerandu, o kodėl šarmas išsiskiria??
Nebus ta druska kokia negyvosios jūros? Girdėjau, kad su ja būna problemų muile. Bet man keista, kad druska ištirptų, niekada man taip nebuvo nutikę, naudojau ir stambesnę druską, ir visai smulkią, druskos muilus aš maišau daugmaž prie 40-45 laipsnių.
O šarmas atsiskiria jei buvo nepakankamai gerai išmaišytas vandenyje arba buvo nepasiektas tikras pėdsakas, taip kartais nutinka, kai recepte naudojama daug kietų aliejų. Bet tada tiesiog formoje atsiskiria skystas, šarmingas sluoksnis virš muilo, per kokį centimetrą.
QUOTE(Evah @ 2011 08 18, 11:07)
Gyvai šiek tiek pilkesnė ta tamsioji dalis (truputėlį per šaltai nufotografavau), nėra
Nebus ta druska kokia negyvosios jūros? Girdėjau, kad su ja būna problemų muile. Bet man keista, kad druska ištirptų, niekada man taip nebuvo nutikę, naudojau ir stambesnę druską, ir visai smulkią, druskos muilus aš maišau daugmaž prie 40-45 laipsnių.
O šarmas atsiskiria jei buvo nepakankamai gerai išmaišytas vandenyje arba buvo nepasiektas tikras pėdsakas, taip kartais nutinka, kai recepte naudojama daug kietų aliejų. Bet tada tiesiog formoje atsiskiria skystas, šarmingas sluoksnis virš muilo, per kokį centimetrą.
jo, tikrai negyvosios jūros va tokia o kokią Jūs naudojat?
Aš naudoju paprastą jūros druską, dažniausiai ten būna viduržemio jūros. Problema su negyvosios jūros duska yra ta, kad joje yra begalės mineralų, kurie kažkodėl nedraugauja su muilu.
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 08 18, 09:26)
Labai grazus muiliukas . mane irgi pakerejo tas vidurinis baltas taskuotas sluoksnis. Kaip tu ten ji padarei?
vidurinis sluoksnis - tarkuotas sviesios spalvos muilas
Papildyta:
Evah, ar tavo muiliukai, dazyti dilgelem ir zelmenim vis dar tokios pat zalios spalvos?
Kažkur jau rašiau, kad želmenų milteliai praktiškai visiškai išblanko, dilgėlės dar laikosi. Taigi spalva tokia tamsiai žalia, prigesinta, gal kiek murzinoka.
Visai netycia radau filmuka, kaip gaminamas vienas is garsesniu alyvuogiu muilu.
Neitiketina kaip viskas primityvu ir kasdieniska
http://www.youtube.c...feature=related
http://www.youtube.c...feature=related
QUOTE(paiduke @ 2011 08 18, 06:47)
o kodėl šarmas išsiskiria??
nesupratau klausimo
QUOTE(Daddygirl @ 2011 08 18, 16:15)
nesupratau klausimo
na Evah jau atsakė dėl šarmo išsiskyrimo, kitap atsiskyrimo
cituoju:
"O šarmas atsiskiria jei buvo nepakankamai gerai išmaišytas vandenyje arba buvo nepasiektas tikras pėdsakas, taip kartais nutinka, kai recepte naudojama daug kietų aliejų. Bet tada tiesiog formoje atsiskiria skystas, šarmingas sluoksnis virš muilo, per kokį centimetrą"
QUOTE(Evah @ 2011 08 18, 09:07)
Gyvai šiek tiek pilkesnė ta tamsioji dalis (truputėlį per šaltai nufotografavau), nėra ji mėlyna, bet šiokį tokį melsvumą aš įžiūriu ir gyvai.
Molis mano rausvasis, Argiletz, vadinamasis prancūziškas Ir spalvą jis duoda rausvą, linkstančią šiek tiek į persikinę. Norėčiau kur nors rasti Rose clay, nes teko matyti keletą bandymų, kur jis duoda labai dailią rausvą spalvą, netgi
Molis mano rausvasis, Argiletz, vadinamasis prancūziškas Ir spalvą jis duoda rausvą, linkstančią šiek tiek į persikinę. Norėčiau kur nors rasti Rose clay, nes teko matyti keletą bandymų, kur jis duoda labai dailią rausvą spalvą, netgi
as kai baigsiu turimus molius irgi noriu kokius kt pameginti. gal prancuziskus. ..
siaip normalios spalvos, bet gal pabodo jau, kad nebezavi mano australiski raudonas ir ruzavas.
Papildyta:
QUOTE(paiduke @ 2011 08 18, 14:18)
kai jos posta perskaiciau supratau, apie ka klausta buvo
nes is klausimo buvau supratus: kodel sarmas atsiskiria druskos muile..
galvoju: ka?!
Papildyta:
QUOTE(paiduke @ 2011 08 18, 10:08)
jo, tikrai negyvosios jūros
todel ir klausiau, kokia druska.
del to taip ir rasoja.
Papildyta:
QUOTE(vėtrė 9 @ 2011 08 18, 13:33)
Visai netycia radau filmuka, kaip gaminamas vienas is garsesniu alyvuogiu muilu.
tuos filmukus kazkada seniai ziurejau. labai tik as nepavadinciau to kasdieniska
(tik cia ne prancuzu, cia alepo. bent as taip visad galvojau )
Daddygirl
nu ir muilų grožis super
nu ir muilų grožis super