Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. III d.

Brandinti vis vien reikės ilgai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 08 15, 11:22)
Brandinti vis vien reikės ilgai smile.gif

dėkui smile.gif. o ilgai tai kiek? 2-3mėnesius? 6 mėnesius...?
Atsakyti
Evah, o , kaip grazu. Kaip drusku muilui tai rastai labai dailus.
Ir i dazyta dali dejai druska?
Kuo dazyti?
Papildyta:
QUOTE(Katastrofa @ 2011 08 15, 13:16)

kuo ilgiau to geriau. nu bent 2 smile.gif
nors mano muilai su pvz apie 80% alyvuogiu net po 1.5 metu paciam gabaliuko centre dar gleivejasi.
turbut tokiems muilams padetu kuo mazesnis pariebinimas (dziuvimo prasme, maziau tikimybes sugesti kol gerai sukietes).
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 08 15, 14:30)
nors mano muilai su pvz apie 80% alyvuogiu net po 1.5 metu paciam gabaliuko centre dar gleivejasi.
turbut tokiems muilams padetu kuo mazesnis pariebinimas (dziuvimo prasme, maziau tikimybes sugesti kol gerai sukietes).

dėkui, einu apsišarvuoti kantrybe smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Katastrofa @ 2011 08 15, 14:16)

2 mėnesiai mažiausiai, 6 pageidautina, 1 metai geriausia smile.gif

Kuo dazyti?

Aha, druską dėjau visur. Dažiau moliais ir aktyvuota anglimi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Katastrofa @ 2011 08 12, 16:17)
kiek laiko nokinot tokį muilą?

Zinokit gana trumpai smile.gif du menesius ,niekaip neatsispyriau pagundai ji isbandyti smile.gif ,tad paemiau gabaleli ir isbandziau bigsmile.gif man maloniau muiluojasi kai yra ideta i alyvuogini muila ozkos pieno. smile.gif Idomu koks muilavimasis ir aplamai kokia kokybe butu po metu laiko smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2011 08 12, 00:33)
mano vienas muilas turejo oranziniu demiu, kurio pagrindas buvo alyvuogiu aliejus (kiti naudoti aliejai ilgiau galiojantys uz alyvuogiu). o siaip alyv aliejus nera is tu greiciausiai gendanciu.
svarbu ir pariebinimas, ir laikymo salygos, ir priedai, ju kiekis, ir kokio senumo aliejus nupirktas, ar stovejo atidarytas pries idedant i muila.. daug kas svarbu, man atrodo.
tas pats receptas gali skirtingai elgtis (nes aliejai bus senesni ar kitos laikymo salygos..).
cia be daugybes bandymu ir stebejimu neapsieisi smile.gif
o siaip sakoma, jei nepatyrei oranziniu demiu, nesi dar rimtas muilo darytojas smile.gif

bendra taisykle, teisingai sako, - trumpo galiojimo alieju deti minimuma arba visai nedeti.

O is kur tos oranzines demes atsiranda? Ir beja, gal zinot kokios tinkamiausios muilui laikyt salygos? Kokioje temperaturoje patartina laikyt ir t.t.? smile.gif
Papildyta:
[quote=Evah,2011 08 13, 14:58]
Gelio fazė spalvotame muile:
user posted image

O kai muilas aptrauktas celofanu, tai nera blogai? Taip apdengia plevele, kad nepatektu dulkiu ir nesusidarytu baltos apnasos ant muilo virsaus?

Papildyta:
QUOTE(Katastrofa @ 2011 08 15, 11:16)
be abejo, kad nesvarbu, tik įdomu kaip keičiasi muilo nokinimas patobulinus receptą smile.gif

Man net smagesnis muilas naudojimui (ozkos pienas + alyvuogiu aliejus) maziau snarglejasi smile.gif nei alyvuoginis muilas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2011 08 13, 23:33)
Prisiminiau, kad dar nepasirodžiau savo naujųjų druskos muilų.

Pietų vėjas
user posted image

Šiaurės vėjas
user posted image

Grazus muiliukai wink.gif

Papildyta:
Kuo dazyti?
Papildyta:

Ir po 1,5 metu jie vistiek snarglejasi? smile.gif
Atsakyti
Gal kas nors bande is aviu pieno daryt muila? smile.gif Ir aplamai kokios tokio muilo savybes? smile.gif
Atsakyti
prisižiūrėjusi gražuolio Evah druskos muilo wub.gif wub.gif , nusprendžiau ir aš panašų pasidaryti, susiradau internete kaip jis daromas ir padariau vakar, viskas buvo super tik...po keletos valandų paėmus jį pjaustyti pamačiau nemažai lašų išsiskyrusių, palaižiau, lyg ir nekanda, labiau panašu į druskos skonį, nenorėjau daug laižyti, supjausčiau, sudėjau, uždengiau paklodėle, ateinu šiandien pažiūrėti, o gi paklodėlė drėgna ir dabar nesuprantu ar čia šarmas nesuregavo ar čia tiesiog nuo visgi nemažos temperatūros ta druska aptirpo, apsilydė smile.gif Evah, ar jums jis šlapiuoja, tas druskos muilas ?
Atsakyti
Mano druskos muilai aprasoja kartais, bet tik kai namuose būna labai karšta ir labai drėgna. Ir čia jau po supjaustymo, bedžiūnant. Gal jūsiškis tiesiog perkaito, jeigu nekanda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 08 16, 19:24)
Mano druskos muilai aprasoja kartais, bet tik kai namuose būna labai karšta ir labai drėgna. Ir čia jau po supjaustymo, bedžiūnant. Gal jūsiškis tiesiog perkaito, jeigu nekanda smile.gif

na dabar nuėjau, lyžtelėjau stipriau ir visgi kanda verysad.gif tai kaip čia taip atsitiko, pėdsakas puikus, gražutis ir greitai susidarė, po pėdsako dėjau eterinius, paskui druską
tai jei visgi ten šarmas, tai jau bus netinkamas naudoti, kad ir kiek besibrandintų? verysad.gif
Atsakyti
Manau, palikite jį dar keletui dienų pastovėti ir pamėginkite dar kartelį smile.gif O tikrai tikrai kanda ar visgi tik druska sūri?
Atsakyti
[quote=Evah,2011 08 14, 13:57]

DOS yra oranžinės dėmės, atsirandančios ant muilo, kai aliejai pradeda oksiduotis, t.y. gesti. Kaip čia.

Tai oksidacija rodo tik oranzines demes, ar jos gali buti ir kitokios spalvos?
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2011 08 13, 23:33)

Šiaurės vėjas
user posted image

Evah, o kaip muile naudojama ta aktyvuota anglis? Kas cia per daiktas g.gif ? Ir ka ji duoda muilui?
Atsakyti