jega
aciūūūū
Skaiciau, kad temperatura turi svyruoti tarp 42-56 laipsniu celsijaus. Kokias temperaturas jus darote? gal aliejus turi buti siltesnis uz sarma? o gal atvirksciai?
Palmiu aliejaus nenusipirkau
kaip siandiens pavargau, vos kojas pavelku, o dar laukia agurku koncervavimas. Nekoncervuosiu. Geriau apie savo rankomis pagaminta muila pasvajosiu.
Dickis jau nerimsta, kada as ta vulkana namuose darysiu
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 08 13, 21:25)
jega
aciūūūū
Skaiciau, kad temperatura turi svyruoti tarp 42-56 laipsniu celsijaus. Kokias temperaturas jus darote? gal aliejus turi buti siltesnis uz sarma? o gal atvirksciai?
kaip siandiens pavargau, vos kojas pavelku, o dar laukia agurku koncervavimas. Nekoncervuosiu. Geriau apie savo rankomis pagaminta muila pasvajosiu.
aciūūūū
mano daromu muilu temperaturos svyruoja dazniausiai 50-55 laipsniu ribose. Aliejus keliais laipsniais siltesnis, jei nesigauna taip, tai sitai ner baisiai svarbu. Svarbiausia, kad nebutu kokiu 10 laipsniu skirtumo. O dicki kai darysit muila, siuskit i kiema pazaist, nes sarmas yra labai pavojinga edri medziaga, be to tirpinant sarmo granules, vanduo uzverda ir pradeda skirtis esdinantys sarmo garai, kurie gali nudegint gleivine, o nuo ilgesnio kontaktavimo gali net issaukti vezinius susirgimus, tad vaikams prie muilo virimo ne vieta, o ir jus pati vilkekit apsaugas, pirstines, respiratoriu, o apie sarma dar butinai pasiskaitykit daugiau. Ir nepamirskit, kad sarmo granules beriamos i vandeni, o ne atvirksciai, kitaip tikrai vulkanas bus
Evah, superiniai kaip kvepia?
QUOTE(Evah @ 2011 08 12, 03:43)
Taip, tiesa, kalbant apie galiojimo laiką, aš čia tik pačią viršūnę "užkabinau" Ir kas juokingiausia, mano vienintelės oranžinės dėmės taip pat atsirado ant muilo, kuriame didžiąją dalį sudarė alyvuogių aliejus. Ir tik ant tų gabaliukų, kurie nepraėjo gelio fazės.
O kas tos oranzines demes? Neesu apie tai girdejusi
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2011 08 13, 23:33)
Evah, labai grazuciai . Bet man irgi idomu, koki poveiki odai duoda druskos muilas? Ir ar jis yra dziovinamas tiek pat laiko, kaip ir kiti muilai?
QUOTE(Kukulyte @ 2011 08 13, 23:38)
Evah, Pietu viejas labai grazus, o Siaures tai nerealiai atrodo. O koki poveiki odai duoda druskos muilas?
Visų pirma, man baisiai patinka pats jausmas - kaip su poliruotu jūros akmenuku praustis. Šveisti jis beveik nešveičia, tačiau oda lieka labai švelni. Padeda turintiems odos problemų, gydo įvairias žaizdeles ir spuogelius. Teko girdėti, kad druska taip pat padeda odai pasisavinti daugiau naudingų medžiagų.
QUOTE(AnaSong @ 2011 08 14, 08:40)
Evach, druskos muilai, kai ir ju pavadinimai - labai labai mieli
tu rasei, kad druskos muilu jau po valandos nuo ispilstymo pjaustai.tai paskui dar juos dedi siltai, kad gelio faze praeitu, ar jau nebe?
tu rasei, kad druskos muilu jau po valandos nuo ispilstymo pjaustai.tai paskui dar juos dedi siltai, kad gelio faze praeitu, ar jau nebe?
Jie jau būna praėję pilną gelio fazę, tad belieka sustatyti juos atvėsti ir pilnai sukietėti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 08 14, 09:42)
Evah, superiniai kaip kvepia?
Pietų vėjas - vieni citrusai. Maišiau greipfruktų, apelsinų ir may chang eterinius aliejus O Šiaurės vėjas gryna mėta.
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 08 14, 12:44)
O kas tos oranzines demes? Neesu apie tai girdejusi
Ir ar jis yra dziovinamas tiek pat laiko, kaip ir kiti muilai?
Ir ar jis yra dziovinamas tiek pat laiko, kaip ir kiti muilai?
DOS yra oranžinės dėmės, atsirandančios ant muilo, kai aliejai pradeda oksiduotis, t.y. gesti. Kaip čia.
Aš druskos muilus mėgstu padžiovinti 6 savaites, bet kaip jau minėjau, visi muilai gerėja ilgiau džiovinami
Sveikos, merginos,
ruosiuosi pasigaminti muila-sampuna ir turiu klausima del sudeties. Kaip geriau - imti visus minkstus aliejus bei prideti vasko arba maisyti minkstus aliejus su kietais? Ir ar tinka deti i sampuna sviestu. Nes internete tiek skirtingu receptu, nezinau net koki pasirinkti. Aciu.
ruosiuosi pasigaminti muila-sampuna ir turiu klausima del sudeties. Kaip geriau - imti visus minkstus aliejus bei prideti vasko arba maisyti minkstus aliejus su kietais? Ir ar tinka deti i sampuna sviestu. Nes internete tiek skirtingu receptu, nezinau net koki pasirinkti. Aciu.
QUOTE(Evah @ 2011 08 13, 14:58)
Kastilijos muilas, kaip jau ir minėjo, yra tiesiog alyvuogių aliejaus muilas. arba
labas rytas. man vis Kastilijos muilas ramybės neduoda . jis gaminamas tik iš alyvuogių aliejaus ir H2O? jei pridėsiu, tarkim, ožkos pieno vis dar bus Kastilijos muilas ar jau kažkoks kitas?
Jeigu jums norisi dėti į jį ožkos pieno, tai ir dėkite gi. Nesvarbu, kaip jis vadinsis
QUOTE(Evah @ 2011 08 15, 10:44)
Jeigu jums norisi dėti į jį ožkos pieno, tai ir dėkite gi. Nesvarbu, kaip jis vadinsis
be abejo, kad nesvarbu, tik įdomu kaip keičiasi muilo nokinimas patobulinus receptą