daug kas sildo: prieskoniai, viskas, kur yra cukraus, daug eteriniu...
QUOTE(Evah @ 2011 08 11, 08:51)
Truputį pataisysiu - vitaminas E nėra konservantas, jis yra antioksidantas, t.y. prailgina aliejų ir pan. galiojimo laiką. Konservantas apsaugo nuo mikrobų, pelėsių ir grybų, jų natūralių praktiškai dar nėra, tačiau muilui jo ir nereikia dėl aukšto pH.
Tiesa, vienas gana žinoma chemikas/muilo virėjas atliko bandymus su įvairiais antioksidantais ir pasirodo, kad vitaminas E neišgyvena verdant muilą šaltuoju būdu Vienintelis natūralus antioksidantas, kuris bandymuose tikrai ryškiai prailgino muilo galiojimo laiką yra rozmarinų aliejaus ekstraktas arba rozmarinų oleorezinas.
Tiesa, vienas gana žinoma chemikas/muilo virėjas atliko bandymus su įvairiais antioksidantais ir pasirodo, kad vitaminas E neišgyvena verdant muilą šaltuoju būdu Vienintelis natūralus antioksidantas, kuris bandymuose tikrai ryškiai prailgino muilo galiojimo laiką yra rozmarinų aliejaus ekstraktas arba rozmarinų oleorezinas.
O tai kiek reiketu i muila deti rozmarinu aliejaus (pvz. i 500 g)? Bet man kazkaip negirdetas aliejus ir nujauciu, kad labai brangus. Tai Jus nededat i ozkos pieno muilus nieko, kad pagerintu laikymasi? O gal dar zinote kokiu nors gudrybiu?
Dabar nebepamenu jau tiksliai to procento, bet man regis, kad kilogramui aliejų rozmarinų oleorezino reikia nuo 2 iki 5 gramų. Tik nesumaišyti su paprastu rozmarinų eteriniu aliejumi
Į ožkos pieno muilus aš nededu nieko.
Gudrybių jokių čia nėra, svarbiausia yra gerai subalansuotas receptas. Aš tiesiog nenaudoju aliejų, kurie turi trumpą galiojimo laiką Arba naudoju itin mažais kiekiais.
Į ožkos pieno muilus aš nededu nieko.
Gudrybių jokių čia nėra, svarbiausia yra gerai subalansuotas receptas. Aš tiesiog nenaudoju aliejų, kurie turi trumpą galiojimo laiką Arba naudoju itin mažais kiekiais.
QUOTE(Evah @ 2011 08 11, 14:34)
Dabar nebepamenu jau tiksliai to procento, bet man regis, kad kilogramui aliejų rozmarinų oleorezino reikia nuo 2 iki 5 gramų. Tik nesumaišyti su paprastu rozmarinų eteriniu aliejumi
Į ožkos pieno muilus aš nededu nieko.
Gudrybių jokių čia nėra, svarbiausia yra gerai subalansuotas receptas. Aš tiesiog nenaudoju aliejų, kurie turi trumpą galiojimo laiką Arba naudoju itin mažais kiekiais.
Į ožkos pieno muilus aš nededu nieko.
Gudrybių jokių čia nėra, svarbiausia yra gerai subalansuotas receptas. Aš tiesiog nenaudoju aliejų, kurie turi trumpą galiojimo laiką Arba naudoju itin mažais kiekiais.
Ziuriu perkant reik labai dideli demesi skirt alieju galiojimui. O kokie aliejai trumpai galioja, ar cia aplamai nera taip, kad kai kurie is ju turi trumpa galiojima?
Kiekvieno aliejaus galiojimo laikas skirtingas, kai kurie gali sugesti per porą mėnesių, kiti negenda net keletą metų. Tiesiog reikia jais pasidomėti.
Aš apie aliejų galiojimo laiką sprendžiu iš Iodine vertės soapcalc skaičiuoklėje. Tai nėra labai griežta taisyklė, nes pasitaiko ir išimčių, bet daugeliu atveju ji tinka - kuo skaičius didesnis, tuo trumpesnis galiojimo laikas. Soapcalc taip pat paskaičiuoja ir "bendrą" muilo Iodine, tad visada nebloga idėja į tai atkreipti dėmesį.
Aš apie aliejų galiojimo laiką sprendžiu iš Iodine vertės soapcalc skaičiuoklėje. Tai nėra labai griežta taisyklė, nes pasitaiko ir išimčių, bet daugeliu atveju ji tinka - kuo skaičius didesnis, tuo trumpesnis galiojimo laikas. Soapcalc taip pat paskaičiuoja ir "bendrą" muilo Iodine, tad visada nebloga idėja į tai atkreipti dėmesį.
mano vienas muilas turejo oranziniu demiu, kurio pagrindas buvo alyvuogiu aliejus (kiti naudoti aliejai ilgiau galiojantys uz alyvuogiu). o siaip alyv aliejus nera is tu greiciausiai gendanciu.
svarbu ir pariebinimas, ir laikymo salygos, ir priedai, ju kiekis, ir kokio senumo aliejus nupirktas, ar stovejo atidarytas pries idedant i muila.. daug kas svarbu, man atrodo.
tas pats receptas gali skirtingai elgtis (nes aliejai bus senesni ar kitos laikymo salygos..).
cia be daugybes bandymu ir stebejimu neapsieisi
o siaip sakoma, jei nepatyrei oranziniu demiu, nesi dar rimtas muilo darytojas
bendra taisykle, teisingai sako, - trumpo galiojimo alieju deti minimuma arba visai nedeti.
svarbu ir pariebinimas, ir laikymo salygos, ir priedai, ju kiekis, ir kokio senumo aliejus nupirktas, ar stovejo atidarytas pries idedant i muila.. daug kas svarbu, man atrodo.
tas pats receptas gali skirtingai elgtis (nes aliejai bus senesni ar kitos laikymo salygos..).
cia be daugybes bandymu ir stebejimu neapsieisi
o siaip sakoma, jei nepatyrei oranziniu demiu, nesi dar rimtas muilo darytojas
bendra taisykle, teisingai sako, - trumpo galiojimo alieju deti minimuma arba visai nedeti.
Taip, tiesa, kalbant apie galiojimo laiką, aš čia tik pačią viršūnę "užkabinau" Ir kas juokingiausia, mano vienintelės oranžinės dėmės taip pat atsirado ant muilo, kuriame didžiąją dalį sudarė alyvuogių aliejus. Ir tik ant tų gabaliukų, kurie nepraėjo gelio fazės.
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 08 10, 23:53)
Oiii kaip as dziaugiuosi savo muilu ,kuri gaminau su alyvuogiu aliejumi ir ozkos pienu
kiek laiko nokinot tokį muilą?
Laba
Profesionales, pagelbekite,
Pasidariau su soapcalc toki receptuka, net neisivaizduoju kaip ji dariau, tiesiog susimeciau zinomus pavadinimus, kazkur pasiskaiciau , kad alyvuogiu aliejaus nereikia daug, nes bus per minkstas, o as noriu kietesnio. Dar dukterecia nuliudino, kad dare 2 kartus ir abu kartus ispyle. Nutare, kad temperatutu nesutaike ir niekas jai nesustingo, tai dabar jauciuosi kaip ... ai geriau nesakysiu,.... nes viska susipirkau ir noriu pirmadieni daryti,,,, taigi pasakykite man ar cia visai nenormalus receptas ar cia visdelto kas nors iseis? Tikiuosi astrus nebus, nes noriu, kad ir vaikai su situo muilu praustusi (1, 8, 14 metu bambliai).
Prisiskaiciau apie pedsaka, kiek ziurejau yuotube, taip ir nesupratau, vienur is vis nieko nesimato, supila skystala ir gauna muila, kitur suplaka iki kazko panasaus i standziai suplakta grietinele. Taigi klausimas kaip visdelto atrodo tas pedsakas?
Prisikaiciau apie gelio faze cia supermamkose irgi nesupratau, kada jin buna? Atrodo, kad kai supili ir kita diena kai israsoja? Ar butinai turi israsoti?
Receptas: (darau mazam kiekiui tik 300g, nes labai brangiai viskas kainuoja):
Coconut Oil, 76 deg 75g
Grapeseed Oil 75g
Olive Oil 30g
Walnut Oil 60g
Wheat Germ Oil 60g
pariebinimas 10proc. dar truputi su tuo pariebinimu neaisku. Ar cia kai per daug pripilu alieju, ar cia kai po pedsako dar virsaus pripilu? jei po pedsako, tai kiek reiktu pilti, sakykime as noriu ersketroziu?
Nesijuokite Noras didelis, o kazkaip jauciu net elementariu ziniu trukuma siuo klausimu ir nesiryztu daryti, kad neapdeginciau visos seimynos.
Ai........dar niekaip nesuradau Kastiljos muilo recepto..... gal kuri pasidalinsite?
Profesionales, pagelbekite,
Pasidariau su soapcalc toki receptuka, net neisivaizduoju kaip ji dariau, tiesiog susimeciau zinomus pavadinimus, kazkur pasiskaiciau , kad alyvuogiu aliejaus nereikia daug, nes bus per minkstas, o as noriu kietesnio. Dar dukterecia nuliudino, kad dare 2 kartus ir abu kartus ispyle. Nutare, kad temperatutu nesutaike ir niekas jai nesustingo, tai dabar jauciuosi kaip ... ai geriau nesakysiu,.... nes viska susipirkau ir noriu pirmadieni daryti,,,, taigi pasakykite man ar cia visai nenormalus receptas ar cia visdelto kas nors iseis? Tikiuosi astrus nebus, nes noriu, kad ir vaikai su situo muilu praustusi (1, 8, 14 metu bambliai).
Prisiskaiciau apie pedsaka, kiek ziurejau yuotube, taip ir nesupratau, vienur is vis nieko nesimato, supila skystala ir gauna muila, kitur suplaka iki kazko panasaus i standziai suplakta grietinele. Taigi klausimas kaip visdelto atrodo tas pedsakas?
Prisikaiciau apie gelio faze cia supermamkose irgi nesupratau, kada jin buna? Atrodo, kad kai supili ir kita diena kai israsoja? Ar butinai turi israsoti?
Receptas: (darau mazam kiekiui tik 300g, nes labai brangiai viskas kainuoja):
Coconut Oil, 76 deg 75g
Grapeseed Oil 75g
Olive Oil 30g
Walnut Oil 60g
Wheat Germ Oil 60g
pariebinimas 10proc. dar truputi su tuo pariebinimu neaisku. Ar cia kai per daug pripilu alieju, ar cia kai po pedsako dar virsaus pripilu? jei po pedsako, tai kiek reiktu pilti, sakykime as noriu ersketroziu?
Nesijuokite Noras didelis, o kazkaip jauciu net elementariu ziniu trukuma siuo klausimu ir nesiryztu daryti, kad neapdeginciau visos seimynos.
Ai........dar niekaip nesuradau Kastiljos muilo recepto..... gal kuri pasidalinsite?
apzeldintoja diplomante, pėdsakas yra tada, kai masė yra tirštoka: su šaukštu pakabink masės ir paskui supilk ją atgal į dubenį-jei lieka žymė, kad pylei tą masę, vadinasi atsirado pėdsakas, o jei šaukšto turinys nuskęsta, tuomet pėdsakas dar neatsirado.
Aš pariebinimą darau 5 proc., 10 proc. man atrodo kiek per daug, nors čia geriau žino Evah arba Daddygirl. O pariebinimą iš karto paskaičiuoja soapcalc, nereikia po pėdsako pilti aliejų (nors yra nuomonių, kad po pėdsako supilti aliejai nepraranda tiek daug naudingųjų medžiagų. Aš nelabai norėčiau sutikti su tokia nuomone).
Kastilijos muilo receptas labai paprastas: visas muilas gaminamas tik iš alyvuogių aliejaus. Tikiuosi šiek tiek atsakiau į iškilusius klausimus Dar gali šį forumą paskaitinėti, bent man jis labai padėjo
Aš pariebinimą darau 5 proc., 10 proc. man atrodo kiek per daug, nors čia geriau žino Evah arba Daddygirl. O pariebinimą iš karto paskaičiuoja soapcalc, nereikia po pėdsako pilti aliejų (nors yra nuomonių, kad po pėdsako supilti aliejai nepraranda tiek daug naudingųjų medžiagų. Aš nelabai norėčiau sutikti su tokia nuomone).
Kastilijos muilo receptas labai paprastas: visas muilas gaminamas tik iš alyvuogių aliejaus. Tikiuosi šiek tiek atsakiau į iškilusius klausimus Dar gali šį forumą paskaitinėti, bent man jis labai padėjo
QUOTE(Evah @ 2011 08 12, 02:43)
Taip, tiesa, kalbant apie galiojimo laiką, aš čia tik pačią viršūnę "užkabinau" Ir kas juokingiausia, mano vienintelės oranžinės dėmės taip pat atsirado ant muilo, kuriame didžiąją dalį sudarė alyvuogių aliejus. Ir tik ant tų gabaliukų, kurie nepraėjo gelio fazės.
dar, aisku, priklausys ar rafinuotas aliejus ar ne. as nerafinuotus naudoju.
Papildyta:
apzeldintoja diplomante,
as kiek padidinciau bendra recepto kieki ir ideciau sviestu, jei rasai, kad nori kieto muilo (grapeseed ar walnut saskaita).
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 08 12, 21:32)
Laba
Profesionales, pagelbekite,
Pasidariau su soapcalc toki receptuka, net neisivaizduoju kaip ji dariau, tiesiog susimeciau zinomus pavadinimus, kazkur pasiskaiciau , kad alyvuogiu aliejaus nereikia daug, nes bus per minkstas, o as noriu kietesnio. Dar dukterecia nuliudino, kad dare 2 kartus ir abu kartus ispyle. Nutare, kad temperatutu nesutaike ir niekas jai nesustingo, tai dabar jauciuosi kaip ... ai geriau nesakysiu,.... nes viska susipirkau ir noriu pirmadieni daryti,,,, taigi pasakykite man ar cia visai nenormalus receptas ar cia visdelto kas nors iseis? Tikiuosi astrus nebus, nes noriu, kad ir vaikai su situo muilu praustusi (1, 8, 14 metu bambliai).
Prisiskaiciau apie pedsaka, kiek ziurejau yuotube, taip ir nesupratau, vienur is vis nieko nesimato, supila skystala ir gauna muila, kitur suplaka iki kazko panasaus i standziai suplakta grietinele. Taigi klausimas kaip visdelto atrodo tas pedsakas?
Prisikaiciau apie gelio faze cia supermamkose irgi nesupratau, kada jin buna? Atrodo, kad kai supili ir kita diena kai israsoja? Ar butinai turi israsoti?
Receptas: (darau mazam kiekiui tik 300g, nes labai brangiai viskas kainuoja):
Coconut Oil, 76 deg 75g
Grapeseed Oil 75g
Olive Oil 30g
Walnut Oil 60g
Wheat Germ Oil 60g
pariebinimas 10proc. dar truputi su tuo pariebinimu neaisku. Ar cia kai per daug pripilu alieju, ar cia kai po pedsako dar virsaus pripilu? jei po pedsako, tai kiek reiktu pilti, sakykime as noriu ersketroziu?
Nesijuokite Noras didelis, o kazkaip jauciu net elementariu ziniu trukuma siuo klausimu ir nesiryztu daryti, kad neapdeginciau visos seimynos.
Ai........dar niekaip nesuradau Kastiljos muilo recepto..... gal kuri pasidalinsite?
Profesionales, pagelbekite,
Pasidariau su soapcalc toki receptuka, net neisivaizduoju kaip ji dariau, tiesiog susimeciau zinomus pavadinimus, kazkur pasiskaiciau , kad alyvuogiu aliejaus nereikia daug, nes bus per minkstas, o as noriu kietesnio. Dar dukterecia nuliudino, kad dare 2 kartus ir abu kartus ispyle. Nutare, kad temperatutu nesutaike ir niekas jai nesustingo, tai dabar jauciuosi kaip ... ai geriau nesakysiu,.... nes viska susipirkau ir noriu pirmadieni daryti,,,, taigi pasakykite man ar cia visai nenormalus receptas ar cia visdelto kas nors iseis? Tikiuosi astrus nebus, nes noriu, kad ir vaikai su situo muilu praustusi (1, 8, 14 metu bambliai).
Prisiskaiciau apie pedsaka, kiek ziurejau yuotube, taip ir nesupratau, vienur is vis nieko nesimato, supila skystala ir gauna muila, kitur suplaka iki kazko panasaus i standziai suplakta grietinele. Taigi klausimas kaip visdelto atrodo tas pedsakas?
Prisikaiciau apie gelio faze cia supermamkose irgi nesupratau, kada jin buna? Atrodo, kad kai supili ir kita diena kai israsoja? Ar butinai turi israsoti?
Receptas: (darau mazam kiekiui tik 300g, nes labai brangiai viskas kainuoja):
Coconut Oil, 76 deg 75g
Grapeseed Oil 75g
Olive Oil 30g
Walnut Oil 60g
Wheat Germ Oil 60g
pariebinimas 10proc. dar truputi su tuo pariebinimu neaisku. Ar cia kai per daug pripilu alieju, ar cia kai po pedsako dar virsaus pripilu? jei po pedsako, tai kiek reiktu pilti, sakykime as noriu ersketroziu?
Nesijuokite Noras didelis, o kazkaip jauciu net elementariu ziniu trukuma siuo klausimu ir nesiryztu daryti, kad neapdeginciau visos seimynos.
Ai........dar niekaip nesuradau Kastiljos muilo recepto..... gal kuri pasidalinsite?
Kastilijos muilas, kaip jau ir minėjo, yra tiesiog alyvuogių aliejaus muilas. Įkelkite į soapcalc alyvuogių aliejų, nustatykite 5proc. pariebinimą ir teliks pasiskaičiuoti šarmo kiekį. Ir viskas Tik pasiruoškite labai ilgai maišyti su blenderiu, kol pasieksite pėdsaką, ir labai ilgai šitą muilą džiovinti.
Pėdsakas atrodo daugmaž taip:
Jūsų receptas bus tikrai minkštokas. Aš patarčiau nusipirkti palmių aliejaus ir recepte jo naudoti apie 20proc. Taip pat kakavos sviestas padės pakietinti muilą, tad jo taip pat galima apie 10proc. įterpti. Vynuogių kauliukų aliejaus aš išvis nenaudočiau, nes jis itin trumpai galioja.
Pirmai partijai, jeigu norite kietesnio muilo, rekomenduočiau kažką panašaus į šitą receptą:
Kokosų aliejus 25%
Palmių aliejus 25%
Alyvuogių aliejus 50%
arba
Kokosų aliejus 25%
Palmių aliejus 20%
Alyvuogių aliejus 45%
Kakavos sviestas 10%
Ir gaminkite bent jau iš 500g aliejų, nes kuo mažesnis kiekis, tuo didesnė galimybė "nusimatuoti". Bus daug lengviau, tikrai
Pačioje pradžioje, nedėkite pariebinimo iškart 10%. Aš patarčiau pirmus kartus pamėginti su 5%, tada galima pamėginti pakelti iki 7% ir žiūrėti, kaip jums labiau patinka. Pariebinimą jums iš karto paskaičiuoja skaičiuoklė - ji tiesiog automatiškai paskaičiuoja mažiau šarmo, nei jo reikėtų visam kiekiui aliejų saponifikuoti. Nieko po pėdsako daugiau dėti nebereikia. Kai kurie muilo virėjai deda pariebinimo aliejus po pėdsako, t.y. su skaičiuokle pasiskaičiuoja muilą su 0% pariebinimo, ir papildomus aliejus supila jau po pėdsako, tačiau aš taip nedarau, nemanau, kad tai duoda kokios nors naudos, tik papildomo darbo prideda
Gelio fazė yra kai muilas formoje labai įkaista dėl greitos saponifikacijos, todėl tampa panašus į gelį - truputį permatomas ir tamsesnis. Atrodo gelio fazė va taip:
Krašteliuose dar matosi labiau kremins, šviesesnis muilas, iki kurio gelio fazė dar nepriėjo, o viduriukas jau įkaitęs.
Gelio fazė spalvotame muile:
Lyg ir nieko nepamiršau