Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. III d.

QUOTE(Ievulyte @ 2011 08 10, 11:42)
pjausciau toki, bet jis buvo darytas vien is kietu alieju. Kai sustingo, dar silta supjausciau, nelaukiau paros, nes turbut buciau galejus kaip plyta gabalais dauzyt  biggrin.gif


biggrin.gif tai va va...kad ir pas mane su kietaisiais aliejais darytas, tai ejau pjaustyt nelaukdama, nes viena kai dariau tai kita diena pjaustant pradejo luzinet, nejo supjaustyt...
Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 08 10, 11:31)
Ar yra kieno nors praktikoje buve taip, kad pjaustote muila po 4, 5 ar 6 valandu? Nelaukiat kol praeis 24 valandos.


Aš druskos muilus supjaustau valandai praėjus nuo išpilstymo, nes kitaip būtų neįmanoma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 08 10, 12:21)
Aš druskos muilus supjaustau valandai praėjus nuo išpilstymo, nes kitaip būtų neįmanoma  doh.gif


Tai liuks, kad as nesu vienintele tokia smile.gif ,nes jau vakar persigandau smile.gif ,galvoju ka as cia per velnia gaminu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 08 10, 10:31)
Ar yra kieno nors praktikoje buve taip, kad pjaustote muila po 4, 5 ar 6 valandu? Nelaukiat kol praeis 24 valandos.


zinoma biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(AnaSong @ 2011 08 10, 07:30)
ta prasme, kai kurie priedai gali sukelt perkaitima,ar gal as tiesiog perdaug ju idejau? g.gif


taip. daug kas sukelia. o jei idedi daug tokiu ingredientu, tikimybe padideja.
Atsakyti
Labas visoms darbštuolėlėms.
Norėjau pastebėti dėl muilo skilimo - man suskilo net paprasčiausias alyvuoginis muilas, kaikurie kiti irgi. Todėl manau bus kalta paprasčiausia fizika - vidaus temperatūrai kylant karštoji dalis kaista ir vėsesni krašteliai neišlaiko įtempimo. Čia kaip su kiaušinio kaitinimu mikrobangėje - nedarykite to, nes susprogs. Na o greito užkaitimo priežastis tai pasakys nebent kas laaaaabai protingas, aš tiek dar neišmąstau. Gerai būtų žinoti kaip išvengti tokių brokelių.
Atsakyti
su cinamonu esu anksciau dazius, tai man nera skiles, bet juoda sokolada tai pirma karta naudojau, gericiausiai jis ir bus kaltas.nes po keliu valandu supylus muila truputi pajudinau formele, tai dugnas tikrai buvo laaabai siltas, o virsus vesesnis.reiskia geriau det kakava, o ne sokolada.
Atsakyti
QUOTE(AnaSong @ 2011 08 10, 21:04)
su cinamonu esu anksciau dazius, tai man nera skiles, bet juoda sokolada tai pirma karta naudojau, gericiausiai jis ir bus kaltas.nes po keliu valandu supylus muila truputi pajudinau formele, tai dugnas tikrai buvo laaabai siltas, o virsus vesesnis.reiskia geriau det kakava, o ne sokolada.


o as dariau alyvuogini muila su sokoladu ir man nebuvo jokio skilimo... man rods per daug pridedat juodojo sokolado. wink.gif
Atsakyti
Oiii kaip as dziaugiuosi savo muilu smile.gif ,kuri gaminau su alyvuogiu aliejumi ir ozkos pienu thumbup.gif ,taip gerai muiluoja smile.gif ,ta puta tokia idomi smile.gif ,rankos nesauseja, negaliu atsidziaugt. smile.gif Norejau paklaust kai jus gaminat su ozkos pienu kokiu nors naturaliu konservantu dedat (pvz: vitamina E)? smile.gif
Atsakyti
Truputį pataisysiu - vitaminas E nėra konservantas, jis yra antioksidantas, t.y. prailgina aliejų ir pan. galiojimo laiką. Konservantas apsaugo nuo mikrobų, pelėsių ir grybų, jų natūralių praktiškai dar nėra, tačiau muilui jo ir nereikia dėl aukšto pH.
Tiesa, vienas gana žinoma chemikas/muilo virėjas atliko bandymus su įvairiais antioksidantais ir pasirodo, kad vitaminas E neišgyvena verdant muilą šaltuoju būdu smile.gif Vienintelis natūralus antioksidantas, kuris bandymuose tikrai ryškiai prailgino muilo galiojimo laiką yra rozmarinų aliejaus ekstraktas arba rozmarinų oleorezinas.
Atsakyti
laba diena. norėjau paklausti dėl Kastilijos muilo. jis daromas tik iš alyvuogių aliejaus?
Atsakyti
Katastrofa - taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 08 11, 09:52)
Katastrofa - taip smile.gif


dėkui 4u.gif
Atsakyti