Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. III d.

QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 08 04, 21:45)
Norejau paklaust ar nieko baisaus, kad as gaminu muilo 500 kg, o ne 1 kg? Sako, kad 1 kg muilo kiekyje geriau pasiskirsto NaOH. Ar naudojate rafinuota kokosu alieju gaminant muila kunui?

Mažiau nei 500g aš pati nedaryčiau rolleyes.gif Su labai mažais kiekiais sunku dirbti - sunku sverti, sunku maišyti, reikia nedidelio puodo, kad blenderis visiškai pasinardintų ir t.t. ir pan. Be to, kuo mažesnė partija, tuo didesnė tikimybė, kad jausis visokie netikslumai.
Aš naudoju rafinuotą kokosų aliejų.

QUOTE(Ingrid2 @ 2011 08 05, 07:40)
Evah, labai grazu  thumbup.gif

Dėkui mirksiukas.gif

QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 08 05, 10:32)
Sakykite,o kaip apskaičiuojate muilo galiojimo laiką? Pagal aliejų galiojimo laiką? Vakar pasiėmė sesė gabaliuką muilo iš manęs, o ji megėja tokia pasilaikyt daiktus ateičiai, tai man perspėjus, kad nelaikytų labai ilgai, sulaukiau klausimo, o kiek ilgai gali laikyti, tai ir susimąsčiau....

Evah, tikrai labai labai ta paroda muilų - šampūnų  thumbup.gif O ir jūsų straipsniukas "Visuose rankdarbiuose" labai informatyvus, rekomenduoju visoms pradedančiosioms.  good.gif

Muilo galiojimo laikas priklauso nuo daugelio dalykų. Pirmiausia - nuo aliejų galiojimo laiko. Viskas priklausys nuo recepto. O toliau labai svarbu ir laikymo sąlygos, jeigu yra karšta ir drėgna, muilas kur kas greičiau genda. Be to, patartina nepalikti įvynioto į kokį maišelį, kad muilas galėtų kvėpuoti. Gerai suformuluotas muilas turėtų nesugesti metus laiko.

Ir ačiū už komplimentus mirksiukas.gif Smagu, kad kažkam tas straipsnis padėjo.

O aš prieš valandėlę supyliau citrusinį druskos muilą. Dar reikia jam pavadinimą sumąstyt doh.gif
user posted image
Atsakyti
[quote=Evah,2011 08 05, 14:08]
Mažiau nei 500g aš pati nedaryčiau rolleyes.gif Su labai mažais kiekiais sunku dirbti - sunku sverti, sunku maišyti, reikia nedidelio puodo, kad blenderis visiškai pasinardintų ir t.t. ir pan. Be to, kuo mažesnė partija, tuo didesnė tikimybė, kad jausis visokie netikslumai.
Aš naudoju rafinuotą kokosų aliejų.

Mmm, niekaip negaunu muilo dezuciu, o vakar suzinojau, kad meistrai man nepagamins sad.gif ,tai sakiau reik ka nors kita sugalvot, todel vis ir zaidziu su 500 g. Kokius dar rafinuotus aliejus pilat i muila? Ir tiesa, pvz as...kai darau muila, pasiskaiciuoju su muilo skaiciuokle, ir nepilu NaOH tiek kiek parasyta, pilu 5 arba 10 g maziau. Jus gal irgi taip darot?
Maciau Jusu muilas jau feisbuke smile.gif ,grazus darbelis. wink.gif
Atsakyti
500g nieko tokio, tačiau mažiau jau negaminčiau. Rafinuotus aliejus dažniausiai naudoju kokosų ir palmių, bet čia jau kas kaip nori daro.
O kodėl jūs pilate 5 ar 10g mažiau? Aš visada pilu tiek, kiek pasiskaičiuoju. Nė gramo daugiau ar mažiau. Ar bandėte skaičiuoti, koks tada pas jus pariebinimas išeina?
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 08 05, 14:49)
500g nieko tokio, tačiau mažiau jau negaminčiau. Rafinuotus aliejus dažniausiai naudoju kokosų ir palmių, bet čia jau kas kaip nori daro.
O kodėl jūs pilate 5 ar 10g mažiau? Aš visada pilu tiek, kiek pasiskaičiuoju. Nė gramo daugiau ar mažiau.  Ar bandėte skaičiuoti, koks tada pas jus pariebinimas išeina?

Pilu maziau, nes noriu, kad mano gaminamo muilo Ph butu mazesnis smile.gif ,o del pariebinimo, tai nebandziau skaiciuotis, net paciai idomu pasidare. smile.gif
Atsakyti
Na, pamėginau paprastam 500g receptui paskaičiuoti šarmo kiekį su 5proc. pariebinimu ir po to atimti dar 10g šarmo, tai galų gale pariebinimas išėjo apie 20proc.
Atsakyti
Evah, kaip gražiai tavo citrusinis atrodo, ir kiek jo daug thumbup.gif Lauksiu foto supjaustyto muilo.

P.s. kadangi gamini tokiais tempais, tai galvojau gal Jūros šventėje prekiausi, bet neužmačiau tavęs biggrin.gif

P.s.s. gamindamą pirmajį muilą irgi buvau šalia pasidėjus atverstą žurnalą "Visi rankdarbiai" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 08 05, 15:04)
Na, pamėginau paprastam 500g receptui paskaičiuoti šarmo kiekį su 5proc. pariebinimu ir po to atimti dar 10g šarmo, tai galų gale pariebinimas išėjo apie 20proc.

20 proc pariebinimas blogai ar gerai? smile.gif
Papildyta:
Girdejau viena dalyka, kad galima savo gamybos muilais prekiaut issipirkus verslo liudijima ar kazka panasaus (nebutina turerti imones, patalpu ir t.t. gali namie gamint ir prekiaut parodose)? Cia tiesa?
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 08 05, 15:08)
Evah, kaip gražiai tavo citrusinis atrodo, ir kiek jo daug  thumbup.gif  Lauksiu foto supjaustyto muilo.

P.s. kadangi gamini tokiais tempais, tai galvojau gal Jūros šventėje prekiausi, bet neužmačiau tavęs  biggrin.gif

P.s.s. gamindamą pirmajį muilą irgi buvau šalia pasidėjus atverstą žurnalą "Visi rankdarbiai"  mirksiukas.gif

Ačiū! Iš tiesų, šitą muilą swirl'inau tep lep metodu blush2.gif Tiesiog pili viską į formą iš įvairių aukščių ir vietų, pamakaluoji su bambukine lazdele ir žiūri, kas paskui gaunasi biggrin.gif Tai ir man smalsu, ką aš ten rasiu viduje. Nors nieko stebuklingo tikrai nebus, aš ne xrenka biggrin.gif

O tempai gal tiesiog tokie atrodo, nėra jie labai dideli. Stengiuosi produktyviai šią vasarą praleisti, mat nuo rugsėjo gali nutikti taip, kad neturėsiu išvis kada gaminti muilo. Žodžiu, naudojuosi laisvu laiku. O Jūros šventei aš tikrai nesijaučiu pasiruošusi. Receptai jau daugmaž artėja prie to, ko aš iš jų noriu, bet kur visas pasiruošimas tokio masto mugei doh.gif Be to, girdėjau, kad muilo mugėje buvo nors vežimu vežk, beveik kaip medinių šaukštų biggrin.gif Kaži ir ar apsimokėję būtų, turint omeny nuomos kainas.

Na va, garbė man. Tikrai smagu, kad toks smulkus dalykas, kaip straipsnis, padėjo paskatinti lietuvių muilavirių būrelį plėsti mirksiukas.gif
Papildyta:
Vaiva1987, 20proc. pariebinimas normaliame muile nėra gerai, aukščiau 10proc. pariebinimo aš tikrai nekelčiau. Yra išimčių, tokių kaip muilas vien iš kokosų aliejaus, tačiau jis yra labai stabilus ir kietas.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 08 05, 15:23)
Vaiva1987, 20proc. pariebinimas normaliame muile nėra gerai, aukščiau 10proc. pariebinimo aš tikrai nekelčiau. Yra išimčių, tokių kaip muilas vien iš kokosų aliejaus, tačiau jis yra labai stabilus ir kietas.

Mmmm...gerai, kad issiaiskinau smile.gif ,buciau taip ir nezinojus. smile.gif O tai ka blogo duoda pariebinimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva1987: 05 rugpjūčio 2011 - 15:32
Sunku tiksliai pasakyti, muilas gali būti minkštesnis, kur kas greičiau tižti ir susinaudoti. Gali greičiau sugesti. Gali per daug aliejaus ant odos palikti, tinkamai nenuplauti jos.
Atsakyti
Evah, o Jus muilo geriau nesustokit virt smile.gif ,nes kitaip neturesiu i ka akiu paganyt smile.gif
Papildyta:
O tai kaip tada galima butu pamazinti muilo pH, nes mane gasdina maniskiu muilo toks didelis 9-10 sad.gif ...noretusi tikrai mazesnio...
Atsakyti
Toks yra natūralus muilo pH, nieko su juo nepadarysi. Jeigu jis bus neutralus - tada paprasčiausiai neatliks savo paskirties ir nustos būti muilu. Nereikia bijoti to pH, odai jis nekenkia, viskas čia yra tvarkoje.
O jeigu toks pH vis vien gąsdina, tada turbūt reikėtų praustis ne muilu, o sintetiniais plovikliais - jų pH artimesni neutraliam rolleyes.gif
Atsakyti