QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 08 04, 21:45)
Norejau paklaust ar nieko baisaus, kad as gaminu muilo 500 kg, o ne 1 kg? Sako, kad 1 kg muilo kiekyje geriau pasiskirsto NaOH. Ar naudojate rafinuota kokosu alieju gaminant muila kunui?
Mažiau nei 500g aš pati nedaryčiau Su labai mažais kiekiais sunku dirbti - sunku sverti, sunku maišyti, reikia nedidelio puodo, kad blenderis visiškai pasinardintų ir t.t. ir pan. Be to, kuo mažesnė partija, tuo didesnė tikimybė, kad jausis visokie netikslumai.
Aš naudoju rafinuotą kokosų aliejų.
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 08 05, 07:40)
Evah, labai grazu
Dėkui
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 08 05, 10:32)
Sakykite,o kaip apskaičiuojate muilo galiojimo laiką? Pagal aliejų galiojimo laiką? Vakar pasiėmė sesė gabaliuką muilo iš manęs, o ji megėja tokia pasilaikyt daiktus ateičiai, tai man perspėjus, kad nelaikytų labai ilgai, sulaukiau klausimo, o kiek ilgai gali laikyti, tai ir susimąsčiau....
Evah, tikrai labai labai ta paroda muilų - šampūnų O ir jūsų straipsniukas "Visuose rankdarbiuose" labai informatyvus, rekomenduoju visoms pradedančiosioms.
Evah, tikrai labai labai ta paroda muilų - šampūnų O ir jūsų straipsniukas "Visuose rankdarbiuose" labai informatyvus, rekomenduoju visoms pradedančiosioms.
Muilo galiojimo laikas priklauso nuo daugelio dalykų. Pirmiausia - nuo aliejų galiojimo laiko. Viskas priklausys nuo recepto. O toliau labai svarbu ir laikymo sąlygos, jeigu yra karšta ir drėgna, muilas kur kas greičiau genda. Be to, patartina nepalikti įvynioto į kokį maišelį, kad muilas galėtų kvėpuoti. Gerai suformuluotas muilas turėtų nesugesti metus laiko.
Ir ačiū už komplimentus Smagu, kad kažkam tas straipsnis padėjo.
O aš prieš valandėlę supyliau citrusinį druskos muilą. Dar reikia jam pavadinimą sumąstyt