Merginos, turiu klausima, kai darai muila su ozkos pienu pries tai piena patartina uzsaldyti ? O svert piena pries saldant ar jau uzsaldyta ?
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 08 02, 09:35)
Merginos, turiu klausima, kai darai muila su ozkos pienu pries tai piena patartina uzsaldyti ? O svert piena pries saldant ar jau uzsaldyta ?
Aš sveriu užšaldytą. Tada subėrus šarmą tie ledukai ištirpsta ir viskas- jokio nemalonaus kvapo
QUOTE(neringa.jn @ 2011 08 02, 15:56)
Aš sveriu užšaldytą. Tada subėrus šarmą tie ledukai ištirpsta ir viskas- jokio nemalonaus kvapo
o paklaidos nebuna ? idomu ar svoris uzsaldyto vandens toks pat kaip neuzsaldyto
o ka daryt jei supylus ozkos piena su sarmu i aliejus sutraukia ? ar papildomai pilant sarma i piena ozkos reikia deti bliuda i ledukus, kad salti siek tiek laikytu ?
Šaldytas pienas sveria mažiau nei tas pats kiekis kambario temperatūros pieno, tad paklaida bus. Aš pasveriu prieš šaldydama, tada tiesiog supilstau į ledų formeles tikslų kiekį.
Dėl ko sutraukia, sunku pasakyti. Ir jeigu pienas šaldytas, indo statyti papildomai į ledą nereikia - per daug nukritus tirpalo temperatūrai šarmas gali neištirpti visiškai.
Dėl ko sutraukia, sunku pasakyti. Ir jeigu pienas šaldytas, indo statyti papildomai į ledą nereikia - per daug nukritus tirpalo temperatūrai šarmas gali neištirpti visiškai.
Merginos, ar verdant muila su didesniu pariebinimu (15-20%), reikia ji brandint ilgiau, ar kaip iprasta muila?
Tai labiau priklauso nuo pačio recepto, konkretaus muilo "natūros", nei nuo pariebinimo. Pavyzdžiui, 100proc. kokoso ir druskos muilus geriau padžiovinti ilgiau, nes tada jie geriau putoja, būna švelnesni. Nors tai galioja beveik kiekvienam muilui
Evah, labai grazu as uzmeciau visai si reikala del
QUOTE(Evah @ 2011 08 02, 19:14)
Kadangi senokai nieko nerodžiau, tai štai - trys mano muilai-šampūnai, su dilgėlių nuoviru, ramunėlių nuoviru ir alumi.
superiniai
Papildyta:
QUOTE(Ievulyte @ 2011 08 02, 19:48)
as uzmeciau visai si reikala del
sveikinimai
Dėkui, merginos. Gražūs ir man natūralūs atspalviai, tačiau visko reikia po truputį, kad nepabostų
Ievulyte, užtad turi labai gerą pasiteisinimą tinginiaut
Ievulyte, užtad turi labai gerą pasiteisinimą tinginiaut
ir man grazios spalvytes.
o kodel vadini sampunais? kuo ypatingi?
man atrodo net tie 'su daugiau plauku megstamu alieju' plaukams nelabai tinka. del muilo pH.
nors, aisku, yra kas muilu plauna galva.
as muilo torta dariau pries gera savaite, dabar supjausciau visai faina atrakcija, patiko, nors ir daug darbo
Papildyta:
del zemuogiu. spalva tikrai neliks, o del gedimo - as neseniai dariau su vaisiais, uogom eksperimentini, tai ziuresiu
Papildyta:
vis klausia apie alyvuogiu muila.
as turiu 2 metu senumo ir ne 100% alyvuogiu, bet gal 85%. tai paciam gabalelio vidury vistik dar gleivejasi. manau, isvada - ilgas dziovinimas padeda, bet jis tikrai labai ilgas turi buti
o kodel vadini sampunais? kuo ypatingi?
man atrodo net tie 'su daugiau plauku megstamu alieju' plaukams nelabai tinka. del muilo pH.
nors, aisku, yra kas muilu plauna galva.
as muilo torta dariau pries gera savaite, dabar supjausciau visai faina atrakcija, patiko, nors ir daug darbo
Papildyta:
del zemuogiu. spalva tikrai neliks, o del gedimo - as neseniai dariau su vaisiais, uogom eksperimentini, tai ziuresiu
Papildyta:
vis klausia apie alyvuogiu muila.
as turiu 2 metu senumo ir ne 100% alyvuogiu, bet gal 85%. tai paciam gabalelio vidury vistik dar gleivejasi. manau, isvada - ilgas dziovinimas padeda, bet jis tikrai labai ilgas turi buti