Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. III d.

Sveikos, kas galetu mane pakonsultuoti? Vakar isbandziau savo pirmaji muiliuka virta pries menesi... Visai likau nesuzaveta, o tiek vilciu dejau sad.gif Nusiplovus rankas rankos lieka labai sausos, tikrai jokio drekinamojo poveikio nesijaucia. PH matavau su juostele, rode tarp 7-8.
Receptas:
Kokosu al 140g
Alyvuogiu al 455g
Palmiu 105g
vanduo 266g
sarmas 98g
ramuneliu EA 9g
7% pariebinimas
Skaiciavau su soapcalc.

O gal reiketu ilgiau brandinti del didesnio alyvuogiu aliejaus kiekio?
Atsakyti
Kukulyte, perskaičiavau aš tavo receptą su soapcalc. Su 7 proc. pariebinimu man šarmo kiekį duoda 95g. 98g man išeina nebent kai nustatau 4proc. pariebinimą. Taigi, tiesiog šarmo kiekis buvo per didelis, todėl ir sausina.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 07 31, 22:31)
Kukulyte, perskaičiavau aš tavo receptą su soapcalc. Su 7 proc. pariebinimu man šarmo kiekį duoda 95g. 98g man išeina nebent kai nustatau 4proc. pariebinimą. Taigi, tiesiog šarmo kiekis buvo per didelis, todėl ir sausina.

Aciu, reikes labai atidziai tuos skaiciukus delioti... O gal man reiketu perlydyti ji ir ideti trupuciuka alieju, ar tada pageretu kokybe?
Papildyta:
Ne, radau tikraja savo klaida! Ivedziau i skaiciuokle Palm kernel oil vietoj Palm oil, o ju sap indeksas skirtingas sad.gif Tada gaunasi tas pirminis skaicius su 7% pariebinimo. Reikia labiau isigilinti i visas smulkmenas pries pradedant tokius darbus g.gif
Atsakyti
Visada reikia skaičiuoti labai atidžiai smile.gif Net ir smulki klaidelė gali pridaryti daug bėdos.
Atsakyti
O kiek turetu buti patikrinus sarmo kieki?
As vis pergyvenu del savo "Kastilijos" muilo.
Formoi ji laikiau 48 val,nes vidus atrode lyg gelio faze nepraejus.Nors ir po 48 val nelabai kas pasikeite.Dabar praejo savaite,bet ziuriu,kad ant gabaliuku taip ir liko toks tamsesnis viduris.
Praejus porai dienu po supjaustimo muilas pasidenge laseliais,kurie po puses dienos pradingo.As juos pamatavau tada ,tai rode berods 9 sarmo.Dabar 8 rodo....
Gal nesigavo man niekas?Nesinori pusmeti spintoi islaikyt,kad i siuksliu kibira paleist unsure.gif

O siandien dariau su ozkos pienu,medum ir cinamonu,bei cinamono EA
Jau buvau pradejus nerimauti,kad sarmas neuzkais.Nes puse kiekio pieno dejau susaldito.Nemazai laiko praejo,kol silt pradejo.Ir tepasilo iki 52 laipsniu.
Dedu daug vilciu i ji.Mano vaikas ziauriai megsta cinamona.Ar ne per daug cinamono EA 10ml/735 gr alieju?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pokatak: 31 liepos 2011 - 22:51
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 07 30, 02:14)
Nesijaudink, tikrai sukietes smile.gif. Is alyvuogiu jis tok buna pradzioj minkstas (as ji net daznai po keliu paru pjaustau), bet po keliu savaiciu kaip akmenukas pasidaro smile.gif

Papildyta:
Kazkas tikrai gausis  smile.gif . Parasyk kada kaip baiges su tom zemuogem, nes idomu ar nuo ju neges muilas. lyg ir teko kazka panasaus viena ausim girdet smile.gif

dekui 4u.gif

kolkas zemuogiu nedariau - savaitgali dariau su raudoneliu thumbup.gif
user posted image
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(pokatak @ 2011 07 31, 22:46)
Dedu daug vilciu i ji.Mano vaikas ziauriai megsta cinamona.Ar ne per daug cinamono EA 10ml/735 gr alieju?

o koki cinamonu dejote? Cinamonu zieves ar lapu? Zieves ea labiau dirgina, siaip cinamonu ea prieskiriamas prie dirginanciu, tai 10 ml i kg dar nieko, bet daugiau as asmeniskai nedeciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 07 30, 22:35)
apie skalbiamaji muila rasiau jau, berods pirmojoje temoje

Jau radau užsienio forumuose tai kas domina. O kaip dėl cukraus pudros, gal žinote kokiu tikslu ją į muilą deda?
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 08 01, 11:20)
o koki cinamonu dejote? Cinamonu zieves ar lapu? Zieves ea labiau dirgina, siaip cinamonu ea prieskiriamas prie dirginanciu, tai 10 ml i kg dar nieko, bet daugiau as asmeniskai nedeciau  4u.gif

Cinamono ceiloninio lapu(cinnamonum zeylanicum)
Atsakyti
Na ir mano vaikas jau nebe toks mazas.9 metai jau beveik.
Atsakyti
Kadangi muilas yra nuplaunamas ir tik 10g, tai nieko tokio nenutiks. Tačiau aš nuolatos netgi devynmečiui cinamono muilo nenaudočiau - didesnė bėda yra ne vienkartinis sudirginimas, o tai, kad nuo pakartotino kontakto su alergenu gali išsivystyti elementari, pastovi alergija.
Apskritai, su eteriniais aliejais reikėtų elgtis atsargiai ir apie kiekvieną pasidomėti giliau. Tai labai, labai aktyvios medžiagos. Kad jos yra natūralios, dar nereiškia, kad ir nekenksmingos.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 08 01, 21:05)
Kadangi muilas yra nuplaunamas ir tik 10g, tai nieko tokio nenutiks. Tačiau aš nuolatos netgi devynmečiui cinamono muilo nenaudočiau - didesnė bėda yra ne vienkartinis sudirginimas, o tai, kad nuo pakartotino kontakto su alergenu gali išsivystyti elementari, pastovi alergija.
Apskritai, su eteriniais aliejais reikėtų elgtis atsargiai ir apie kiekvieną pasidomėti giliau. Tai labai, labai aktyvios medžiagos. Kad jos yra natūralios, dar nereiškia, kad ir nekenksmingos.

As tai puikiai zynau.Seniai domiosi tais dalikais.Turiu ne viena ir ne du juos.Ir kiekviena pirkdama pasiduomiu pries tai.Zynau,kad lapu cinamono EA nera agresivus.
Bet cia jo dejau daugiau del siokio tokio kvapo vonioi,o vaikas tiesiog dievina cinamona,tai sako as irgi noresiu su juo rankytes plaut.Nors jam esu padarius muiliuka visai be jokiu EA.Tai ir uzrupejo man ,ar ne per daug cia bus jo. 4u.gif
Atsakyti