Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. III d.

QUOTE(neringa.jn @ 2011 07 29, 14:05)
Pranoko lūkesčius thumbup.gif , jau išbandžiau. Čia foto nemuiluotų muilų. Mergaitės, ką darote su tuo baltu dangalu, ar kaip jį pavadinti  g.gif . Visi subrendę muiliukai pasidengia tuo baltumu, pradėjus praustis jis dingsta, bet jei kam dovanojant muilą, neestetiškai atrodo  unsure.gif

thumbup.gif

kokiu dangalu blink.gif g.gif
Atsakyti
baltas "dangalas" tai soda, kad nesusidarytu galit aplot muila, arba paskui su peiliu nuskust ar suslapint ir nuplaut. Absoliuciai naturalus ir nekenksmiungas dalykas smile.gif
Atsakyti
Sakykite, muilavirėjėlės, ar kuri esat bandžiusi išsivirt gintaro muilo?
Atsakyti
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 07 29, 17:27)
Sakykite, muilavirėjėlės, ar kuri esat bandžiusi išsivirt gintaro muilo?

ne blink.gif o kas cia per stebuklas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 07 29, 14:54)
baltas "dangalas" tai soda, kad nesusidarytu galit aplot muila, arba paskui su peiliu nuskust ar suslapint ir nuplaut. Absoliuciai naturalus ir nekenksmiungas dalykas smile.gif

Suprantu, kad nekenksminga, bet vaizdą gadina ax.gif Aš su peiliu ir skutu, dar skaičiau, kad su vilna galima "nublizginti", bet neturiu tinkamo vilnonio daikto, nuo kojinės muilas plaukuotas pasidaro lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 07 28, 07:30)
Labas rytas,
vakar dariau alyvuogiu aliejaus ir palmiu aliejaus muila - po pedsako padalinau i dvi dalis - i viena sudejau masazini medu su eteriniais aliejais , i kita juodosios juros druska irgi su eteriniais  ax.gif
siandien supjausciau  smile.gif  tik jis man toks minkstokas sakyciau  g.gif  kaip galvojat, sukietes ar ir bus toks is minkstesniu  g.gif ?

user posted image
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
user posted image

Nesijaudink, tikrai sukietes smile.gif. Is alyvuogiu jis tok buna pradzioj minkstas (as ji net daznai po keliu paru pjaustau), bet po keliu savaiciu kaip akmenukas pasidaro smile.gif
Papildyta:
QUOTE(neringa.jn @ 2011 07 28, 20:04)
Rudi taškučiai, spėju, nuo benzoino dervos, dėjau sutrintą dervą, ne ištrauką. O baltų taškų neplanavau- čia nuo cinko oksido. Dalį muilo šviesinau, bet cinko oksidą dėjau tiesiai į muilą, tai niekaip neišsimaišė lygiai.
Papildyta:

Ačiū blush2.gif
Ylang- ylang- kvapieji kanangai. Muilą kvėpinau tokiu ea, todėl taip ir pavadinau biggrin.gif

Merginos gal kuri turit irgi dar patirties, kaip dazyt su cinko oksidu? kokiom normom det, kaip maisyt?

Papildyta:
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 07 29, 07:29)
thumbup.gif  as tai kazkaip savo muilam dar nepribrendau galvot pavadinimu  ax.gif
planavau vakar, bet nespejau, tai darysiu siandien muila ir po pedsako planuoju deti dziovintas zemuoges ir ciobreli  g.gif  kaip manot, merginos, gausis man cia kazkas?

Kazkas tikrai gausis smile.gif . Parasyk kada kaip baiges su tom zemuogem, nes idomu ar nuo ju neges muilas. lyg ir teko kazka panasaus viena ausim girdet smile.gif
Papildyta:
QUOTE(neringa.jn @ 2011 07 29, 13:05)
Aš ir negalvoju pavadinimų, tiesiog pagal sudėtį savaime muilas su pavadinimu "gimsta". Kažkaip norisi juos atskirti mirksiukas.gif
Po pėdsako gali dėti įvairias žoleles, tačiau kaip jau žinai, jos neatrodys taip kaip dabar 4u.gif
Aš augalų vis dar vengiu. Prieš gerą mėnesiuką dariau dušui muilą su pankolio sėklomis:
user posted image
user posted image
Pranoko lūkesčius thumbup.gif , jau išbandžiau. Čia foto nemuiluotų muilų. Mergaitės, ką darote su tuo baltu dangalu, ar kaip jį pavadinti  g.gif . Visi subrendę muiliukai pasidengia tuo baltumu, pradėjus praustis jis dingsta, bet jei kam dovanojant muilą, neestetiškai atrodo  unsure.gif

Ten lieka atsiskyrusi soda. bet tai tik kosmetine beda. As is pradziu nervavausi, o dabar del jos nesuku galvos smile.gif. Zinau, kad kitos apipjausto pries dovanojant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 07 29, 20:14)
ne  blink.gif  o kas cia per stebuklas  blink.gif

Na, yra toks rinkoje atsiradęs. Jei teisingai suprantu, viena firma užsiima jo gamyba, kitos tik platina. Pagooglinkit gal, nenoriu jokių psl dėt, kad už reklamą neužsiskaitytų smile.gif
Tai sakot niekas nebandėt.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 07 29, 07:29)
thumbup.gif  as tai kazkaip savo muilam dar nepribrendau galvot pavadinimu  ax.gif
planavau vakar, bet nespejau, tai darysiu siandien muila ir po pedsako planuoju deti dziovintas zemuoges ir ciobreli  g.gif  kaip manot, merginos, gausis man cia kazkas?

Jeigu žemuogės bus sutrintos iki mitelių, tai galima drąsiai dėti. Tačiau pilnų uogų aš nedėčiau - supus/suges. Tiesa, spalvos tikriausiai neišlaikys, paruduos.
Atsakyti
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 07 30, 07:55)
Na, yra toks rinkoje atsiradęs. Jei teisingai suprantu, viena firma užsiima jo gamyba, kitos tik platina. Pagooglinkit gal, nenoriu jokių psl dėt, kad už reklamą neužsiskaitytų  smile.gif
Tai sakot niekas nebandėt..  g.gif

tas gintaro muilas itariu todel gintaro vadinas, kad i ji kokios gintaro pudros prideta. smile.gif Nemanau, kad ten kazkoks stebuklas smile.gif
Atsakyti
Gerai, kad priminėt - turiu aš to gintarinio muilo mėginuką. Sudėtis jo labai paprasta, apart gintaro aliejaus, gintaro pudros ir kažkokios gintaro rūgšties. Bet visi trys paskutiniai sudėtyje, tai įtariu, kad itin nedideliais kiekiais. Aprašymas tai labai jau mandras, bet kiek realiai iš to naudos - neaišku. Pats muilas visai niekuo neišsiskiriantis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 30 liepos 2011 - 09:55
Turiu porą klausimėlių ax.gif
Kaip verdate muilą skalbimui?
Dėl valančių savybių reiktų dėti daugiau kokosų al, bet jis ir putoja stipriai, o į skalbimo mašiną reikia dėti neputojančius skalbiklius g.gif
Pasidalinkite patirtimi ax.gif
Dar viename užsienio muilavirės puslapyje radau, kad beveik į visus muilus deda cukraus pudros šaukštelį, tik nepaaiškinta kokiu tikslu. Ar žinote ką nors apie tai?
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2011 07 30, 21:07)
Turiu porą klausimėlių ax.gif
Kaip verdate muilą skalbimui?
Dėl valančių savybių reiktų dėti daugiau kokosų al, bet jis ir putoja stipriai, o į skalbimo mašiną reikia dėti neputojančius skalbiklius g.gif 
Pasidalinkite patirtimi ax.gif 
Dar viename užsienio muilavirės puslapyje radau, kad beveik į visus muilus deda cukraus pudros šaukštelį, tik nepaaiškinta kokiu tikslu. Ar žinote ką nors apie tai?

apie skalbiamaji muila rasiau jau, berods pirmojoje temoje
Atsakyti