Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. III d.

"pries para supilta? manau, cia tik siaip likes tamsesnis vidurys.
bet tokiam minkstam muilui nepamaisys dar palaukti iki pjaustant."

Gali but ir taip,bet kurio atveju dar palauksiu para,nes labai jau minkstas jis smile.gif


"sauksta kokiam kiekiui?"

Valgomaji sauksta(ta,tarybini 15 ml.) 1000 gr. aliejaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pokatak: 24 liepos 2011 - 12:54
As irgi prisidziovinau dilgeliu smile.gif ir galvoju gamintis smile.gif ,tik dar vis neprisiruosiu. smile.gif Mane zavi ryski zalia spalva smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pokatak @ 2011 07 24, 11:53)
Valgomaji sauksta(ta,tarybini 15 ml.) 1000 gr. aliejaus


nemanau, kad liks po metu. nebent, kaip rase, dvelksmas (kuris daugiau isivaizduojamas, man atrodo smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 07 24, 12:19)
As irgi prisidziovinau dilgeliu smile.gif ir galvoju gamintis smile.gif ,tik dar vis neprisiruosiu. smile.gif Mane zavi ryski zalia spalva smile.gif


patys gabaliukai islaiko spalva (esu dejus i muila), bet netikiu, kad visa muila nudazys ryskia zalia isliekancia spalva. augaline zalia (koks saltinis bebutu) tos paciso prigimties - oksiduojasi.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 07 24, 12:40)
Papildyta:
muilas svelnus, tai ir as manau, kad tinkamos  drinks_cheers.gif

bet jau ta zalia  doh.gif po keturiu metu kovos su augaline zalia pasiduosiu turbut  doh.gif

kaip tau su dilgelem baiges? smile.gif

Muilas vis dar žalias, tik ta žalia ne ryški, o tokia tamsi ir murzinoka rolleyes.gif Manau, kad ji ir liks tokia, bet pamatysime smile.gif Sunki ta kova su augaliniais dažais, bet prieš muilą nepakovosi.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 07 24, 16:41)
žalia ne ryški, o tokia tamsi ir murzinoka 


tai va.


Papildyta:
Evah, sodininko muila dilgelemis dazei? dabar paziurejau. labai grazi spalva. tik speju, kad cia po supjaustymo, o dabar zalumas dinges? kuo dazei? vien dilgelemis?
Atsakyti
Mergaites padekit smile.gif)) ,ka tik ejau saviski muila pjaustyt ir jis toks kietas, kad pjaustant subyrejo i dar mazesnius gabaliukus. O receptas tai toks: alyvuogiu aliejus - 170 g, palmiu aliejus - 160 g, kokosu aliejus - 130 g, konditerinis sokoladas - 14 g, NaOH - 60 g, ozkos pienas - 170g. Kas cia galejo atsitikt, kad jis nenori buti pjaustomas? sad.gif Ir ka siulot su tokiu muilu daryt: perlydyti ar i ismest?
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 07 24, 20:17)
tai va.
Papildyta:
Evah, sodininko muila dilgelemis dazei? dabar paziurejau. labai grazi spalva. tik speju, kad cia po supjaustymo, o dabar zalumas dinges? kuo dazei? vien dilgelemis?

Sodininką dažiau dilgėlėmis ir želmenų milteliais. Šviesesni dryžiai nuotraukoje ir yra želmenų milteliai. Ir taip, fotografavau iškart po supjaustymo smile.gif Dabar spalva, kaip minėjau, tamsesnė ir murzinoka. Želmenų milteliai labai gražią spalvą duoda, bet iš atsiliepimų sprendžiant irgi neišsilaiko.

QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 07 24, 21:32)
Mergaites padekit smile.gif)) ,ka tik ejau saviski muila pjaustyt ir jis toks kietas, kad pjaustant subyrejo i dar mazesnius gabaliukus. O receptas tai toks: alyvuogiu aliejus - 170 g, palmiu aliejus  - 160 g, kokosu aliejus - 130 g, konditerinis sokoladas - 14 g, NaOH - 60 g, ozkos pienas - 170g. Kas cia galejo atsitikt, kad jis nenori buti pjaustomas? sad.gif Ir ka  siulot su tokiu muilu daryt: perlydyti ar i ismest?

O kada jis buvo išvirtas? Aš sugalvoju nebent du variantus - pirmas, per ilgai palikai nepjaustytą ir jis labai sukietėjo. Antras - muile yra per daug šarmo. Jeigu jis praėjo gelio fazę, padaryk zap testą ir bus aišku.
Jeigu muile bus šarmo perteklius, tai geriausia jį išmesti, nes nėra kaip pamatuoti, kiek aliejų reikės.
Atsakyti

O kada jis buvo išvirtas? Aš sugalvoju nebent du variantus - pirmas, per ilgai palikai nepjaustytą ir jis labai sukietėjo. Antras - muile yra per daug šarmo. Jeigu jis praėjo gelio fazę, padaryk zap testą ir bus aišku.
Jeigu muile bus šarmo perteklius, tai geriausia jį išmesti, nes nėra kaip pamatuoti, kiek aliejų reikės.
[/quote]

Sakes...tai, kad zinok cia deta Na OH pagal skaiciuokle sad.gif ,jauciu reiks keist skaiciuokel, pereit prie tos kur yra pirmajame puslapyje sios temos. wink.gif O tai kiek pagal jus butu reikeja det? O dariau sestadieni vakare apie kokia 20 val, ir ejau pjaustyt sekmadieni panasiu laiku, wink.gif tai pagal viska neturejo buti per velai pjaustoma. O zap testas, tai patikrinti su liezuviu? smile.gif P.S mane tai siaubas ima, kad tris rusis reiks i siuksliadeze mest lauk...ka ten tris, pilna kg reiks mest biggrin.gif nusikeikiau biggrin.gif
Atsakyti
Pagal jusu rekomenduota skaiciuokle, tai gavau, kad man reik deti Na OH - 66 g, o vandens - 174 g. Tai zinokit, as net maziau 6 gramais pyliau natrio sarmo. smile.gif Dar pamirsau pamineti, kad tas muias, kuri pagaminau veliau pradejo laaaaabai kaisti. Tai padejau ant plyteliu, kad mazesnis kaitimas butu smile.gif ,nes jau persigandau, kad taip karsciuoja. smile.gif Kodel taip galejo atsitikt gal zinot?
Atsakyti
sveikos 4u.gif . ruošiuosi ir aš muilą daryti, bet iškilo man keli klausimai ax.gif :
1. kiek laiko reikia brandinti muilą? visi brandinami vienodą laiką ar brandinimo laikas skiriasi?
2. ar yra koks nors bendras muilo receptas? mane domina bendros proporcijos. tarkim, aliejaus - n gr, skysčio - n gr, NaOH - n gr
Atsakyti
Vaiva1987, tavo muilas su ožkos pienu, todėl ir kaista labiau.

Katastrofa, muilas, pagamintas šaltuoju būdu brandinamas mažiausiai 4 savaites. Kastilijos muilą, geriausia brandinti bent 6 mėnesius, nes kuo ilgiau brandinamas, tuo švelnesnis tampa. Ir šiaip pastebėjau, kad muilas mėgsta būti brandinamas, su laiku tampa geresnis. Visai kaip vynas smile.gif

Bendro muilo recepto nėra, kiekvienam aliejui reikalingas skirtingas šarmo kiekis, todėl kiekvienam receptui reikalingą šarmo kiekį reikia susikaičiuoti atskirai. Vandens ir aliejų santykis pradedančiajam rekomenduojamas 38 proc.

O geriausia susiskaičiuoti receptą su SoapCalc, kad nereikėtų muilo partijos į šiukšlių dėžę pasiųsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xrenka: 25 liepos 2011 - 22:03
QUOTE(xrenka @ 2011 07 25, 22:00)
Vaiva1987, tavo muilas su ožkos pienu, todėl ir kaista labiau.

Katastrofa, muilas, pagamintas šaltuoju būdu brandinamas mažiausiai 4 savaites. Kastilijos muilą, geriausia brandinti bent 6 mėnesius, nes kuo ilgiau brandinamas, tuo švelnesnis tampa. Ir šiaip pastebėjau, kad muilas mėgsta būti brandinamas, su laiku tampa geresnis. Visai kaip vynas  smile.gif

Bendro muilo recepto nėra, kiekvienam aliejui reikalingas skirtingas šarmo kiekis, todėl kiekvienam receptui reikalingą šarmo kiekį reikia susikaičiuoti atskirai. Vandens ir aliejų santykis pradedančiajam rekomenduojamas 38 proc.

O geriausia susiskaičiuoti receptą su SoapCalc, kad nereikėtų muilo partijos į šiukšlių dėžę pasiųsti.


didelis dėkui notworthy.gif . tikėjausi, kad nereiks pusmečiais laikyt, nes baisiai išbandyt norisi biggrin.gif.
skaičiuokles jau išnagrinėjau, bet vis tiek tikėjausi, kad koks nors bendras receptas yra ax.gif
Atsakyti