"pries para supilta? manau, cia tik siaip likes tamsesnis vidurys.
bet tokiam minkstam muilui nepamaisys dar palaukti iki pjaustant."
Gali but ir taip,bet kurio atveju dar palauksiu para,nes labai jau minkstas jis
"sauksta kokiam kiekiui?"
Valgomaji sauksta(ta,tarybini 15 ml.) 1000 gr. aliejaus
QUOTE(pokatak @ 2011 07 24, 11:53)
Valgomaji sauksta(ta,tarybini 15 ml.) 1000 gr. aliejaus
nemanau, kad liks po metu. nebent, kaip rase, dvelksmas (kuris daugiau isivaizduojamas, man atrodo
Papildyta:
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 07 24, 12:19)
As irgi prisidziovinau dilgeliu ir galvoju gamintis ,tik dar vis neprisiruosiu. Mane zavi ryski zalia spalva
patys gabaliukai islaiko spalva (esu dejus i muila), bet netikiu, kad visa muila nudazys ryskia zalia isliekancia spalva. augaline zalia (koks saltinis bebutu) tos paciso prigimties - oksiduojasi.
QUOTE(Daddygirl @ 2011 07 24, 12:40)
Papildyta:
muilas svelnus, tai ir as manau, kad tinkamos
bet jau ta zalia po keturiu metu kovos su augaline zalia pasiduosiu turbut
kaip tau su dilgelem baiges?
muilas svelnus, tai ir as manau, kad tinkamos
bet jau ta zalia po keturiu metu kovos su augaline zalia pasiduosiu turbut
kaip tau su dilgelem baiges?
Muilas vis dar žalias, tik ta žalia ne ryški, o tokia tamsi ir murzinoka Manau, kad ji ir liks tokia, bet pamatysime Sunki ta kova su augaliniais dažais, bet prieš muilą nepakovosi.
QUOTE(Evah @ 2011 07 24, 16:41)
žalia ne ryški, o tokia tamsi ir murzinoka
tai va.
Papildyta:
Evah, sodininko muila dilgelemis dazei? dabar paziurejau. labai grazi spalva. tik speju, kad cia po supjaustymo, o dabar zalumas dinges? kuo dazei? vien dilgelemis?
Mergaites padekit )) ,ka tik ejau saviski muila pjaustyt ir jis toks kietas, kad pjaustant subyrejo i dar mazesnius gabaliukus. O receptas tai toks: alyvuogiu aliejus - 170 g, palmiu aliejus - 160 g, kokosu aliejus - 130 g, konditerinis sokoladas - 14 g, NaOH - 60 g, ozkos pienas - 170g. Kas cia galejo atsitikt, kad jis nenori buti pjaustomas? Ir ka siulot su tokiu muilu daryt: perlydyti ar i ismest?
QUOTE(Daddygirl @ 2011 07 24, 20:17)
tai va.
Papildyta:
Evah, sodininko muila dilgelemis dazei? dabar paziurejau. labai grazi spalva. tik speju, kad cia po supjaustymo, o dabar zalumas dinges? kuo dazei? vien dilgelemis?
Papildyta:
Evah, sodininko muila dilgelemis dazei? dabar paziurejau. labai grazi spalva. tik speju, kad cia po supjaustymo, o dabar zalumas dinges? kuo dazei? vien dilgelemis?
Sodininką dažiau dilgėlėmis ir želmenų milteliais. Šviesesni dryžiai nuotraukoje ir yra želmenų milteliai. Ir taip, fotografavau iškart po supjaustymo Dabar spalva, kaip minėjau, tamsesnė ir murzinoka. Želmenų milteliai labai gražią spalvą duoda, bet iš atsiliepimų sprendžiant irgi neišsilaiko.
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 07 24, 21:32)
Mergaites padekit )) ,ka tik ejau saviski muila pjaustyt ir jis toks kietas, kad pjaustant subyrejo i dar mazesnius gabaliukus. O receptas tai toks: alyvuogiu aliejus - 170 g, palmiu aliejus - 160 g, kokosu aliejus - 130 g, konditerinis sokoladas - 14 g, NaOH - 60 g, ozkos pienas - 170g. Kas cia galejo atsitikt, kad jis nenori buti pjaustomas? Ir ka siulot su tokiu muilu daryt: perlydyti ar i ismest?
O kada jis buvo išvirtas? Aš sugalvoju nebent du variantus - pirmas, per ilgai palikai nepjaustytą ir jis labai sukietėjo. Antras - muile yra per daug šarmo. Jeigu jis praėjo gelio fazę, padaryk zap testą ir bus aišku.
Jeigu muile bus šarmo perteklius, tai geriausia jį išmesti, nes nėra kaip pamatuoti, kiek aliejų reikės.
O kada jis buvo išvirtas? Aš sugalvoju nebent du variantus - pirmas, per ilgai palikai nepjaustytą ir jis labai sukietėjo. Antras - muile yra per daug šarmo. Jeigu jis praėjo gelio fazę, padaryk zap testą ir bus aišku.
Jeigu muile bus šarmo perteklius, tai geriausia jį išmesti, nes nėra kaip pamatuoti, kiek aliejų reikės.
[/quote]
Sakes...tai, kad zinok cia deta Na OH pagal skaiciuokle ,jauciu reiks keist skaiciuokel, pereit prie tos kur yra pirmajame puslapyje sios temos. O tai kiek pagal jus butu reikeja det? O dariau sestadieni vakare apie kokia 20 val, ir ejau pjaustyt sekmadieni panasiu laiku, tai pagal viska neturejo buti per velai pjaustoma. O zap testas, tai patikrinti su liezuviu? P.S mane tai siaubas ima, kad tris rusis reiks i siuksliadeze mest lauk...ka ten tris, pilna kg reiks mest nusikeikiau
Pagal jusu rekomenduota skaiciuokle, tai gavau, kad man reik deti Na OH - 66 g, o vandens - 174 g. Tai zinokit, as net maziau 6 gramais pyliau natrio sarmo. Dar pamirsau pamineti, kad tas muias, kuri pagaminau veliau pradejo laaaaabai kaisti. Tai padejau ant plyteliu, kad mazesnis kaitimas butu ,nes jau persigandau, kad taip karsciuoja. Kodel taip galejo atsitikt gal zinot?
sveikos . ruošiuosi ir aš muilą daryti, bet iškilo man keli klausimai :
1. kiek laiko reikia brandinti muilą? visi brandinami vienodą laiką ar brandinimo laikas skiriasi?
2. ar yra koks nors bendras muilo receptas? mane domina bendros proporcijos. tarkim, aliejaus - n gr, skysčio - n gr, NaOH - n gr
1. kiek laiko reikia brandinti muilą? visi brandinami vienodą laiką ar brandinimo laikas skiriasi?
2. ar yra koks nors bendras muilo receptas? mane domina bendros proporcijos. tarkim, aliejaus - n gr, skysčio - n gr, NaOH - n gr
Vaiva1987, tavo muilas su ožkos pienu, todėl ir kaista labiau.
Katastrofa, muilas, pagamintas šaltuoju būdu brandinamas mažiausiai 4 savaites. Kastilijos muilą, geriausia brandinti bent 6 mėnesius, nes kuo ilgiau brandinamas, tuo švelnesnis tampa. Ir šiaip pastebėjau, kad muilas mėgsta būti brandinamas, su laiku tampa geresnis. Visai kaip vynas
Bendro muilo recepto nėra, kiekvienam aliejui reikalingas skirtingas šarmo kiekis, todėl kiekvienam receptui reikalingą šarmo kiekį reikia susikaičiuoti atskirai. Vandens ir aliejų santykis pradedančiajam rekomenduojamas 38 proc.
O geriausia susiskaičiuoti receptą su SoapCalc, kad nereikėtų muilo partijos į šiukšlių dėžę pasiųsti.
Katastrofa, muilas, pagamintas šaltuoju būdu brandinamas mažiausiai 4 savaites. Kastilijos muilą, geriausia brandinti bent 6 mėnesius, nes kuo ilgiau brandinamas, tuo švelnesnis tampa. Ir šiaip pastebėjau, kad muilas mėgsta būti brandinamas, su laiku tampa geresnis. Visai kaip vynas
Bendro muilo recepto nėra, kiekvienam aliejui reikalingas skirtingas šarmo kiekis, todėl kiekvienam receptui reikalingą šarmo kiekį reikia susikaičiuoti atskirai. Vandens ir aliejų santykis pradedančiajam rekomenduojamas 38 proc.
O geriausia susiskaičiuoti receptą su SoapCalc, kad nereikėtų muilo partijos į šiukšlių dėžę pasiųsti.
QUOTE(xrenka @ 2011 07 25, 22:00)
Vaiva1987, tavo muilas su ožkos pienu, todėl ir kaista labiau.
Katastrofa, muilas, pagamintas šaltuoju būdu brandinamas mažiausiai 4 savaites. Kastilijos muilą, geriausia brandinti bent 6 mėnesius, nes kuo ilgiau brandinamas, tuo švelnesnis tampa. Ir šiaip pastebėjau, kad muilas mėgsta būti brandinamas, su laiku tampa geresnis. Visai kaip vynas
Bendro muilo recepto nėra, kiekvienam aliejui reikalingas skirtingas šarmo kiekis, todėl kiekvienam receptui reikalingą šarmo kiekį reikia susikaičiuoti atskirai. Vandens ir aliejų santykis pradedančiajam rekomenduojamas 38 proc.
O geriausia susiskaičiuoti receptą su SoapCalc, kad nereikėtų muilo partijos į šiukšlių dėžę pasiųsti.
Katastrofa, muilas, pagamintas šaltuoju būdu brandinamas mažiausiai 4 savaites. Kastilijos muilą, geriausia brandinti bent 6 mėnesius, nes kuo ilgiau brandinamas, tuo švelnesnis tampa. Ir šiaip pastebėjau, kad muilas mėgsta būti brandinamas, su laiku tampa geresnis. Visai kaip vynas
Bendro muilo recepto nėra, kiekvienam aliejui reikalingas skirtingas šarmo kiekis, todėl kiekvienam receptui reikalingą šarmo kiekį reikia susikaičiuoti atskirai. Vandens ir aliejų santykis pradedančiajam rekomenduojamas 38 proc.
O geriausia susiskaičiuoti receptą su SoapCalc, kad nereikėtų muilo partijos į šiukšlių dėžę pasiųsti.
didelis dėkui . tikėjausi, kad nereiks pusmečiais laikyt, nes baisiai išbandyt norisi .
skaičiuokles jau išnagrinėjau, bet vis tiek tikėjausi, kad koks nors bendras receptas yra