Pariebinimas jau skonio reikalas, tarp 5 ir 8 proc. įprastiems receptams, kaip kam labiau patinka
Dėl sutraukto pieno nieko tiksliai negaliu pasakyti, niekad nebuvau susidūrusi su šita problema. Manau, kad gesti greitai neturėtų, bet kas ten žino. Kol išvaizda ir kvapas nepakis, tol ir naudokit
Babi jau atsakė dėl az .
Muilo ph mažinimui naudoja boraksą arba boro rūgštį, bet dar šito nebandžiau, tai tik teorinės žinios.
Vakar išviriau glicerininį muilą nuo nulio. Nagi visai įdomus procesas, nors mano muilas nesigavo peršviečiamas. Gal dėl didesnio pariebinimo, nes receptuose nerekomenduojamas pariebinimas, o aš dariau su 7 proc. Kai turėsiu laiko nufotografuosiu.
Dabar planuose karštas procesas. Jis vilioja tuo, kad mažesni kvapų nuostoliai .
Muilo ph mažinimui naudoja boraksą arba boro rūgštį, bet dar šito nebandžiau, tai tik teorinės žinios.
Vakar išviriau glicerininį muilą nuo nulio. Nagi visai įdomus procesas, nors mano muilas nesigavo peršviečiamas. Gal dėl didesnio pariebinimo, nes receptuose nerekomenduojamas pariebinimas, o aš dariau su 7 proc. Kai turėsiu laiko nufotografuosiu.
Dabar planuose karštas procesas. Jis vilioja tuo, kad mažesni kvapų nuostoliai .
QUOTE(neringa.jn @ 2011 07 13, 22:18)
Babi jau atsakė dėl az .
Dekui mergaitem uz atsakymus. O Jus karstajam budui nusipirkot specialu puoda jis berods vadinasi slowcooker? Ar ka nors kitka naudojat? Kazkada ir as buvau aki i karstaji buda uzmetusi. Gal zinot gaminant karstuoju budu muila kiek laiko reikia muila brandinti?
Gaminant muilą karštuoju būdu, jį galima naudoti nors ir sekančią dieną. Bet kiek girdėjau nuomonių, porą savaičių pabrandinti net ir juos yra labai naudinga Truputėlį vandens dar išgarina, pakietėja, putoja geriau.
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 07 14, 01:22)
Dekui mergaitem uz atsakymus. O Jus karstajam budui nusipirkot specialu puoda jis berods vadinasi slowcooker? Ar ka nors kitka naudojat? Kazkada ir as buvau aki i karstaji buda uzmetusi. Gal zinot gaminant karstuoju budu muila kiek laiko reikia muila brandinti?
Nepirkau aš to puodo . Esu gaminusi skystą muilą, tai tiesiog dvigubame puode šildžiau. Karštuoju būdu reikia kaitinti apie 2 val.
čia mano glicerino muilai.
QUOTE(neringa.jn @ 2011 07 14, 15:08)
čia mano glicerino muilai.
glicerino tai tipo perlydyti ?
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 07 14, 15:31)
QUOTE(neringa.jn @ 2011 07 13, 23:18)
Vakar išviriau glicerininį muilą nuo nulio.
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 07 14, 15:31)
Neee .
Viriau normalų muilą, paskui dėjau glicerino, alkoholio, cukraus. Būna ir glicerininio muilo bazės perlydymui, bet manau tam, kas verda muilą su šarmu, labai jau nebeįdomu būtų tik perlydyti ir supilstyti muilą. Be to, verdant nuo nulio galima pasirinkti norimus aliejus ir tikrai žinoti kuo muiluosiesi .
labas, merginos,
pasibaigė man NaOH, gal netyčia kuri nori atsikratyti pertekliaus? (Kaune)
O šiaip tai įdomu būtų oficialiai nusipirkti, bet dar nepavyko rasti niekur
QUOTE(Saule25 @ 2011 07 14, 18:14)
labas, merginos,
Kaune yra firma kuri natrio sarma parduoda, tik nezinau ar fasuoja po 1 kg. Gal faschem vadinasi
Merginos,gal galit patart...Kas galetu buti,jei muilas gleivejasi?Nu visai neputuoja,o tokiom nemaloniom gleivem tepasi.Bet plauna.
Gal jau viskas jam?
Gal jau viskas jam?