Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. III d.

Pariebinimas jau skonio reikalas, tarp 5 ir 8 proc. įprastiems receptams, kaip kam labiau patinka smile.gif
Dėl sutraukto pieno nieko tiksliai negaliu pasakyti, niekad nebuvau susidūrusi su šita problema. Manau, kad gesti greitai neturėtų, bet kas ten žino. Kol išvaizda ir kvapas nepakis, tol ir naudokit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 07 13, 00:47)
o kas tas az yra? smile.gif nesu girdejus tokios smile.gif parduotuves smile.gif

Aroma-zone 4u.gif
Atsakyti
Babi jau atsakė dėl az 4u.gif .
Muilo ph mažinimui naudoja boraksą arba boro rūgštį, bet dar šito nebandžiau, tai tik teorinės žinios.
Vakar išviriau glicerininį muilą nuo nulio. Nagi visai įdomus procesas, nors mano muilas nesigavo peršviečiamas. Gal dėl didesnio pariebinimo, nes receptuose nerekomenduojamas pariebinimas, o aš dariau su 7 proc. Kai turėsiu laiko nufotografuosiu.
Dabar planuose karštas procesas. Jis vilioja tuo, kad mažesni kvapų nuostoliai rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2011 07 13, 22:18)
Babi jau atsakė dėl az 4u.gif .
Muilo ph mažinimui naudoja boraksą arba boro rūgštį, bet dar šito nebandžiau, tai tik teorinės žinios.
Vakar išviriau glicerininį muilą nuo nulio. Nagi visai įdomus procesas, nors mano muilas nesigavo peršviečiamas. Gal dėl didesnio pariebinimo, nes receptuose nerekomenduojamas pariebinimas, o aš dariau su 7 proc. Kai turėsiu laiko nufotografuosiu.
Dabar planuose karštas procesas. Jis vilioja tuo, kad mažesni kvapų nuostoliai rolleyes.gif .

Dekui mergaitem uz atsakymus. wink.gif O Jus karstajam budui nusipirkot specialu puoda jis berods vadinasi slowcooker? Ar ka nors kitka naudojat? smile.gif Kazkada ir as buvau aki i karstaji buda uzmetusi. smile.gif Gal zinot gaminant karstuoju budu muila kiek laiko reikia muila brandinti? smile.gif
Atsakyti
Gaminant muilą karštuoju būdu, jį galima naudoti nors ir sekančią dieną. Bet kiek girdėjau nuomonių, porą savaičių pabrandinti net ir juos yra labai naudinga smile.gif Truputėlį vandens dar išgarina, pakietėja, putoja geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 14 liepos 2011 - 11:04
QUOTE(Vaiva1987 @ 2011 07 14, 01:22)
Dekui mergaitem uz atsakymus. wink.gif O Jus karstajam budui nusipirkot specialu puoda jis berods vadinasi slowcooker? Ar ka nors kitka naudojat? smile.gif Kazkada ir as buvau aki i karstaji buda uzmetusi. smile.gif Gal zinot gaminant karstuoju budu muila kiek laiko reikia muila brandinti? smile.gif

Nepirkau aš to puodo 4u.gif . Esu gaminusi skystą muilą, tai tiesiog dvigubame puode šildžiau. Karštuoju būdu reikia kaitinti apie 2 val.
user posted image
user posted image
čia mano glicerino muilai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringa.jn: 14 liepos 2011 - 14:12
QUOTE(neringa.jn @ 2011 07 14, 15:08)
čia mano glicerino  muilai.

glicerino tai tipo perlydyti ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 07 14, 15:31)
glicerino tai tipo perlydyti ?  g.gif

QUOTE(neringa.jn @ 2011 07 13, 23:18)
Vakar išviriau glicerininį muilą nuo nulio.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 07 14, 15:31)
glicerino tai tipo perlydyti ?  g.gif

Neee schmoll.gif .
Viriau normalų muilą, paskui dėjau glicerino, alkoholio, cukraus. Būna ir glicerininio muilo bazės perlydymui, bet manau tam, kas verda muilą su šarmu, labai jau nebeįdomu būtų tik perlydyti ir supilstyti muilą. Be to, verdant nuo nulio galima pasirinkti norimus aliejus ir tikrai žinoti kuo muiluosiesi mirksiukas.gif .
Atsakyti
labas, merginos,

pasibaigė man NaOH, gal netyčia kuri nori atsikratyti pertekliaus? wink.gif (Kaune)
O šiaip tai įdomu būtų oficialiai nusipirkti, bet dar nepavyko rasti niekur smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule25 @ 2011 07 14, 18:14)
labas, merginos,

pasibaigė man NaOH, gal netyčia kuri nori atsikratyti pertekliaus? wink.gif (Kaune)
O šiaip tai įdomu būtų oficialiai nusipirkti, bet dar nepavyko rasti niekur smile.gif

Kaune yra firma kuri natrio sarma parduoda, tik nezinau ar fasuoja po 1 kg. Gal faschem vadinasi g.gif
Atsakyti
Merginos,gal galit patart...Kas galetu buti,jei muilas gleivejasi?Nu visai neputuoja,o tokiom nemaloniom gleivem tepasi.Bet plauna.
Gal jau viskas jam?
Atsakyti