Levandos su rozem aisku ,kad paruduos.Bet taip norejosi ten ko nors imest,o daugiau neturejau ko:)
Spalva man gal dar nelabai,cia nuo palmiu aliejaus matyt.
As cia vis skaitau skaitau ir niekaip nesuprantu kas tas Alyvpalmiu aliejus.Kur jo gaut? Ar buna nerafinuotas, ekologiskas?
Internete niekur neradau jo pirkt.
Kaip manot,o jei muiliuka daryt vien is kokosu,sviesmedzio ir alyvuogiu al.Ar ne per sausas bus?Gal dali alyvuogiu po pedsako idet.Ar taukmedzio?
QUOTE(pokatak @ 2011 07 11, 18:30)
Levandos su rozem aisku ,kad paruduos.Bet taip norejosi ten ko nors imest,o daugiau neturejau ko:)
As cia vis skaitau skaitau ir niekaip nesuprantu kas tas Alyvpalmiu aliejus.Kur jo gaut? Ar buna nerafinuotas, ekologiskas?
Kaip manot,o jei muiliuka daryt vien is kokosu,sviesmedzio ir alyvuogiu al.Ar ne per sausas bus?Gal dali alyvuogiu po pedsako idet.Ar taukmedzio?
Sviestmedis ir taukmedis- tas pats Kiek aš suprantu, per sausas nebus, greičiau trūks kietumo, kurio palmių al duoda. Nors, jei ilgiau brandinsi, turėtų būti gerai, nes juk vien tik alyvuogių muilas ilgai brandintas koks puikus būna. Skaičiau, kad daro alyvuogių muilą, ne vien iš alyvuogių, bet truputį pridedant kokosų ar kitų kietų, putojančių al.
QUOTE(neringa.jn @ 2011 07 11, 18:40)
Sviestmedis ir taukmedis- tas pats Kiek aš suprantu, per sausas nebus, greičiau trūks kietumo, kurio palmių al duoda. Nors, jei ilgiau brandinsi, turėtų būti gerai, nes juk vien tik alyvuogių muilas ilgai brandintas koks puikus būna. Skaičiau, kad daro alyvuogių muilą, ne vien iš alyvuogių, bet truputį pridedant kokosų ar kitų kietų, putojančių al.
Ai taip taip.Zynau,kad tas pats,tik pati kartais taip,kartais taip pavadinu.Tai ir gavosi,kad vienoi vietoi 2 pavadinimus paminejau.
O ilgiau tai kiek?
QUOTE(pokatak @ 2011 07 11, 16:30)
normalus muilas gautusi.
o kodel palmiu nenori?
QUOTE(Daddygirl @ 2011 07 11, 20:01)
As ne tai,kad pries palmes.To ryzo atspalvio kazkaip nelabai noriu,bet gal jei det paprasta palmiu,o ne raudona,tai ir nenudazys?
Ar tas tinkamas? http://ekopirk.lt/ek...nis-ghi-khyber/
Ar cia ir yra tas alyvpalmiu?
QUOTE(pokatak @ 2011 07 11, 18:53)
Ai taip taip.Zynau,kad tas pats,tik pati kartais taip,kartais taip pavadinu.Tai ir gavosi,kad vienoi vietoi 2 pavadinimus paminejau.
O ilgiau tai kiek?
O ilgiau tai kiek?
Jei muile didžioji dalis alyvuogių, sakykim kad ir 80 proc, manau reikėtų beveik pusę metų brandinti, tiksliau pakomentuos didesnę patirtį turinčios merginos.
Su tuo palmių aliejumi iš ekopirk neviriau, bet turėtų tikti.
Aš su spalva taip pat turiu kartais problemų, kai noriu baltos. Naudoju nerafinuotą alyvuogių aliejų, jis tokios žaliai samaninės spalvos. Tokį aliejų naudoju maistui, tai ir muilui kito neperku, bet gal reiks bandyti nusipirkti to vadinamo tyro aliejaus, jis mačiau skaidrus, be spalvos. Tik kažin kokia jo kokybė, kokiu būdu jį išvalo, ar ne su kokiais chemikalais .
Susiradusi neto platybėse recepčiuką, šiek tiek jį pakoregavau, ir būčiau didžiai dėkinga, jei kas nors labiau patyręs pakomentuotų
VIso 500 g muilo
1. Kokoso al. 150g
2. Palmių al 50g
3. Alyvuogių al. 150
4. Ricinos al. 50
5.Simondsijų 20g.
6. sviestmedžio 50 g
7. Migdolų al. 30g
vandens 190, NaOH 68, pariebinimas 7 proc.
Noriu muilo sausai odai, vaikams.
VIso 500 g muilo
1. Kokoso al. 150g
2. Palmių al 50g
3. Alyvuogių al. 150
4. Ricinos al. 50
5.Simondsijų 20g.
6. sviestmedžio 50 g
7. Migdolų al. 30g
vandens 190, NaOH 68, pariebinimas 7 proc.
Noriu muilo sausai odai, vaikams.
QUOTE(neringa.jn @ 2011 07 11, 21:43)
Jei muile didžioji dalis alyvuogių, sakykim kad ir 80 proc, manau reikėtų beveik pusę metų brandinti, tiksliau pakomentuos didesnę patirtį turinčios merginos.
Aš su spalva taip pat turiu kartais problemų, kai noriu baltos. Naudoju nerafinuotą alyvuogių aliejų, jis tokios žaliai samaninės spalvos. Tokį aliejų naudoju maistui, tai ir muilui kito neperku, bet gal reiks bandyti nusipirkti to vadinamo tyro aliejaus, jis mačiau skaidrus, be spalvos. Tik kažin kokia jo kokybė, kokiu būdu jį išvalo, ar ne su kokiais chemikalais .
As naudoju nerafinuota ekologiska alyvuogiu alieju.Turiu ir to palmiu,ji taip pat maistui naudoju.Si savo pirma muiliuka dariau butent su juo.Na kol kas atrodo,kad gavosi.Kaip bus veliau nezynau.Reikia ekopirk uzklausti kokiu ten,ypatingu budu ji isgauna
Ner raso,kad ir kosmetikoje naudotinas.
QUOTE(neringa.jn @ 2011 07 11, 17:40)
Per minkstas nebus, jei desi 40 proc. alyvuogiu, o likusiu 60 proc. paskirtstysi kokosui ir sviestmedziui.
Aciu merginos.Bandysiu makalot
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 07 11, 07:34)
Tai reik suprast, kad praeidamas gelio fazę, muilas gali išrasoti šarmingais lašeliais? Kaip jau rašiau, lašiukų jau po pusvalandžio nebebuvo. Dabar dar vis yra šioks toks tamsesnis plotelis per vidurį.
Ne, pereidamas gelio faze muilas patamseja . Israsoti neturetu,o ypac sarmingais laseliais. O tai jie pas tave sarmingi buvo? Greiciausiai tavo muilas "isprakaitavo", nes truputi perkaito.
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 07 11, 23:02)
Ne, pereidamas gelio faze muilas patamseja . Israsoti neturetu,o ypac sarmingais laseliais. O tai jie pas tave sarmingi buvo? Greiciausiai tavo muilas "isprakaitavo", nes truputi perkaito.
Kad patamsėja gelio fazėje, suprantu mane tie lašiukai panikuoti privertė, nes ph juostelė rodė, kad ten šarmas.
Bet kokiu atveju, dėkui