Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. III d.

Sveikos merginos,pribrendo ir man muilo gaminimo reikalas 4u.gif
Labai noreciau pasidalint su jumis tuo ka "sumakalavau".O jus jei nesunku pakopmentuokit smile.gif
Palmiu aliejus 120g.
Raudonasis palmiu 10g.
Alyvuogiu aliejus 130g.
Kokosu al.120 g.
Taukmedis 30g.
Kakavos sv.(sviesus) 20g.
Kakavos sv.(tamsus) 10g.
Mango sv.20g
Ricinu al.10g.
Sarmas 68,5g.
Vanduo165g.
Po pedsako supiliau abrikosu kauliuku 5g.,avokado al.10g.,migdolu al.10g.,saltalankiu al.5g.
Idejau roziu bei levandu ziedlapiu,ipiliau levandu,pelargoniju ir bergamociu EA.
Na,kad kazkas gavosi,tai tikrai.Atrodo aisku "nelabai"
Net sakyciau slykstokai biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
pokatak, muilo sudėtis atrodo gera. Man jis visai normaliai atrodo. O kaip vaizdelis šiandien?

Mažas patarimas, kai barstai viršų pasistenk paskirstyti lygiai, nes dabar, kai supjaustysi, vienas gabalėlis bus labai apibarstytas, o kiti ne.
Atsakyti
Na ką gi, viriau ir aš savo pirmąjį muilą šįryt. Alyvuoginį. Bet dabar kyštelėjau nosį po rankšluosčiu ir matau, kad per vidurį susidaręs tamsesnis plotas, kuris visas išrasojęs. Šarmu, patikrinau su ph juostele. Kiekius skaičiavau su soapcalc, susvėriau gramas į gramą. Gal turite kokių komentarų? g.gif Gal nevertėjo pirmo muilo virti alyvuoginio? Ar yra vilties kad bent kraštuose, kur nėra "rasos" ir šviesesnis plotas, bus muilas tinkamas naudoti? Ar versti viską į šiukšliadėžę, ar palaukti rytojaus ir dar supjausčius pažiūrėt, kas viduj?
Dėkui iš anksto, jei kas pasivargins atsakyti 4u.gif
Atsakyti
*saulėgrąža*, nieko nedaryk, palik muilą ramybėje. Dabar jis praeina gelio fazę. Rytoj bus viskas su juo aišku.
Atsakyti
xrenka,
as ir planavau barstyt tolygiai,tik neapsiziurejau,kad maisiukas prakiures,tai taip ir gavosi.
Siandien atrodo taip:

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(xrenka @ 2011 07 10, 18:55)
*saulėgrąža*, nieko nedaryk, palik muilą ramybėje. Dabar jis praeina gelio fazę. Rytoj bus viskas su juo aišku.

Šiaip "rasa" jau dingusi mastau.gif Dėkui, paliksiu jį ramybėj, ryt bus matyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 07 07, 14:09)
O aliejaus daug ant paviršiaus? Ar tiesiog lašeliai? Ar muilas tikrai pasiekė pėdsaką? Kokioje temperatūroje maišėt? Kokie kiti priedai buvo?

Aš esu dariusi ne vieną muilą su didesniu pariebinimu, bet niekada man aliejai neatsiskyrė. Jeigu aliejaus/skysčio kiekis nėra labai didelis, tai muilas tikrai nebus per daug šarmingas, per kurį laiką greičiausiai jis ir susigers atgal. Bet jeigu jo ten nemažai, per pusę piršto ar pan, tada jau reiktų susirūpinti. Mesti lauk nereikia, tiesiog atsargiai suversti atgal į puodą ir pavirti maišant, kol pasidarys vientisa košė, sukrėsti į formą ir džiovinti kaip įprasta smile.gif

Noriu jusu paklausti kai verdat muila is zoleliu tai zoleles plikinat? ir kiek ju dedat pvz. 100ml vandens
O jei daryciau su azuolu zieve tai reiktu pavirti?
Atsakyti
[quote=neringa.jn,2011 07 08, 11:56]
Vakar išviriau vaikams muilą su kokosų pienu, daug sviestmedžio, 10proc pariebinimu, be jokių kvapų:
http://www.up.liux.n.../0000000531.jpg
[/qu

Skamba labai patraukliai smile.gif. O kur galima isigyti kokosu pieno? g.gif As jau taip seniai rezgu minti apie muila su kokoso pienu, bet niekur nerandu jo pirkt..
Papildyta:
QUOTE(Ievulyte @ 2011 07 08, 12:22)
Isbandziau Kastilijos muila, brandinta metus!!! Zinokit fantastika, svelnus, kremiskas, visiskai nereikia jokio kremo po prausimosi, nesisnargleja, kietas smile.gif jei per tiek laiko eteriniai nenugaruotu, tai visus muilus kastilinius daryciau  biggrin.gif  dabar padariau kastilijos- medetku su vitaminu E, bekvapi, o planuose kokosinis- kakavinis smile.gif

Sakai metus? Kai pagalvoju, kiek dar daug man laukt lotuliukas.gif , bet esu 100% isitikinusi, kad ji to verta smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2011 07 07, 23:03)
Greičiausiai perkaito nuo kokosų aromatinio ekstrakto smile.gif Aromatiniai aliejai ir ekstraktai nuolat visokių nesąmonių prikrečia. Gali ten būti ir ne aliejus, o paprasčiausias "išprakaituotas" glicerinas, taip pat nuo perkaitimo. Na, bent jau tokie mano spėjimai.

Kazkodel ir man viena tik mintis kirba, kad kazkas su tuo kokosu ekstraktu cia buvo negerai. Beje, kokosu kvapa dabar tame muile uzuost irgi reikia turet fantazijos, nes dabar jis virto kazkuo labai "idomiu" lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 07 10, 18:04)
Na ką gi, viriau ir aš savo pirmąjį muilą šįryt. Alyvuoginį. Bet dabar kyštelėjau nosį po rankšluosčiu ir matau, kad per vidurį susidaręs tamsesnis plotas, kuris visas išrasojęs. Šarmu, patikrinau su ph juostele. Kiekius skaičiavau su soapcalc, susvėriau gramas į gramą. Gal turite kokių komentarų?  g.gif Gal nevertėjo pirmo muilo virti alyvuoginio? Ar yra vilties kad bent kraštuose, kur nėra "rasos" ir šviesesnis plotas, bus muilas tinkamas naudoti? Ar versti viską į šiukšliadėžę, ar palaukti rytojaus ir dar supjausčius pažiūrėt, kas viduj?
Dėkui iš anksto, jei kas pasivargins atsakyti  4u.gif

Tavo muilas praeina gelio faze, manciau viskas jam gerai smile.gif . Kaip atrodo dabar?
Atsakyti
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 07 11, 01:23)
Papildyta:
Tavo muilas praeina gelio faze, manciau viskas jam gerai  smile.gif . Kaip atrodo dabar?

Tai reik suprast, kad praeidamas gelio fazę, muilas gali išrasoti šarmingais lašeliais? g.gif Kaip jau rašiau, lašiukų jau po pusvalandžio nebebuvo. Dabar dar vis yra šioks toks tamsesnis plotelis per vidurį. Į formas supyliau apie 12 val dienos vakar, tai iš formos tikriaus vakarop ištraukt bandysiu, nes šiaip ar taip visądien su reikalais visokiais suksiuos.
Man dar tokių klausimų iškilo beverdant muilą.. Kurie gal neišgriaus iš juoko patyrusių muilo virėjų smile.gif
*Kaip jūs vit. E pasimatuojat ir po to sulašinat? Toks klampus, kad bijau kad koks ketvirtadalis reikiamo kiekio liko tame šaukštelyje, į kurį pyliausi, kai svėriau. Poto pagalvojau, o su aliejais, ar nėra taip, kad besveraliojant reikiamus kiekius ar dalis nelieka ant sienelių mastau.gif ypač tie, skystieji.. Reiktų gal mentelės kokios silikoninės, su kuria "nulaižyt" būtų galima viską nuo sienų..
**Ar įmanoma muilą permaišyt? T.y. maišyti per ilgai? Kas būna, kai nepasiekiamas pėdsakas, tai žinau, o ar muilas sugadinams, jei per ilgai maišoma? Na, nekalbu apie tai, kai jau stingti akivaizdžiai pradeda, bet ar ta riba "slidi" ir svarbi? Klausiu todėl, kad kai maišiau saviškį, tai jau lyg ir pradėjau pėdsaką matyt, bet pagal internete matytas video, lyg ir norėjosi jo ryškesnio, tai dar drebančia ranka pamaišiau, pamaišiau.. ir tikiuosi, kad pataikiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulėgrąža*: 11 liepos 2011 - 07:35
Kokoso pieną pirkau Prismoje. Bet jis toks tirštas, riebus. Geriau skiesti per pus su vandeniu, jei naudosi kaip vandeninę dalį, nes supylus šarmą į gryną kokosų pieną jis greit sustingsta, net nemaišius su aliejais. Aš taip pirmą šarmo mišinį sugadinau ax.gif . Geriausia turbūt dėti po pėdsako. Aš kitą kartą bandysiu pragręžus kokosą panaudoti išleistą pieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringa.jn: 11 liepos 2011 - 10:50
Sveikute
Kaupiuosi pagaminti muila su isrugom. Ar reiktu isrugas skiesti vandeniu??
Atsakyti
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2011 07 10, 17:04)

Dėkui iš anksto, jei kas pasivargins atsakyti  4u.gif

sveikinu su pirmu muilu.
tik ar neparuduos tau tie groziai (levandos su rozem)?
siaip bus saunus muilas smile.gif
Atsakyti