Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. III d.

si benzoina, kur naudojau, buvau pirkus aromanatural, dar galima kvapu namuos nusipirkt
Atsakyti
Mergaites, turiu klausima. Paprotinkit mane gavosi man tas kokosu muilas ar ne (viriau pirma karta) blush2.gif ? Zodziu, dejau 60% koksu aliejaus, o likusius 40% - alyvuogiu, ricinos ir taukmedzio, su 15% pariebinimu. Sustingus muilui ant visaus isssiskyre riebalai (lyztelejau - "nekanda". Kaip suprantu galima butu manyti, kad muilas gavosi per sarmingas? Bet man sunku tuo patiketi, nes ingridientus sveriu visada labai atsakingai, gramas i grama, recepta skaiciavau su soapcalc. Esu skaciu, kad plonas iebalu sluoksnis gali issiskirti ir del eteriniu alieju, tokiu atveju muilui brandinantis viskas susitvarko. Vakar norejau jau ta muila mest lauk, bet siandien dingtelejo mintis, kad gal cia tokia muilo su didesniu pariebinimu specifika? g.gif
Atsakyti
O aliejaus daug ant paviršiaus? Ar tiesiog lašeliai? Ar muilas tikrai pasiekė pėdsaką? Kokioje temperatūroje maišėt? Kokie kiti priedai buvo?

Aš esu dariusi ne vieną muilą su didesniu pariebinimu, bet niekada man aliejai neatsiskyrė. Jeigu aliejaus/skysčio kiekis nėra labai didelis, tai muilas tikrai nebus per daug šarmingas, per kurį laiką greičiausiai jis ir susigers atgal. Bet jeigu jo ten nemažai, per pusę piršto ar pan, tada jau reiktų susirūpinti. Mesti lauk nereikia, tiesiog atsargiai suversti atgal į puodą ir pavirti maišant, kol pasidarys vientisa košė, sukrėsti į formą ir džiovinti kaip įprasta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 07 07, 13:09)
O aliejaus daug ant paviršiaus? Ar tiesiog lašeliai? Ar muilas tikrai pasiekė pėdsaką? Kokioje temperatūroje maišėt? Kokie kiti priedai buvo?

Aš esu dariusi ne vieną muilą su didesniu pariebinimu, bet niekada man aliejai neatsiskyrė. Jeigu aliejaus/skysčio kiekis nėra labai didelis, tai muilas tikrai nebus per daug šarmingas, per kurį laiką greičiausiai jis ir susigers atgal. Bet jeigu jo ten nemažai, per pusę piršto ar pan, tada jau reiktų susirūpinti. Mesti lauk nereikia, tiesiog atsargiai suversti atgal į puodą ir pavirti maišant, kol pasidarys vientisa košė, sukrėsti į formą ir džiovinti kaip įprasta smile.gif

Oi ne, tiek to aliejaus ten nera, tiesiog kazkiek ant pavirsiaus, kad paziurejus i ji pastebi, kad jis toks riebaluotas. Siandien ji supjausciau, stebesiu, ar susigers. Muilas pedsaka tikrai buvo pasiekes (ir gelio faze praejo). Maisiau 45 laipsniu temperaturoje. Kiti priedai: aromatinis kokosu ekstraktas (pradedu manyti, kad jis man cia ir pakiso koja) ir kvapiuju kanangu ea.
Bet jei cia ne sarmo perteklius, tai kas tada tam muilui?
Atsakyti
Greičiausiai perkaito nuo kokosų aromatinio ekstrakto smile.gif Aromatiniai aliejai ir ekstraktai nuolat visokių nesąmonių prikrečia. Gali ten būti ir ne aliejus, o paprasčiausias "išprakaituotas" glicerinas, taip pat nuo perkaitimo. Na, bent jau tokie mano spėjimai.
Atsakyti
Mano vienas muilas irgi buvo sykį "suprakaitavęs" arba galima pasakyti "aprasojęs. Galvojau, kad kažkas negerai. Bet nieko, išdžiūvo ir dabar muilas kaip ir visi kiti.
Atsakyti
Vakar išviriau vaikams muilą su kokosų pienu, daug sviestmedžio, 10proc pariebinimu, be jokių kvapų:
http://www.up.liux.n.../0000000531.jpg
Atsakyti
Isbandziau Kastilijos muila, brandinta metus!!! Zinokit fantastika, svelnus, kremiskas, visiskai nereikia jokio kremo po prausimosi, nesisnargleja, kietas smile.gif jei per tiek laiko eteriniai nenugaruotu, tai visus muilus kastilinius daryciau biggrin.gif dabar padariau kastilijos- medetku su vitaminu E, bekvapi, o planuose kokosinis- kakavinis smile.gif
Atsakyti
neringa.jn, turėtų būti puikus muilas, sprendžiant iš aprašymo rolleyes.gif

Ievulyte, pasirašau po kiekvienu žodžiu. Aš su savo alyvuogių muilu galėčiau vinis kalt, toks jis kietas laugh.gif O ir naudojasi jis nežmoniškai ilgai. Padoraus gabalėlio man vienai kasdien prausiant veidą turbūt kokiam pusmečiui užtenka, jei dar ne ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 07 08, 13:22)
Isbandziau Kastilijos muila, brandinta metus!!! Zinokit fantastika, svelnus, kremiskas, visiskai nereikia jokio kremo po prausimosi, nesisnargleja, kietas smile.gif jei per tiek laiko eteriniai nenugaruotu, tai visus muilus kastilinius daryciau  biggrin.gif  dabar padariau kastilijos- medetku su vitaminu E, bekvapi, o planuose kokosinis- kakavinis smile.gif

Na ir kaip po tokių žodžių man sulaukti, kol subręs manasis alyvuoginis lotuliukas.gif Juk dar 10 mėnesių laukt reikia doh.gif

neringa.jn, daug sviestmedžio - tai čia kiek procentų? Ir šiaip įdomu, kiek procentų maksimaliai galima dėt sviestmedžio aliejaus į muilą, kad muilas geras gautųsi?
Atsakyti
agee, bendros rekomendacijos yra iki 20-30proc. Esu girdėjusi, kad padauginus sviestmedžio muilas gali pasidengti itin storu sluoksniu "ash".
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 07 08, 15:33)
agee, bendros rekomendacijos yra iki 20-30proc. Esu girdėjusi, kad padauginus sviestmedžio muilas gali pasidengti itin storu sluoksniu "ash".

Aš dėjau 30 proc. tai manau, kad čia jau daug. Į kitus muilus esu dėjusi apie 15 proc. Matysiu kas bus, bet kol kas jis man labai patinka. Ir pjaustant peilis kažkaip kitaip slydo wub.gif .
Atsakyti