AnaSong, aš susidžiovinau dilgėles ir taip pat susimaliau kavamale. Man gavosi labai labai smulkūs milteliai, gal nevisiškai pudra, bet jau netoli to Pasižiūrėsim, kaip seksis "spalvint" jais.
aciu labai tau Evah uz atsakymus, dar biski prisibijau daryti labai baisus man tas sarmas atrodo:blink:. Pasidalinkite patirtimi, kaip jums sekesi, sarmas nieko nesuede, ant odytes nepataike, nuodingi garai kilti nepradejo, nepradejo putot, nesitaske? Beje, kokiu etapu jis neutralizuojasi ir nebegali palietus nugriauzti oda, per pėdsaka? Naudojate apsauginius akinius, kur juos pirkote?
googliuke, tas šarmas ir yra baisus, bet jeigu su juo pagarbiai elgiesi, tai ir jis per daug nekanda Man, kol kas, per visą šitą laiką jokių nelaimių nebuvo. Kelis kartus buvo užtiškę šviežio muilo ant odos, bet nieko labai baisaus nenutiko - truputėlį paperštėjo ir tiek.
Nuodingi garai kils - šito visiškai išvengti nelabai pavyks. Nors, tiesa, kai maišau šarmą su šaldytu ožkos pienu, jokių garų nebūna - nespėja taip įkaisti.
Jeigu viską pagal instrukciją darysi - niekas neputos. Jeigu atsargiai maišysi - ir nesitaškys.
Pėdsako metu šarmas visiškai dar nėra neutralizavęsis, tad šiek tiek odą pagraužti vis vien gali, tačiau tikrai ne taip, kaip pats šarmo tirpalas, mat tuo metu šarmas jau ir taip turi, ką "valgyti" - aliejus muile, o ne odoje.
O kadangi aš ir taip akiniuota, tai apsauginių akinių nenaudoju - nieko nematyčiau. Tačiau visiems labai rekomenduočiau juos įsigyti. Kad ant odos užtikš, tai dar tiek to, galima išgyventi, bet jeigu į akį pateks - gali būti labai liūdna.
Nuodingi garai kils - šito visiškai išvengti nelabai pavyks. Nors, tiesa, kai maišau šarmą su šaldytu ožkos pienu, jokių garų nebūna - nespėja taip įkaisti.
Jeigu viską pagal instrukciją darysi - niekas neputos. Jeigu atsargiai maišysi - ir nesitaškys.
Pėdsako metu šarmas visiškai dar nėra neutralizavęsis, tad šiek tiek odą pagraužti vis vien gali, tačiau tikrai ne taip, kaip pats šarmo tirpalas, mat tuo metu šarmas jau ir taip turi, ką "valgyti" - aliejus muile, o ne odoje.
O kadangi aš ir taip akiniuota, tai apsauginių akinių nenaudoju - nieko nematyčiau. Tačiau visiems labai rekomenduočiau juos įsigyti. Kad ant odos užtikš, tai dar tiek to, galima išgyventi, bet jeigu į akį pateks - gali būti labai liūdna.
Evah, tai tu ozkos piena dedi ledo gabalo pavidale kartu su vandeniu ir tada maisai su sarmu?
as tai einu i vonia, ten i puoda su vandeniu pilu sarma, uzdengiu, atsargiai pamakaluoju(nes vienakart tiesiog supyliau sarma, tai po kurio laiko dalis neistirpusio sarmo sukietiejo ir teko labai sunkiai ji nuodugno atgramdyt), kad istirptu ir palieku kokiom 3min uzdengta. tada jau nesuosi i virtuve ir jau atidarius jokie garai nekyla. as apsauginius akinius pirkau senukuose, tel ju pilna.
o sakykit, kur gelima nestiklini termometra nusipirkt?
nes as as alieju ir sarmo temperetura matuoju stikliniais, vakar palygynau ir lyg tikrai sarmo termometras apmazejes..
as tai einu i vonia, ten i puoda su vandeniu pilu sarma, uzdengiu, atsargiai pamakaluoju(nes vienakart tiesiog supyliau sarma, tai po kurio laiko dalis neistirpusio sarmo sukietiejo ir teko labai sunkiai ji nuodugno atgramdyt), kad istirptu ir palieku kokiom 3min uzdengta. tada jau nesuosi i virtuve ir jau atidarius jokie garai nekyla. as apsauginius akinius pirkau senukuose, tel ju pilna.
o sakykit, kur gelima nestiklini termometra nusipirkt?
nes as as alieju ir sarmo temperetura matuoju stikliniais, vakar palygynau ir lyg tikrai sarmo termometras apmazejes..
sveikos aš naujokė jau pusė metų skaitau, skaitau, bet vis nedrįstu išbandyti, bet jau visokių indų prisipirkau, aliejaus, knygą dar papildomai, ryt ketinu važiuoti šarmo pirkti ir gaminsiu
sakykit kokiam pavidale jį parduoda Avsista, maišiuke kokiam, gal nusivežti iškart indą kokį?
o gal kuri turit per didelį kiekį šarmo nupirkčiau
dar niekur neradau karščiui atsparios mentelės ir šaukšto, ermitaže, senukuose žiūrėjau, paėmiau tokį paprastą plastikinį, bet ant jo nerašo atsparumas T, gal tiks
nusipirkau silikoninę formą, ją kaip suprantu užtenka patepti aliejumi, nereikia popieriaus dėti?
kadangi dar nelabai gaudausi, kaip čia išsivesti tas normas, tai gal kuri gali įdėti receptuką muilo, kad galėčiau čiobrelius panaudoti
AnaSong, aš termometrą nerūd.plieno pirkau ermitaže, buvo parašyta maistui, buvo elektroninis ir paprastas, gaila jie trumpoki, bet gal tiks,
o stiklinių neradau, kur galėčiau rasti?
sakykit kokiam pavidale jį parduoda Avsista, maišiuke kokiam, gal nusivežti iškart indą kokį?
o gal kuri turit per didelį kiekį šarmo nupirkčiau
dar niekur neradau karščiui atsparios mentelės ir šaukšto, ermitaže, senukuose žiūrėjau, paėmiau tokį paprastą plastikinį, bet ant jo nerašo atsparumas T, gal tiks
nusipirkau silikoninę formą, ją kaip suprantu užtenka patepti aliejumi, nereikia popieriaus dėti?
kadangi dar nelabai gaudausi, kaip čia išsivesti tas normas, tai gal kuri gali įdėti receptuką muilo, kad galėčiau čiobrelius panaudoti
AnaSong, aš termometrą nerūd.plieno pirkau ermitaže, buvo parašyta maistui, buvo elektroninis ir paprastas, gaila jie trumpoki, bet gal tiks,
o stiklinių neradau, kur galėčiau rasti?
QUOTE(AnaSong @ 2011 06 26, 11:51)
Evah, tai tu ozkos piena dedi ledo gabalo pavidale kartu su vandeniu ir tada maisai su sarmu?
Kai gaminu ožkos pieno muilą, vietoje vandens visada naudoju vien ožkos pieną. Sušaldau ledukais, tada ant jo barstau pamažu šarmą, o šis pradeda pamažu tirpdyti ledukus. Taip niekada nesutraukia pieno ir jis "nesudega", ir muiliukas lieka šviesus. Tačiau šarmo tirpalo temperatūra nepakyla aukščiau 30 laipsnių, tad jeigu mėgstat aukštesnėje temperatūroje maišyti muilą, geriau būtų naudoti 2/3 ledukų ir 1/3 skysto pieno arba per pusę, kaip jau patogiau.
QUOTE(ailima @ 2011 06 26, 12:15)
Man labai patinka mano mentelė guminiu antgaliu, labai patogu iškrapštyti muilą iš puodo Pirkau ją berods rimi, kuo puikiausiai tarnauja, nors jokių prierašų apie atsparumą karščiui nėra.
Silikoninės formos nereikia išvis niekuo tepti. Tiesiog pilti į ją muilą ir mėgautis
O kokio recepto norisi? Aš visada rekomenduoju geriau iškart išmokti žaisti su SoapCalc skaičiuokle. Pati galėsi susikurti receptą, kokio tik norėsis. Jeigu kartais nesi tikra dėl proporcijų, visada gali savo receptą parašyti čia, mes patikrinsim ir patarsim
O čiobrelius kokia forma nori naudoti? Eterinį aliejų? Jam tiks bet koks receptas
QUOTE(Evah @ 2011 06 26, 14:55)
O čiobrelius kokia forma nori naudoti? Eterinį aliejų? Jam tiks bet koks receptas
ačiū už patarimus
čiobrelius naudoti planavau džiovintus, man patinka muilas kai būna jame kažkokių sėklų, žolelių ir pan. o eterinio irgi pilti planuoju
kas liečia tas skaičiuokles, tai reiks mokintis, man tik nesuprantama, kodėl receptuose siūloma, pilti tiek daug rūšių aliejaus, daugumoje receptų eina trijų rūšių aliejai, plius koks bičių vaškas plius eteriniai, o negalima pvz tik alyvuogių, kokosų, ir eterinį
tiesa nusipirkau moliūgų sėklų aliejaus, jis toks tamsus, juodai rudos spalvos, gal žinot, kaip tai atsilieps, mano muilo spalvai?
Evah, nuostabiai, skanus muilas ir visai super supjaustytas, visi muilai pas jus tokie, skaniai atrodantys
o būtina juos supjaustyti, būna parduotuvėse ir nepjaustyto,labai smagu, kai atpjauna šviežią gabalėlį
dar man anksti svajoti, bet kur tų pjaustyklių galima įsigyti
o gal kuri bandė skaidrius muilus, man jie labai patinka
skaičiau knygoj, pagal autorę tai sudėtingas reikalas išgauti labai skaidrų vaizdą, bet mūsų lietuvės darbštesnės, manau tikrai yra kam gavęsi gal pasidalinsit jo gaminimo ypatybėmis
skaičiau knygoj, pagal autorę tai sudėtingas reikalas išgauti labai skaidrų vaizdą, bet mūsų lietuvės darbštesnės, manau tikrai yra kam gavęsi gal pasidalinsit jo gaminimo ypatybėmis
QUOTE(ailima @ 2011 06 26, 14:43)
ačiū už patarimus
čiobrelius naudoti planavau džiovintus, man patinka muilas kai būna jame kažkokių sėklų, žolelių ir pan. o eterinio irgi pilti planuoju
kas liečia tas skaičiuokles, tai reiks mokintis, man tik nesuprantama, kodėl receptuose siūloma, pilti tiek daug rūšių aliejaus, daugumoje receptų eina trijų rūšių aliejai, plius koks bičių vaškas plius eteriniai, o negalima pvz tik alyvuogių, kokosų, ir eterinį
tiesa nusipirkau moliūgų sėklų aliejaus, jis toks tamsus, juodai rudos spalvos, gal žinot, kaip tai atsilieps, mano muilo spalvai?
Evah, nuostabiai, skanus muilas ir visai super supjaustytas, visi muilai pas jus tokie, skaniai atrodantys
o būtina juos supjaustyti, būna parduotuvėse ir nepjaustyto,labai smagu, kai atpjauna šviežią gabalėlį
Čiobreliai tiks bet kokiam receptui. Na, nežinau kaip kiti, bet man standartinis receptas susideda iš 6-7 aliejų, todėl, kad kiekvienas jų muilui duoda vis kitokių savybių. Tačiau tai nereiškia, kad tai yra griežta taisyklė. Galima muilą išvirti ir vien iš alyvuogių ir kokosų, tačiau kadangi kokosų nerekomenduojama naudoti daugiau nei 30proc, alyvuogės sudarys 70proc. muilo, vadinasi, muilas ilgiau bus minkštas, ilgiau brandinsis. Tačiau po kokių 6-8 savaičių bus kuo puikiausias
Jeigu aliejus tamsus, tai ir muilas bus tamsesnis.
Ir ačiū už komplimentus Parduotuvėse pardavinėjami glicerininiai muilai iš muilo bazės, jie nepjaustomi iš anksto specialiai - tiesiog būdami ore jie sudžiūna, praranda kvapą ir išvaizdą bendrą. Pati su jais kažkada dirbau O kiekvienas klientas juk nori šviežio ir kvepiančio gabaliuko.
Tuo tarpu šaltuoju būdu pagamintas muilas reaguodamas su oru darosi švelnesnis ir sukietėja, taigi, taip greitai neištyžta vonioje. O kuo didesnis bus paliktas muilo gabalas, tuo ilgiau jis ir džiovinsis. Be to, gali būti, kad po keturių savaičių to muilo jau nebelabai ir atpjausi, arba atsipjaus negražiai
O su skaidriu muilu reikalų nesu turėjusi ir nelabai planuoju. Baisiai sunkus ir bjaurus darbas, o muilas, kiek girdėjau, dar ir odą sausina dėl alkoholio.