Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(laTulipe @ 2011 06 14, 12:48)
Bet visgi manau, kad, prieš skaitant panašaus pobūdžio knygas, reikia nors kiek susipažinti su tikrąja istorija. Tokiu būdu skaitytojas žinos, kiek tiesos yra kūrinyje, nes visgi tai- grožinis kūrinys.

Na na, dar didelis klausimas, kiek tiesos, o kiek legendos ir toje "tikroje istorijoje" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 06 14, 12:51)
Na na, dar didelis klausimas, kiek tiesos, o kiek legendos ir toje "tikroje istorijoje" biggrin.gif

na čia jau nesiginčysiu laugh.gif negyvenau tuo metu dar laugh.gif na, bet kalbant apie religiją, apskritai dėl visko galima abejoti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 06 14, 12:55)
na, bet kalbant apie religiją, apskritai dėl visko galima abejoti.  biggrin.gif

butent drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 06 14, 12:55)

ir tikriausiai tuomet geriau sakyti, kad prieš tai reikia susipažinti su biblijine versija biggrin.gif

bandysiu toliau draugauti su Picoult ,,Kita širdis". Ir lyg ir planuoju ryt į biblioteką eiti, tai bijau, kad krūvos knygų neparsineščiau, nes ir taip yra ką skaityt ir ką daryti be to. doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 06 14, 12:48)
Jose Saramago ,,Evangelija pagal Jėzų Kristų”

man įstrigo viena mintis,kad Dievas pats nežino kiek klaidų pridarė rolleyes.gif Ar kažkaip panašiai buvo parašyta...

Gal kas žinot,Vagoj kokios nuolaidinės knygos?Gal įdomių kokių yra g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eliss: 14 birželio 2011 - 13:07
Beje, jei yra, kas seka mano tinklaraštį (nors atsiliepimus visus sudedu ir čia), tai nuo šiol jis bus kitu adresu: http://perskaiciau.wordpress.com/ mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Pagaliau šiandien radau ir nusipirkau T.Gerritsen "Dvynės"- taip jos norėjau bigsmile.gif
Dabar reikia tik "Namų taisykles" pabaigt skaityt, kas labai greit nusimato, nes skaitosi labai greitai, vakar įveikiau daugiau nei 300psl., maniau, kad akys išvarvės laugh.gif bet taip įdomu buvo, kas bus toliau, kad negalėjau padėt smile.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 13, 20:05)
Manosioms knygoms tai visų pirma reikia vietos, t.y. talpių lentynų. O tai dabar keliom eilėm ir po įvairius kampus iškaišiotos doh.gif  cool.gif , fotografuotis nesiprašo...

Pas mane tas pats doh.gif biggrin.gif

QUOTE(Agnė.Švelnytė @ 2011 06 13, 21:00)
Sveikos, merginos wink.gif Aš irgi noriu prisijungti prie jūsų wink.gif

Sveika prisijungusi 4u.gif
Atsakyti
Perskaičiau Frederic Beigbeder "Trenkto jaunuolio memuarai". (Į memuarus, tiesa, nelabai panašu, visai plonytė knygelė smile.gif ). Kadangi kiekviena nauja šio rašytojo knyga man vis įdomesnė, o čia yra jo pirmas romanas, nieko daug ir nesitikėjau, bet man ji patiko. Viskas joje jau yra, kas bus ir kituose kūriniuose- daug ironijos, sarkazmo, pasišaipymo iš savęs ir kitų, ne visai "moralus" gyvenimo būdas ir, aišku, meilė. Pirmoje knygos pusėje aprašomas smagus pagrindinio veikėjo ir jo draugelių gyvenimas, kuriame yra vietos ir linksmybėms (daug daug linksmybių) ir intelektualiems pokalbiams, o antroje didesnis dėmesys skiriamas herojaus santykiams su gražuole Ana (jei gerai atsimenu, kaip tik meilė Anai kitoje knygoje tegyvuos garsiuosius trejus metus).

Patinka man Beigbeder rašymo stilius, knyga lengva ir juokinga, bet jokiu būdu ne kvaila. Esu pasipiktinusi tik vienu dalyku- klaidinančiu užrašu ant knygos viršelio- "pagrindinis veikėjas, paryžietis paauglys, gyvu balsu pasakoja apie savo kasdienybę- mokyklą, draugus, merginas, išdaigas, iš proto varančius mokytojus ir kitus suaugusiuosius". Nežinau, kas taip parašė, bet aiškiai ne apie tą pačią knygą, kurią skaičiau aš, nes jos pagrindinis veikėjas jau suaugęs, t.y. baigęs studijas (24 metų). Jokio paauglio, jokios mokyklos ir mokytojų. g.gif

Nors cituoti galima beveik ištisą knygą, įdėsiu tik vieną citatą, kur veikėjas apibūdina savo išvaizdą:
Taigi mano ūgis- 1,84 metro, o sveriu aš 58 kilogramus; tikras gaišena. Šalia manęs bet kuris lengvasvoris sportininkas atrodo tikras japonų imtynininkas. Išsirengęs nuogai sukeliu vien gailestį ir užuojautą. Mano kaulus galima suskaičiuoti lygiai taip kaip skeleto, esančio medicinos fakultete. Bet valgau aš daug. Regis, tai susiję su medžiagų apykaita. Ir dėl to neturėčiau skųstis: juk mada priklauso rachitikams, ir aš tuo nevengiu pasinaudoti.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katilina: 14 birželio 2011 - 19:12
Sveikutes drinks_cheers.gif retas svecias as cia pask metu.. tik nroejau paprasyt, kad manes neisbrauktumet.. man tik reik trumpo poilsio.. persiskaiciau turbut biggrin.gif 4u.gif bet nenoriu jusu palikt
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 06 14, 20:11)
Perskaičiau Frederic Beigbeder "Trenkto jaunuolio memuarai".

Sudominai smile.gif o kokias kitas esi skaičius šio autoriaus? Kurios labiausiai patiko?
Atsakyti
Sveikos,ir aš retas svečias,nepamirškit,kad tokia esu,kol neužbaigsiu vieno žiauriai ilgo ir sunkaus darbo,tol negaliu skaityt. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 06 14, 21:28)
Sudominai smile.gif o kokias kitas esi skaičius šio autoriaus? Kurios labiausiai patiko?

Skaičiau tokias:
1. Meilė trunka trejus metus
2. 14.99 Euro
3. Windows on the world
4. Romantiškasis egoistas
5. Gelbėkit, atsiprašau
6. Prancūziškas romanas.

Kaip jau sakiau, kiekviena naujesnė knyga patiko labiau už ankstesnę. Tai išeina, kad labiausiai patiko "Prancūziškas romanas", nors kitos dvi prieš jį mažai atsilieka. Jei nieko jo nesi skaičiusi, patarčiau nepradėti nuo "...romano", labiau tiktų 1,2 ar 4 knygos (todėl, kad geriau pirma "susipažinti" su "skandalinguoju" Beigbeder, koks jis yra beveik visose knygose, o po to pamatyti jį visai kitokį "Prancūziškam romane"- bent jau aš taip manau).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katilina: 14 birželio 2011 - 21:02