sveikos
QUOTE(Stikliukas @ 2011 06 13, 19:41)
Labuks, registruojuos ir aš naujoj temoj, bet be knygos, nes visos pajėgos mestos į egzaminus. Bet tarp egzaminų pertvarkėm dukrytės kambary, o kadangi jos kambaryje visos mano knygos, tai parodau, ką sukaupiau vasarai
žadi visas per vasarą perskaityti?
O šiaip tai labai daug prikaupta, daug malonumo skaitydama turėsi
QUOTE(Agnė.Švelnytė @ 2011 06 13, 22:00)
Sveikos, merginos
![wink.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wink.gif)
Aš irgi noriu prisijungti prie jūsų
labas
Jose Saramago ,,Evangelija pagal Jėzų Kristų
Ši knyga- tai savotiška Jėzaus gyvenimo interpretacija, kurią sukūrė rašytojas Jose Saramago. Religinių temų nesibaidau, netgi įdomu skaityti, kaip įpainiojami Biblijos personažai. Bet visgi manau, kad, prieš skaitant panašaus pobūdžio knygas, reikia nors kiek susipažinti su tikrąja istorija. Tokiu būdu skaitytojas žinos, kiek tiesos yra kūrinyje, nes visgi tai- grožinis kūrinys.
Pati pradžia skaitėsi sunkiai, lėtai. Nepasakyčiau, kad labai įtraukė ar buvo labai įdomu. Bet lūžis įvyko- antroji pusė knygos man pasirodė žymiai įdomesnė. Taip nutiko, mano nuomone, todėl, kad atsirado įdomių diskusijų, pašnekesių. Ypatingai patiko Jėzaus diskusijos su Piemeniu, kuriose išreiškiamos abejonės dėl Dievo gailestingumo ir gerumo. Yra ir daugiau pokalbių, kurie privertė susimąstyti, pagalvoti.
Taip pat, atsirado daugiau veikėjų, kad ir ta pati Marija Magdalietė- versijų grožinėse knygose ar filmuose apie ją esu skaičiusi/mačiusi/girdėjusi ne vieną (na, kad ir toje pačioje J. Ivanauskaitės ,,Ragana ir lietus), bet visos jos panašios. Einant į pabaigą, įvykių tempas greitėja, artėja kulminacija, kuri visiems gerai žinoma, tačiau, kuo toliau skaitant, tuo labiau nesuprantama jos reikšmė. Nejaugi nebuvo kito būdo paskleisti tikėjimą?
Ši Jėzaus gyvenimo versija atrodo daug žmogiškesnė ir paprastesnė nei tikroji. Nei jis, nei jo mama Marija ar Juozapas nėra pernelyg išaukštinami. Jie neišsiskiria iš aplinkinių, nėra be nuodėmės. Išlenda ir to laikmečio šeimos gyvenimo peripetijos, vyro ir žmonos, vaikų santykiai. Einant į pabaigą, randame Dievą- bet ne tokį, kokį įpratę matyti (na, bet nesiplėsiu, nes neskaičiusiems nebus tuomet įdomu).
Kas labiausiai įstrigo? Ateitis, kurią įvardijo Dievas ir sąrašas tų, kurie žus dėl to, kad tikėjo Dievu.. Ten kažkas nepaaiškinamo ir žiauraus.
Rekomenduoju.