Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Biancca @ 2011 06 27, 19:14)
Sakykit, merginos, gal esat skaičiusius ką nors iš M. Kunderos kūrybos ir rekomenduotumėt arba išpeiktumėt? biggrin.gif Kolegė prigyrė man jį, o aš apie tokį rašytoją geriausiu atveju tik nežymiai girdėjusi. blush2.gif

As Kunderos kelias knygas esu perskaicius pries kokius 10 metu, ir man islikes teigiamas ispudis, nors smulkmenu nepamenu (istrigus kazkuri knyga, kur rasoma apie gydytoju kasdienybe, dar berods, toje pacioje pasakojama apie vienos veikejos negrazu pilva, likusi po gimdymo g.gif Reiksmingi dalykai istrige biggrin.gif ), bet man jis, kiek pamenu, atrode ne ypac sunkaus kalibro rasytojas, lengvai tos jo knygos skaitesi smile.gif

Ingenai, taigi turiu Skaistuji meli, galiu paskolinti, ka cia pirksi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 28 birželio 2011 - 09:28
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(jurgute91 @ 2011 06 27, 22:35)
Sveikos

4u.gif
Raso Gegyte is seses vardo, nes per telefona negali prisijungt kitaip. Pasiilgau plepalu su jumis. Skaityt neturiu kada - ryt pradedu dirbti. Skaityt ner kada ;( bet liuks knygynu ir akciju knygoms jau uzmaciau. Dideli visoms linkejimai is skruzdelyno (Manchester).

Sėkmės tau 4u.gif Reik tikėtis, ateityje atrasi laiko ir skaitymams mirksiukas.gif

QUOTE(muminukas @ 2011 06 28, 09:17)
Ingėnai, jau irgi matei, ania?   bigsmile.gif jaučiu, mėgdžiosiu tave ir šalia vardų žodynų dar ir keliones rinksiu... šiaip kelias jau ir turiu iš tarybinių laikų  ax.gif

Ne, nemačiau biggrin.gif
Bet aš jau pradėjau į tą savo kolekcionavimą žiūrėti pasyviau biggrin.gif Na nėra iš manęs kolekcionierės, ir nieko čia nepakeisi doh.gif blush2.gif Iš prigimties esu minimalistė, o pati kolekcionavimo idėja su tuo juk kertasi. Taigi ir šitos knygos bent kol kas dar neskubėsiu pirkti - jau baigiu paskęsti tarp turimų. Be to apie Filipinus negalėčiau pasakyti, kad jie mane labai traukia unsure.gif

QUOTE(Masako @ 2011 06 28, 09:28)
Ingenai, taigi turiu Skaistuji meli, galiu paskolinti, ka cia pirksi mirksiukas.gif

Liuks drinks_cheers.gif , tai per kitą mytą norėsiu ją pasiskolint thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 28 birželio 2011 - 09:45
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 28, 10:44)
Liuks drinks_cheers.gif , tai per kitą mytą norėsiu ją pasiskolint thumbup.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 06 27, 21:12)
Dabar baiginėju Herve Guibert. Draugui, kuris negelbėjo man gyvybės.

Sudomino ši bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Finna @ 2011 06 27, 21:16)
Įsirašau į sąrašą, kuris kaip Argija sakė, jau begalinis lotuliukas.gif
Kaip tai ne didi, juk šitiek vargo ir pastangų įdėta biggrin.gif Aš prisimenu, kai mano įteikimai buvo (iš šito pasakymo pagalvosit, kad jau esu pensininkė kokia laugh.gif), kai reikėjo tą himną giedoti, kai visi kalbas sakė, kai pradėjo teikti, net susigraudinau, nors tikrai nesu iš žliumbalių smile.gif

Manęs negraudino laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Biancca @ 2011 06 27, 19:14)
Labas bigsmile.gif Skaitau Valdo Papievio "Eiti" - didžiulis malonumas. O ji tokia ploniukė... Taupai, nes nenori šito malonumo užbaigti. doh.gif

Sakykit, merginos, gal esat skaičiusius ką nors iš M. Kunderos kūrybos ir rekomenduotumėt arba išpeiktumėt? biggrin.gif Kolegė prigyrė man jį, o aš apie tokį rašytoją geriausiu atveju tik nežymiai girdėjusi. blush2.gif

kada nors paskaityt reiks,nesusidariau neigiamos nuomonės apie "Eiti" ,nors jų ir daug yra rolleyes.gif

M.Kunderos kažkada seniai buvau paėmus "Nepakeliama būties lengvybė" kažkokie paistalai,net nebaigiau smile.gif dabar gal kitaip atrodytų g.gif
QUOTE(Skaitanti @ 2011 06 27, 21:12)

Dabar baiginėju Herve Guibert. Draugui, kuris negelbėjo man gyvybės. Na, kažkur perskaičiau, kad tai labai gera knyga, būtina perskaityti. O ir bibliotekoje pavarčius patiko. Na bet ką aš žinau, vietomis tikrai labai šokiruoja... Aš esu tolerantiška visoms seksualinėms pakraipoms, bet vietomis buvo kažkaip per daug atvira ir kažkaip jau buvo šlykštu. Knyga - tai AIDS sergančiojo išgyvenimai, kasdienybė, 100 trumpų reportažų, beveik iki pat paskutinės gyvenimo dienos. Veiksmas vyksta prieš beveik 30 metų, kaip apie AIDS dar nieko/labai mažai buvo žinoma, ir dėl AIDS nelabai kas ir suko galvos ir toliau gyveno savo gyvenimą. Nemažai pateiktą duomenų apie ligą, nes autoriui teko viską pačiam aiškintis, sužinoti, patirti.

tokiom knygom jaučiu antipatiją,nuo senų laikų,kai perskaičiau apie Fredį Mercurį.Dar ir dabar jaučiu šleikštulį.Neseniai buvau paėmus iš bibliotekos panašią knygą,tik kai parėjau pamačiau apie ką ji,teko atgal nešt.

Gal kas skaitėt "Aš nužudžiau savo dukterį" Vidmantės Jasukaitytės?Įdomu kaip ji?Kažkaip atkreipiau dėmesį knygyne
Atsakyti
as baigineju Mano pussesere Reicel. nu negaliu kokia faina, bet Rebekos turbut neperspjauna
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2011 06 28, 14:43)
as baigineju Mano pussesere Reicel. nu negaliu kokia faina, bet Rebekos turbut neperspjauna

thumbup.gif super, dziaugiuosi, kad ji tau taip patinka. Man taip pat ziauriai patiko smile.gif
Atsakyti
Sveikos blush2.gif

QUOTE(eliss @ 2011 06 28, 14:15)
Gal kas skaitėt "Aš nužudžiau savo dukterį" Vidmantės Jasukaitytės?Įdomu kaip ji?Kažkaip atkreipiau dėmesį knygyne.

Aš skaičiau. Bet man, tiesą sakant, visai nepatiko, nors ir lengvai skaitėsi. Apie moterį, kuri jaunystėj pasidarė abortą ir nebegalėjo turėt vaikų. Po ilgoko laiko jai tas vaikas ėmė sapnuotis, pradėjo creizėt moteriškė... Tokia niūroka. Na, gal kas tai patyrė, toms atrodo kitaip ax.gif

Apie M. Kundrą diskutuojat? Skaičiau jo "Nepakeliamą būties lengvybę" paauglystėj, pamenu, kad patiko. Reiks dar kada pasiimt paskaityt.

QUOTE(LEEja @ 2011 06 28, 14:43)

Aga, įdomi šita drinks_cheers.gif O "Rebekos" dar neskaičiau, bet jei sakai, kad įdomesnė, reiks greičiau griebt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sphinx: 28 birželio 2011 - 13:59
QUOTE(sphinx @ 2011 06 28, 14:57)
Apie moterį, kuri jaunystėj pasidarė abortą ir nebegalėjo turėt vaikų. Po ilgoko laiko jai tas vaikas ėmė sapnuotis, pradėjo creizėt moteriškė...

O cia ne spoilinimas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2011 06 28, 15:28)
O cia ne spoilinimas? ax.gif

Gal ne blush2.gif Na, kad apie abortą pasidariusią moterį, tai ir anotacijoj parašyta ax.gif Sorry, reikėjo paspalvint turbūt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sphinx @ 2011 06 28, 14:57)
Aga, įdomi šita drinks_cheers.gif O "Rebekos" dar neskaičiau, bet jei sakai, kad įdomesnė, reiks greičiau griebt biggrin.gif

greičiau stooresnė smile.gif manęs Reičel dar laukia
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 06 28, 14:15)
tokiom knygom jaučiu antipatiją,nuo senų laikų,kai perskaičiau apie Fredį Mercurį.

O kuo jos antipatiškos?

Perskaičiau Ann Patchett "Bel canto". Neįvardintoje skurdžioje Pietų Amerikos šalyje viceprezidento namuose vyksta vakarėlis, kuriame dalyvauja daug garsių verslo ir politikos žmonių. Jo metu į namus įsiveržia būrelis ginkluotų vyrų ir paima visus įkaitais. Niekaip nepavykstant susitarti, įkaitų drama užsitęsia net kelis mėnesius, per kuriuos atsitinka daug įdomių dalykų.

Kaip jau rašiau, iš pradžių knyga ne itin patiko, tačiau einant lyg vidurio viskas pasidarė kur kas įdomiau. Pradėjo ryškėti veikėjų charakteriai, kai kurių iš jų gyvenimo istorijos. Visiems staiga teko "persiorientuoti", prisitaikyti prie naujų aplinkybių, kai kurie norom nenorom susimąstė apie savo ankstesnį gyvenimą ir pan. Skaitydama svarsčiau, kaip elgsis po kelių neįprasto gyvenimo mėnesių į įprastą sugrįžę žmonės, ar kas pasikeis jų gyvenimuose, ar "užbrauks" tą laikotarpį ir kaip niekur nieko gyvens toliau.

Kodėl knyga pavadinta "Bel canto"- tarp įkaitų yra viena garsiausių pasaulyje operos dainininkių, koncertavusi vakarėlyje, kurios dainavimu tuos kelis mėnesius mėgaujasi tiek įkalintieji, tiek jų įkalintojai. Nesu didelė operos žinovė nei gerbėja, tačiau apie šią muziką knygoje rašoma labai gražiai ir įkvepiančiai.

user posted image
Atsakyti