Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(eliss @ 2011 06 27, 14:01)
O dabar skaitau Bacho "Tiltas per amžinybę".Gerai sako,kad kiekvienai knygai savas laikas.Senai buvau ją pasiėmus,bet tik pradėjus numečiau.O vat dabar man labai patinka,bent jau pradžia įdomi smile.gif

Esu skaičiusi šią knygą. Pradžia patiko, per vidurį buvo visai smagu skaityti, bet į pabaigą skaičiau, kad pabaigti. Pabaiga neįtikino manęs visiškai. Nors tu ką nepatikėjau ir viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(casolin @ 2011 06 27, 13:44)
Sveikos merginos 4u.gif  aš  jau baiginėju "Kastratus" ir užsimaniau paieškoti filmo pagal šią knygą, bet niekaip nerandu, kaip suprantu filmas tokiu pačiu pavadinimu kaip knyga, bet aš randu tik filmą Kastratas Farineli, bet čia juk ne tas? doh.gif  gal kuri galite pagelbėti biggrin.gif  4u.gif

Paguglinau, tai filmas pavadinimu "Kastratas Farinelli " (1994m.) ir yra būtent tas, kurį minėjau. Dabar jau net suabejojau, kai tu paklausei, ar tikrai filmas būtent šios knygos ekranizacija g.gif blush2.gif Nes filmą mačiau gerokai anksčiau, nei skaičiau knygą, ir iš jo labiausiai prisimenu muziką, ryškią solistų aprangą, daug spalvų. Na ir be abejo tai, kas buvo paaukota, norint išsaugoti tą nuostabų balsą, filme yra ir meilės scenų.
Knygos po ranka neturiu ir veikėjų sceninių vardų nebepamenu blush2.gif Bet kmygos anotacijoje matau irgi minimą tą patį Farinelį (kaip ir filme).
Bet kokiu atveju šis filmas vertas peržiūros, nemanau, kad nusivilsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 27 birželio 2011 - 17:08
laba

nutariau imti Mažmožių dievą. porą dienų nebūsiu, tai nepriplepėkit daug mirksiukas.gif

QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 06 27, 15:51)
O aš po ilgų ilgų svajonių ir pasižadėjimų, pagaliau pasiėmiau anglišką knygą perskaityt. Žiauriai savimi džiaugiuosi laugh.gif Pasiėmiau Lindsay Kelk 'I heart New York'. Kolkas labai linksmai ir lengvai skaitosi  smile.gif

na va, o aš žadu žadu ir kol kas niekaip laugh.gif bet jau kurį laiką esu nusprendusi, kad liepą pradėsiu su angliška knyga rankose. biggrin.gif Tai tikiuosi, kad šį kartą pažadą įvykdysiu.
Atsakyti
Labas bigsmile.gif Skaitau Valdo Papievio "Eiti" - didžiulis malonumas. O ji tokia ploniukė... Taupai, nes nenori šito malonumo užbaigti. doh.gif
QUOTE(laTulipe @ 2011 06 25, 18:41)

dar spiginau akis į ,,Vargdienius", bet tas storumas tai toks bauginantis  wacko.gif bet vis tiek kitą sykį pasiimsiu nors pirmą dalį laugh.gif

Pas "Vargdienius" yra ne tik kiekybė, bet ir kokybė. biggrin.gif Senokai skaičiau, bet įspūdis neišdildomas. Rekomenduočiau, jei mėgsti daugiasluoksnius, sodrius romanus. mirksiukas.gif

QUOTE(kiršė @ 2011 06 27, 13:18)
O aš "Skaistųjį mėlį" labai stipriai rekomenduočiau  blush2.gif 

Prisidedu prie rekomendacijų! drinks_cheers.gif Nei viena šios autorės knyga man taip neįtiko, kaip "Skaistusis mėlis". Iš jo nereikia tikėtis stebuklo, bet geros istorijos - tikrai. bigsmile.gif

QUOTE(katilina @ 2011 06 27, 15:45)

Pradėjau skaityti "Bel canto". Dar liko daugiau nei pusė knygos, tai labai nuomonės nereikšiu, nes vėliau galiu apsigalvoti, bet kol kas ji man nelabai patinka.

Man irgi nepatiko unsure.gif , net nepabaigiau.

Sakykit, merginos, gal esat skaičiusius ką nors iš M. Kunderos kūrybos ir rekomenduotumėt arba išpeiktumėt? biggrin.gif Kolegė prigyrė man jį, o aš apie tokį rašytoją geriausiu atveju tik nežymiai girdėjusi. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Biancca @ 2011 06 27, 19:14)
Sakykit, merginos, gal esat skaičiusius ką nors iš M. Kunderos kūrybos ir rekomenduotumėt arba išpeiktumėt? biggrin.gif Kolegė prigyrė man jį, o aš apie tokį rašytoją geriausiu atveju tik nežymiai girdėjusi. blush2.gif
Vienas mano mėgiamiausių rašytojų. thumbup.gif Rekomenduočiau mėgstančioms filosofiją, sudėtingus veikėjų charakterius, jų tarpusavio santykius. Veiksmo ir lengvo siužeto Kuderos knygose tikrai nerasi. Jei vis gi pasiryžtum skaityti, patarčiau pradėti nuo Nepakeliama būties lengvybė.
Pagal šią knygą yra filmas http://www.imdb.com/title/tt0096332/ , nė kiek ne prastesnis už knygą. thumbup.gif
Atsakyti
as irgi is Kunderos Nepakeliama buties lengvybe rekomenduociau. skaiciau daug jo romanu, bet kaip viename interviu jis sake, jog raso taip, kad, zmogus skaitydamas prisimintu ne turini, o nuotaika. ir tikrai, is pavadinimo matau, kad knyga skaityta, o apie ka - negaliu pasakyti, tik pamenu, ar patiko ir kokia skaitant knyga buvo nuotaika - niuri, pakili, slogi ir pan.
Atsakyti
Skamba gerai thumbup.gif Ačiū jums, klopedija ir LEEja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 06 27, 19:48)
Veiksmo ir lengvo siužeto Kuderos knygose tikrai nerasi. Jei vis gi pasiryžtum skaityti, patarčiau pradėti nuo Nepakeliama būties lengvybė.

QUOTE(LEEja @ 2011 06 27, 19:55)
as irgi is Kunderos Nepakeliama buties lengvybe rekomenduociau.

Ir aš rekomenduočiau "Nepakeliama būties lengvybe" pradėti. Pradėti ir pabaigti smile.gif. Nes nė viena kita jai neprilygs. Deja.
O kai kurios net apskritai skaitymo nevertos. Nepyk, klopedija, bet, pvz., "Atsisveikinimo valso" filosofija neapkaltinsi wink.gif. O va lengvu siužetu...
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif Glostau Murakamio knygą, taaaip norisi pradėti, bet bijau, kad labai laaabai užkabins, o man teks eiti pas akių gydytoja. Po vizito negalėsiu skaityti unsure.gif aš gi jau didelė, kam man tie lašai doh.gif verysad.gif

QUOTE(aistuliaa @ 2011 06 27, 09:52)
Laba diena  cool.gif  puikiai pailsėjau pajūry, o šiandien keliauju pasiimti diplomo  cool.gif
Laukiu šio filmo jau seniai, būtinai žiūrėsiu smile.gif

Sveikinu 4u.gif koks jausmas pagaliau jį laikyti rankose? bigsmile.gif
Mokysies toliau? blush2.gif

QUOTE(glam'glance @ 2011 06 27, 16:13)
Labas,
periodiškai vis paskaitinėju čia jus, labai fainai!
Po sesijos t.y. kažkada praeitą savaitę pradėjau skaityti S. Parulskio "Prieš mirtį norisi švelnaus", tai kai nuostabi knyga! <...>

Skaičiau Parulskio "Miegas ir kitos moterys", patiko. Reikia tikriausiai ir jūsų išgirtą knygą į norų sąrašą įtraukti. Kuris darosi ilgesnis už begalybę doh.gif biggrin.gif

QUOTE(laTulipe @ 2011 06 27, 18:52)
<...>
na va, o aš žadu žadu ir kol kas niekaip laugh.gif bet jau kurį laiką esu nusprendusi, kad liepą pradėsiu su angliška knyga rankose.  biggrin.gif Tai tikiuosi, kad šį kartą pažadą įvykdysiu.

Sunku pradėti, po to puikiai "einasi". Na tik svarbiausia "neužsirauti" ant kokios velniškai sudėtingos. Žinoma dar priklauso ir nuo anglų kalbos žinių. Aš mokykloje tik du metus anglų tesimokiau, tai knygos laaabai padėjo. Bet po puikaus vbe rezultato ir baigėsi mano skaitymai anglu kalba.. ech tinginiukė aš doh.gif

Mane sąžinė valgo, jog vokiškai nebeskaitau. O žinios buvo superinės ir po truputį jos miršta. Na nieko, darbe dabar teks daug bendrauti vokiškai, gal sugris sugebėjimai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2011 06 27, 17:28)
Sveikinu 4u.gif  4u.gif  4u.gif  Didi būna diena, kai gauni diplomą rolleyes.gif

Ne itin didi, nesureikšminu labai, bet vistiek smagu, jauduliukas buvo lipant ant scenos smile.gif ačiū 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Argija @ 2011 06 27, 20:36)
Sveikinu  4u.gif koks jausmas pagaliau jį laikyti rankose?  bigsmile.gif
Mokysies toliau?   blush2.gif

Smagu visai 4u.gif tik mantijos nesimatavau, liksiu be šio jausmo gyvenime laugh.gif
Šiais metais nesimokysiu, nes nežinau ko tiksliai noriu ir iš šio darbo neišleis manęs niekas į sesijas blush2.gif kitais metais kažką eisiu, manau, kad toliau nuo mano dabartinės specialybės blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 06 27, 20:34)
Nepyk, klopedija,
Kodėl turėčiau pykti? Tikrai nesu iš tų, kurios nervinasi dėl kitų nuomonės. Man tai per sunkus darbas. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Biancca @ 2011 06 27, 19:14)
Pas "Vargdienius" yra ne tik kiekybė, bet ir kokybė. biggrin.gif Senokai skaičiau, bet įspūdis neišdildomas. Rekomenduočiau, jei mėgsti daugiasluoksnius, sodrius romanus. mirksiukas.gif

numanau, kad kokybė gera thumbup.gif

QUOTE(Argija @ 2011 06 27, 20:36)

Sunku pradėti, po to puikiai "einasi". Na tik svarbiausia "neužsirauti" ant kokios velniškai sudėtingos. Žinoma dar priklauso ir nuo anglų kalbos žinių. Aš mokykloje tik du metus anglų tesimokiau, tai knygos laaabai padėjo. Bet po puikaus vbe rezultato ir baigėsi mano skaitymai anglu kalba.. ech tinginiukė aš  doh.gif

į sunkias ir nežiūriu. Kažkaip nekokios žinios mano, nors, kai pagalvoju, dešimt metų mokiausi doh.gif (neskaitant to, kad keleri metai buvo grynai nieko neveikimas doh.gif ). Dėl to ir noriu paskaityti, žodyną šiek tiek praplėsti.
o kalbos tai siūlau neapleisti mirksiukas.gif nežinia, kada gali prireikti.
Atsakyti