Šiandien su drauge diskutavom apie Stieg Larsson trilogiją ir ji pasakė vieną įdomią mintį. Visi žmonės žino apie Žiedų valdovo seriją, ir dauguma fantastinių knygų yra sąmoningai arbe ne su ja lyginamos. Draugės nuomone, ateityje, bent jau kelis dešimtmečius, Stieg Larsson Millennium trilogija bus tam tikra sėkmės gairė kitiems trilerių rašytojams.
Dažnai nutinka, kad pirmoji serijos knyga yra stipriausia, o vėliau jos po truputį vis silpnėja. Millennium tai visiškai netinka. Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą tikrai nenusileidžia, o gal net ir pranoksta Merginą su drakono tatuiruote, taip pat ir Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą, sudėliojusi visus taškus ant i. Stieg Larsson tobulai suplanavo laiką, įvykių seką, meistriškai sužaidė žodžiais. Man labai labai gaila, kad neturėsime galimybės skaityti visų planuotų devynių knygų, nes net nenutuokiu, kaip galėjo pasisukti įvykiai
Kaip jau minėjau, Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą atsako į visus iškilusius klausimus, išnarplioja kiekviena smulkmeną. Rašytojui puikiai pavyko pirmoji knygos dalis, kur Lisbeta sveiksta ligoninėje. Su įdomumu skaičiau jos mintis apie visą užvirusią košę. Toliau meistriškai įsukti kiti personažai ir jų indėlis dėliojanti dėlionę. O verčiant lapus smalsumas tik kyla
Nors knyga mane prikaustė nuo pat pradžių, bet pradėjus trečiąją dalį tiesiog negalėjau atsiplėšti. Per naktį perskaičiau du trečdalius knygos, ryte išsimiegojau ir atsikėlus pagalvojau, kad prisėsiu tik perskaityti vieną ar du skyrius. Taip
Pažiūrėjus į laikrodį supratau, kad praėjo ne viena valanda, o aš ką tik užverčiau paskutinį lapą.
Stieg Larsson daugumą paslapčių išnagrinėja knygos eigoje, o ne paskutiniuose lapuose, kaip daro tiek daug kitų rašytojų
Taigi, šią trilogiją rekomenduoju visiems trilerių mėgėjams. Nors pirmosios knygos pradžia gana nuobodi, nemeskite skaityti. Nepasigailėsite : )
Jobs fill your pocket, adventures fill your soul