Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(ylksis @ 2011 06 26, 12:40)
Skaičiau seniau "Mirtis iš miško", man patiko:)

Bet apie "Marčo sūnus" girdėjau visokių atsiliepimų, ir labai nekokių unsure.gif Turbūt reik suprast, kad jei patiko viena šios autorės knyga, nebūtinai patiks ir kita.
Atsakyti

user posted image

Šiandien su drauge diskutavom apie Stieg Larsson trilogiją ir ji pasakė vieną įdomią mintį. Visi žmonės žino apie „Žiedų valdovo“ seriją, ir dauguma fantastinių knygų yra sąmoningai arbe ne su ja lyginamos. Draugės nuomone, ateityje, bent jau kelis dešimtmečius, Stieg Larsson „Millennium“ trilogija bus tam tikra sėkmės gairė kitiems trilerių rašytojams.

Dažnai nutinka, kad pirmoji serijos knyga yra stipriausia, o vėliau jos po truputį vis silpnėja. „Millennium“ tai visiškai netinka. „Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą“ tikrai nenusileidžia, o gal net ir pranoksta „Merginą su drakono tatuiruote“, taip pat ir „Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą“, sudėliojusi visus taškus ant i. Stieg Larsson tobulai suplanavo laiką, įvykių seką, meistriškai sužaidė žodžiais. Man labai labai gaila, kad neturėsime galimybės skaityti visų planuotų devynių knygų, nes net nenutuokiu, kaip galėjo pasisukti įvykiai…

Kaip jau minėjau, „Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą“ atsako į visus iškilusius klausimus, išnarplioja kiekviena smulkmeną. Rašytojui puikiai pavyko pirmoji knygos dalis, kur Lisbeta sveiksta ligoninėje. Su įdomumu skaičiau jos mintis apie visą užvirusią košę. Toliau meistriškai įsukti kiti personažai ir jų indėlis dėliojanti dėlionę. O verčiant lapus smalsumas tik kyla…

Nors knyga mane prikaustė nuo pat pradžių, bet pradėjus trečiąją dalį tiesiog negalėjau atsiplėšti. Per naktį perskaičiau du trečdalius knygos, ryte išsimiegojau ir atsikėlus pagalvojau, kad prisėsiu tik perskaityti vieną ar du skyrius. Taip… Pažiūrėjus į laikrodį supratau, kad praėjo ne viena valanda, o aš ką tik užverčiau paskutinį lapą.

Stieg Larsson daugumą paslapčių išnagrinėja knygos eigoje, o ne paskutiniuose lapuose, kaip daro tiek daug kitų rašytojų…

Taigi, šią trilogiją rekomenduoju visiems trilerių mėgėjams. Nors pirmosios knygos pradžia gana nuobodi, nemeskite skaityti. Nepasigailėsite : )
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 06 26, 13:27)
Per dvi naktis perskaičiau 700 puslapių  biggrin.gif

Šaunuolė thumbup.gif

QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 06 26, 15:43)

Žinau,kad būtinai kažkada ją skaitysiu,tik neaišku kada,ačiū už išsamų atsiliepimą. smile.gif smile.gif
Atsakyti
laba.

QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 26, 12:17)
Aš ją jau pabaigiau. Tai galiu pasakyti, kad bent man nežinomybė tęsėsi iki pat knygos galo. Jei gerai pamenu, "Vėjo šešėlyje" tai dar gerokai prieš galą viskas daugmaž paaiškėja ir iš magiškos istorija pavirsta į gan žemišką (nors tiksliai jau ir nebeatsimenu blush2.gif , senokai ją skaičiau). O "Angelo žaidimas" šiuo atžvilgiu kiek kitaip parašyta, iki pat paskutinio puslapio tęsiasi monai.

aš jau prisikasiau iki trečiojo veiksmo, norėčiau ryt ją ir užbaigti, nes po to kelioms dienoms išvažiuosiu, o vežtis tokios sunkenybės nesinori, nors įdomu, kaip ten baigsis. bigsmile.gif

QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 06 26, 15:43)

na, skaityt neskaitysiu, bet jau greitumas tavo blink.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 26, 12:48)
Bet apie "Marčo sūnus" girdėjau visokių atsiliepimų, ir labai nekokių  unsure.gif  Turbūt reik suprast, kad jei patiko viena šios autorės knyga, nebūtinai patiks ir kita.

man abi jos patiko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 26, 12:17)
Na va unsure.gif , matyt reiks ją braukti iš norimų skaityti sąrašo.

Niekada negali žinoti, kol pati nepabandysi. smile.gif

Aš neseniai perskaičiau Valgyk. Melskis. Mylėk. Ir pati nustebau, kad ji man taip patiko. Tikrai nesitikėjau, prisiskaičiusi įvairiausių nuomonių. Norėjau ilgesnį atsiliepimą rašyt, bet pamačiau, kad nieko nesigauna- labai daug visokių minčių po knygos liko, niekaip neišeitų jų į kelias pastraipas sutalpinti. Tai tik pasakau, kad labai patiko. Peržiūrėjau ir pusę filmo, bet su knyga man jo nėra ko ir lyginti, teužgriebia tik patį paviršių.
Atsakyti
Labai probegsmiais teperskaiciau jusu pasisakymus, reikes rytoj is naujo pervaryt.

Siandien trumpai: T. Chevalier - labai MANO rasytoja. Kiekviena jos knygu savaip patiko wub.gif Pradejau ir Ziburius, bet kai tiek gerio uzpludo knyginiu pavidalu is visu pusiu, teko atideti blush2.gif

Perskaiciau Juros katedra - ryt pora zodziu parasysiu.

dar baigiu skaityt Mazaja angle - na, neblogai, net labai neblogai (desertuku kategorijoj) cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 26 birželio 2011 - 19:44
Sveikos smile.gif
Pastarosiom dienom mažai skaitau, užvakar perskaičiau pusę Murakami "1Q84", nusprendžiau nebaigti, o ją pasiimti atostogom, nes Libyje pažiūrėjau, kad nėra šiuo metu tų knygų, kurias norėčiau vežtis ir skaityti ax.gif
Tai kiek perskaičiau, patinka. Turbūt ir kitaip negali būti, kai autorius mylimiausias smile.gif
Turiu nusipirkus Orwell'o "1984", bet jos dar neskaičiau, nors žadėjau skaityti prieš 1Q84, bet susigundžiau ir pasiėmiau ją ankščiau blush2.gif Bet nesijaučia, kad kažko nesuprasčiau, taip, kad manau jos gal tiek ir tesusijusios, kad apie tuos pačius metus ir tos pačios temos smile.gif
Tai vat, kurį laiką turbūt čia manęs nebus, bet nedingstu visam laikui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ebru @ 2011 06 26, 21:19)
Tai vat, kurį laiką turbūt čia manęs nebus, bet nedingstu visam laikui  4u.gif

Turkijoj interneto nėra? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 06 26, 20:32)
Turkijoj interneto nėra? smile.gif

yra yra, bet neplanuoju labai daug laiko praleist prie pc smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 06 26, 14:43)

Taigi, šią trilogiją rekomenduoju visiems trilerių mėgėjams. Nors pirmosios knygos pradžia gana nuobodi, nemeskite skaityti. Nepasigailėsite : )

Trilogija isties puiki,labai pritariu drinks_cheers.gif Bet kazin kodel,niekaip nesuprantu... ties ta trecia dalim sustojau ir nebesiskaito,tingisi,pabaigt ja ax.gif Kazkaip varginanciai ji man einasi...nebesivarto taip greit lapas po lapo,kaip ankstesnes dalys...norisi greit skaitomu knygu,o as rusu kalba ja skaitau,gal todel ir sustojau...lietuviskai matyt eitusi greiciau smile.gif
QUOTE(Vessta @ 2011 06 26, 15:54)
man abi jos patiko rolleyes.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 06 26, 19:43)
Labai probegsmiais teperskaiciau jusu pasisakymus, reikes rytoj is naujo pervaryt.

Siandien trumpai: T. Chevalier - labai MANO rasytoja. Kiekviena jos knygu savaip patiko wub.gif Pradejau ir Ziburius, bet kai tiek gerio uzpludo knyginiu pavidalu is visu pusiu, teko atideti blush2.gif

Perskaiciau Juros katedra - ryt pora zodziu parasysiu.

dar baigiu skaityt Mazaja angle - na, neblogai, net labai neblogai (desertuku kategorijoj) cool.gif

Kažkaip ir galvojau, kad tau "Žiburiai" tikrai turėtų patikti mirksiukas.gif

Ir įdomu, koks bus galutinis verdiktas "Jūrų katedrai" biggrin.gif

Atsakyti