Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Masako @ 2011 06 23, 15:58)
*as kazkaip neprisimenu, kada kazka panasaus skaiciau (turiu omeny mazdaug psichologinio romano zanra), tai man ji tokia visai originali, o ir itaigi pasirode, be to, ir labai greit skaitoma - nesudetingo stiliaus.. Manau, tikrai pabandyk, gali buti, kad tai bus viena tu, mums abiems patikusiu biggrin.gif

**Ta istorija tai idomioji - populiarioji (tiesiog fonas -visai neikyriai, o net labai naturaliai isipaisantis), ne nudnoji (mazdaug nuogi skaiciai). Ir apimties nebijok - tikrai labai greit skaitoma knyga bigsmile.gif

* Jeigu kada nors man pasimaišys pakelyje, skaitysiu biggrin.gif O specialiai gal dar neieškosiu biggrin.gif blush2.gif

** drinks_cheers.gif Tikrai labai greit skaitosi. Gal tik vizualiai ta apimtis atrodo didelė, o skaitant tikrai nesijaučia. Va net "Angelo žaidimas" man rodos, lėčiau skaitosi g.gif Įtraukia, įdomu, bet neišeina skaityti prabėgom. Tirštas stilius su daug detalių, kurių nė vienos nesinori praleisti.
Atsakyti
QUOTE(kiršė @ 2011 06 23, 11:35)
"Įtemptą laukimą" 

Vakar kaip tik pradejau sita knyga,perskaiciau pirma joje esanti apsakyma "Pauksciai" labai nejauku buvo skaityti,net bijojau,kad nakti pauksciai nesisapnuotu,baisiai ten,bet galo nesupratau,man kaip be pabaigos...
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 23, 15:45)

Iš tavo atsiliepimo jau net aš ta "Gėda" susidomėjau biggrin.gif  Nors šiaip kažkodėl dar  neskubu pažindintis su šia rašytoja.

Kazkodel manau,kad butent sia jos knyga gali ir neatidelioti labai,turetu tau patikti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

QUOTE(Myntė @ 2011 06 23, 14:28)
Sindien nukoviau is bibliotekos :
Barbora Mejeryte " Jone"

Smagu, kaip skaitomos mūsų krašto rašytojų knygos. Na, bent jau parsinešamos iš bibliotekos... smile.gif

Aš užpavydėjau AgnĖ ir nusiaubiau irgi, tik ne knygyną, o biblioteką ir prisinešiau, ne tik Alisos nuotykius. Dabar stengsiuosi pasivyti Norvegijos lietuvių skaitymo rekordus bigsmile.gif

Herve Guibert. Draugui, kuris negelbėjo man gyvybės. (Pavarčiau, užkabino).
Arto Paasilinna. Zuikio metai. (!!!!! Paasilinna mano šviežias atradimas).
Colleen McCullough. Timas. (Meilė seilė...).
John Katzenbach. Analitikas (Tęsiant detektyvų temą. Ir tegul pabando nepatikti...).
Dorota Terakowska. Raganų duktė (čia iš vaikų skyriaus. Girdėjau, visai nieko pasaka).
Лев Толстой. Анна Каренина. (Je, je, pirmą tomą įveikiau, kibsiu į antrą).

Dabar dar skaitau Vladimiras Nabokovas. Karalius, dama, valetas. Tai oho. Rekomenduoju iš karto visoms meilės romanų gerbėjoms. Meilės romanas, o kokiu stiliuku parašytas. Tiktai oho. Nabokovo proza be komentarų. Dar neaišku, kaip baigsis, dar pusė liko, tikiuosi, gero įspūdžio nesusigadinsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaitanti: 23 birželio 2011 - 16:23
QUOTE(luiziana @ 2011 06 23, 16:21)
Kazkodel manau,kad butent sia jos knyga gali ir neatidelioti labai,turetu tau patikti  mirksiukas.gif

Na praktiškai įkalbėjai biggrin.gif Trauksiu į savo prioritetinį sąrašiuką biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 06 23, 17:22)

Smagu, kaip skaitomos mūsų krašto rašytojų knygos. Na, bent jau parsinešamos iš bibliotekos... smile.gif

neskisrstau musu krasto ar nemusu krasto knygos ax.gif bile gera knyga man wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 06 23, 17:22)
Colleen McCullough. Timas. (Meilė seilė...).

Ten meile tikrai neseileta, o tokia kitokia... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2011 06 23, 21:20)
Ten meile tikrai neseileta, o tokia kitokia... rolleyes.gif

Na bet į pabaigą, pripažinkim, buvo ir pasiseilėjimo nemažai.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 24, 00:36)
Na bet į pabaigą, pripažinkim, buvo ir pasiseilėjimo nemažai.

Bandau pabaiga atgamint, kazko tokio saldziai seileto nepamenu. Ai, as isvis saliska sios knygos atzvilgiu, gal nebeina objektyviai paziuret. g.gif ax.gif
Dorifore, kaip sveikata?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 24 birželio 2011 - 00:06
QUOTE(linamog @ 2011 06 24, 00:06)
Bandau pabaiga atgamint, kazko tokio saldziai seileto nepamenu. Ai, as isvis saliska sios knygos atzvilgiu, gal nebeina objektyviai paziuret. g.gif  ax.gif

Mano akimis žiūrint tikrai užteko to saldumo. Kas bendrą knygos įspūdį visgi kažkiek pagadino unsure.gif
Atsakyti
apie Tima, tai man irgi yra yra saldumo, nesakykit smile.gif
Atsakyti

Pasiėmiau šią knygą tam, kad tęsčiau pažintį su šia rašytoja. Šį romaną skaityti norėjau jau senokai, noras šią knygą skaityti ypač padidėjo po to, kai perskaičiau D. Zelčiūtės knygą apie Jurgą. Ten įdėtas straipsnis, kuriame rašytoja pasakojo, kaip berods straipsniui rinkta informacija apie prekybą moterimis ją ir ,,privertė” parašyti šią knygą, nes ji norėjo savy sukauptus jausmus užrašyti ant popieriaus ir taip išsilieti.

Na, o pati knyga įtraukė tikrai ne nuo pirmo puslapio, įdomumas pastvėrė mane maždaug tik nuo šimtojo puslapio. Istorija įdomi: Monika, perkopusi keturiasdešimt moteris, kenčianti nuo kas kiek laiko pasikartojančios depresijos, sutinka į savo namus priimti tris buvusias prostitutes ir atvesti jas į doros kelią. Įvykiai seka vienas paskui kitą, Monikos gyvenimas, kuriame lyg tol nieko ypatingo nevyko, ima keistis, moteris net nenumano, kaip tos trys merginos pakeis jos gyvenimą. Pabaiga man patiko ir nustebino- visai nesitikėjau to. Kai kurie kritikai šį romaną vadino J. Ivanauskaitės padlaižiavimą masėms, bet aš taip nemanau. Žinoma, ne man spręsti, kai esu skaičiusi tik ,,Ragana ir lietus”, tad lyginti nelabai ir galiu. Bet ir šioje knygoje jaučiamas ryškus rašytojos braižas: slogumo įspūdis, nepaliekantis viso skaitymo metu, įdomūs pamąstymai, mirties baimė, o centre- nusivylusi moteris, net ne viena, sakyčiau, nes ir tos prostitutės vertos dėmesio- jų paveikslai ryškūs ir skirtingi, kiekviena savaip bando išplėšti iš savęs susikaupusį pyktį, baimę ar dar kokį jausmą, jas visas vienija noras išgyventi žiauriame pasaulyje. Kiekviena iš jų savaip žavi, suteikia spalvų šiam kūriniui.

Net nežinau kodėl, bet stebino žmonių požiūris į prostitutes. Bet juk žmonės tokie jau yra- jiems būtina purvinti kitą, kuriam likimas ir taip nepašykštėjo žiaurių akimirkų. Vienas iš romane šmėžaujančių vyrų (neatskleisiu, kas jis, nes planuojantiems skaityti nebus įdomu), kuris išvadino jas įvairiais žeminančiais žodžiais, o po to paaiškėjo, kad pats ne kartą naudojosi prostitučių paslaugomis… Istorijai rutuliojantis, išvysti galima žymiai žiauresnių parodymų, kad ,,prostitutės kaiminystėje nepageidaujamos”. Labiausiai įstrigo Monikos pamąstymai šia tema- o kas jei pasaulyje būtų paplitusi vyrų prostitucija, o ne moterų?..

Nemažai vietos užima ir artėjančios pasaulio pabaigos nuojautos ir mirties baimė (o tai juk visai susiję?). Monika kiekvieną dieną įdėmiai stebi BBC žinias, per kurias pasakojama apie kurią nors šalį nusiaubusį uraganą, potvynį ar pan. Moteris tas žinias hiperbolizuoja, nes, kas žino, kiek žurnalistai nutyli? Netrukus jai nebereikia net televizoriaus- pati sugalvoja, kuriai valstybei lemta žūti ir po truputį žymimas žemėlapis vis labiau juodėja… O mirties klausimas ir tai, kad nepaliaujamai eina metai, kurie artina tą nežinomą ir nepatirtą mirtį, kamuoja Moniką visą laiką. Netgi klausimas kyla, kas būtų, jei tos trys merginos nebūtų pasirodžiusios jos gyvenime…

Knygą rekomenduoju visiems.

kitų metų sausio 13-ąją įvyks nacionalinė filmo, pastatyto pagal šią knygą, premjera.
Atsakyti
Laba diena smile.gif
po truputį vėl pradedu skaityti po ilgų neskaitadienių blush2.gif
ką tik pabaigiau Starkaus Tuk tuk Indiją. į Indiją nenoriu, kitų Starkaus knygų - noriu biggrin.gif dabar grįžau prie E. Gilbert Pasižadėję (buvau pradėjusi ir nebaigusi), kurioje nagrinėjama santuoka kaip vienetas. aišku, ne mokslinė studija, bet sukelia visokių minčių ir dvejonių.

Atsakyti