Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Dorifore @ 2011 06 22, 13:59)
Luiziana, vis pamirštu paklaust, ar jau gavai knygyno skirtukus?  g.gif

Ne negavau schmoll.gif Pamirso gal ax.gif

Papildyta:
Rekomenduoju visom- ir megejom , ir nemegejom trileriu biggrin.gif- Simon Beckett "Mirties chemija", knygele su itampa nuo A iki Z thumbup.gif Idomus faktai,pastebejimai,tyrinejimai susije su antropologija(man ypatingai patinka nors kiek mediciniskai susije trileriai:) )...kaltininka nuspeti sunkoka,nors buvo gal pora kartu tokia mintele kas,bet motyvas visai neaiskus ...o paskui labiau galvojau ir gal labiau norejau,kad tai butu kai kas kitas,nes man jis nepatiko labai biggrin.gif ,bet atomazga parode kas ir kodel,nenusivyliau,nors ir noretusi,kad dar vienas asmuo butu prie ko,reiktu jam gerai uzpakaliuka aptalzyti biggrin.gif Knyga skaitosi labai lengvai ir greitai,labai geras sriftas o ir rasymo stilius lengvas,skaitosi puslapis po puslapio ir nepastebi,kaip jau prieini pabaiga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luiziana: 22 birželio 2011 - 17:25
Meciau Peter Hoeg " Tylioji mergaite" ,kieeek laiko as su ja veltui kankinausi ,nesiskaito visiskai schmoll.gif nemano knyga schmoll.gif
Pasiemiau dabar Rasos Velijavaites " O sventas naivume" lengva,paprasta,gal kiek tustoka , bet atsipalaidavimui sueis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2011 06 22, 17:25)
Rekomenduoju visom- ir megejom , ir nemegejom trileriu biggrin.gif- Simon Beckett "Mirties chemija", knygele su itampa nuo A iki Z  thumbup.gif

drinks_cheers.gif prisidedu prie rekomendaciju, man ji irgi viena is geriausiu siemet skaitytu.
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2011 06 22, 10:20)

As kai tik atsikrausciau cia irgi neturejau su savimi daug knygu,teko naudotis bibliotekos pasalaugomis,tikrai saunu,kad radau ir rusisku ir lietuvisku knygu,bet dabar jau senai nebesinaudoju biblioteka,nes namine ne ka mazesne jau susikaupe biggrin.gif Ir tokiu naujausiu knygu,kaip pas mane,biblioteka dar neturi biggrin.gif Savas knygas mieliau skaitau,negaliu skaityti skolintu,man kaip prievole tada,nesiskaito...
Senai ir ziurejau asortimenta,dabar specialiai ilindau paziureti kokiu knygu turi,tai tikrai gerokai pasipilde  thumbup.gif  Bet liudna tai,kad daugiausiai matyt tik kaliniai ir skaito,nes is bendros aplinkos sprendziu,kad skaitanciu lietuviu cia mazai...yra toks specialus forumas sukurtas norvegijos lietuviam,tai ten 6tukst. lietuviu prisiregistrave,o knygu temoje mirtis,nieks nieko neraso...tema jau keturi ar penki metai niekaip nesibaigia,neuzsipildo,ant pusmecio karta jei kas paraso  doh.gif  is visu tu 6 tukst. tik 4-5 zmones skaito  doh.gif ..nerealu,bet akivaizdu.

o man skolintos labai gerai skaitosi, ko negaleciau pasakyt apie savas. biggrin.gif
Na gal vien pagal forumus nereiketu sprest apie skaitanciuju skaiciu, gal tiesiog nesilanko tame forume ir nieko neraso, bet tyliai, ramiai skaito g.gif
QUOTE(Skaitanti @ 2011 06 22, 12:05)
Labas,
labai įdomiai perskaičiau
beje, nustebino ir skaitymo apimtys.
"Moteris pernai perskaitė beveik du šimtus lietuviškai išleistų romanų.". Aš save laikau rimta knygų žiurke, bet net perpus tiek neperskaitau....
Tai norvegus gal irgi nustebino, o kadangi turtinga šalis, gal tai juos ir paskatino nupirkti tų knygų, jei yra toks didžiulis poreikis skaityti.
Kažin, kiek vidutiniškai knygų per metus perskaito bibliotekos lankytojas Lietuvoje?

---

o man atrodo viskas imanoma, jei didziaja dali savo laisvalaikio tam paskirsi g.gif aisku ne tokiai skaitytojai, kaip man biggrin.gif Nu bet pagalvojus isvaziuoji ten be seimos, jei darbas iki kokios 15 val, tai paskui pora valandu namu ruosai ir kiek laiko lieka skaitymui bigsmile.gif
Atsakyti
Perskaičiau Claire Goll "Vaikantis vėją". Knygą galima pavadinti šios rašytojos (apie kurią, tiesa, nieko anksčiau nebuvau girdėjusi) autobiografija, tačiau kartu ji ir to laikotarpio (prieškario, tarpukario, pokario metų) Europos ir šiek tiek Amerikos istorija. Vokietija, Šveicarija, Prancūzija, JAV- tai šalys, kuriose teko gyventi knygos autorei (ne visada savo noru) ir sutikti daugybę garsiausių meno pasaulio (ir ne tik) asmenybių. Labai įdomu buvo skaityti apie tas pažintis, sužinoti apie garsius žmones dalykų, kurių nerastum jokiose enciklopedijose, kadangi Goll rašo atvirai ir nieko per daug nepagražindama. Rilkė, Jungas, Džoisas, Helena Rubinstein, Meterlinkas, Dali ir daugybė kitų įžymybių pasirodo čia visai kitoje šviesoje nei įprasta. Ir pačios autorės gyvenimas ne mažiau įdomus, pradedant neįsivaizduojamai baisia motina, dviem labai skirtingom santuokom bei nemaža krūva meilužių ir baigiant jos romanu su į anūkus tinkančiu vyru senatvėje. "Vaikantis vėją" man priminė kitą labai panašią ir įdomią knygą- Cveigo "Vakarykštį pasaulį", tik ji daug atviresnė ir asmeniškesnė.

Beje, tai gana retas atvejis, kai knygoje man patiko viskas- vertimas, formatas, popierius, šriftas, viršelis ( ir turinys, savaime suprantama).

user posted image
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 06 22, 18:32)
Perskaičiau Claire Goll "Vaikantis vėją".

Beje, tai gana retas atvejis, kai knygoje man patiko viskas- vertimas, formatas, popierius, šriftas, viršelis ( ir turinys, savaime suprantama).

Džiaugiuosi, kad ji tau patiko mirksiukas.gif Tikrai puiki knyga drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labukas, šiandien pagaliau pagaliau pagaliau išsilaikiau paskutinį egzaminą yahoo.gif ta proga užsukau ir pasisakyti lotuliukas.gif tiesa, liko dar vieną reikaliuką susitvarkyti- egzaminiuką išsilaikyti, bet baikos rolleyes.gif didžiausias krūvis įveiktas blush2.gif
QUOTE(Vessta @ 2011 06 22, 01:10)
paskaiciau lietuvos ryte straipsniuka apie Norvegijos bibliotekas bigsmile.gif Va ten emigruoti man nebutu baisu biggrin.gif 

skaičiau ir aš šitą straipsnį, labiausiai įstrigo pastraipa, kad šiais metais Norvegija lietuviškoms knygoms įsigyti skyrė dvigubai daugiau lėšų bigsmile.gif kai tuo tarpu mūsų mylima Lietuvos valdžia sumažino...skaudus paradoksas, ar ne rolleyes.gif nekalbu apie didžiųjų miestų bibliotekas, dar pakenčiama,bet ką kalbėti kaimelių žmonėms- išdrąskė visas bibliotekas, žmonės niekur nebeturi nueiti doh.gif

Taigi prieš savaitę sugebėjau perskaityti Kader Abdolah Mečetės namai (dabar daviau pusseserei paskaityt, bet pardavinėsiu, jei ką domina blush2.gif
Didelio atsiliepimo nerašysiu, nes kažkaip ir neišeina parašyt...tokia dvipusė knyga- susiskaitė įdomiai, tačiau žinodama, jog ji buvo išrinkta antra geriausia olandiška knyga, vis ieškojau ir knisinėjausi skaitydama- tai kur gi tas cinkelis, lėmęs apdovanojimą. Neradau user posted image Viskas knygoje buvo tikrai įdomu, aprašyta tikrai lakonišku vyrišku stiliumi (man moteriškas kur kas mielesnis, nes aš lyginu su Amirrezvani Gėlių krauju, kuri man fantastiška thumbup.gif tiesa, politinės pastraipos mane erzino, perskaitydavau kas antrą eilutę rolleyes.gif
O šiaip tema- įdomi, šokiruojanti. Kilo daug minčių- niekaip nesugebėjau perprasti, kaip dėl tikėjimo galima atsisakyti savo vaiko, supratau, kad kad ir kaip teigtų kiti šaltiniai, moteris nėra visiška beteisė musulmoniškuose namuose user posted image. Iš esmės rekomenduoju paskaityti, tačiau tai nėra kažkuo ypatinga knyga... Vertinau *** iš 5

Tiesa, nelabai supratau paskutinio skyriaus, kur Aga Džanas nueina į rūsį ir kažką čežena, ima iš skrynių ir panašiai. Suvokiu, kad kažkas čia nepasakyta iki galo, bet nesuvokiu- kas biggrin.gif gal kas suprato biggrin.gif

Pajauta, su gimtadieniu 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 22 birželio 2011 - 19:10
Labas smile.gif
deja, bet nepabaigiau C. McCullough "Timo" verysad.gif labai norėjau, bet kadangi šiandien turiu svečių ir nėra kada skaityt, o ryt paskutinė diena jį nunešti (nes ryt paskutinė darbo diena, po to nedirbs biblioteka,o jau po to ir aš iškeliauju) tai aš ją nunešiau į biblioteką ir atostogom pasiėmiau Murakami "1Q84", norėjau lengvos knygutės atostogoms, bet deja lotuliukas.gif pagalvojau, kad sutaupysiu ~40lt tongue.gif
"Timas" labai patiko, tikiuos ateityje būtinai pabaigti skaityti blush2.gif

Sveikinu Pajauta 4u.gif
Atsakyti
Pajauta nuosirdziai sveikinu 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Sveikos, skaitytojos! smile.gif Ar naujokes priimat į būrelį?smile.gif Vis paskaitau knygų temas ir atrandu sau naujų ir puikių skaitinių, tai sakau gal ir paplepėt būtų miela su neabejingais tam pačiam reikalui biggrin.gif

Šiuo metu skaitau 'Rašalo' trilogiją. Kad ir paaugliams skirta, bet labai patinka ax.gif Mano silpnybė panšaus pobūdžio pasakos, nieko negaliu sau padaryt smile.gif Paskui eilėje rikiuojasi Wassmo, pabaigus rašalines griebsiu jos "Dinos knygą", nieko šios autorės neskaičius, o atsiliepimai puikūs, tai labai noris pabandyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatti @ 2011 06 22, 23:19)
Sveikos, skaitytojos! smile.gif Ar naujokes priimat į būrelį?smile.gif Vis paskaitau knygų temas ir atrandu sau naujų ir puikių skaitinių, tai sakau gal ir paplepėt būtų miela su neabejingais tam pačiam reikalui biggrin.gif

Šiuo metu skaitau 'Rašalo' trilogiją. Kad ir paaugliams skirta, bet labai patinka ax.gif Mano silpnybė panšaus pobūdžio pasakos, nieko negaliu sau padaryt smile.gif Paskui eilėje rikiuojasi Wassmo, pabaigus rašalines griebsiu jos "Dinos knygą", nieko šios autorės neskaičius, o atsiliepimai puikūs, tai labai noris pabandyt smile.gif

Sveika. hi.gif
Kokias dar knygas mėgsti? Gal turi mėgstamą rašytoją ar žanrą?
"Dinos knyga" tikrai gera, neprisimenu, ar yra mūsų temoj ji kam nors visai nepatikusi.
Atsakyti
Pajauta su gimtuku tave 4u.gif

user posted image
Atsakyti