Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(linamog @ 2011 06 12, 21:37)
Man skaitadieniai...

Oho, normaliai paskaitei, reikia liautis čia prie kompo rūgus, einu ir aš prie savo „Anos Kareninos“.
Beje, man Herbjørg Wassmo vistiek prie širdies, dar liko Toros trečia dalis, ir tada skaitysiu tikrai visas likusias (tavo minėtą, Septintą susitikimą, Bėgimas nuo Franko). Patinka man skandinavai.
Atsakyti
QUOTE(casolin @ 2011 06 12, 20:26)
Kokia nuostabi tema 4u.gif
Per mokslus nebėra laiko knygom doh.gif bet pagaliau sesija išlaikyta thumbup.gif  aš jau ilgokai su  C. McCullough "Užsimerk, atsimerk", nežinau ar patinka, kažkaip labai ištempta, pradžioj išvis buvo nuobodu skaityt, dabar laukiu, kad greičiau sužinot kas žudikas biggrin.gif
Ingėnai, bus labai idomi tavo nuomonė apie "Žvaigždžių medžiotoja", aš ja seniau skaičiau tai man labai patiko smile.gif

Kol kas "Žvaigždžių medžiotoja" labai patinka rolleyes.gif , labiau už to pačio autoriaus kiek anksčiau skaitytą "Vitražistę" (toji man rodosi kiek sausesnė). Tai sentimentalokas moteriškas romanas, apie meilę žvaigždėms (ir ne tik žvaigždėm smile.gif ), puikiai tinkantis atostogų skaitiniams ar kai norisi kažko lengvo. Bet ne banalus. Iškart pajutau simpatiją svajotojai, bet kartu ir tvirtai, užsispyrusiai, atkakliai Elžbietai.
Beje man pačiai stiliumi ši knyga kažkiek primena Sarah Dunant "Veneros gimimą". Spėju, kad kam patiko kažkuri viena iš šių knygų, labai tikėtina, kad patiks ir antroji.

O "Užsimerk, atsimerk" matyt skaitysiu iškart po Eric Walz knygos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 12 birželio 2011 - 21:53
Labas 4u.gif

Balionas už naują temą 4u.gif

Daug ką esu pradėjus ir numetus dėl laiko stokos, gal vistik pirmiausia grįžtu prie „Vėžio atogrąžos“ g.gif

Dar vis neapsiprantu su pasikeitusiu socialiniu statusu lotuliukas.gif neįprasta, kad nereikia jokių darbų daryti, po darbo grįžus nereikės mokytis, tarp darbų į paskaitas subėgioti ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 12 birželio 2011 - 22:27
Aš kaip visad registruojuosi su krūva knygų. Niekaip neišeina susitelkti ties viena ar bent dviem doh.gif
Tai:
Jeff Lindsay "Darkly Dreaming Dexter" (Tamsios Dexterio svajonės)
Melissa Hill "Niekada nesakyk niekada"
Kami Garcia, Margaret Stohl "Šešiolika mėnulių"
Jean Potocki "Рукопись, найденная в Сарагосе"
(jau į pabaigą)

Pastebėjau, kad aš jau senokai neberašiau atsiliepimų. Kažkaip nebeišeina susikaupti.

Sam Savage "Firminas"
Patiko. Savotiška knyga, nes pagrindinis herojus - žiurkė, bet su gana gilia potekste. Savo siužetu ir turiniu labai priminė John Steinbeck "Konservų gatvė". Tiesa, tik šios istorijos pabaiga labai jau liūdna. Vis tik žiurkė yra labai sužmoginama, beproto daug skaitanti ir inteligentiška, bet dėl savo prigimties turi gyventi labai 'purviną' gyvenimą. Mano nuomone verta dėmesio.

Nicolas Barreau "Mano gyvenimo moteris"
Visai smagi. Labai tinkama poilsiui ir atostogoms. Romantiška istorija, bet su labai tradicine ir nuspėjama pabaiga. Kadangi viskas prasidėjo visai smagiai tikėjausi ir netikėtos pabaigos, deja, negavau. Knyga tiktų labai neblogam romantinės komedijos scenarijui.

Tim Bowler "Upės sūnus"
Labai patiko. Atrodytų labai paprastas siužetas, bet paliečianti gana sudėtingas tiek emociškai, tiek sava prasme temas. Verčianti susimąstyti.

Per Olov Enquist "Išguitas angelas"

Esu dėkinga Klopedijai, kad atkreipė mano dėmesį į šią knygą. Savotiška, daugialypė, bet man labai patiko. Skaitėsi gana lengvai ir įdomiai.

Shoko Tendo "Jakudzos mėnulis. Gangsterio dukters atsiminimai"

Labai nuvylė mane. Tikėjausi nors truputi geresnės ar bent jau įdomesnės knygos. Pasakojimas apie besaikį savęs švaistymą visokiems niekalams. Bet kažkodėl manęs nei pašiurpino, nei palietė ši istorija. Atvirkščiai skaitydama labai nuobodžiavau.
Papildyta:
QUOTE(katilina @ 2011 06 12, 16:18)
Agne, nuotrauka tai  thumbup.gif .

Aš skaitau "labai labai nuostabią" knygą- Tryliktąją pasaką. Žodžiai kabutėse- tai nuomonė, kurią buvau apie šią knygą susidariusi.  Deja, perskaičiusi 200 puslapių, vis dar laukiu, kada tas nuostabumas pasirodys. Nežinau kodėl, bet nelabai ji man limpa, niekaip ta istorija neįtraukia.  g.gif  Na bet dar daug skaitymo, tai vilties neprarandu.

Man ši knyga patiko. Didelio woow nebuvo, bet ji man buvo labai "prie širdies" stiliumi, istorija ir dėstymu. Labai patinka tokios "angliškos' knygos. Gal dėl to ir Morton knygos labai patinka.
Atsakyti

Labas rytas mirksiukas.gif

Pagaliau ir aš pradėjau skaityti bigsmile.gif Vakar į rankas paėmiau Arto Paasilinna "Kaukiantis malūnininkas". Nugi visai įdomiai skaitosi rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Perskaiciau Eric Walz "Popieziu valdove"-patiko labai thumbup.gif .Buna,kad skaitai idomia knyga ir negali jos padeti ,norisi kuo greiciau perskaityti,kad suzinotum kaip ir kas ten,o su sia knyga man buvo atvirksciai-skaiciau letai ir ilgai,nes buvo labai gaila ziureti i plonejancia knyga,taip nesinorejo,kad ji baigtusi unsure.gif (gerai,kad dar stora -634 psl).
Tai istorija apie viena,nepelnytai pamirsta istorine asmenybe-Marocija,Romos senatore.Moteri,kuri vienam popieziui buvo mylimoji,kitam-motina,treciam-senele.Tai buvo energinga,ambicinga moteris,daug kartu istekejusi,turejusi ne viena nesantuokini rysi ,kas buvo visai neiprasta ir nepriimtina 10 amziuje,todel Marocija buvo apsaukta valdzios troskimo apsesta kekse,turejo daug priesu.Knyga prasideda teismo procesu pries Marocija,kai ji jau budama senatore,teisiama uz Romos isdavima.Teismo procesas suteikia proga apzvelgti visa senatores gyvenimo istorija,nuo tada,kai budama seseriu ji su tevais stebi Lavono sinoda,paskui motina ja,jau 16-mete,nusiuncia i popieziaus rumus ir guoli, iki pat jos dienu pabaigos...Istorija spalvinga-daug asaru,intrigu,isdavysciu,pergaliu ir pralaimejimu...aisku ir meiles...
Aprasomas laikotarpis vadinamas Saeculum obscurum-tamsusis desimtasis amzius,apie kuri beveik nera ziniu,isskyrus keleto zmoniu liudijimus,todel autorius kai kurias spragas uzpilde savo "literaturines fantazijos pliupsniais".Nors tai ir ne biografija ,o romanas,taciau visi romane mineti reiksmingi istoriniai ivykiai yra tikri ir dauguma romano heroju istikruju tuo laikotarpiu gyveno.
Atsakyti
Labai atsiprasau, kad ne i tema tongue.gif , bet dvieju zmoniu bandziau prasyt pagalbos, ale neturi, tai gal netycia kas turi ir nesunku butu blush2.gif

Gal kas galetu pasverti kuria nors S. Kingo apie 350 psl. knyga (ta standartine violetiniais virseliais) 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,registras su Jodi Picoult Kita širdis.
Agnei,ačiū už gražią temą. 4u.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

QUOTE(Ebru @ 2011 06 12, 21:09)
o ką reikia daryt, ar kam prisiduot, kad niką ir gimimo datą rašytų sukuriant temą? ax.gif

kai tema eis į pabaigą, tiesiog čia parašyk savo gimimo datą su prašymu, kad įdėtų, ir toji, kuri darys temą, tiesiog papildys sąrašiuką mirksiukas.gif

Kalbat apie knygas, tai galiu pasakyti, kad ,,Evangelija.." ima vis labiau patikti. Ypač patiko ten, kur Jėzus su Piemeniu bendravo. Labai daug įdomių pasamprotavimų radau religijos tema.

O Picoult ,,Kita širdis" kol kas tik 100 psl perskaičiau, bet, nors ir greitai skaitosi, pasakojimas neįtraukia ir man tie visi stebuklai šioje knygoje visai netinka. smile.gif Bet nemesiu knygos į šoną, o gal dar įtrauks.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 12, 22:49)
Kol kas "Žvaigždžių medžiotoja" labai patinka rolleyes.gif  , labiau už to pačio autoriaus  kiek anksčiau skaitytą "Vitražistę" (toji man rodosi kiek sausesnė). Tai sentimentalokas moteriškas romanas, apie meilę žvaigždėms (ir ne tik žvaigždėm smile.gif ),  puikiai tinkantis atostogų skaitiniams ar kai norisi kažko lengvo. Bet ne banalus. Iškart pajutau simpatiją svajotojai, bet kartu ir tvirtai, užsispyrusiai, atkakliai Elžbietai.
Beje man pačiai stiliumi ši knyga kažkiek primena Sarah Dunant "Veneros gimimą". Spėju, kad kam patiko  kažkuri viena iš šių knygų, labai  tikėtina, kad patiks ir antroji.

O "Užsimerk, atsimerk" matyt skaitysiu iškart po Eric Walz knygos.

Nesu skaičiusi Vitražistės, nors draugė kažkada gyrė ją ax.gif reikės pasidomėti Sarah Dunant "Veneros gimimas", gal sudomis.
o vat "Užsimerk, atsimerk" dabar labai traukia (liko gal 100psl), noriu greičiau sužinot, kas žudo mergaites ir kodėl rolleyes.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(Creed @ 2011 06 13, 09:01)
Perskaiciau Eric Walz "Popieziu valdove"-patiko labai  thumbup.gif .

Atsiliepimą perskaičiau su malonumu thumbup.gif Jei kada pasitaikys proga, norėčiau ir aš šią knygą perskaityt.
Beje, o ar jau buvai kažką iš Eric Walz skaičiusi, ar tai pirmoji tavo skaitoma jo knyga?
Man jo "Žvaigždžių medžiotoja" labai patinka, idealus vasaros skaitinys thumbup.gif
Vakar bandžiau ją lyginti su Sarah Dunant "Veneros gimimas", bet jau matau, kad už Sarah Dunant knygą "Žvaigždžių medžiotoja" lyg ir stipresnė.

QUOTE(laTulipe @ 2011 06 13, 10:56)
Kalbat apie knygas, tai galiu pasakyti, kad ,,Evangelija.." ima vis labiau patikti. Ypač patiko ten, kur Jėzus su Piemeniu bendravo. Labai daug įdomių pasamprotavimų radau religijos tema.

Man ta vieta irgi patiko drinks_cheers.gif Bet bus dar daug ir kitų įdomių vietų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 13 birželio 2011 - 12:13
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 13, 13:11)
Labas 4u.gif
Atsiliepimą perskaičiau su malonumu thumbup.gif  Jei kada pasitaikys proga, norėčiau ir aš šią knygą perskaityt.
Beje, o ar jau buvai kažką iš Eric Walz skaičiusi, ar tai pirmoji tavo skaitoma jo knyga?
Man jo "Žvaigždžių medžiotoja"  labai patinka, idealus vasaros skaitinys thumbup.gif
Vakar bandžiau ją lyginti su Sarah Dunant "Veneros gimimas", bet jau matau, kad už Sarah Dunant  knygą "Žvaigždžių medžiotoja" lyg ir stipresnė.

As dar "Vitraziste" ir "Zvaigzdziu medziotoja" skaiciau, abi patiko thumbup.gif "Popieziu valdove" mano nuosava knyga,tai jeigu ka,galiu paskolint mirksiukas.gif
Atsakyti