Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...

QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 18, 22:38)
Oi ne, "Kaulų sodas" visai iš kitos operos schmoll.gif Ir į "Chirurgą" bei visas kitas tos serijos knygas net ir nepanaši. Beje "Kaulų sodas" man (o ir ne tik man) labai patiko, rekomenduoju.
"Užsimerk, atsimerk" ar ji tik ne šiek tiek anksčiau išleista? Spėju, kad jos gali jau net nebebūti prekyboje. Bet nesu tikra. Pagoglink ir pamatysi, kaip iš tiesų.

O aš kuo toliau tuo labiau įsitikinu, kad detektyvai visai ne mano žanras (su labai labai labai retomis išimtimis). Eilinį kartą nusivylus kokiu detektyvu man net kyla retorinis klausimas, kokiu gi tikslu kitos skaito šio žanro knygas g.gif  Jausdamos malonumą narplioti mįsles ar yra dar kažkokių kitokių priežasčių  mastau.gif  Mano dūšiai peno jie tikrai neduoda (nebent apart  detektyvinės linijos tose knygose  yra dar kažkas daugiau).

aš ir taip nujaučiu, kad nebėra prekyboje, nes kiek internete, parduotuvėse ir knygynuose teko žiūrėti, tai nebėra. bandysiu pirkti iš ko nors jau naudotą.
Man patinka detektyvai, gal dėl to, kad nuo vaikystės detektyviniai filmai labai patiko. Patinka man, kai reikia paspėliot, galvą pasukt skaitant smile.gif Ir kitokio žanro patinka žinoma, ne tik detektyvai.

QUOTE(marakeš @ 2011 06 18, 22:42)
tai ne trilogija, visų pirma smile.gif tai pačiai serijai priklauso Nusidėjėlė ir Dvynės

dėkui, žinosiu dabar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 18, 22:38)

... man net kyla retorinis klausimas, kokiu gi tikslu kitos skaito šio žanro knygas g.gif  Jausdamos malonumą narplioti mįsles ar yra dar kažkokių kitokių priežasčių  mastau.gif  Mano dūšiai peno jie tikrai neduoda (nebent apart  detektyvinės linijos tose knygose  yra dar kažkas daugiau).

Na dusiai peno duoda ir detektyvai,jei jie zmogui patinka biggrin.gif Tas penas toks,kad jauti malonuma perskaicius idomia knyga,cia kaip skanu saldaini suvalgyt biggrin.gif Nemegstu letu,nuobodziu knygu,todel detektyvai ir trileriai man labiausiai patinka,nes jie isuka,uzpainioja,pagauna ant smalsumo kaip baigsis ir pan...Isvis knygas skaityti man yra tiesiog tik atsipalaidavimas, istisai skaityti rimtu knygu negaleciau,mane vargina,neidomu,nuobodu...klasika paskaitau tik ziema,tokiu saltu periodu man dar skaitosi ir rimtesnes knygos,bet vasara tai jau ne,tik lengvos arba itemptu siuzetu,kurios itraukia nuo A iki Z biggrin.gif Beje,nereikia nurasyti jau taip tu detektyvu,juk juose buna ipinta ir gyvenimiska linija, zmoniu istorijos ir t.t....imanoma izvelgti ir gyvenimisku pamoku ir pan...Lavina atminti,pastabuma,budruma,ne taip jau lengva uzkietejusi detektyvininka ir apgaut lotuliukas.gif As aisku juoko formoj bandau rasyti,nes isties nezinau kaip ir paaiskinti,kodel man patinka butent tokio zanro knygos...jas skaitant tiesiog megaujuosi ir ilsiuosi,man patinka kai knyga isuka,suintriguoja paslaptimi,o ne kai knyga skaitant reik isitempti,po kelis kart grizti prie sakinio,kol suprasi kas per filosofija ten noreta pasakyti... doh.gif

O kokios knygos tau duoda pena? Ka tu vadini tuo penu,ko lauki is knygu? Gali keleta pavadinimu isvardinti tu knygu,kurios tau duoda dusiai pena ?
Atsakyti
QUOTE(Ebru @ 2011 06 18, 21:24)
Sveikos  4u.gif
Gal kas skaitėt Mari Higgins Clark "Pasiimk mano širdį" ? Patiko, nepatiko ? smile.gif
supratau, kad detektyvai - mano žanras biggrin.gif tad šiandien nusipirkau T. Gerritsen "Chirurgas" ir "Pameistrys", o kokia yra trečia šios trilogijos dalis? "Kaulų sodas"? g.gif
Labai norėjau, bet deja neradau nei Vagoj, nei Baltose lankose "Užsimerk atsimerk"..

Man "Kaulų sodas" labai lėtai skaitėsi ir vietomis gana nuobodžiai. Vat ko nepasakyčiau apie Ricoli ir Ailes seriją (Lietuvoje kažkodėl vadinama Chirurgo serija).
Šiuo metu yra išverstos 5 knygos iš šios serijos (bet tai tikrai ne pabaiga smile.gif ):
Chirurgas;
Pameistrys;
Nusidėjėlė;
Dvynės;
Dingusios (šią buvo išleidę kiek seniau, nors ji yra penktoji knyga šioje serijoje).

O aš pati visai neseniai pabaigiau šios autorės "Nusidėjėlė".
Nugi patiko. Ir kuo toliau, tuo labiau man patinka ši serija. Jei "Chirurgas" manęs neprikaustė kaip daugumos čia rašiusiųjų, o "Pameistrys" jau labiau sudomino, tai ši prikaustė. Gal dėl to, kad autorė daugiau pateikia tyrimo smulkmenų, spėjimų, o taip pat atsiranda ir daugiau asmeniškumo, herojų tarpusavio jausmų. Nors šios knygos žudiką atspėjau dar nepriėjus pabaigos, bet tai nei kiek nesugadino pabaigos malonumo biggrin.gif
Tiesa, buvau kiek priblokšta, nes buvo šioje knygoje labai jau negražių vertinių, tiksliau kažkokių neaiškių hibridų. Dar pasitikrinau ar ta pati vertėja vertė šias knygas, nes kitose lyg akis lyg ir neužkliuvo už tokių naujadarų. Gal čia tiesiog korektūros klaida g.gif

O taip pat iš neseniai skaitytų knygų būtų
Julio Cortazar "Kronopų ir garsenybių istorijos"
Ne pati stipriausia šio autoriaus knyga, bet vis tik turinti savyje žavesio. Man patiko, žinoma neapžavėjo, kaip jo "Žaidžiame klases" ir "62 Pasidaryk pats". Žinoma, labiausiai patiko paskutinioji dalis apie Kronopų it garsenybių gyvenimus ir subtilybes. Vietomis net privertė nusišypsoti.

Philippe Delerm "Tiepolo burbulas"

Pasirodė kiek keistoka knyga. Pradžioje lyg ir įtraukė, vietomis net gi buvo labai įdomu, bet po to siužetas kiek susipynė, ir jau atsirado gana nuobodžių gaidelių. Tačiau pabaiga vis tik nuvylė. Nors nesakau, kad skaityti buvo neįdomu, tačiau kibirkštėlių neįskėlė.

Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2011 06 18, 22:58)
Na dusiai peno duoda ir detektyvai,jei jie zmogui patinka  biggrin.gif  Tas penas toks,kad jauti malonuma perskaicius idomia knyga,cia kaip skanu saldaini suvalgyt biggrin.gif Nemegstu letu,nuobodziu knygu,todel detektyvai ir trileriai man labiausiai patinka,nes jie isuka,uzpainioja,pagauna ant smalsumo kaip baigsis ir pan...Isvis knygas skaityti man yra tiesiog tik atsipalaidavimas, istisai skaityti rimtu knygu negaleciau,mane vargina,neidomu,nuobodu...klasika paskaitau tik ziema,tokiu saltu periodu man dar skaitosi ir rimtesnes knygos,bet vasara tai jau ne,tik lengvos arba itemptu siuzetu,kurios itraukia nuo A iki Z  biggrin.gif Beje,nereikia nurasyti jau taip tu detektyvu,juk juose buna ipinta ir gyvenimiska linija, zmoniu istorijos ir t.t....imanoma izvelgti ir gyvenimisku pamoku ir pan...Lavina atminti,pastabuma,budruma,ne taip jau lengva uzkietejusi detektyvininka ir apgaut  lotuliukas.gif As aisku juoko formoj bandau rasyti,nes isties nezinau kaip ir paaiskinti,kodel man patinka butent tokio zanro knygos...jas skaitant tiesiog megaujuosi ir ilsiuosi,man patinka kai knyga isuka,suintriguoja paslaptimi,o ne kai knyga skaitant reik isitempti,po kelis kart grizti prie sakinio,kol suprasi kas per filosofija ten noreta pasakyti... doh.gif

O kokios knygos tau duoda pena? Ka tu vadini tuo penu,ko lauki is knygu? Gali keleta pavadinimu isvardinti tu knygu,kurios tau duoda dusiai pena ?

Įdomu buvo paskaityti detektyvininkės samprotavimus smile.gif
Tarp kitko, kas keisčiausia, aš detektyvų nemėgstu ir labai mažai jų skaitau, bet iš tų mažai skaitomų ne kartą nuspėjau kaltininką. Taip kad čia gal nebūtinai reikia būti užkietėjusiu detektyvininku, kad būti pastabiam ar įžvalgiam smile.gif
Beje paauglystėje juos skaičiau. Gal negraužiau viens po kito, tuo metu ir pasirinkimo didelio nebuvo, bet tikrai nebrokijau biggrin.gif

Dėl peno dūšiai, čia tema, kur vienu žodžiu gal nepasakysi. Reikia pamąstyt, o jau vėlus vakaras. Sakykim aš turbūt pirmiausia knygose ieškau emocijų, jausmų, išraiškos grožio mastau.gif Galbūt net nesąmoningai, bet iš labiausiai patikusių knygų sąrašo matyt būtų galima padaryti tokią prielaidą. Mėgstu jausmingas knygas, kurias perskaičius net po kelerių metų gali prisiminti vieną ar kitą sceną, ir kurios suvirpina dūšią. Paskutiniu metu labai žavi Lotynų Amerikos rašytojų literatūra. Tos knygos egzotiškos, tokios emocijų, aistrų, skonio, kvapo, spalvų apmlitudės realiam gyvenime Lietuvoje kažin ar patirsi.
Taip pat mėgstu ir knygas, kurios suteikia kažkokių žinių: istorines, biografijas.
Suprantu ir pritariu, kad turbūt svarbiausia renkantis knygą rinktis tokią, kuri būtų ne kankynė, o teiktų skaitymo malonumą (priešingu atveju pati be gailesčio jas metu blush2.gif ). Tik va vienu dominuojančiu žanru tikrai negalėčiau apsiriboti. Rinkdamasi ką vėliau skaityti aš juos nuolat kaitalioju.

Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 18, 21:38)
O aš kuo toliau tuo labiau įsitikinu, kad detektyvai visai ne mano žanras (su labai labai labai retomis išimtimis). Eilinį kartą nusivylus kokiu detektyvu man net kyla retorinis klausimas, kokiu gi tikslu kitos skaito šio žanro knygas g.gif  Jausdamos malonumą narplioti mįsles ar yra dar kažkokių kitokių priežasčių  mastau.gif  Mano dūšiai peno jie tikrai neduoda (nebent apart  detektyvinės linijos tose knygose  yra dar kažkas daugiau).

Net šyptelėjau biggrin.gif Na o kokiu tikslu yra skaitomi banaliausi meilės romanai??? O jų skaitytojų ratas ohoho koks nemažas.
Manau knyga turi būti atgaiva sielai ir kiekvienas renkasi tai, ką norėtų išgyventi ir patirti. Kaip pati rašei, kad knygose ieškai jausmų ir grožio, o kiti tuo tapu ieško aštrių pojūčių ir adrenalino, mistikos ir nežinomybės, galų gale pagaugais einančios odos. Juk dažniausiai kai sprendžiam apie knygą, ją vertiname jausmais, kuriuos ji mums sukėlė ir sužadino. Taigi kiekvienam savo smile.gif
Atsakyti
Na aš tik pasmalsavau nieko nenorėdama įžeisti ir papiktinti. Tiesiog man iš tiesų iškylo toks klausimas.
Atsakymą kaip ir gavau (išskaičiau iš jūsų komentarų) - skaitot detektyvus pramogai (aštrūs pojūčiai, adrenalinas ir pan.). Tiesa, tų aštrių pojūčių, adrenalino juk galima gauti skaitant ne tik detektyvus. Kad ir istorinuose romanuose, knygose apie karą, holokaustą ar pan. ojojoj kokių scenų būna blink.gif doh.gif , kad paskui sunku jas ir užmiršti.
Va mistikos ir nežinomybės ir aš ieškau knygose, užmiršau paminėti (bet ji irgi nebūtinai slypi tik detektyvuose).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 18 birželio 2011 - 23:59
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 18, 22:49)
Na  aš tik pasmalsavau  nieko nenorėdama įžeisti ir papiktinti. Tiesiog man iš tiesų iškylo toks klausimas.
Atsakymą kaip ir gavau (išskaičiau iš jūsų komentarų) - skaitot detektyvus pramogai (aštrūs pojūčiai, adrenalinas ir pan.). Tiesa, tų aštrių pojūčių, adrenalino juk galima gauti skaitant ne tik detektyvus. Kad ir istorinuose romanuose, knygose apie karą, holokaustą ar pan. ojojoj kokių scenų būna blink.gif  doh.gif , kad paskui sunku jas ir užmiršti.
Va mistikos ir nežinomybės ir aš ieškau knygose, užmiršau paminėti (bet ji irgi nebūtinai slypi tik detektyvuose).

Neįsivaizduoju kaip toks pasamprotavimas galėtų įžeisti. g.gif Juk visai įdomi diskusija išeina, kas ir kokių pojūčių bei išgyvenimų ieško knygose. Va šovė tokia mintis, kodėl dar skaitomi detektyvai, nes jie suteikia galimybę žvilgterėti į žmogžudžio pasąmonę, paieškoti motyvacijos visam tam smurtui.

O aš "įpuolusi" į Herta Muller "Šiandien būčiau geriau savęs nesutikusi". Vakar vos atsiplėšiau. Labai patinka. Ir tas jos rašymo stilius vienu srautu, labai žavi.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 06 18, 21:19)
Neskaičiau nė vienos. Bet juk liūdnumas tikrai nėra kriterijus man renkantis knygą biggrin.gif , tiesiog pastebėjau tokią tendencijąir tiek. O
O Mnišek tai čia ta pati, kur "Raupsuotąją" parašė?

taip,ta pati.Turėjau omeny knygų panašumą,ne vien ,kad liūdnos,panašus laikmetis,panašūs likimai...man patinka tokio stiliaus knygos,tas laikmetis,visi tokie mandagūs,vien tik tamsta tamsta smile.gif iš tos pačios operos dar prisiminiau Zažicka Irena"Laukinukė"-tokia miela knygutė smile.gif

QUOTE(Ebru @ 2011 06 18, 23:58)
Man patinka detektyvai, gal dėl to, kad nuo vaikystės detektyviniai filmai labai patiko. Patinka man, kai reikia paspėliot, galvą pasukt skaitant smile.gif Ir kitokio žanro patinka žinoma, ne tik detektyvai.

paskaityk Harlan Coben'ą,tikrai patiks smile.gif

Vakar pabaigiau "Viešnia iš šiaurės"-labai patiko,tokia paprasta,be jokių painių išvedžiojimų...ir liūdna unsure.gif tikėjausi kitokios pabaigos
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 06 19, 09:36)
Va šovė tokia mintis, kodėl dar skaitomi detektyvai, nes jie suteikia galimybę žvilgterėti į žmogžudžio pasąmonę, paieškoti motyvacijos visam tam smurtui.

Čia mano motyvacija tokioms knygoms. Man neįdomu "kas?", įdomu tik "kodėl?", užtat net nebandau jokių žudikų spėt. Ir labai nusiviliu detektyvu jeigu nerandu man priimtino paaiškinimo kam visas tas smurtas. Va taip man buvo su "Purpurinėmis upėmis" - tokia galinga pradžia, herojų policininkų personažai neįtikėtinai ryškiai "nutapyti", o pabaiga - žudikų motyvacija - tokia silpna ir neįtikinama...
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 06 19, 08:36)
Neįsivaizduoju kaip toks pasamprotavimas galėtų įžeisti.  g.gif Juk visai įdomi diskusija išeina, kas ir kokių pojūčių bei išgyvenimų ieško knygose. Va šovė tokia mintis, kodėl dar skaitomi detektyvai, nes jie suteikia galimybę žvilgterėti į žmogžudžio pasąmonę, paieškoti motyvacijos visam tam smurtui.

O aš visgi manau, kad pasikapstymui po žmogžudžių ir kitokių maniakų pasąmonę visai tinkami ir psichologiniai trileriai. Ir bent man jie įdomesni už detektyvus, labiau įstringa ir skaityt juos galima ne po vieną kartą. Kad ir tas pats Fowles "Kolekcionierius" - netgi labai įtikino. Arba "Kvepalai" (pačios knygos dar neskaičiau, bet filme juk irgi viskas turbūt daugmaž taip pat). Patikslinu, knygą "Kvepalai" nežinau kokiam žanrui priskirti, aš jos nė neskaičiusi. Na bet kad ne detektyvui tai tikrai.

QUOTE(eliss @ 2011 06 19, 08:53)
taip,ta pati.Turėjau omeny knygų panašumą,ne vien ,kad liūdnos,panašus laikmetis,panašūs likimai...man patinka tokio stiliaus knygos,tas laikmetis,visi tokie mandagūs,vien tik tamsta tamsta smile.gif iš tos pačios operos dar prisiminiau Zažicka Irena"Laukinukė"-tokia miela knygutė smile.gif

Vat negalėčiau pasakyti, kad man patinka tas laikmetis, kai visi mandagūs ir pan. Man kaip tik labiau patinka skaityti apie audringas asmenybes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 19 birželio 2011 - 09:45
caralaite, su gimimo diena!!!! Ach va kodel siandien privaletum kazka kita veikti. Bet kodel? Ateik, atsvesim knygiu bury laugh.gif bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 19 birželio 2011 - 10:03
caralaite, su gimtadieniu 4u.gif

user posted image
Atsakyti