laba.
QUOTE(katilina @ 2011 06 16, 20:17)
Tai vadinasi reiks kažkaip save priverst skaityti toliau. Vakar tai beveik fiziškai bloga nuo tos knygos pasidarė, labai man sunku apie tokius dalykus skaityti. Panašiai ir su "Mažmožių dievu" buvo -teko ilgą pertrauką daryti beskaitant. O tu jos dar nepradėjai?
pamenu, pusę knygos pražliumbiau.
o, ,,Mažmožių.." dar nepradėjau.
QUOTE(_night_ @ 2011 06 17, 12:00)
O aš maximoje radau
numylėtieji kaulai, 50 proc. nuolaida. Girdėta, bet skaičius nesu, nežinau, reikia man jos, nereikia... Gal kas skaitėt? Verta dėmesio?
na, su nuolaida tai apsimoka, nors pilna kaina nepirkčiau. Vidutine knyga
Seniai rašiau tokį blogą atsiliepimą
Jodi Picoult ,,Kita širdis
Po netrumpos pertraukos į rankas vėl pasiėmiau Jodi Picoult knygą. Lyg šiol buvau skaičiusi keturis jos romanus, kurie daugiau ar mažiau, bet patiko. Deja, bet šį sykį autorė mane nuvylė- ,,Kita širdis manęs nė kiek nesužavėjo ir neįtraukė.
Tiesa, prieš paimdama knygą, buvau prisiskaičiusi įvairių komentarų, juose radau ir pastebėjimų, kad ši knyga panaši į visai kitokias knygas rašančio Stephen King romaną ,,Žalioji mylia. Bet visai aš apie tai buvau užmiršusi, kol pati nepradėjau skaityti ir atrasti panašumų. O jie akivaizdūs: kalinys, pasmerktas mirties bausmei, nužudė mergaitę (o ,,Žaliojoj mylioj ar tik ne dvi mergaites?), darantis stebuklus (net ir tie panašūs)
Galbūt yra ir daugiau panašumų, tik tiek, kad jų neprisimenu. O vieno nenoriu atskleisti, nes tas faktas atskleidžiamas einant istorijai į pabaigą (nors nuspėti galima labai greitai). Negana to, kad yra panašumų, tai autorė knygoje ne kartą pamini ir patį rašytoją
Jei nesate susidūrę su ,,Žaliąja mylia, jums šis panašumas nieko nereikš. Bet kuriuo atveju tie stebuklai visai netinka šiai knygai, netgi šiai autorei. Galbūt šiais laikais ir populiarios fantastinės knygos, bet tie, kurie skaito J. Picoult, iš jos tikisi tikroviškų istorijų. Tiesa, net ir vienas iš pagrindinių veikėjų kunigas šią istoriją pavadino prastu fantastiniu filmu. Tik kad pastebėjo per vėlai- tik peržengus 300-ąjį puslapį. Kas dar? Pabaiga aiški, kad ir kaip stengiamasi viską supainioti, be abejo, šiek tiek įpinama meilės, netgi humoro. Bet viskas man per daug dirbtina ir neįtikima, o dar tai, kad kunigas, advokatė, dar kažkas įsivėlė į visą šią bylą dėl, sakyčiau, netgi savanaudiškų paskatų
Pabaiga apskritai netgi absurdiška.
Gerai, kad neatrodytų taip jau blogai, pasakysiu, kad ši knyga ne tokia ir beviltiška (mano nuomone). Įdomūs dialogai ir pasamprotavimai apie religijas (neskaitant ,,spangimo apie atėjusį Mesiją), mirties bausmę, jos (ne-)reikalingumą ir t.t. Na, ir aišku, klausimai: ar leistum, kad vaikui būtų implantuota žudiko širdis? o gal leistum vaikui mirti? ar gali atleisti žmogui, nužudžiusiam tavo artimuosius? ir t.t.
Nerekomenduoju, nebent labai patiko visos J. Picoult knygos.. Gal tada ir ši patiks.
Citata:
,,Kai esi kitoks, kartais nematai milijonų žmonių, kuriems tu priimtinas toks, koks esi. Tepastebi tą vienintelį, kuriam esi nepriimtinas. (48 psl.)