Įkraunama...
Įkraunama...

Paskolos mokėjimo metodai

QUOTE(Diax @ 2007 05 18, 20:02)
Ačiū  mirksiukas.gif Deja, jau post factum, nes kreditas paimtas, mokėjimo būdas pasirinktas. O man pačiai toks variantas priimtinesnis - kol pinigėlių yra, geriau mokėsiu šiandien, nors ateityje ir numatom atlyginimų augimą, bet juk dėl ateities niekada negali būti ramus. O aš viena iš tų, kurios linkusios jaudintis dėl kiekvieno mažmožio - nors tai man tikrai sveikatos nepriduoda  blush2.gif

Beje, Meškuole, tavo profesija siejasi su ekonomika, ar tu tik šiaip tai sričiai "prijaučianti"  mirksiukas.gif

Nebūtinai mano išvedžiojimai teisingi. Dar reikia gerai pagalvoti, kas geriau. Jau vien vidinė ramybė daug kainuoja, taip kad negalima vertinti vien ekonominių-finansinių dalykų.

Mano profesija susijusi su buhalterija. Tiesiog kai studijavau, labai makroekonomika patiko, tai ir prisimenu dar kai ką, o kartais ir pamiršti neleidžiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2007 05 19, 08:15)
Mano profesija susijusi su buhalterija. Tiesiog kai studijavau, labai makroekonomika patiko, tai ir prisimenu dar kai ką, o kartais ir pamiršti neleidžiu  blush2.gif

Aišku... Taip ir supratau, jog iš tiksliukių būsite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2007 05 19, 12:00)
Aišku... Taip ir supratau, jog iš tiksliukių būsite  mirksiukas.gif

blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2007 04 19, 14:30)
Pasidalysiu ir aš savo bankinėmis "žiniomis".
Kai pasirinktas anuitetas tai gražinant anksčiau termino, praeina noras grąžinti (palūkanos iš esmės jau būna sumokėtos).
Todėl jei esat sumanę gražinti anksčiau, rinkitės linijinį metodą.
Sėkmės, bankierkos smile.gif

As paskaiciavau - paskola 20m, 300t - 5% palukanu. Jei noreciau grazinti paskola po 10 metu - linijiniu budu jau buciau imokejusi 262t (paskolos likutis 150t), o anuiteto - 237t(likutis 175t). Taigi, aritmetiskai skaiciuojant nieko neprarandu. Nes tuos 25t paskolos likucio skirtuma kompensuoja imokos skirtumas. Ar kazka ne taip suprantu?
Atsakyti
anuiteto esme tokia, kad pirmaisiais metai moki labai didele dali palukanu ir labai maza pacios paskolos. Taigi, jei po 10 metu sumastytum grazinti visa paskola. Is esmes dar labai didele dali butum skolinga bankui, nes pries tai butum mokejusi tik palukanas
Atsakyti
QUOTE(džiaugsmelis @ 2007 05 31, 21:31)
anuiteto esme tokia, kad pirmaisiais metai moki labai didele dali palukanu ir labai maza pacios paskolos. Taigi, jei po 10 metu sumastytum grazinti visa paskola. Is esmes dar labai didele dali butum skolinga bankui, nes pries tai butum mokejusi tik palukanas

Pateikiau pavyzdi, kad nelabai ka prarandi - naturalu, kad kai moki daugiau, tai ir lieki maziau skolingas.
Atsakyti
laba diena,dabar ir as noreciau pasiteirauti,pernai emem paskola 40000, 15metu,palukanos 4,32proc., palukanos kintamos, anuiteto budu, taciau siemet kai praejo vos tik metai noriu gazinti visa likusia dali, tai tokiu atveju man reikejo imti gal linijini ne anuinteta?tas visas likusias palukanas kurias buciau visuos tuos 14 metu mokejus vistiek man dar reikes apmoketi? o gal dabar prasyt to atidejimo, nu net nezinau,noreciau suzinot kiek cia prarandu.nes dar sutarti parasyta kad reikia moketi 1,5proc.bauda nuo sumos del prieslaikinio grazinimo. jei kas galit paaiskinkit, nes nelabai as cia ka suprantu
Atsakyti
ir dar esat ka nors girdeje apie tai-kai emiau paskola jos reikejo butui, na aisku paskola tik dalis buto kainos, taciau jis kaip ir ikeistas bankui, dabar noriu ta buta parduoti ir pirkti nama,tai kaip man reikia daryti, parduoti ta buta,ismoketi visa kredita, nes kitaip jo negaliu parduoti, ar imanoma kiap nors kad ta kredita pervestu ant namo?kad ikeistas butu jau nenamas o butas? aciu
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2007 06 14, 19:32)
ir dar esat ka nors girdeje apie tai-kai emiau paskola jos reikejo butui, na aisku paskola tik dalis buto kainos, taciau jis kaip ir ikeistas bankui, dabar noriu ta buta parduoti ir pirkti nama,tai kaip man reikia daryti, parduoti ta buta,ismoketi visa kredita, nes kitaip jo negaliu parduoti, ar imanoma kiap nors kad ta kredita pervestu ant namo?kad ikeistas butu jau nenamas o butas? aciu

nelabai suprantu g.gif buta zadi parduoti bet nori ji ikeisti blink.gif kaip tu ji ikeisi jei tai bus ne tavo turtas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Goniuke @ 2007 06 15, 18:47)
nelabai suprantu g.gif buta zadi parduoti bet nori ji ikeisti blink.gif kaip tu ji ikeisi jei tai bus ne tavo turtas biggrin.gif

vienu zodziu nesupratai,butas jau ikeistas nes imta busto paskola, ir dabar ji noriu parduoti ir pirkti nama, tai sito klausiu ka daryti, ar prasyt prasymo banko parduot buta ir tada kai pirkejai duoda pinigus bankas dali uz ta paskola psiima,ar kokia kita iseitis yra?
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2007 06 15, 09:14)
vienu zodziu nesupratai,butas jau ikeistas nes imta busto paskola, ir dabar ji noriu parduoti ir pirkti nama, tai sito klausiu ka daryti, ar prasyt prasymo banko parduot buta ir tada kai pirkejai duoda pinigus bankas dali uz ta paskola psiima,ar kokia kita iseitis yra?

o tai ne paprasčiau banke paklausti? nes situacija kaip ir aiški ir didelių variacijų čia nepridarysi.
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2007 06 15, 11:14)

pati i savo klausima atsakei biggrin.gif
per sudetingai mastai mirksiukas.gif eik tiesiai i banka
Atsakyti