Suqernova01, gal galit man į AŽ atsiųsti nuotrauką? Patalpinsiu FB puslapyje skelbimą.
Šunelis jau grįžo namo, ačiū už pagalbą

Sveiki, haskių augintojai,
Kreipiuosi su prašymu pasidalinti patirtimi.
Turime 5 m. sibiro haskio kalytę ir dabar norime kačiuko. Atrodo, mažą kačiuką turėtų būti lengviau prie suaugusio šuns pripratinti, nei atvirkščiai. Bet mūsų žvėriukė labai jau stiprius medžioklės instinktus turi. Vištą buvo nugainiojusi ir zuikį namo parnešusi
Tai vat baisu, kad to kačiuko nenugainiotų.
Nors aš tikiuosi, kad kaip kalei motiniški instiktai turėtų sukelti norą rūpintis tuo mažu katinėliu. Tik reiks atsargiai palaipsniui "supažindinti", leisti apsiprasti su naujais kvapais, skirti šunei daug meilės ir dėmesio. Ir gal neturėtų būti problemų?
Gal kas turite tokios analogiškos patirties ir duotumėte gerų patarimų kaip elgtis/nesielgti tokioj situacijoj. Nuo ko pradėti pratinimą, kad iškart nepaversti gyvūnų priešais.
Būčiau dėkinga.
Kreipiuosi su prašymu pasidalinti patirtimi.
Turime 5 m. sibiro haskio kalytę ir dabar norime kačiuko. Atrodo, mažą kačiuką turėtų būti lengviau prie suaugusio šuns pripratinti, nei atvirkščiai. Bet mūsų žvėriukė labai jau stiprius medžioklės instinktus turi. Vištą buvo nugainiojusi ir zuikį namo parnešusi

Nors aš tikiuosi, kad kaip kalei motiniški instiktai turėtų sukelti norą rūpintis tuo mažu katinėliu. Tik reiks atsargiai palaipsniui "supažindinti", leisti apsiprasti su naujais kvapais, skirti šunei daug meilės ir dėmesio. Ir gal neturėtų būti problemų?
Gal kas turite tokios analogiškos patirties ir duotumėte gerų patarimų kaip elgtis/nesielgti tokioj situacijoj. Nuo ko pradėti pratinimą, kad iškart nepaversti gyvūnų priešais.
Būčiau dėkinga.
Na nežinau, mano kalės katės nei kačiuko nei už ką nepriimtų - joms tai grobis. Amžiaus yra panašaus, bet jokių motiniškų instinktų nerodo - net ir jauną šuniuką auklėja griežtai. Yra haskių, kurie sugyvena su katėmis, bet yra ir tokių, kurie net po tam tikro laiko nudaigoja kates.
O pažindinimą pradėti paprastai neutralioje teritorijoje, vėliau namuose ir šuniui aiškiai parodyti, kad katinas neliečiamas. Bet kurį laiką tikrai negalėsit palikti vienų, reikės atskirti. Čia gal plačiau papasakos su tuo susidūrę, aš tik naują haskių kalę esu "įvedus", tad galiu ir klysti.
Bet, iš savo pusės, aš nerizikuočiau, gal daugiau neigiamų istorijų esu girdėjus, plius, viena mano kalė katinų pakęsti negali.
O pažindinimą pradėti paprastai neutralioje teritorijoje, vėliau namuose ir šuniui aiškiai parodyti, kad katinas neliečiamas. Bet kurį laiką tikrai negalėsit palikti vienų, reikės atskirti. Čia gal plačiau papasakos su tuo susidūrę, aš tik naują haskių kalę esu "įvedus", tad galiu ir klysti.
Bet, iš savo pusės, aš nerizikuočiau, gal daugiau neigiamų istorijų esu girdėjus, plius, viena mano kalė katinų pakęsti negali.
Mano haske augo su kate iki 6 menesiu, tada kate numire [iš senatves] ir ji liko viena... Dabar haskei 20 menesiu, bet puola visus katinus beišimties... Buvom sveciuose kur augina ir katinus ir šunis, katinai prie šunu priprate ir nebijo, todel ir manosios nebijojo, nors ji ir puole, katians net nesigyne, bet manoji norejo ciupti už pakarpos - tas matesi ryškiai... nors ji musu kate irgi ciupdavo už pakarpos ir tysdavo per koridoriu, dabar nežinau kuo tai baigtusi...
Du skirtingi haskiai, skirtingi katinai, istorijos vienodos, iki šiol nesuprantu kodėl žmonės sako kad jie pjauna kates 
Tada

Dabar

Kates netgi veisėme tuo metu turėdami pirmą haskę. Turėdavom mažų kačiukų... Niekad nieko nėra nutikę. Bet iškart sakau bet. Visų pirma pristatant šuniui katę turite aiškiai parodyti kad katė yra viršesnė už šunį ir šuo jokiu būdu negali rodyti viršumo jai. Katės negalima vaikytis, šuo turi leisti katei ėsti iš jo bliūdo net tada kai šuo valgo mėsą kaip pvz. Pas mus būdavo taip, ateidavo laikas valgyt katinas trinasi aplink aišku, ir šunys valgydavo ir katinas lįsdavo į jų bliūdą, t.y. žemesnio rango šuo turi leisti viršesniam imti jo maistą. Taisyklės buvo griežtos, jeigu pabando saugot maistą ar kitaip rodyt katei kad maistas yra šuns, tai iškart būdavo guldomas prievarta ir kol katė valgydavo iš šunio bliūdo šuo žiūrėdavo, tik nuėjus pasisotinus katei būdavo leidžiama valgyti šuniui. Iš esmės tiesiog elementariai reikia pastatyti katę aukštesniam range nei šuo. O dabartinis mūsų haskis irgi taip įdomiai, kiemo kates mielai pavaikytų, kai tuo tarpu naminio katino neliečia ir draugauja šį kart supažindinami abu buvo suaugę, tiek kad šiam šuniui niekada neteko įrodinėt kad šitos katės liest negalima, tiesiog jis pats atrodo supranta kas namuose tas savas.

Tada

Dabar

Kates netgi veisėme tuo metu turėdami pirmą haskę. Turėdavom mažų kačiukų... Niekad nieko nėra nutikę. Bet iškart sakau bet. Visų pirma pristatant šuniui katę turite aiškiai parodyti kad katė yra viršesnė už šunį ir šuo jokiu būdu negali rodyti viršumo jai. Katės negalima vaikytis, šuo turi leisti katei ėsti iš jo bliūdo net tada kai šuo valgo mėsą kaip pvz. Pas mus būdavo taip, ateidavo laikas valgyt katinas trinasi aplink aišku, ir šunys valgydavo ir katinas lįsdavo į jų bliūdą, t.y. žemesnio rango šuo turi leisti viršesniam imti jo maistą. Taisyklės buvo griežtos, jeigu pabando saugot maistą ar kitaip rodyt katei kad maistas yra šuns, tai iškart būdavo guldomas prievarta ir kol katė valgydavo iš šunio bliūdo šuo žiūrėdavo, tik nuėjus pasisotinus katei būdavo leidžiama valgyti šuniui. Iš esmės tiesiog elementariai reikia pastatyti katę aukštesniam range nei šuo. O dabartinis mūsų haskis irgi taip įdomiai, kiemo kates mielai pavaikytų, kai tuo tarpu naminio katino neliečia ir draugauja šį kart supažindinami abu buvo suaugę, tiek kad šiam šuniui niekada neteko įrodinėt kad šitos katės liest negalima, tiesiog jis pats atrodo supranta kas namuose tas savas.
Labai priklauso nuo šuns. Nes yra šunų, kurie turi labai stiprų medžioklės instinktą. Gali auklėti kaip nori, taisykles nuststyti, bet jei paliksi kartu vienus be priežiūros, gali tekti atsisveikinti su katinėliu...
Rastas šuo, panašus į sibiro haskį http://gyvunugloba.lt/lt/main/g.75867
AHOY, gyvunu myletojai. PRASOME PAGALBOS!!!
2015-03-08 netoli Sudervės, Vilniaus raj. apie 23h rastas haskiu veisles suo. Pilkas. Blaskesi kelyje netoli Riesies 1osios gatves. Su antkakliu, visos kojos klijuotos lipnia juostele!!!!! Gali buti vogtas is tikruju seimininku! Prasome pasidalinti!!! Kontaktinis asmuo: dovile +370 644 16234
Suo labai draugiskas, prisileidzia visus sunis, zaidzia, moka duotilabas, sesti, atiduota zaisla ir neloja, tik cypia vienas likes. Prasome pasidalinti, gal kas nors atsilieps...
Nuotrauku deja nelabai moku ikelti, prasome uzeiti i mano fb puslapi ==>
https://www.facebook.../dovile.liesyte
2015-03-08 netoli Sudervės, Vilniaus raj. apie 23h rastas haskiu veisles suo. Pilkas. Blaskesi kelyje netoli Riesies 1osios gatves. Su antkakliu, visos kojos klijuotos lipnia juostele!!!!! Gali buti vogtas is tikruju seimininku! Prasome pasidalinti!!! Kontaktinis asmuo: dovile +370 644 16234
Suo labai draugiskas, prisileidzia visus sunis, zaidzia, moka duotilabas, sesti, atiduota zaisla ir neloja, tik cypia vienas likes. Prasome pasidalinti, gal kas nors atsilieps...
Nuotrauku deja nelabai moku ikelti, prasome uzeiti i mano fb puslapi ==>
https://www.facebook.../dovile.liesyte
Labas vakaras,
Noreciau pasiteirauti del Haskio laikymo bute. Mastome apie isigijima. Turiu keleta klausimu :
1. Ar likes vienas namuose loja/kaukia?
2. Kaip del jo skleidziamo kvapo?
3. Ar labai seriasi?
4. Kiek mazdaug laiko kasdien skiriate pasivaiksciojimams?
Dekoju uz atsakymus.
Noreciau pasiteirauti del Haskio laikymo bute. Mastome apie isigijima. Turiu keleta klausimu :
3. Ar labai seriasi?
Dekoju uz atsakymus.

QUOTE(Sendesa @ 2015 06 10, 22:59)
Labas vakaras,
3. Ar labai seriasi?
Dekoju uz atsakymus.
3. Ar labai seriasi?
Dekoju uz atsakymus.

Kiekvienas šuo individas ir daug nuo ko priklauso, bet visgi daugumai taikytina:
1. Kaip išsiauklėsit taip turėsit. Šiaip jie gaujos šunys ir nelabai mėgsta ilgai būti vieni.
2. Kvapo beveik nėra, nebent kai šlapias. Užtat purvo ant kailio gali parnešti kaip priklauso...
3. Labai. Lengvas pūrus pokailis, skraido ir nusėda/palenda visur. Bent jau aš ir rūbus renkuosi "antihaskiškus" pagal medžiagą, šukų šuo turi daugiau nei aš...
4. Apie 2 val. O šiaip vien pasivaikščiojimais haskis nebus gyvas, reikėtų sporto ar mažų mažiausiai galimybės normaliai išsilakstyti (su kitais šunimis arba jei sugebėsite išsiauklėti ir paleidinėti, tada didesniame saugiame plote).
5. Nesargus, visus mylės ir eis sveikintis. Ir maisto eis kaulyt visada ir pas visus.
6. Žudikai visų kitų gyvūnų atžvilgiu, išskyrus kitus šunis.
7. Reikalauja rimto auklėjimo, kad nepabėginėtų, nevogtų, nedestrojintų...ir vis vien niekada nėra garantijų, bo zbitkininkai.
O šiaip nuostabūs šunys, jei žinai kas yra haskis ir nori būtent tokio sumazbrodo