Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 11, 12:56)
Aš išlaikymo prie bet kokių nustatymų mažiau neleidžiu niekada. Koreaguoju arba kitus nustatymus arba jei per šviesu, keliu išlaikymą, bet niekada žemiau 160 neleidžiu.

Į Bažnyčią būtiniausiai nuvažiuok prieš viską. Pasibandyk šviesą. Abejoju ar su cropu pakelsi tiek ISO, kad nebūtų triukšmų ir išlaikytum diafragmą ties 3,5 maždaug.. Visų Šventųjų Bažnyčioj ISO mano buvo 1250, išlaikymas 160, diafragma 2,2. Buvo tamsi diena, tamsu viduj, teko suktis kaip yra.. O jei pas tave cropas, tai pažiūrėk kiek max gali ISO kelt, kad npradėtų lyst nekokybė jau.. Tada ties ta riba jau bandyk diafragmą.. Bet būtinai nuvažiuok į Bažnyčią prieš pasibandyti. 4u.gif

O vargeli vargeciausias. Iki skausmo turbut visoms zinoma, o man ne (arba pamirsta info). Kas tas CROPAS? doh.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 11, 12:58)
Mintį- taip, teksto- ne  biggrin.gif

pioneer.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 11 birželio 2011 - 12:05
Cropas yra fotoaparato rūšis ar kaip čia pasakyti smile.gif Nu jei už aparatą mokėjei iki 4000 tai jis bus greičiausiai cropas biggrin.gif Pilno kadro aparatai kainuoja nuo 6000 maždaug.. Čia kaip blondinė blondinei pasakiau, bet manau bus aišku. Į visus ten techninius dalykus aš nė nesigilinu, mano galvai tai beviltiška biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 11, 13:07)
Cropas yra fotoaparato rūšis ar kaip čia pasakyti smile.gif Nu jei už aparatą mokėjei iki 4000 tai jis bus greičiausiai cropas  biggrin.gif Pilno kadro aparatai kainuoja nuo 6000 maždaug.. Čia kaip blondinė blondinei pasakiau, bet manau bus aišku. Į visus ten techninius dalykus aš nė nesigilinu, mano galvai tai beviltiška  biggrin.gif

Vnz man atrodo jog supratau. FF yra pilno kadro, o crop yra nepilno. Aiskuma. smile.gif
Atsakyti
Laukine, dėkui už pasidalinimą nuotraukomis. Iš tiesų prisipažinsiu, kad taip ir įsivaizdavau kad bus...Dar net prieš visus mačiusiųjų komentarus čia... Tik tiek kad energetiškai paveikė, bet kažkokių kitokiš vaizdų, kitokio vaizdavimo ir nesitikėjau...vis tik supratau, kad prieš du metus buvęs pirmasis mano gimdymas dar toli gražu nenuėjęs į užmarštį.

Pakalbėjau su vyru, tai jis kategoriškai prieš kito žmogaus buvimą šalia gimdymo metu ir fotografavimą, jam tai per daug MŪSŲ akimirkos, per daug intymų ir šventa, kad kažką įsileisti... o aš kaip ir neturiu tikslo jam prieštarauti ir maištauti...aišku, jei labai norėčiau, išsimuščiau savo, bet ar man to reikia? g.gif rolleyes.gif tad mano mintys dėl galimo fotografavimo nuplaukė...manau, vyras pafotografuos, o jeigu gaučiau epidūrą, tai ir pati su fotiku gal prasisuksiu...bent jau kažkokius palatos daiktus atminčiai pafotografuosiu.

Dėl studijos uždarymo, tai nei kiek nenustebau...man tai labai natūralus atrodo noras ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 06 11, 13:25)
Dėl studijos uždarymo, tai nei kiek nenustebau...man tai labai natūralus atrodo noras  ax.gif

Man irgi taip atrodo smile.gif Vienas ten ir po mėnesio neturėtų jau ką veikt ir norėtų kažko kito, o kitas visą gyvenimą būtų laimingas, čia nieko nuostabaus. Svarbiausia savęs neprievartauti, nors ne, svarbiausia pabandyti ko kažkada norėjai smile.gif

Aš irgi kalbėjau su vyru, maniškis lygiai toks pats kaip ir aš, tokiais atvejais jis man pasidaro labai artimas biggrin.gif Koks gali būti prieš, joks. Negali jis man nei nurodinėti, nei pasisavinti, o ir jokio apskritai nėra poreikio, na, prasmės, na, nemoku pasakyt net biggrin.gif Žodžiu, bele ką turbūt palaimintų, jei pateikčiau, kaip mano asmeniui būtiną dalyką.

Bet mano kita bėda, dėl tų gimdymų, tai nieko nepradžiuginsiu šiuo atveju ateityje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 06 11, 13:25)
Laukine

Svarbiausia, apsispręsti ir nebesiblaškyti.. Aš tada žinok labiau patarčiau dar kamerą pasiimti. Pasidėk maždaug tokiu kampu, kad viskas kiek įmanoma labiau tilptų.. Kiek galėsit, pasifotkinsit, o kamera kiek galės irgi užfiksuos. Tikrai labai tokiu atveju rekomenduoju kamerą. Nes kai vyks viskas, negalės vyras pafilmuoti, tai vistiek girdėsi garsus, kažkokius įvykius vistiek ta kamera "paims", o kai lelis jau bus, tai ir B galės paimt kamerą dar pafilmuoti.. Būtent taip aš dariau,- prisiminimas man- unikalus, nors sesijos labai norėčiau tokio pobūdžio, mano B leistų, bet ar aš galėčiau- nežinau. Norėti ypatingai norėčiau, bet nežinau ar išdrįsčiau. Žinau kad gailėčiausi jei ne, bet jaučiu, galutiniam etape, supasuočiau ir gimdyčiau su B ir pagal aplinkybes pafilmuotume ar fotografuotume patys. Mano nėštukė šiuo požiūriu drąsi, na, bet užtai dabar turi ką turi..

Darau filmuką, manau, šiandien įdėsiu. Įkelsiu linką čia, kam bus įdomu, galėsit pamatyti. Vyras pasirodo prieštaravo kad pilvas matosi. Jei pilvas nesimatys- viskas okei, jokių problemų smile.gif Tai pakoregavau foto kad absoliučiai jokio nuogumo neliktų.. Va ir gimdymo foto- nuogos tik rankos ir viena pėda biggrin.gif

Viskas, atsiprašau visų labai už tiek eterio apie visa tai.. Neeilinis fotografavimas, kaip ten bebūtų, bet nenorėjau pradžiamokslio paversti gimdyvių priimamuoju smile.gif Ačiū labai.

O kad į temą, tai klausimas: pvz šiandien fotkinau krikštynas- tai nebūtume lietuviais mes gimę.. kad jau fotografas "pasamdytas" tai, ak, gal galite ir mus su šeima nufotografuoti? (čia svečiai). Kai krikštijamo berniuko mama pasiūlė atnešti ir patį berniuką, tai ta šeima, tikėjosi, kad surengsiu tik jų asmeninę šeimos f/s, tai mamai pasakė: na, jei jis nepyks (vaikutis jau buvo išvardęs ir irzlus). Tai aš likau blink.gif Pafotkinau juos, bet va galvoju ar tvarkyt ir atiduot. Čia to vaiko ir jo tėvų fotosesija, o "za odno" bandė ir kiti įlipti į tą patį traukinį ir 'nachaliavu' pasifotografuot. Kaip sprendžiate tokias situacijas? unsure.gif
Nežinau ar aiškiai išdėsčiau klausimą: kad fotografuojamas krikštijamas berniukas SU šeima ir SU svečiais po vieną, kartu, nesvarbu, tai taip, bet klausimas ką daryti ir ką atsakyti, kai svečiai ima prašyti pafotografuoti TIK jų šeimą atskirai be šventės užsakovų? Kaip sakant ant svetimo b***o nori į dangų nujot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 11 birželio 2011 - 13:42
QUOTE(rG @ 2011 06 11, 13:36)
Aš irgi kalbėjau su vyru, maniškis lygiai toks pats kaip ir aš, tokiais atvejais jis man pasidaro labai artimas biggrin.gif Koks gali būti prieš, joks. Negali jis man nei nurodinėti, nei pasisavinti, o ir jokio apskritai nėra poreikio, na, prasmės, na, nemoku pasakyt net biggrin.gif Žodžiu, bele ką turbūt palaimintų, jei pateikčiau, kaip mano asmeniui būtiną dalyką.

Tai vat tą aš ir turiu mintyje sakydama, kad išsimušti savo aš galėčiau...gi sėstume ir rimtai pakalbėtume, abu išsisakytume savo mintis, idėjas, vizijas, nuogastavimus ir jis tam pritartų...aš manau g.gif bet šiuo atveju aš kažkodėl visai to nenoriu daryt... ax.gif gal todėl, kad pati neesu tvirta dėl šio reikalo...

QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 11, 13:38)
Svarbiausia, apsispręsti ir nebesiblaškyti..

Viskas, atsiprašau visų labai už tiek eterio apie visa tai.. Neeilinis fotografavimas, kaip ten bebūtų, bet nenorėjau pradžiamokslio paversti gimdyvių priimamuoju smile.gif Ačiū labai.

O kad į temą, tai klausimas:

dėkui už patarimus.. 4u.gif

labai gerai tokie fs aptarimai...kad ir su OT prieskoniais...juk viskas vis tiek sukasi apie fotografiją... mirksiukas.gif

Aš neredaguočiau atskirai jų šeimos foto...pirmenybę teikčiau kirkštijamo vaikučio šeimai ir krikštynų foto (svarbiausiems momentams). Juk suderėjot kažkokį fotografijų kiekį? Tai vat jei nuo to didžiojo darbo liktų koks "plyšelis", tai tada vieną tos šeimos foto padaryčiau ar porą, na bet ne daugiau. Dar kažkiek priklausytų ir nuo to, kas ta šeima yra krištijamo vaiko šeimai, jei ten sesuo kokia vaikučio mamai ar tėčiui, tada labiau atsižvelgčiau į tokius prašymus, o jei šiaip svečiai, tai tikrai ne. Juk šventė tai ne jų cool.gif

Manęs laukia krikštynų fotografavimas liepos 9 dieną...šeimos rate, tai tos baimės tokios nėr...bet susimauti vis tiek nenorėčiau...tiesa, ten dar vestuvės bus viename...kadangi su savo dabartiniu pilvūzu jaučiuosi puikiai, tai tikiuosi ir po to kelių savaičių taip bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 06 11, 13:55)
Tai vat

Jo, įtariau, kad jei pati norėtum, gal ir būtų kitaip smile.gif
Atsakyti
I krikstynu tema biggrin.gif Turejau kazka panasaus apie ka Laukine pasakoja doh.gif Kunigas siaip toks keistuolis, toks susireiksmines gnyda. Po ceremonijjos suzinojau, kad jis liko nepatenkintas kad tevai nera susituoke baznycioj kai ju to paklause rastineje. Ten nebuvau, bet kai jie visi is rastines ejo i baznyzia matau kad atmosfera daros idomi. Kuigas priena prie manes ir pasako net DVI vietas is kuriu leidzia fotografuoti doh.gif Sustato visus svecius aplink kriksto tevus ir tevus, tai dar sumazina bet kokia galimybe ka nors nufotkint. O tada daro viska taip greitai doh.gif Esu buvus toj baznycioj ne karta ir to tikrai nera buve. Tiesiog matau ten kur as atsistoju jis atsuka nugara taip kad man uzstotu vaizda, sveciai nei zingsnio nepasitraukas kad galeciau nufotkint. Is pradziu galvojau kad esu paranojike kad viska daro taip kad negaleciau nufotkint, bet kai suzinojau kad buvo supykes ant tevu, paskui dar pakalbejau apie su zmonem kurie ji pazista ir pradejau galvot kad gal ne biggrin.gif O kai sveciai dar taip sustatyti aplik yra baisiai sunku fotkint, nes kas nosi krapsto, kas uzsimerkes, ka vienas dedule dare is vis galima is juoko numirt biggrin.gif
ir dar prie to pacio viena moteris irgi norejo kitu saskaita pasidaryti sau fotosesija. Isdriso net baznycioj, ceremonijos metu kai stovejau jai uz nugaros atisukti i mane ir paprasyti kad ja su vaiku nufotkinciau dabar lotuliukas.gif doh.gif O po ceremonijos irgi tas pats, tai viena su vaiku, tai ir tevu, tai dar su mociute kisa ta vaika. Esme atidaviau cd be tos nuotrukos vkur ji prase baznycioj, nei daug kitu, idejau viena nuotrauka is ju to fotografavimo cool.gif

Uzeikit pas mane i flikr biski biggrin.gif
Atsakyti
Man Birštono kunigas pasakė: "Prašom čia manęs nefotografuoti" doh.gif doh.gif
Atsakyti
nu liaba,

siandien ir as fotkinau krikstynas....bet tik ceremonija praktiskai,na dar namie ruosiamsi kazkiek... nes teveliai neturejo laiko po baznycios..tai sutarem kita diena pasifotkinti dar....fotkinau petro ir povilo baznycioje - kurioje vienu metu krikstijo 10 vaikuuuuuuuuu doh.gif konvejeris...nu labai skiriasi nuo anu mano krikstynu....vieni ant kitu lipa,begale zmoniu...poto jau pati ejau ir prasiau kad pasislinktu nes mano vaikelio mamos isvis nesimate doh.gif
nu taip nenorejau to blico... istikro jo net neuzisdejau,bet pamaciau irgi samdoma fotografa su blicu,nu sakau ir as uzsidesiu (jis vare visada su blicu) ,nu bet kosmaras foto su tuo blicu - naciort ,isjungiau as ji lotuliukas.gif fotkinau su savo 50uku sigmute - nu ir manau tikrai geriau be blico doh.gif jokiu ten aisku menu nesigavo,nes visi lipo vienas ant kito,bet kadangi paskutine minute cia taip buvo sutarta delto kad atsisake jiems fotkinti tai manau jie ir nelabai ko ir tikesis is manes blush2.gif
streso kaip ir nebuvo labai didelio...nes manau atsigriebsim per fotosesija kuria kazkada padarysim blush2.gif nu bet pamatytumete kaip ten konvejeriu pila vandeni,tepa ten viska,nieko nesimato ir dar is sveciu lenda su savo muilinukem doh.gif
Atsakyti
Na ir man siandien buvo krikstynos:)
Sudejau flikrin, jei kas netingit:)
Atsakyti