Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 11, 11:55)
Jolita- Tu mano išgelbėtoja. AČIŪ TAU. Be Tavęs kabėčiau jau kur po medžiu... Gi krikštynų nepakartosi, ką žmonėms pasakyt.. Dieve dieve, nebegaliu nė prisimint kaip baisu buvo. Ačiū, ačiū Tau. 4u.gif

jetus, buciau numirus biggrin.gif todel as jau pradedu galvot, kad reik man antro fotiko, nes sakes, ka daryt jei taip nutiktu, kad nepasitaiso.. asmenines fotosesijos tai dzin, dar uzteks atsiprasau ir kita karta pakartojimo.. arba vis nuomotis antra kaip atsargini.. bet nu tada neapsimoka ir eit fotkint smile.gif vienu zo, baisus reikalas..
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 11, 11:36)
jetus, buciau numirus biggrin.gif todel as jau pradedu galvot, kad reik man antro fotiko, nes sakes, ka daryt jei taip nutiktu, kad nepasitaiso.. asmenines fotosesijos tai dzin, dar uzteks atsiprasau ir kita karta pakartojimo.. arba vis nuomotis antra kaip atsargini.. bet nu tada neapsimoka ir eit fotkint smile.gif vienu zo, baisus reikalas..

jap drinks_cheers.gif kol pats nesusiduri su staiga sugedusiu fotiku vidury sesijos, tol atrodo, kad taip nebus... nu bet dabar jau drąsiai varau thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Laukine, kaip sekesi? Kaip reikalai baznycioje? Speju be blykstes sukaisi? As galvoju, jog ir bandysiu su greituku piguciu 50uku prasisukt. unsure.gif Gal foto kokia parodysi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 06 11, 11:39)
Laukine, kaip sekesi? Kaip reikalai baznycioje? Speju be blykstes sukaisi? As galvoju, jog ir bandysiu su greituku piguciu 50uku prasisukt.  unsure.gif  Gal foto kokia parodysi?  4u.gif

aš kiek fotografavau krikštynų, niekada nesu naudojusi blykstės... kažkaip išsiverčiu be jos
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2011 06 11, 12:41)
aš kiek fotografavau krikštynų, niekada nesu naudojusi blykstės... kažkaip išsiverčiu be jos

gal gali pasidalinti savo patirtimi kokius nustatymus naudoji. As nuleksiu iki baznycios anksciau, kad pasiziuret sviesos, rakursu, bet labai daug laiko neturesiu, tad reikes greitai suktis.
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 06 11, 11:39)
Laukine, kaip sekesi? Kaip reikalai baznycioje? Speju be blykstes sukaisi? As galvoju, jog ir bandysiu su greituku piguciu 50uku prasisukt.  unsure.gif  Gal foto kokia parodysi?  4u.gif

Oi šiandien tai labai gerai.. Fotkinau šviesiojoj Bernardinų koplytėlėj, tai puikiai, ISO vos 400, f apie 3,5 laikiau.. Bet užtat užsiroviau ant kunigo "ne nuotaikoj" ar kažkokio, kuris nemėgsta fotografų ar šiaip, gal kakų norėjo, todėl siaubingai skubėjo, bac ba, tik patepimas, užstojo nugara man tiesiai, tai negi lipsi per galvą.. Jautėsi, kad labai nori kuo greičiau pabaigt ir valint iš ten.. Pylė irgi staigiai vandenį, sako: nu kad nesuprastų vaikas kas nutiko..
Praeitą kartą fotkinau Visų Šventųjų Bažnyčioj, baisiai tamsi, ISO 1250, bet ff puikiai su tuo susitvarko.. Bet ten kunigas ramiai, pats "ant kadro" dirbo, kad visi matytų, kad galėčiau užfiksuoti ir pan.. Bet ten kita bėda buvo- senelis su mobiliaku fotkino ir man prieš objektyvą stojo doh.gif biggrin.gif

Išlaikymo mažiau nei 160 neleidžiu, ir taip bijau fotkint , drebu, tai susugaudyčiau fokuso biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 11 birželio 2011 - 11:47
Mergaitės ar galit pasakyti kaip įprastai įsijungia juosteliniai fotoaparatai, bijau, kad nemokėsiu ir kitą kart įjungt, patikrint ar veikia...

O dėl antro fotiko, kokį renkatės? Blem brangu, jei neketini ten tuo užsiimti nuolat, bet tai net ir retkarčiais, juk tai taip atsakinga...

Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 06 11, 11:44)
gal gali pasidalinti savo patirtimi kokius nustatymus naudoji. As nuleksiu iki baznycios anksciau, kad pasiziuret sviesos, rakursu, bet labai daug laiko neturesiu, tad reikes greitai suktis.

Įvairiai- žiūrint, kokio tamsumo bažnyčia: ISO nuo 400 iki 1600... Išlaikymas bent 1/125, f- nuo 2,8 iki 3,5 smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 11 birželio 2011 - 11:52
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 11, 12:46)
Oi šiandien tai labai gerai.. Fotkinau šviesiojoj Bernardinų koplytėlėj, tai puikiai, ISO vos 400, f apie 3,5 laikiau.. Bet užtat užsiroviau ant kunigo "ne nuotaikoj" ar kažkokio, kuris nemėgsta fotografų ar šiaip, gal kakų norėjo, todėl siaubingai skubėjo, bac ba, tik patepimas, užstojo nugara man tiesiai, tai negi lipsi per galvą.. Jautėsi, kad labai nori kuo greičiau pabaigt ir valint iš ten.. Pylė irgi staigiai vandenį, sako: nu kad nesuprastų vaikas kas nutiko..
Praeitą kartą fotkinau Visų Šventųjų Bažnyčioj, baisiai tamsi, ISO 1250, bet ff puikiai su tuo susitvarko.. Bet ten kunigas ramiai, pats "ant kadro" dirbo, kad visi matytų, kad galėčiau užfiksuoti ir pan.. Bet ten kita bėda buvo- senelis su mobiliaku fotkino ir man prieš objektyvą stojo  doh.gif  biggrin.gif

Išlaikymo mažiau nei 160 neleidžiu, ir taip bijau fotkint , drebu, tai susugaudyčiau fokuso  biggrin.gif

Aciu labai, kad atrasei. Si islaikyma (160) prie auksciau nurodytu nustatymu taikei? Tai daugiau nei 3,5 diafragmos neatvert? Bliamba, nesu tos baznycios nei akyse maciusi, neisivaizduoju kiek tos sviesos bus... Bijau ziauriai, jog nesu.... visko. unsure.gif

paprasta, uzsirasau... Vis bus lengviau orientuotis. 4u.gif Aciuuu... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 11 birželio 2011 - 11:55
QUOTE(rG @ 2011 06 11, 11:49)
Mergaitės ar galit pasakyti kaip įprastai įsijungia juosteliniai fotoaparatai, bijau, kad nemokėsiu ir kitą kart įjungt, patikrint ar veikia...
O dėl antro fotiko, kokį renkatės? Blem brangu, jei neketini ten tuo užsiimti nuolat, bet tai net ir retkarčiais, juk tai taip atsakinga...

Rita, aišku atsakinga.. Bet, net ir turėdama antrą fotoaparatą, nesi apdrausta, kad važiuodama į Bažnyčią nepadarysi avarijos ir neteks tupėt belaukiant policijos.. O gal einant po sesijos namo, pribėgs koks atmarozkas ir atims visą kuprinę su technika.. Rizikų yra visokių, bet, žinoma, greičiausiai gali pavest būtent technika..
Aš nuo šiol visada visus įspėsiu: Taip, galiu fotografuoti, bet, gyvenimas kartais iškrečia pokštų, tad ar samdysite mane, prisiimdami riziką, jog galiu numirt iš baimės befotografuodama, man gali sugest technika, galiu padaryt avariją ir iš vis neatvažiuoti į vietą. Jei taipm tariamės, fotkinsiu. Visada nuo šiol rašysiu tokį P.S. prie laiško tariantis. Tegu žmonės žino, kad kartais shit happens..
Papildyta:
QUOTE(kristukass @ 2011 06 11, 11:53)
Aciu labai, kad atrasei. Si islaikyma (160) prie auksciau nurodytu nustatymu taikei? Tai daugiau nei 3,5 diafragmos neatvert? Bliamba, nesu tos baznycios nei akyse maciusi, neisivaizduoju kiek tos sviesos bus... Bijau ziauriai, jog nesu.... visko.  unsure.gif

Aš išlaikymo prie bet kokių nustatymų mažiau neleidžiu niekada. Koreaguoju arba kitus nustatymus arba jei per šviesu, keliu išlaikymą, bet niekada žemiau 160 neleidžiu.

Į Bažnyčią būtiniausiai nuvažiuok prieš viską. Pasibandyk šviesą. Abejoju ar su cropu pakelsi tiek ISO, kad nebūtų triukšmų ir išlaikytum diafragmą ties 3,5 maždaug.. Visų Šventųjų Bažnyčioj ISO mano buvo 1250, išlaikymas 160, diafragma 2,2. Buvo tamsi diena, tamsu viduj, teko suktis kaip yra.. O jei pas tave cropas, tai pažiūrėk kiek max gali ISO kelt, kad npradėtų lyst nekokybė jau.. Tada ties ta riba jau bandyk diafragmą.. Bet būtinai nuvažiuok į Bažnyčią prieš pasibandyti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 11, 12:53)
Rita, aišku atsakinga.. Bet, net ir turėdama antrą fotoaparatą, nesi apdrausta, kad važiuodama į Bažnyčią nepadarysi avarijos ir neteks tupėt belaukiant policijos.. O gal einant po sesijos namo, pribėgs koks atmarozkas ir atims visą kuprinę su technika.. Rizikų yra visokių, bet, žinoma, greičiausiai gali pavest būtent technika..
Aš nuo šiol visada visus įspėsiu: Taip, galiu fotografuoti, bet, gyvenimas kartais iškrečia pokštų, tad ar samdysite mane, prisiimdami riziką, jog galiu numirt iš baimės befotografuodama, man gali sugest technika, galiu padaryt avariją ir iš vis neatvažiuoti į vietą. Jei taipm tariamės, fotkinsiu. Visada nuo šiol rašysiu tokį P.S. prie laiško tariantis. Tegu žmonės žino, kad kartais shit happens..

Jeigu galima pasivoksiu ir as sia minti. biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 06 11, 11:57)
Jeigu galima pasivoksiu ir as sia minti.  biggrin.gif  thumbup.gif

Mintį- taip, teksto- ne biggrin.gif
Atsakyti