Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano mylimas autistas

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 14, 14:25)
Mano vyras suaugęs ir nematau reikalo sau kabntrybę eikvot aiškindama tai, ko jis nenori suprast  blush2.gif

As tokiu minciu net neturiu. Aiskinu, pasakoju, mokau ir pati mokausi. Nes zinau, kad seimoje jam truko pavyzdzio, kuriuo galetu sekti ir is ko galetu semtis patirties, todel tas spragas stengiuosi uzpildyti, nes tai svarbu man paciai ir svarbu del mano sunaus ateities. Ir meluociau, jei sakyciau, kad man labai sunku smile.gif
Atsakyti
O man vieno ožiukų ir isterijos per akis. kaskart džiaugiuosi, kad pasiseka išgyvent ramiai Jokūbo šitas krizes.
O kai pradeda ABU vienu metu isterikuoti to man jau būna per daug cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 14, 14:41)
O man vieno ožiukų ir isterijos per akis. kaskart džiaugiuosi, kad pasiseka išgyvent ramiai Jokūbo šitas krizes.
O kai pradeda ABU vienu metu isterikuoti to man jau būna per daug  cool.gif

Na, turbut mano situacija lengvesne, nes tos isterijos kaip uzeina staiga taip ir praeina, tad as net nespeju labai pavargti smile.gif
Mano nuomone, vis delto reikia kalbetis kalbetis ir dar karta kalbetis su vyru - kitaip kazin ar problemos pacios issispres.
Ir as per savo trumpa gyvenima suvokiau viena - kol neturi rimtu problemu, dideliu nelaimiu, tai imi zmogus sureiksminti kiekviena smulkmena ir del jos susikuri aibe problemu. O kai tave likimas gerokai papurto, kai atima ka nors beprotiskai brangaus, tada suvoki, kad visos tos problemos net ne problemos ir kad viska galima isspresti, issiaiskinti.
Netaikau asmeniskai ir nesakau, kad esamos problemos nerimtos, bet nuosirdziai manau, kad jos issprendziamos. Tik jas reikia spresti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2011 06 14, 14:59)
Na, turbut mano situacija lengvesne, nes tos isterijos kaip uzeina staiga taip ir praeina, tad as net nespeju labai pavargti  smile.gif 
Mano nuomone, vis delto reikia kalbetis kalbetis ir dar karta kalbetis su vyru - kitaip kazin ar problemos pacios issispres.
Ir as per savo trumpa gyvenima suvokiau viena - kol neturi rimtu problemu, dideliu nelaimiu, tai imi zmogus sureiksminti kiekviena smulkmena ir del jos susikuri aibe problemu. O kai tave likimas gerokai papurto, kai atima ka nors beprotiskai brangaus, tada suvoki, kad visos tos problemos net ne problemos ir kad viska galima isspresti, issiaiskinti. 
Netaikau asmeniskai ir nesakau, kad esamos problemos nerimtos, bet nuosirdziai manau, kad jos issprendziamos. Tik jas reikia spresti  smile.gif

Norint kalbėtis ir problemas spręst turi būti norintys abu.
O kai vienam kaip žirnius į sieną bert tai po kurio laiko irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 14, 15:04)
Norint kalbėtis ir problemas spręst turi būti norintys abu.
O kai vienam kaip žirnius į sieną bert tai po kurio laiko  irnesakyk.gif

Sutinku. Dialogas turi buti.
As pastebejau, kad Motiejus - mano emociju ''sugertukas". Vos tik as pati esu suirzusi, kazkuo nepatenkinta, tai vaiko isterijos - garantuotos doh.gif
Gal ir Jokubas elgiasi panasiai? Ar jo isterijos '' is oro"?
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2011 06 14, 14:59)

Ir pritariu, ir nepritariu. Žiūrint, su kuo palygini tas rimtas problemas. Ne, kažkaip ne taip išsireiškiau. Norėjau pasakyti, kas apsprendžia problemos rimtumą. Kas yra rimta problema ir kas yra nerimta? Liga, artimųjų mirtis, vienatvė, neįgalus vaikas - tai gal prie rimtų priskirtina, o kurios tos nerimtos? g.gif
Ai, bet iš esmės tu teisi.
Išmokstame branginti tai, ką turime, kai gyvenimas mus papurto. Arba baisiai nusimename.
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2011 06 14, 15:10)
Sutinku. Dialogas turi buti. 
As pastebejau, kad Motiejus - mano emociju ''sugertukas". Vos tik as pati esu suirzusi, kazkuo nepatenkinta, tai vaiko isterijos - garantuotos  doh.gif 
Gal ir Jokubas elgiasi panasiai? Ar jo isterijos '' is oro"?

Būna, kad suirsta dėl nelinksmos atmosferos namie.

bet dabar dažniausiai pasitaiko tipiški ožiai. Noriu arba nenoriu. ir nei girdi, nei mato, tik savo užsispyręs.
Aną dieną norėjo ant batuto. Aiškinau, kad šiandien ne, o galės pašokinėt kitą dieną pareinant iš darželio. Prie batuto jau tas zirzenimas pasidarė visu zirzimu, bėga, aunasi batus. sakau, ne ne šiandien. o Jokūbas vis tiek daro savo. Paėmiau į glėbį ir nešiau namo verkiantį, šaukiantį, besidraskantį. Parnešusi padėjau prieškambary, tai puolė draskyt durų, kad tipo aš einu. užrakinau duris ir toks balaganas dar gerą pusvalandį tęsėsi.
Atsakyti
Ką tik skambino iš VRC, kad turi mums vietą nuo birželio 20 d., o aš negaliu niekaip gultis su vaiku trims savaitėms dabar, nes viena dirbu, kolegę išleidau atostogų. Pasakiau VRC, kad galėsiu tik nuo rugsėjo vidurio, o pačiai širdį skauda, kad tik rudenį galėsim važiuot... O jei orai bus vėsesni ir vaikas vėl sirgs kaip ir pernai? Tačiau jul pernai gulėjom birželio mėnesį, o jis vis tiek susirgo.
QUOTE(La pluie @ 2011 06 14, 15:10)
As pastebejau, kad Motiejus - mano emociju ''sugertukas". Vos tik as pati esu suirzusi, kazkuo nepatenkinta, tai vaiko isterijos - garantuotos  doh.gif 

Aš irgi pastebėjau, kad dažnai vaikas reaguoja į mano emocijas.
Atsakyti
QUOTE(Biufka @ 2011 06 14, 15:13)
Ir pritariu, ir nepritariu. Žiūrint, su kuo palygini tas rimtas problemas. Ne, kažkaip ne taip išsireiškiau. Norėjau pasakyti, kas apsprendžia problemos rimtumą. Kas yra rimta problema ir kas yra nerimta? Liga, artimųjų mirtis, vienatvė, neįgalus vaikas - tai gal prie rimtų priskirtina, o kurios tos nerimtos? g.gif
Ai, bet iš esmės tu teisi.
Išmokstame branginti tai, ką turime, kai gyvenimas mus papurto. Arba baisiai nusimename.

Bijau nusifilosofuoti i lankas, bet sakyciau, kad viskas priklauso nuo poziurio i tam tikrus dalykus. Anksciau man didziausia katastrofa buvo, jei vyras knygas i lentyna padedavo ne pagal ju auksti (as sudejusi knygas nuo didziausios iki maziausios). Burbedavau, liepdavau nueiti ir padeti teisingai, o jei nepaklausydavo, tai eidavau pati padedavau teisingai ir dar puse dienos nesnekedavau. Dabar man tai kelia juoka ir nusispjaut man i tas knygas smile.gif Reikia keisti poziuri. Is pradziu sunaus neigalumas man buvo laaabai didele problema, bet pamazu as su ta zinia susigyvenau ir nebesureiksminu. As labai laiminga turedama Motieju, nerealiai laiminga wub.gif
Va, tik i mirti poziurio pakeisti negaliu ir man tai didziausia nelaime.

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 14, 15:18)
Būna, kad suirsta dėl nelinksmos atmosferos namie.

bet dabar dažniausiai pasitaiko tipiški ožiai. Noriu arba nenoriu. ir nei girdi, nei mato, tik savo užsispyręs.
Aną dieną norėjo ant batuto. Aiškinau, kad šiandien ne, o galės pašokinėt kitą dieną pareinant iš darželio. Prie batuto jau tas zirzenimas pasidarė visu zirzimu, bėga, aunasi batus. sakau, ne ne šiandien. o Jokūbas vis tiek daro savo. Paėmiau į glėbį ir nešiau namo verkiantį, šaukiantį, besidraskantį. Parnešusi padėjau prieškambary, tai puolė draskyt durų, kad tipo aš einu. užrakinau duris ir toks balaganas dar gerą pusvalandį tęsėsi.

Mums kazkaip pavyksta susitarti. Motiejui labai patinka krepsinis ir jam labai sunku praeiti pro kieme zaidziancius vaikus.Dabar jau ilgokai serga mano vaikas, tai lauke galim tik pasivaikscioti, o ne intensyviai lakstyti su kamuoliu, tai mes esam susitare, kad kol jis serga, tai galim abudu nueiti prie krepsinio aiksteles, paziureti kaip zaidzia vaikai ir pasirgti uz juos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Biufka @ 2011 06 14, 15:32)
Ką tik skambino iš VRC, kad turi mums vietą nuo birželio 20 d., o aš negaliu niekaip gultis su vaiku trims savaitėms dabar, nes viena dirbu, kolegę išleidau atostogų.  Pasakiau VRC, kad galėsiu tik nuo rugsėjo vidurio, o pačiai širdį skauda, kad tik rudenį galėsim važiuot... O jei orai bus vėsesni ir vaikas vėl sirgs kaip ir pernai? Tačiau jul pernai gulėjom birželio mėnesį, o jis vis tiek susirgo.

Mes rudenį tik registruosimės.
Va, Žymanto mama sakė rudens pradžioj gultis į VRC (jei gerai pamenu, kai mes išvažiavom jie dar liko, turėjot bendraut smile.gif )

Papildyta:
QUOTE(La pluie @ 2011 06 14, 15:36)

Bandom susitarti ir mes. bet va,kartais ir pamiršta kas buvo susitarta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 14 birželio 2011 - 14:37
mes nors jau grizome is sanatorijos tebegeriame ta Sedalia sirupa,tenai gydytojas sake kad gerai butu pagerti kazka tokio pries kokius pokycius vaikui,kelione ir pan,kur streso gali..kolkas dziaugiuosi kad nebera ilgu isteriju,sugijo rankos nes tikrai retokai beznybia man thumbup.gif vaistineje sake kad galima gerti ilga laika juos,na ilgai labai nenoriu girdyti,baisoka tik ar negris oziukai nustojus gerti g.gif
o mes isvaziuojame pas mama i kaima keletui dieneliu rytoj,vaikas sanatorijoj ismoko vaziuoti dviratuku,tai ten bus vietos vazinetis thumbup.gif
Atsakyti
Išlaikiau egzą smile.gif Buvo žiauru cool.gif Bet atlaikiau doh.gif Šiandien šventė smile.gif Su J pasimatėm po 1 savitės. Vaiko džiaugsmas begalinis wub.gif Apsikabinome vienas kitą stipriai stipriai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 14 birželio 2011 - 17:26