Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano mylimas autistas

QUOTE(Pou @ 2011 06 12, 22:02)
Tad nedrausk, tik atrink, ką gali plėšyti, o vėliau kryptingai išgyvendink tą įprotį. Vaikas pradės jį suvokti, padarys tą veiksmą sąmoningu, kontroliuos.

nu ji buvo megeja sukarpyt ka nors - galedavo valandu valandas iskarpinet paveikliukus kokius - duodavau - tegu laveja motorika, o dabar - pvz - nupirko tetis atviruka (visoje maximoje issirinko tik ji, ne vieno zaislo ar skanesto nereikjo), tiek dziauges, tiek rode visiem, nesiojos, gult su juo ejo - ir va, ateina vergdama - suplesiau blink.gif , klausiu tai kam - nzn, o asaru kiek doh.gif prasymai tokio pat - nes labai grazus - o kiek brolio visokiu "zaidimu" (nu anas ten piesias, braizos - nzn ka reiskia - bet toks zaidimas) patvarko, ir bijo jo paskui - nes yra ir must gavus nuo jo - ir nieko - zodziu isvis nekontroliuoja saves (o jau apie vienkartines nosines, tualetini popieriu nekalbu - kai ji eina i wc - poperiu keliu ant spinteles - antraip sedes, kol jo neliks doh.gif )
Atsakyti
Bėda tuomet. Nes nejaučia. Nu ką, mama, teks pirkti daug lipnios juostos doh.gif
O tu leisk plėšyti. Duok kokį nors indą ir tegu ten plėšo visokias maksimos, iki ir kt. parduotuvių rašliavas. Kai tik T plėšymą perkėlės iš nesąmoningo į sąmonigą, įprotį pradėjom kontroliuoti.
Sakau, man jis primindavo vienuolius transe... Bet tuomet ir pramušė jo autistiškumas. Čia vienas ryškesnių bruožų buvo: akytės tokios stiklinės... Tad vėliau ir traukėm iš jo pasaulėlio.

Jėz, kaip draguoja baikeriai...
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2011 06 12, 22:30)
Bėda tuomet. Nes nejaučia. Nu ką, mama, teks pirkti daug lipnios juostos  doh.gif
O tu leisk plėšyti. Duok kokį nors indą ir tegu ten plėšo visokias maksimos, iki ir kt. parduotuvių rašliavas. Kai tik T plėšymą perkėlės iš nesąmoningo į sąmonigą, įprotį pradėjom kontroliuoti.
Sakau, man jis primindavo vienuolius transe... Bet tuomet ir pramušė jo autistiškumas. Čia vienas ryškesnių bruožų buvo: akytės tokios stiklinės... Tad vėliau ir traukėm iš jo pasaulėlio.

Jėz, kaip draguoja baikeriai...

kaip gerai - kad mes ne pas jus - mano Milda is proto issigabentu - jai ziauriai nepriimtinas tas garsas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 06 12, 22:10)
jau apie vienkartines nosines, tualetini popieriu nekalbu - kai ji eina i wc - poperiu keliu ant spinteles - antraip sedes, kol jo neliks doh.gif )

Mes pirgdavom pigų tualetinį popierių, eidavo ruloniukais, bet buvo negaila. Praėjo tas periodas.
Atsakyti
QUOTE(ishiri @ 2011 06 12, 20:30)
tokiu oru istaikom momenta kai nelyja, ir butinai einam su botai braidyti sokineti po balas, nesames masina sunkvezimi su priekaba, pilam i  ja vandeni verdam kose, zodziu, poto butina vonia smile.gif

buvo momentas kai lyg nepatiko jam lietus, bet va as viska per geras emocijas, sokineaju po lietum , dainavau lik lietuti kuo stipriau as taves nebebijau..

Vakar pas mum lauke vos 11 šilumos buvo, o ir karšto vandens nėra doh.gif
Atsakyti
Isvedziau siandien mergina i darzeli - vistik pamokeles pas juos dar vyksta - sia savaite tema: "statau statau nama" - apie geometrines figuras, formas, is ko galima statyt nama ir visa kita thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 06 13, 09:59)
Isvedziau siandien mergina i darzeli - vistik pamokeles pas juos dar vyksta - sia savaite tema: "statau statau nama" - apie geometrines figuras, formas, is ko galima statyt nama ir visa kita thumbup.gif

šauniai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 13, 10:01)
šauniai  thumbup.gif

jo - va ka turim tai turim - tikrai uzsiemimu daug, tikslingu ir issamiai thumbup.gif - del to labiausiai ir gaila palikt sita darzeli, ir kraustytis i kita doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 06 13, 10:03)
jo - va ka turim tai turim - tikrai uzsiemimu daug, tikslingu ir issamiai thumbup.gif  - del to labiausiai ir gaila palikt sita darzeli, ir kraustytis i kita doh.gif

kitam gal atsiras kitų pliusų. didelių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 13, 10:50)
kitam gal atsiras kitų pliusų. didelių smile.gif

tikiuos - todel ir pereinam mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 06 12, 18:44)
o tai jus bunate kartu su juo per uzsiemima? tai paziurekit kaip dirba - ir namie panasiai bandykit - aisku garsu tarimo neismokinsit ko gero - bet kazkokios naudos bus - nzn kaip ji dirba su juo, ko moko, kokiais budais unsure.gif

nuo sausio men lankemes pas savo poliklinikos logopede, gavome ankstyvaja korekcija , berods 18nemokamu uzsiemimu. man labai patiko pas ta logopede, viskas disciplinuota (nors jam nera budinga tai kai daugumai autistuku rezimas ir pan.), ateiname, ji viska susiruosus, jam patikdavo , nors pasitaikydavo ir oziuku.. pas ja gavau daug info, tik va kai namie noredavau su juo panasiai padirbeti nevisuomet pavykdavo.. na dziaugiaus kai net visas 15min isededvavome.
dabartine logopede.. man ji taip pat patinka , tik ji dirba kitaip, kas nepatinka, tai kad uzsiemimu metu ji daug klausineja(kas kart to paties, nes viska buna pamirsus smile.gif ) taip nukrypstama, jis issiblasko , beto pas ja uzsiemimuose dalyvauja ir mazasis brolis, tai gaunasi balaganas.

kagi grizau is poliklinikos, Vaikas pasizymi lengvo ir vidutinio autizmo bruozais.. ivetinimo skaleje pazymeta 33
skaitau kas parasyta, ir beveik niekas neatinka, nes pagal si disc sunus buvo testuotas sausio pabaigoje 32men, dabar pas ji progresas.. pasikeites elgesys.
smulkioji motorika -atitinka 27men 82%
kalbos supratimas - 26men 79%
ekspesyvioji kalba- atitinka 19men 58%
stambioji motorika- 26men 79%
girdimasis demesys ir atmintis -23men 70%
regimasis demesys ir atmintis - 27men 82%
savarankiskumo igudziai 27men 82%
socialine adaptacija- atitinka 25men 76%

sekantis musu zingsnis vrc vilniuje.. registruotis pas mikulenaite arba lesinskiene..
Atsakyti
bet nera labai zemi rodikliai - mano Mildos panasus procentai mirksiukas.gif , tik ekspresyvioji kalba pas mus didesni ir stambioji motorika kiek virs 80 mirksiukas.gif
del kalbos - jis kalba kazkiek )pagal procentus matau) - suvokimas yra - tai ji dabar tik kalbint, kalbint ir kalbint, uzdavinet klausimus ir provokuot atsakymus, duoti galimybe pasirinkti: pvz kurias kelnes nori mautis - zalias, ar melynas? nesuprantu - tu man pasakyk, cia zalios, o sitos melynos - nu kurias mausies? - ir laukt atsakymo - bent mums suveike tai mirksiukas.gif
Atsakyti