QUOTE(Pou @ 2011 08 06, 20:36)
O dėl užsiėmimų su vaiku. Anksčiau užsiimdavom, kai laisvo laiko turėjom, dabar mažiau, nesinori perspausti vaiko, jam taip pat reikalingos "atostogos", kad smegeninė persikrautų. Kartais geros emocijos nuveikia žymiai daugiau. Įdarželį eidavo labai noriai. Eisim į mokyklėlę, bus kitas mokytojas, žiūrėsim kaip seksis. O dabar piešiam, paskaitom kartu retą sykį. Stengiamės buityje tai išnaudoti - prpašom, kad ką perskaitytų, suskaičiuotų- nenoriu, kad perdegtų, tad namų darbų dabar nedarom.
P.S. maniškis taip pat mėgsta suptis su supynėmis, bet juk dauguma vaikų mėgsta.
mes taip pat visai vasarai metan mokslus į šalį, nes vaikui reikia atostogų, jis gi visus metus sunkiai dirba, kad pasiektų tai ką kiti pasiekia be pastangų. Nors man tų "atostogų" reikia nemažiau
QUOTE(Biufka @ 2011 08 06, 21:15)
Eiktusau, aš net neįsivaizduoju, kad mano vaikas suprastų, kas tos savaitės dienos,
QUOTE(vario @ 2011 08 06, 21:52)
Kad ir kiek dėl vaiko bedarytume, vistiek, gyvenime bus momentų, kai pagalvosim, kad ne viską padariau ką galėjau. Taip jau yra.
Maniškiui šešiolika. Savaitės dienų mintinai nemoka (nors logiškai išmąsto, kad sekmadienis yra išeiginė), metų laikų - irgi. Na, žino, kad žiema tai žiema, o vasara, tai jau atvirkščiai, bet paeiliui, mėnesių neišvardintų ne už ką. Nepažįsta laiko. Nemoka daugybos lentelės.
Maniškiui 12. dar žiemą galėjau parašyti tą patį ką ir Vario, bet kai man pabodo jam tai kalti ir palikau ramybėj, jis staiga ėmė ir pats susivokė kas tos savaitės dienos
dabar gaudosi puikiai, nekitaip nei mes
tikiuosi, kad ir su visais kitais (laiku, metų laikais, menesiais ir t.t.) bus tas pats, kai tik jis suvoks kam to treikia. Nes man susidarė įspūdis, kad autistam (nu bent jau maniškiui) reikia suvokti, kam reikia to ar ano, kad jie mokintūsi ir tik tada, jei jis suvokia, kad tai svarbu nusprendžia išmokti
o mes vakar plaukėm su baidarėm
išpradžių labai bijojau, kas bus jei apvirs mažius su MB
bet jie buvo tas vienintelis ekipažas kurie neapvirto
vaikas laimingas, kaip niekada, nepamenu ar jis dar kada buvo toks patenkintas
paprastai kai klausi ar buvo smagu, atsako - biškį. O dabar sakė - jjooooooo. trasa buvo labai sudėtinga - matyt jis pasmane ektremalas