QUOTE(Kriiste @ 2011 08 02, 11:32)
nu va kad su tuo PA nustatymu - as isvis nelabai isivaizduoju jo nustatymo autistams, nes nuo ju daug kas priklauso - nepatiks kabineto spalva, jis nieko ir nedarys, nepatiks balso tembras ar dar kazkas ar net ne nuotaikoje bus - nu ir gaus ta PA, nors kitoje aplinkoje jis ta puikiai padaro ir atsako...
Jei zmogus negeba bendrauti, ar pan - bet kuria kompiuterines programas - koks gali but PA? nors tu testu jis ko gero neisprestu...
o del to gerumo - ko gero ne lyginime esme, o poziuryje... Va jei kokioje JAV pasveiktu visi autistai - tada butu galima teigti - kad ten tikrai geriau - o visa kita, nzn...
Sutinku su jumis. Nors švedų nustatyta diagnoze visai pasitikiu. Tiesa, čia diagnozę nustatinėja tris-penkis mėnesius beveik kas dieną bendraujant su vaiku. Ne ligoninėje, ir ne gydytojo kabinete, o namie, mokykloje ar darželyje, vaikui saugioje aplinkoje. Testus atlieka tik tada, kai vaikas pats to nori, laukia nors ir pusę metų. Todėl, manau, testai pakankamai tikslūs.
Dėl Aspergeris su PA, reiks man daugiau pasidomėti, ačiū, kad užvedėt ant kelio.
Sutinku ir su abejonėmis, koks būtų intelekto koficientas autisto kuris negali sudėti dviejų skaičių į krūvą ar neskiria metų laikų, laiko ar pan. bet kuriančio kompiuterines programas. Tikrai nežinau.
O dėl to gerumo. Kodėl jūs iškarto stojot į ginybinę "pozą"? Jūs pasakėt savo nuomonę, aš savo. Ir ne apie pasveikimą čia kalba prasidėjo, o apie pagalbą. Kategoriskai teigti, kad nemėgsti koldūnų, galima tik jų paragavus. Kitaip tai tik aklas kategoriškumas
Primenat jūs man mane prieš trylika metų
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 02, 11:37)
tikra tiesa
O su kuo jūs sutinkate? Kad sunku nustatyti PA? Ar, kad būtų šaunu, kad JAV visi autistukai pasveiktų? Tada ir aš sutinku