QUOTE(F @ 2011 08 01, 17:46)
Kas yra stereotipai, tai auklėjimo, pagrįsto baime, schemos žmonių mąstyme. Autistai mažiau negu NT pasiduoda auklėjimui ir yra linkę daryti savaip, todėl didelė tikimybė, kad jūsų vaikas bus laisvas nuo stereotipų.
O kodėl reikia priprasti ir adaptuotis prie autisto nuoširdumo? Man atrodo, kad prie nuoširdumo nereikia adaptuotis, nes juk tai natūralu. Kur kas sunkiau adaptuotis prie visokio melo, prasisukimo, išmokti kaitaliot savo elgesį, kad gautum kuo daugiau naudos sau (man vis dar nepavyko).
F, va čia mane ir pagavai apmąstymams... Na, ne aš sugalvojau, jog vienas iš esminių autistų bruožų yra stereotipiškumas elgesyje ir mąstyme. Maniškė akvivaizdžiai tai turi. Nemanau, kad tie mano vaiko stereotipai yra grįsti mano auklėjimo schemomis( juolab iš baimės)...gal ne taip supratau... pasišnekėkim.
Priprasti ir adaptuotis prie autsto nuoširdumo man yra "skanus iššūkis". Natūralus jausmas ir poreikis autisto mamai, kuri yra NT. Kiek pati sutikai neurotipiškų žmonių, kurie suprato tavo nuoširdumą?...
Kad NT autistų nuoširdumą laiko keistu irgi yra normalu. Jie taip supranta.
...va čia ir yra ta vieta, kur pradeda skaudėti - jie, mes, kitaip, netaip...