Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano mylimas autistas

QUOTE(Kriiste @ 2011 08 01, 18:00)
Aspergeris nustatomas nuo 5 metu, iki to arba autizmas arba ivairiapusiai blush2.gif

Supratau. Na, mes dar nesam taip toli pažengę su tyrimais, dar labai daug klausimų lieka neatsakytų, ir ta prasme: nepatvirtintų.. Matysim kaip toliau seksis.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2011 08 01, 15:06)
Aš jei turėčiau vaiką, tai man labiau patiktų, jei mano vaikas išvadintų keiksmažodžiais įtakingus asmenis, net nežinodamas, ką tai reiškia, negu kad jis suprastų keiksmažodžių esmę ir laikytų juos mažiau įtakingų asmenų menkinimui, o prieš įtakingus apsimestų, jog nesikeikia. Nu gal kas nors pasakys, pirmasis variantas vėpla, o antrasis prasisuks gyvenime. Bet aš labiau vertinu nuoširdumą.

F, žinai, aš su vaiko metais (...svajoju, kad ji užaugtų tokia sąmoninga ir vistik labiau nei kiti laisva nuo stereotipų (ar ne paradoksas svajonėse apie autistą... mirksiukas.gif ) kaip tu)) vis labiau suvokiu vieną esminį (asmenišką visų pirma) dalyką - prie autisto nuoširdumo priprasti, suprasti, adaptuotis ir su juo gyventi užduotis numeris 1 yra man, užduotis numeris 2 - kad ir visas likęs pasaulis tai padarytų yra100 kartų sudėtingesnė, nes tas visas likęs pasaulis nėra jos mama.

Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2011 08 01, 17:56)
Pvz. diagnozės atveju, taip geriau. Drįstu taip teigti.

Vėlgi, nepykit, kad įsikišau. Trečiadienį turim labai daug sprendžiantį susitikimą su psichologų, ir kitokių -ologų ir gydytojų komanda. Laikom pirštus sukryžiuotus, nes maniškis toks "ant ribos" su diagnoze.

Dar norėjau paklausti: ar yra kam čia nustatytas būtent Asperegio sindromas?

Juk LT su šita diagnoze negyvenot? ax.gif

Laikysim ir mes kumščius už jumis.

Papildyta:
QUOTE(cute @ 2011 08 01, 18:03)
, nes tas visas likęs pasaulis nėra jos mama.

Bet tas likęs pasaulis yra vaikai ir jų tėvai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 08 01, 17:00)
Aspergeris nustatomas nuo 5 metu, iki to arba autizmas arba ivairiapusiai blush2.gif

Nu kad nebūtinai nuo 5 m. g.gif Mums po paskutinio tyrimo (7m.) paliko F84.8 su patikinimu, jog sekentį kartą rašys Aspergeriį. Tiesą sakant nelabai supratau, kodėl paliko tą pačia diagnozę, nors visą tyrimo laiką kalbėjo, jog akivaizdus Aspergesis.
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2011 08 01, 18:07)
Nu kad nebūtinai nuo 5 m.  g.gif  Mums po paskutinio tyrimo (7m.) paliko F84.8 su patikinimu, jog sekentį kartą rašys Aspergeriį. Tiesą sakant nelabai supratau, kodėl paliko tą pačia diagnozę, nors visą tyrimo laiką kalbėjo, jog akivaizdus Aspergesis.

Mums lygiai tas pats.
Atsakyti
Aš jau gyvenu rugsėjo nuotaikom doh.gif Jau naktim nepamiegu.
Jokūbo grupė persikėlė į kitas patalpas. Kaži kaip sureaguos į tai. Ir dar į tai, kad naujų vaikų bus. Ir į tai,kad vėl be mamos turės pasilikti. Ir apie perėjimą prie šiltesnių rūbų jau galvoju. Nors imk ir pirk dabar žieminius, kad priprast prie jų spėtų doh.gif

Uf...
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 01, 17:05)
Papildyta:
[i]Bet tas likęs pasaulis yra vaikai ir jų tėvai smile.gif

Tikrai taip - kitokie vaikai ir jų tėvai mano vaikui ir man. Apie ką ir šneku - visi mes lygūs su savo kitoniškumais. Idealu būtų jei visokie žmonės būtų traktuojami pagal vieną etiketę - žmogus. Aš turiu šią naivią svajonę mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cute: 01 rugpjūčio 2011 - 17:18
Na ką turiu pripažinti tikrai, mano vaiko diagnozė mane pačią priverčia būti tolerantiškesne blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2011 08 01, 17:56)
Dar norėjau paklausti: ar yra kam čia nustatytas būtent Asperegio sindromas?

Man yra nustatytas
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2011 08 01, 18:03)
F, žinai, aš su vaiko metais (...svajoju, kad ji užaugtų tokia sąmoninga ir vistik labiau nei kiti laisva nuo stereotipų (ar ne paradoksas svajonėse apie autistą... mirksiukas.gif ) kaip tu)) vis labiau suvokiu vieną esminį (asmenišką visų pirma) dalyką - prie autisto nuoširdumo priprasti, suprasti, adaptuotis ir su juo gyventi užduotis numeris 1 yra man, užduotis numeris 2 - kad ir visas likęs pasaulis tai padarytų yra100 kartų sudėtingesnė, nes tas visas likęs pasaulis nėra jos mama.

Kas yra stereotipai, tai auklėjimo, pagrįsto baime, schemos žmonių mąstyme. Autistai mažiau negu NT pasiduoda auklėjimui ir yra linkę daryti savaip, todėl didelė tikimybė, kad jūsų vaikas bus laisvas nuo stereotipų.
O kodėl reikia priprasti ir adaptuotis prie autisto nuoširdumo? Man atrodo, kad prie nuoširdumo nereikia adaptuotis, nes juk tai natūralu. Kur kas sunkiau adaptuotis prie visokio melo, prasisukimo, išmokti kaitaliot savo elgesį, kad gautum kuo daugiau naudos sau (man vis dar nepavyko).
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 01, 17:52)
prie ko čia LT? visur visko yra.
anglijoj kokioj geriau? kaip ten žmonėsi gyvena? taip pat prisiėmę paskolų, taip pat išsinuomoję gyvenamąsias vietas ir t.t.
taip sakant gera ten kur mūsų nėra.

Nes tuo metu vaikas buvo su močiute.

tai ištrink tą LT gal tada suprasi ką pasakiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(F @ 2011 08 01, 17:46)
Kas yra stereotipai, tai auklėjimo, pagrįsto baime, schemos žmonių mąstyme. Autistai mažiau negu NT pasiduoda auklėjimui ir yra linkę daryti savaip, todėl didelė tikimybė, kad jūsų vaikas bus laisvas nuo stereotipų.
O kodėl reikia priprasti ir adaptuotis prie autisto nuoširdumo? Man atrodo, kad prie nuoširdumo nereikia adaptuotis, nes juk tai natūralu. Kur kas sunkiau adaptuotis prie visokio melo, prasisukimo, išmokti kaitaliot savo elgesį, kad gautum kuo daugiau naudos sau (man vis dar nepavyko).

F, va čia mane ir pagavai apmąstymams... Na, ne aš sugalvojau, jog vienas iš esminių autistų bruožų yra stereotipiškumas elgesyje ir mąstyme. Maniškė akvivaizdžiai tai turi. Nemanau, kad tie mano vaiko stereotipai yra grįsti mano auklėjimo schemomis( juolab iš baimės)...gal ne taip supratau... pasišnekėkim.

Priprasti ir adaptuotis prie autsto nuoširdumo man yra "skanus iššūkis". Natūralus jausmas ir poreikis autisto mamai, kuri yra NT. Kiek pati sutikai neurotipiškų žmonių, kurie suprato tavo nuoširdumą?...
Kad NT autistų nuoširdumą laiko keistu irgi yra normalu. Jie taip supranta.
...va čia ir yra ta vieta, kur pradeda skaudėti - jie, mes, kitaip, netaip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cute: 01 rugpjūčio 2011 - 19:26