Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano mylimas autistas

Cute, labai pažįstama. Šiaip poliklinikoj stengiamės laukt visad savo eilės, bet jei matau, kad nebe susitvarkau su Jokūbu ir t.t. pasakau, kad mes su negaliai, todėl eisim DABAR. Ir būna, kad kas ima komentuot tipo nesimato. tai atsakau, kad ačiū Dievui bent už tai. cool.gif

Nors iš ties... tai kaži kaip teniš tikro lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 01, 14:49)
Cute, labai pažįstama. Šiaip poliklinikoj stengiamės laukt visad savo eilės, bet jei matau, kad nebe susitvarkau su Jokūbu ir t.t. pasakau, kad mes su negaliai, todėl eisim DABAR. Ir būna, kad kas ima komentuot tipo nesimato. tai atsakau, kad ačiū Dievui bent už tai.  cool.gif

Nors iš ties... tai kaži kaip teniš tikro  lotuliukas.gif 

tai va cia is tos serijos klausimu - kas geriau - vaikas, kurio negalia akivaizdziai matosi (CP, DS) ar tarkim kurio negalia isvis nematoma, bet realiai ko gero kur kas sunkiau augint toki vaika?
taip pat - kas geriau - daug pasiekes gyvenime, bet nelaimingas zmogus - ar nepasiekes nieko, taciau laimingas?
ka lengviau auginti - berniuka ar mergaite?
geriau gyventi LT ar UK - nu ri imanoma prigalvot oi kiek visko - bet ko gero kaip yra taip blogai, arba kaip paziuresi lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriiste: 01 rugpjūčio 2011 - 14:17
QUOTE(Kriiste @ 2011 08 01, 15:17)
tai va cia is tos serijos klausimu - kas geriau - vaikas, kurio negalia akivaizdziai matosi (CP, DS) ar tarkim kurio negalia isvis nematoma, bet realiai ko gero kur kas sunkiau augint toki vaika?
taip pat - kas geriau - daug pasiekes gyvenime, bet nelaimingas zmogus - ar nepasiekes nieko, taciau laimingas?
geriau gyventi LT ar UK - nu ri imanoma prigalvot oi kiek visko - bet ko gero kaip yra taip blogai, arba kaip paziuresi lotuliukas.gif

va, va...

Iš vienos pusės džiaugiuosi, kad Jokūbas vizualiai atrodo kaip kiti vaikai.
Iš kitos, gi žmogaus sėdinčiam neįgaliųjų vežimėlyje nieks neprašys atsistot ar kažkur nueit, žmogaus su neregio lazdele neklaus kelio... O iš mūsų vaikų tikėsis labai daug, kol nepakiši diagnozę po nosimi...

Ech
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 08 01, 15:17)

nežinau kas geriau, bet žinau kas nėra gerai - nieko nepasiekęs, nelaimingas, auginantis protinę negalią turintį berniuką, gyvenantis lietuvoje individas...
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 08 01, 15:53)
nežinau kas geriau, bet žinau kas nėra gerai - nieko nepasiekęs, nelaimingas, auginantis protinę negalią turintį berniuką, gyvenantis lietuvoje individas...

bet visa tai pačio žmogaus pasirinkimo dalykas...
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2011 07 31, 12:06)
O šiaip, na reikia suvokti, kad čia Lietuvoj, mes turėsim taikytis prie visuomenės, ji prie mūsų poreikių nesitaikys... Ir dar. Nereikia sureikšminti šių laikų, ir kai mes augom, pratraukdavo pro dantį ar išnaudodavo kitokius, tik mes būdamos sveikos, to nepastebėdavom. Galų gale, jei mes taip nesielgdavom, tai nereiškia, kad to nebuvo. Plius, tokie vaikučiai dažniausiai augdavo spec. ugdymo įstaigose, tad kiemuose nelabai ir galėjom pamatyti. Tad visuomenė ir nepratusi prie "kitokių" žmogiukų. Ji bando išguiti juos iš savo būrio.

Ne !
Mes neprivalom taikytis prie visuomenės, mes patys esam visuomenės dalis ir visi turim lygiavertiškai taikytis vieni prie kitų. Ir visuomenė ne iš ko kito sudaryta, o iš mūsų, žmonių, tai geriausia, ką galima padaryti, tai ne pasyviai būti ir sakyti "tokia jau visuomenė", o keisti viską į gerą pusę, pradedant nuo savęs ir savo aplinkos.
Be to, man atrodo iš tų paryškintų teksto dalių, kad jūs norit pasakyt - jeigu visuomenė nori išguit kitokius iš savo būrio, o mes (kitokie) turim prie jos taikytis, tai tada turėtume patys atsiskirti ir patys save išsiguiti. (tikiuosi, tekstą klaidingai supratau).

Apie tuos pasityčiojimus ir ydingus neurotipikų vaikus, dėl kurių elgesio autistai nukenčia. Tikrai nereikia mokytis iš jų ydingo elgesio vien dėl to, kad jų daugiau, jie nėra joks pavyzdys, jie yra tėvų dėmesio trūkumo aukos. Ir tai, kad jų daugiau, nepadaro , kad jie būtų teisūs. Aš jei turėčiau vaiką, tai man labiau patiktų, jei mano vaikas išvadintų keiksmažodžiais įtakingus asmenis, net nežinodamas, ką tai reiškia, negu kad jis suprastų keiksmažodžių esmę ir laikytų juos mažiau įtakingų asmenų menkinimui, o prieš įtakingus apsimestų, jog nesikeikia. Nu gal kas nors pasakys, pirmasis variantas vėpla, o antrasis prasisuks gyvenime. Bet aš labiau vertinu nuoširdumą.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 08 01, 15:53)

bet teisybe ir tai, kad yra zmoniu - kurie bile kame mato tik neigiama, o yra kurie bet kokioje situacijoje izvelgia sviesa tunelio gale mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 01, 15:56)
bet visa tai pačio žmogaus pasirinkimo dalykas...

tu arba labai didelė optimistė arba labai naivi biggrin.gif
jei jau taip būtų tai kažin ar LT būtų tiek bedarbių, ar dirbančių juodą darbą už minimumą
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 07 31, 17:58)
O kokią teisę TU turi šitaip apie kitus kalbėti, galvoti? Vaikas kurį augina močiutė mažai ir taip nuskriaustas, kad mamos nėr šalia? Bet vat, TU sau leidi jį kaltinti.... Ir neįdomu KODĖL jis toks "blogas"....
Kodėl TAU kyla noras šitą moterį įžeisti? Priminti? Įskaudinti? Gal būt ji šitaip išreiškia savo neviltį, ant visų pykdama... Bet TAU taigi nėra jos gaila? Gal ji savo vaiką irgi auklėjo, mylėjo, o jis šitaip pasielgė...

Kaip paprasta supratimo reikalauti iš kitų. Jo trokšti ir norėti. Bet kiek pačios jo duodam aplinkiniams?
O kas liečia liūdnumą, tai man irgi labai dažnai liūdna. Bet jeigu aš elgsiuosi taip, kaip norėčiau jog elgtųsi su manim, taip mokinsiu Jokūbą... Tai vistiek bus daugiau negu nieko smile.gif

Nu nemačiau, kad ji skaudintų ar pultų tą moterį. Ji net žodžio jai nepasakė. Man irgi būtų lygiai taip pat pikta, kad ant mano vaiko puola, rėkia, nors pati savojo išauklėti tai nesugebėjo. Negi net širdyje supykti negalima?
Tik tiek, kad vyresniam žmogui neišaiškinsi kas tas autizmas. Kai gyvenau mieste, visos tokios senos močiutės juokdavosi iš mano pergyvenimų, tipo nugi sveikas vaikas, ko tu čia pergyveni.
Išties, tai niekad savojo autistuko nepalikdavau kieme vieno. Aišku, būtų jį nuskriaudę.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 08 01, 17:37)
tu arba labai didelė optimistė arba labai naivi biggrin.gif
jei jau taip būtų tai kažin ar LT būtų tiek bedarbių, ar dirbančių juodą darbą už minimumą

prie ko čia LT? visur visko yra.
anglijoj kokioj geriau? kaip ten žmonėsi gyvena? taip pat prisiėmę paskolų, taip pat išsinuomoję gyvenamąsias vietas ir t.t.
taip sakant gera ten kur mūsų nėra.

QUOTE(vega2 @ 2011 08 01, 17:43)
Nu nemačiau, kad ji skaudintų ar pultų tą moterį. Ji net žodžio jai nepasakė.

Nes tuo metu vaikas buvo su močiute.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 08 01, 17:52)
anglijoj kokioj geriau? kaip ten žmonėsi gyvena? taip pat prisiėmę paskolų, taip pat išsinuomoję gyvenamąsias vietas ir t.t.
taip sakant gera ten kur mūsų nėra.
[/i]
Nes tuo metu vaikas buvo su močiute.

Pvz. diagnozės atveju, taip geriau. Drįstu taip teigti.

Vėlgi, nepykit, kad įsikišau. Trečiadienį turim labai daug sprendžiantį susitikimą su psichologų, ir kitokių -ologų ir gydytojų komanda. Laikom pirštus sukryžiuotus, nes maniškis toks "ant ribos" su diagnoze.

Dar norėjau paklausti: ar yra kam čia nustatytas būtent Asperegio sindromas?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2011 08 01, 17:56)
Pvz. diagnozės atveju, taip geriau. Drįstu taip teigti.

Vėlgi, nepykit, kad įsikišau. Trečiadienį turim labai daug sprendžiantį susitikimą su psichologų, ir kitokių -ologų ir gydytojų komanda. Laikom pirštus sukryžiuotus, nes maniškis toks "ant ribos" su diagnoze.

Dar norėjau paklausti: ar yra kam čia nustatytas būtent Asperegio sindromas?

Aspergeris nustatomas nuo 5 metu, iki to arba autizmas arba ivairiapusiai blush2.gif
Atsakyti