Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano mylimas autistas

QUOTE(cezi @ 2011 07 28, 18:07)
Sveikos, aš prasklaidysiu tylą - mes katik iš KMUK, epi traukiasi, EEG neparodė jokių židinių ir tai tik po 4 mėn naujų vaistų   gaila, kad prieš 7 metus niekas mum jų nepasiūlė

bigsmile.gif thumbup.gif thumbup.gif kaip saunu wub.gif

QUOTE(Kriiste @ 2011 07 30, 08:40)
jo - bet remonto verkiant reikejo doh.gif nu gal nieko - susitaikys

Manau susitaikys, o gal isvis jokiu bedu nebus....gal labai patiks naujasis remontas mirksiukas.gif

K**, liudna skaityt net verysad.gif

Maniskis pradejo bijot vaiku verysad.gif Viena karta isgasdino berniukas, tai dabar vos ne visu bijo verysad.gif Jei koki zaisla rankoj turi ir pamato artejanti vaika, tai iskart meta zaisla ant zemes ir eina kuo toliau nuo vaiko doh.gif Ir kaip pripratint ji prie vaiku, jei kitos mamos isvedusios vaikus i kiema, net neziuri ka jie daro....nors jie ir mazi buna, maniskio amziaus unsure.gif Ir neziuri tu vaiku, kurie yra ypatingai bjaurus verysad.gif Man kartais taip norisi tom mamom pasakyt, kad mes biski kitokie ir mums reiketu kazkiek pagalbos, kad ju vaikai negasdintu taip maniskio.....bet is kitos puses, negi dabar skelbtis visam kiemui, kad mes kitokie ir, kad taikykites prie musu g.gif Nors toks tas ir prisitaikymas butu, tiesiog prizuret vaikus ka jie daro....kad neatiminetu zaislu (juk galima pamokint vaika,kad paprasytu , o ne leist plest zaisla is ranku ir sakyt, kad viskas cia gerai unsure.gif Maniskis neatimineja vaikams zaislu is ranku, bet jei ima svetimus zaislus, tai visada paklausiu ar mes galim pazaist unsure.gif ), kad neliptu ant supyniu ant kuriu tik atsisedo maniskis unsure.gif Musu senele isvis pakraupus kokie tironai vaikai auga doh.gif O dar kai musiskis niekam neuzkliuna, visada klauso, nesimusa, nelenda prie kitu, nieko neatimineja is kitu, tai jai isvis svetimi vaikai baisus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvėriukė: 31 liepos 2011 - 05:05
QUOTE(Kriiste @ 2011 07 30, 21:09)
mes kol kas nesusidurem su tuo, jei kazkur kazkas netiketo nutinka - iskart garsiai be uzuominu pasakau vaikams kad ji taip elgiasi nes bijo ir nesupranta ir paklausiu visad ar yra ko tu bijai?

Aš ir kalbuosi su vaikais, visada turėjau su jais kontaktą, deja neveikia, o ypač kai nebūni šalia. Dar tarp draugų pažįstamų susikalbu išsiaiškinu, bet su svetimais... Maniškis ir neagresyvus, neatsikerta, kai jį puola.
O mokykloje labai daug kas priklausys nuo mokytojos. Jei ji supras problemą viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(k** @ 2011 07 30, 21:00)
Sveikos,

sakykite kaip išgyvenate vaikų tyčiojimąsi iš savo vaiko?  verysad.gif  Šios dienos labai "juodos". Vaikai labai greitai supranta, kad šalia jų "kitoks" vaikas ir negailėdami pradeda tyčiotis. O baisiausia tai, kad maniškis nė nesupranta kad iš jo tyčiojamasi. Už mėnesio į mokyklą... Jau dabar žinau kas manęs ir jo laukia...

Nepergyvenk tai ir nenusivilk, tai tik "čiornaja polosa" jei supranti rusiškai. viskas vėl susitvarkys ir stos į savo vėžias. Norisi verkt, tai ir verk, norisi išsipasakot ir išsikraut tai ir pirmyn, mes tikrai išklausysim ir suprasim. Tiesiog šiuo metu tau visko perdaug, bet ateis laikotarpis kai vėl būsi pilna energijos ir entuziazmo, tik dabar neprievartauk savęs ir leisk smegenim persikraut mirksiukas.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif laikykis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 31 liepos 2011 - 07:51
QUOTE(Žvėriukė @ 2011 07 31, 06:03)
Maniskis pradejo bijot vaiku  verysad.gif Viena karta isgasdino berniukas, tai dabar vos ne visu bijo  verysad.gif Jei koki zaisla rankoj turi ir pamato artejanti vaika, tai iskart meta zaisla ant zemes ir eina kuo toliau nuo vaiko  doh.gif Ir kaip pripratint ji prie vaiku, jei kitos mamos isvedusios vaikus i kiema, net neziuri ka jie daro....nors jie ir mazi buna, maniskio amziaus  unsure.gif Ir neziuri tu vaiku, kurie yra ypatingai bjaurus  verysad.gif Man kartais taip norisi tom mamom pasakyt, kad mes biski kitokie ir mums reiketu kazkiek pagalbos, kad ju vaikai negasdintu taip maniskio.....bet is kitos puses, negi dabar skelbtis visam kiemui, kad mes kitokie ir, kad taikykites prie musu  g.gif Nors toks tas ir prisitaikymas butu, tiesiog prizuret vaikus ka jie daro....kad neatiminetu zaislu (juk galima pamokint vaika,kad paprasytu , o ne leist plest zaisla is ranku ir sakyt, kad viskas cia gerai  unsure.gif Maniskis neatimineja vaikams zaislu is ranku, bet jei ima svetimus zaislus, tai visada paklausiu ar mes galim pazaist  unsure.gif ), kad neliptu ant supyniu ant kuriu tik atsisedo maniskis  unsure.gif Musu senele isvis pakraupus kokie tironai vaikai auga  doh.gif O dar kai musiskis niekam neuzkliuna, visada klauso, nesimusa, nelenda prie kitu, nieko neatimineja is kitu, tai jai isvis svetimi vaikai baisus  doh.gif

as tokioje situacijoje pasakau tiesiai tam vaikui - kad zaislas Mildos ir jei nori zaist - paprasyk, gal ji sutiks dalintis, nelaukiu kol mama kazkokia susipras blush2.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

CP, nesutikčiau su tavim. Mano manymu, K, nėra pikta ant pasaulio, ji - juo nusivylus.

K, laikykis. Vienintelis patarimas, tik nežinau, ar jis geras - neleiskit vieno vaiko į lauką, eikit kartu su juo kažkas iš artimųjų. Kadangi jis labai bendraujantis, leisk jį į kokius būrelius, sporto ar kokius, kad būtų normalus treneris ar kas, kuriam paaiškintum, kokios pas taviškį bėdos.

O šiaip, na reikia suvokti, kad čia Lietuvoj, mes turėsim taikytis prie visuomenės, ji prie mūsų poreikių nesitaikys... Ir dar. Nereikia sureikšminti šių laikų, ir kai mes augom, pratraukdavo pro dantį ar išnaudodavo kitokius, tik mes būdamos sveikos, to nepastebėdavom. Galų gale, jei mes taip nesielgdavom, tai nereiškia, kad to nebuvo. Plius, tokie vaikučiai dažniausiai augdavo spec. ugdymo įstaigose, tad kiemuose nelabai ir galėjom pamatyti. Tad visuomenė ir nepratusi prie "kitokių" žmogiukų. Ji bando išguiti juos iš savo būrio.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2011 07 31, 12:06)
K, laikykis. Vienintelis patarimas, tik nežinau, ar jis geras - neleiskit vieno vaiko į lauką, eikit kartu su juo kažkas iš artimųjų. Kadangi jis labai bendraujantis, leisk jį į kokius būrelius, sporto ar kokius, kad būtų normalus treneris ar kas, kuriam paaiškintum, kokios pas taviškį bėdos.

O šiaip, na reikia suvokti, kad čia Lietuvoj, mes turėsim taikytis prie visuomenės, ji prie mūsų poreikių nesitaikys... Ir dar. Nereikia sureikšminti šių laikų, ir kai mes augom, pratraukdavo pro dantį ar išnaudodavo kitokius, tik mes būdamos sveikos, to nepastebėdavom. Galų gale, jei mes taip nesielgdavom, tai nereiškia, kad to nebuvo. Plius, tokie vaikučiai dažniausiai augdavo spec. ugdymo įstaigose, tad kiemuose nelabai ir galėjom pamatyti. Tad visuomenė ir nepratusi prie "kitokių" žmogiukų. Ji bando išguiti juos iš savo būrio.

as irgi uz tokio vaiko prieziura visur - jei skaudu kad tyciojas, prie mamos nedrys ko sakyt...

o del tu anu laiko - sutinku - irgi buvo visko... As kai ejau i muzikos mokykla, ateidavo tokia mergaite su DS, ji labai noredavo dainuot ir grot - ir pati nesuprato kad nemoka to, tai mes ja uzkeldavom i scena, atidengdavom pianina ir prasydavom pagrot, kartu padainuot - visiems laaabai juokinga buvo... Dabar aisku tai kitaip vertinu, bet tada buvo taip, dabar kai pagalvoju - ta mergaite ateidavo (jai bent jau tada sake buvo 27 metai), ji gi nelanke muzikos mokyklos, ateidavo "grot ir dainuot", o mes per pertraukas kazkiek pasityciodavom - tai ka veike jos tevai? kodel ja taip palikdavo?
Tad vaikai nera ziauresni, jie net nera blogi - taciau is nesupratimo, ir nesusimastymo, neturejimo kas veikt. Paciam vaikui tai ner blogai, jam nekenkia - nes jis nesupranta kad is jo tyciojas, kad jam turi but nesmagu, va mamai - aisku skaudu labai, bet paziurejus i ta reikala is filosofines puses - ner jau taip blogai...
Atsakyti
K laikykites,nepaluzkit 4u.gif labai gerai jus suprantu...as net neisivaizduoju kaip bus su mokykla,guodziuos kad dar pora meteliu iki jos turim.pas mus kaip ir nera tokio kiemo zaisti vaikams,gyvename miesto centre,bet jei einame i vaiku aikstele ar parka nepalieku maziaus vieno,o einu su juo ant supyniu,prie ciuozyklu,jis eina prie kitu vaiku,bet maniskis nemoka kalbeti,tai priejes bando paimti vaika uz rankos,ar paglostyti,kartais jei nori ciuozti bando pastumti kita vaika,nes nemoka pasakyti jam kad ciuoztu,tada as kalbinu abu vaikus,sakau savajam va berniukas tuoj ciuos,ir tu is paskos.anadien buvome parke,puciau muilo burbulus ir prie musu pribego berniukas 3 metuku,tiek daug ciauskejo,pasisake varda,pavarde,ispudzius is Palangos,gaude burbulus,lakste su maniskiu.as kitiems vaikams visada sakau apie savo berniuka,va jam dabar skauda gerklyte,jis negali kalbeti,vaziuosime pas gydytoja,gersim vaistukus ir tada pasveiks.aisku cia sakau mazdaug bendraamziams,bet tada jie ima maniski uz rankos,nori padeti stumti dviratuka,zaisti,nebeziuri i ji kitaip..bet esu girdejusi darzely kai atejau pasiimti,zaide lauke visi,ir vaikai is kitos grupes musm praeinant sako VA CIA TAS KUR TIPO NEMOKA KALBETI.irgi taip nemaloniai sirdy nusedo..

pas mus kazkaip dabar geras periodas bigsmile.gif vaikas pasidare judresnis,aktyvesnis,man atrodo isijunge siek tiek pas ji vaizduote,nes buna kad parke kokiu sakeliu prisirenka ir braizo,delioja arba namie i masinele prisikrauna kaladeliu,vazineja,pasiima koki zuiki,imituoja kad jis ateina prie kaladeliu,stato..biskuti net leliukisku garsu atsirado visokiu bababa papapa dididik khukhu ikikiki kaip smagu kad namie jau ne tyla,gal gi prasilausime su ta kalba g.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 07 28, 18:07)
Sveikos, aš prasklaidysiu tylą - mes katik iš KMUK, epi traukiasi, EEG neparodė jokių židinių ir tai tik po 4 mėn naujų vaistų thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  gaila, kad prieš 7 metus niekas mum jų nepasiūlė verysad.gif

bigsmile.gif Oj, kaip dziugu, Svajoju ir as apie tai, kad kazkaip kazkada epilepsija pasitrauktu is mano mazojo galveles...Rudeni vel gulsimes i Santarus ir kartosim EGG, labai tikiuosi pagerejimo, nes priepuoliuku jau tikrai senokai nematem... g.gif
QUOTE(Pou @ 2011 07 31, 11:06)
Sveikutės  4u.gif

CP, nesutikčiau su tavim. Mano manymu, K, nėra pikta ant pasaulio, ji - juo nusivylus.

drinks_cheers.gif

k -laikykis, mergyt. As daznai irgi apie tai susimastau, bet dar stumiu tokias mintis kuo tolyyyyyynnn... g.gif

Sveikos visos.
Atsakyti
Ačiū, mielosios, visoms už palaikymą. Ant viso pasaulio aš tikrai nesu pikta. Džiaugiuosi, kad visos tai supratot. Tiesiog prasidėjus vaiko problemoms (hiperaktyvumui nuo 2 metų) aš taip stengiausi būti tvirta , visas problemas laikiau savyje, neleidau sau savęs gailėti. O tuo metu buvo dar ir skyrybos... Galvojau jei gailėsiuos savęs, verksiu, tai taip sudepresuosiu visai. Prieš 2 metus sužinojau kad mes dar ir AS, o šią savaitę suvokiau jau tyčiojimosį mąstą. Žodžiu, per beveik 5 metus verkiau tik du kart. Mažoka smile.gif Reikės dažniau smile.gif na, humoro ir optimizmo dar nepraradau, todėl dar ne viskas prarasta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo k**: 31 liepos 2011 - 16:18
QUOTE(k** @ 2011 07 30, 22:48)
tame ir bėda, kad jis nevisada supranta, kad iš jo tyčiojasi. Žodį durnelis jau išsiaiškinom, žinom, kad tai keiksmažodis. Bet jei jį kas pasako ant jo, tai jis nieko nesako, nebent pamato mane ir tada man šaukia, mamyte mane jis pavadino durneliu sad.gif Blogiausia, kad jis niekam nemoka atsikirsti, net ir būdamas nekaltas dėl visko lieka kaltu.
Neatsimenu ar rašiau kada nors, bet su tais keiksmažodžiais iš šono kam gal ir būtų kurioziška situacija, bet man labai liūdna. Prieš metus jis žaidžia su grupioku kieme, tokiu tikru gudruoliu, augančiu tik su močiute, lakstančiu vien laukais... Tas vaikas pamato rėksnę kaimynę ir tyliai sako va, ateina sena pyz....(atsiprašau, man tai nebūdinga rašyti tokius dalykus, bet taip buvo). Na, maniškis garsiai ir pavadino ją. Tai ji ant visų kiemų šaukdama rėkdama koks vaikas, tokį tik į narvą... Mano mama atostogavo, tad saugojo vaiką, kai išgirdo sąmyšį kiemuose ir tos moters riksmą. Apsikabinusi tikrąjį kaltininką glaudžia ir aiškina, koks mielas tu vaikeli, tai ne jis... Mamai buvo didžiausia trauma, prašė nerėkti tos moters, o ji dar garsiau šaukia. Kai grįžau iš darbo iš kart sumojau, kad maniškis nė nesuprata tų žodžių. Rytojaus dieną  dar labiau paaiškėjo, kai atėjęs mano sūnus į darželį ano vaiko klausia koks tos moters "vardas" ? jis manė, kad tai vardas... 
O pikčiausia, kad tos moters sūnus būdamas jaunas išprievartavo 80 tę senutę ir vedė ją nuskandinti... aš būčiau greitai jos užklausus ar Jūsų sūnui tikrai patiko tas "narvas" deja, mano mamai buvo tikrai didelė trauma. Ir dabar ji dar nesusitaiko su tokia padėtim. Maniau, kad aš stipresnė, matau, kad jau ne be...

O kokią teisę TU turi šitaip apie kitus kalbėti, galvoti? Vaikas kurį augina močiutė mažai ir taip nuskriaustas, kad mamos nėr šalia? Bet vat, TU sau leidi jį kaltinti.... Ir neįdomu KODĖL jis toks "blogas"....
Kodėl TAU kyla noras šitą moterį įžeisti? Priminti? Įskaudinti? Gal būt ji šitaip išreiškia savo neviltį, ant visų pykdama... Bet TAU taigi nėra jos gaila? Gal ji savo vaiką irgi auklėjo, mylėjo, o jis šitaip pasielgė...

Kaip paprasta supratimo reikalauti iš kitų. Jo trokšti ir norėti. Bet kiek pačios jo duodam aplinkiniams?

O kas liečia liūdnumą, tai man irgi labai dažnai liūdna. Bet jeigu aš elgsiuosi taip, kaip norėčiau jog elgtųsi su manim, taip mokinsiu Jokūbą... Tai vistiek bus daugiau negu nieko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 31 liepos 2011 - 17:01
Tiesa, mes šian prie jūros buvom. Jokūbas koks patenkintas wub.gif Gaila, saulė pasislėpė tai teko apsisukt ir namo traukt nespėjus vandenuku vaikui atsidžiaugti....
Atsakyti
k**, aš norėčiau ir paaantrinti (nors ji gal ir tiesmukokai tai išsakė) Cukraus pudrai ir papildyti.
Išties, norėdami, kad pasaulis mus suprastų ir priimtų, didžiausią darbą turime padaryti mes patys. Prisiminkim save (juk patys augome NT aplinkoje ir turime patyrimų su patyčiomis, neteisybėmis, netolerancijomis dėl kažkieno kitoniškumo) iki mūsų vaikai gavo diagnozę.
Natūralu, kad mes norime supratimo iš pasaulio. Bet kaip galime jo tikėtis, kai... ir kol dažnai tarp mūsų pačių kitokių vyksta nesupratimai.
Aš su dukra jau treti metai vasarą atostogaujam Vilties stovykloje Giruliuose. Šiemet buvo ypač daug suaugusių neįgaliųjų ir mažai vaikų. Žinot kiek aš kartų gavau tiesioginių ir netiesioginių pastabų dėl to, kodėl mano vaikas nevežimėlyje ir atrodo kaip noralus??? - N. Ką mes aplamai veikiame neįgaliųjų stovykloje, gal mes čia kokios "po blatu prisitrynėm". Yra buvę, kai realiame pasaulyje teko tiesiog ištraukti vaiko neįgalumo pažymėjimą vietoj teisinimųsi ir aiškinimų, bet nemaniau kad toks poreikis kils tarp tokių pačių. Esmė mano rašliavos - žmonės ir jų patyrimai yra LABAI skirtingi. Ne mums spręsti, kuris reikšmingesnis, nes visi mes lygiai svarbūs. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cute: 01 rugpjūčio 2011 - 13:45