Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano mylimas autistas

QUOTE(Kriiste @ 2011 06 11, 12:22)
senai cia bebuvot - nuo jusu tas autizmo seselis gal traukias? gal pradedat tiket jog neturit jo blush2.gif

Nezinau ar jis traukiasi, nes vieni bruozai nyksta, bet atsiranda kitu. Dabar sudetingas etapas del maisto. Anksciau valge visiskai viska, dabar racionas ziauriai sumazejo ir pastebejau, kad nevalgo nieko, jei yra sumaisyti produktai: misraines, sriubos ir pan. Ir jei valgo mesa, tai nevalgo bulviu ir misraines, arba atvirksciai. Zodziu, su maistu situacija liudna. Na, dar neramina zaidimai - vaidmeniniai zaidimai labai primityvus ir trumpi, su kitais vaikais megsta, bet nelabai moka zaisti. Turbut jau trimeciai turetu zaisti su bendraamziais kazkokius vaidmeninius zaidimus?
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2011 06 11, 12:27)
Nezinau ar jis traukiasi, nes vieni bruozai nyksta, bet atsiranda kitu. Dabar sudetingas etapas del maisto. Anksciau valge visiskai viska, dabar racionas ziauriai sumazejo ir pastebejau, kad nevalgo nieko, jei yra sumaisyti produktai: misraines, sriubos ir pan. Ir jei valgo mesa, tai nevalgo bulviu ir misraines, arba atvirksciai. Zodziu, su maistu situacija liudna. Na, dar neramina zaidimai - vaidmeniniai zaidimai labai primityvus ir trumpi, su kitais vaikais megsta, bet nelabai moka zaisti. Turbut jau trimeciai turetu zaisti su bendraamziais kazkokius vaidmeninius zaidimus?

situacinius zaidimus pradeda zaisti 3-4 metu vaikai, ir tai tik mokosi... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 06 11, 12:41)
situacinius zaidimus pradeda zaisti 3-4 metu vaikai, ir tai tik mokosi... mirksiukas.gif

aaa, o man VRC aiskino, kad buten del nemokejimo zaisti su kitais vaikais dedamas pliusas del autizmo g.gif Man keistai pasirode tai, nes tuo metu jam tebuvo 2,6m. Dabar jis gali pazaisti su vaikais masinom, su kamuoliais, su manim kartu tai ir boksta pastatom, pavaidinam, kad abudu kalbam telefonu, toki mini kara pazaidziam - pasisaudom su sautuvais, bet cia turbut ir visi tie jo zaidimai.
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2011 06 11, 12:47)
aaa, o man VRC aiskino, kad buten del nemokejimo zaisti su kitais vaikais dedamas pliusas del autizmo g.gif Man keistai pasirode tai, nes tuo metu jam tebuvo 2,6m. Dabar jis gali pazaisti su vaikais masinom, su kamuoliais, su manim kartu tai ir boksta pastatom, pavaidinam, kad abudu kalbam telefonu, toki mini kara pazaidziam - pasisaudom su sautuvais, bet cia turbut ir visi tie jo zaidimai.

nu bet iki to amziaus vaikai gali kartu smely kapstytis, zaisti kiekvienas su savo kamuoliu, begioti pirmyn atgal, megdzioti vienas kita,kazka pamate kartu juoktis - bet tikrai nestatys garazu kartu, nezais futbolo (nors su suaugusiuvisai imanom kad zais, nes tam vadovau suauges), nezais namu ir pan. Iiki 3 metu - jie individualistai, jiems reikia vaiku - bet jie stebi juos, kartu begioja - o ne zaidzia. Mildai 5 - ji dabar jau zaidzia situacinius zaidimus - su leliu namu, rengia, sodina i masina, veza, guldo, name baldus sustato - bet to turejau pamokyti, su didelem lelem irgi jau zaidzia situacijas - bet viena... Kiti vaikai ja erzina ir ji pyksta kai ima jos daiktus, ne taip sudeda - va cia jau negerai - nes ji turetu zaisti kartu - dabar kartu tik begiot gali ir namie kenkt...
Atsakyti
Motiejus kartu su kitu vaiku gali vazinetis masinom, zaisti gaudyniu, metytis kamuoliais, jam labai patinka su kazkuo zaisti krepsini - ir jis meta, ir praso, kad kitas vaikas mestu kamuoli i krepsi. Dziaugiasi, jei jam ar kitam vaikui pavyksta imesti. Mano akimis tai atrode normalus tokio amziaus vaiko zaidimas, o vrc sake, kad to per maza, kad zaidime jis turetu imtis daugiau iniciatyvos. Na, bet Motiejus dar ganetinai mazas, tai as nestresuoju del tu zaidimu.
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2011 06 11, 13:04)
Motiejus kartu su kitu vaiku gali vazinetis masinom, zaisti gaudyniu, metytis kamuoliais, jam labai patinka su kazkuo zaisti krepsini - ir jis meta, ir praso, kad kitas vaikas mestu kamuoli i krepsi. Dziaugiasi, jei jam ar kitam vaikui pavyksta imesti. Mano akimis tai atrode normalus tokio amziaus vaiko zaidimas, o vrc sake, kad to per maza, kad zaidime jis turetu imtis daugiau iniciatyvos. Na, bet Motiejus dar ganetinai mazas, tai as nestresuoju del tu zaidimu.

neisivaizduoju tada ko jie tikisi... O gal jis ten elgesi kitaip nei naturaliai - todel toks vaizdas susidare?
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 06 11, 13:11)
neisivaizduoju tada ko jie tikisi... O gal jis ten elgesi kitaip nei naturaliai - todel toks vaizdas susidare?

Man atrodo, kad tiesiog per mazai ji stebejo zaidzianti smile.gif Neurologe pasake, kad jis nezaidzia gaudyniu su vaikais, o tiesiog begioja be tikslo, nors tikrai taip nera. Taip pat sake, kad jo zaidimas toks mechaniskas, nors tarkim zaizdamas krepsini Motiejus ir pats meta, ir prase, kad kiti vaikai mestu ir vaidino kaip jis nepataikes nugriuna ant zemes, neva uzsigauna krisdamas ir pan.Nezinau koks tada yra ne mechaniskas krepsinio zaidimas g.gif Psichologe nesutiko su neurologes pastebejimais, jai atrode, kad zaidimas normalus. Tai nezinau kaip yra is tiesu.
Atsakyti
nu va - man kuo toliau, tuo daugiau susidaro ispudis - kad diagnoze skiriama pagal ju kazkokias asmenines nuostatas - nes daug kas nepaaiskinama... Vienas vaikas kaip vaikas, gal kiek raida atsilieka, o jau autistas - o va kitam - is tolo matosi kad kazkas ne taip - ir nieko unsure.gif
Kazkaip susidariau nuomone - kad dzin ta diagnoze, dzin visi normatyvai - reik ziuret individualiai i vaika ir jam padet vystytis - visa kita - nebesvarbu...
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2011 06 11, 13:04)

Bet kaip jie taip absurdiškai vertina... doh.gif Mano nuomone, kiek stebėjau vaikus darželyje, nu dar ne visi tokio amžiaus taip žaist ir sugeba...
Mano vaikas NT, bet jis praktiškai prasirgo šiuos pirmus darželio metus, pasirodo porai dienų, ir vėl vos ne mėnesiui atkrinta. Tai adaptacija sunkesnė buvo (po savaitę bado streiko ir pan pirmam pusmetyje). Už mėnesio jam 3, bet tikrai mažiau žaidžia nei jūsiškis kartu su kitais vaikais. Namie tai taip, be problemų visokiausius žaidimus žaidžiam kartu, o ir fantazuoja: važiuoja į parduotuves, į svečius; turi žmogiukų, kurie šnekasi, eina kažkur, perka kažką ir t.t. Tai galvoju, normalus tas vaikas.

O jums tik dėl šių bruožų laiko, kad dar turit autizmą? Jokių kitų požymių nėra? Jei taip, sakyčiau sveikas normalus vaikas. O įvardžius irgi visi maišo pradžioje, tik kaip Kristė sako, pamokini, pataisai ir išmoksta per laiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fox_lady: 11 birželio 2011 - 13:15
QUOTE(Fox_lady @ 2011 06 11, 14:14)
O jums tik dėl šių bruožų laiko, kad dar turit autizmą? Jokių kitų požymių nėra? Jei taip, sakyčiau sveikas normalus vaikas. O įvardžius irgi visi maišo pradžioje, tik kaip Kristė sako, pamokini, pataisai ir išmoksta per laiką.

Siais metais gavom misru raidos sutrikima - iki autizmo nedatempe sunus smile.gif Neurologe is autizmo dar izvelgia tai, kad jis ne is karto eina i kontakta su svetimais zmonemis, ypac su tais, kurie jam nelabai patinka. Jis atsirenka su kuo bendrauti, o su kuo ne. Jeigu zmogus jam nepatinka, tai jis gali vengti akiu kontakto, apsimesti, kad negirdi ko yra prasomas ir pan. Dabar sitas lyg ir mazeja pamazu, jau reciau pasitaiko, kad jis nenoretu bendrauti su nepazistamais.
Atsakyti
Uf kaip gerai, kad kaitra atslūgo cool.gif

Mano mažius pas senelius. Kaip aš jo pasiilgau verysad.gif wub.gif wub.gif wub.gif Dar porą dienelių liko pakentėti ir paskui nepaleisime vienas kito iš glėbio wub.gif wub.gif wub.gif Mama mano vis atraportuoja telefonu, ką vaikas veikė ir kaip elgėsi. Tai jos žodžiais - tiesiog šilkinis, auksinis ir visoks kitoks pats pačiausias vaikas wub.gif Pas močiutę ir miega pietų miego, ir gerai valgo, ir rankas plaunasi, ir klauso, ir viską padeda dirbti namų ruošoj, sode gėlytes laisto ir jokių kaprizų nėr unsure.gif

Palaikykite, prašau, kumščius už mano egzą antradienį blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 11 birželio 2011 - 14:43
klausimas smile.gif
o kaip su lyderiavimu? mano sunui 3,1metuku , daznai pastebiu kad jis nori buti visur pirmas. na tarkim einame mudu snd, mato kalna, jau matau kad nori zaisti lenktyniu, lekti su manim, as jo klausiu lenktyniaujam, atsakymas taip, bet va kai sustojam i viena eile, ir turime abu vienodai stoveti ir nuo to tasko pajudeti, tai jis pyksta, nes jis turi bent zingsiu buti priekyje.. g.gif panasiose situacijose viskas taip pat, jis turi buti pirmas
Atsakyti