QUOTE(Soffyyy @ 2011 07 13, 21:46)
Mielos mamytės, sakykit gal prisimenat ar žinote kokius ypatingus bruožus ar elgesio savybes galima įžiūrėti vaikutyje, turinčiam autizmo sutrikimą, iki 1 m. amžiaus? Ar šio sutrikimo požymiai išryškėja tik vėliau?
Ačiū
Ačiū
Maniskiui dabar 1, 3 metu
Nuo mazdaug 6 men pastebejau, kad visiskai nebuvo akiu kontakto (siuo metu jis yra, bet trumpalaikis, ir ziuri tik i mus su teciu, i kitus-ne),naudojo taip vadinama periferini regejima, nebuvo emocinio atsako, t.y neatsakydavo man sypsena i sypsena, per daug nemego but glostinejamas, atstumdavo mane, kai noredavau ji nesiot, priglaust. Buvo ir tebera dirglus, neramus, piktokas vaikutis, verksmingas.
Veliau atsirado kitu dalyku. Pastebejau, kad beveik nekartoja nei musu veiksmu nei musu skleidziamu garsu. Padidejes jautrumas dienos sviesai, saulei (nors pas mus yra ir akiu bedos), sumazejes jautrumas triuksmui-megsta, kai kas nors triuksma kelia-visokius fenus, siurblius, garsiai muzika tiesiog dievina, matau kad labiau domisi ir garsiai kalbanciais zmonemis, idemiau klauso garsiai kalbanciu logopedziu, nei tyliau kalbanciu (klausa tirta, ji yra puiki), nepernesa but vedamas i lauka. Kitu vaikuciu- bendraamziu tiesiog nepastebi, jie jam neegzistuoja, suaugusiais dar siek tiek domisi. Bijo jam neiprastu pavirsiu-zoles, smelio. Veluoja kalbos raida, suvokimas geras, bet kalbos raiska veluoja... Kai pradejo vaiksciot-pamego suktis ratuku apllink save arba aplink arbatos staliuka...
Is geru dalyku tai-kad i varda reaguoja puikiai, jau parodo kai kurias savo kuno dalis,ir musu kuno dalis, tai lyg ir reikstu, kad ima atskirt, kur jis, kur jo tevai (nu cia mano nuomone ), valgo puikiai ir viska, miega neblogai. Zaislais domisi visais ir intensyviai, bet megsta uzsiciklint ant tu paciu uzsiemimu ir zaidimu, smulkioji motorika virsija amziaus norma.
sveikos visos.
ICE-koks saunuolis J