Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano mylimas autistas

Labas.

Mano Jokūbas vis dažniau visą naktį išmiega savo lovoj. wub.gif Po truputį užleisim jam kambarį....
Atsakyti
QUOTE(Fox_lady @ 2011 07 13, 10:44)
labas rytas smile.gif
Ne autistukas jis  4u.gif Aš bandžiau aiškinti, kodėl čia užklydau.. kad įdomu man, jūs daug apie vaikų raidą šnekat.. bandžiau išsiaiškint, ką reiškia, kad ir "standartiniai" vaikai turi autistiškų bruožų. Na žodžiu, daug ką dėl savęs sužinojau pas jus. Ir sakiau, kad jei per daug reikšiuos, vykit  biggrin.gif
Dar su Žvėriuke pašnekėjom, ji sako gal būtų visai įdomu, jei rašyčiau ir apie savo, a la standartinio vaiko, tokius tipo autistiškus bruožus. Tai taip ir likau, vis paskaitau jus ir kartais pakomentuoju.

nzn kaip kitoms mergaitems - bet mane tai erzina net... Mes augam sveiku vaiku tarpe, darzeli lankom su sveikais vaikais - ir as pastoviai nenoredama lyginu juos su sava mergina, labai stengiuos to nedaryt - bet kartais neiseina... Labai erzina kitu komentarai - kad tai nieko tokio, kad ji ne kitokia, isaugs, kad issigalvoju ir kad dauguma vaiku ta daro - taciau iprastines raidos vaikai ta daro visai kitaip arba kuri laika, kol domisi - nera tu uzsiciklinimu ir jusu postais pradedu jaust ta pati spaudima kaip is kiemo mamu, is savo tevu ir pan. Sorry, jei izeidziau, jei kas - tiesiog issakiau ka jauciu. unsure.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif
Ačiū už jūsų palinkėjimus. Man tai jau viskas gerai, padarė operaciją.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2011 07 13, 15:08)
Sveiki smile.gif
Ačiū už jūsų palinkėjimus. Man tai jau viskas gerai, padarė operaciją.

nu ir? pasakok greičiau rezultatus
Atsakyti
Mielos mamytės, sakykit gal prisimenat ar žinote kokius ypatingus bruožus ar elgesio savybes galima įžiūrėti vaikutyje, turinčiam autizmo sutrikimą, iki 1 m. amžiaus? Ar šio sutrikimo požymiai išryškėja tik vėliau?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Soffyyy @ 2011 07 13, 22:46)
Mielos mamytės, sakykit gal prisimenat ar žinote kokius ypatingus bruožus ar elgesio savybes galima įžiūrėti vaikutyje, turinčiam autizmo sutrikimą, iki 1 m. amžiaus? Ar šio sutrikimo požymiai išryškėja tik vėliau?
Ačiū  4u.gif

pirmame puslapyje mes gana issamiai ta aptarinejome blush2.gif
siaip vaikai skirtingi labai - ir kas budinga vienam, visai gali buti nebudinga kitam, tarkim as iki kokiu 8-9 men nepastebejau nieko, nu ji buvo kitokia, bet blogu minciu nekilo - priesingai - buvo labai patogus auginti vaikas, kai jau gavom diagnoze - ir skaiciau literatura - ta izvelgt galejau beveik nuo jos gimimo blush2.gif
Atsakyti
Ką gi, intensyviai miname dviratį kas vakarą. Stebiu, kaip tobulėja vaiko pusiausvyra ir kojytės dirba. Iš to važinėjimo jau beveik J žino, kas yra "į dešinę", kas "į kairę" smile.gif Neblogai aš krosiuką pabėgioju paskui dviratininką tongue.gif Ir dar pagaliau atsirado "normalus" dalykas - jau pasigenda mamos smile.gif Vis važiuoja ir atsisuka, tikrina, ar aš einu/bėgu iš paskos. Kartais specialiai pasislepiu už kokio medžio ar kampo - tada šaukia "Maaaaaamaaaaa!!!" O to dar visai neseniai nebuvo. Bėgdavo net neatsisukdamas.

Tiesa, vis pastebiu ir pastebiu, kaip jis daugelyje žodžių keičia raides. Pvz. takinas (katinas), manas (namas) unsure.gif

Kriiste, ką daryti??? Su laiku atsimainys tos raidės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 13 liepos 2011 - 22:14
QUOTE(Ice @ 2011 07 13, 23:09)

Tiesa, vis pastebiu ir pastebiu, kaip jis daugelyje žodžių keičia raides. Pvz. takinas (katinas), manas (namas)  unsure.gif

g.gif mano tardamas nepainioja ir niekad nepainiojo, bet sukeičia raides vietom skaitydamas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 07 13, 21:52)
*pirmame puslapyje mes gana issamiai ta aptarinejome blush2.gif
*siaip vaikai skirtingi labai - ir kas budinga vienam, visai gali buti nebudinga kitam, tarkim as iki kokiu 8-9 men nepastebejau nieko, nu ji buvo kitokia, bet blogu minciu nekilo - priesingai - buvo labai patogus auginti vaikas, kai jau gavom diagnoze - ir skaiciau literatura - ta izvelgt galejau beveik nuo jos gimimo blush2.gif

*Aš perskaičiau jūsų sukeltą informaciją - ji sakyčiau kiek didesnius vaikučius liečia, nuo kažkur 1,5 metų. O man įdomūs tie pirmieji - ankstyvieji autizmo požymiai 4u.gif

*Va būtent tai mane ir domina 4u.gif Perskaičiau daug literatūros - ir senesnės, ir naujesnės- bet joje labai mažai informacijos apie tai kaip galima įžvelgti šį sutrikimą anksčiau nei 1,5-2m. Pagrinde, kalbant apie 'kūdikystės autizmą', visur akcentuojama, tai jog nėra akių kontakto su mama, nėra artumo noro ir kt. Bet juk yra ir daugiau požymių. Gal jūs galite sava patirtimi pasidalinti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Soffyyy @ 2011 07 14, 01:01)
*Aš perskaičiau jūsų sukeltą informaciją - ji sakyčiau kiek didesnius vaikučius liečia, nuo kažkur 1,5 metų. O man įdomūs tie pirmieji - ankstyvieji autizmo požymiai 4u.gif

*Va būtent tai mane ir domina 4u.gif Perskaičiau daug literatūros - ir senesnės, ir naujesnės- bet joje labai mažai informacijos apie tai kaip galima įžvelgti šį sutrikimą anksčiau nei 1,5-2m. Pagrinde, kalbant apie 'kūdikystės autizmą', visur akcentuojama, tai jog nėra akių kontakto su mama, nėra artumo noro ir kt. Bet juk yra ir daugiau požymių. Gal jūs galite sava patirtimi pasidalinti? 4u.gif

idomu butu ir man tongue.gif
neturejo akiu kontakto mano vaikas nuo mazumes, dabar irgi ribotas, nebendrauja su vaikais, tik su manim (dabar jau du metai jam), nuo kudikystes (ir dabar) stebi sviesa ( labai demonstratyviai ir neimanoma to nepastebet), veluojapsichomotorine raida, prasta pusiausvyra. ,,ujam zujam po poliklinikas ir ligonines nuo dvieju men, bet tyrimai visi geri, nieko neranda. irasytas cerebrinis paralyzius, nors man asmeniskai, autizmo bruozu tikrai nemazai...nugi nesakysi savo diagnozes neurologui...jie is tiesu geriau zino, o mes mamos, inerneto pagalba oi kaip sugebam sau ir vaikams diagnozes nusistatineti mirksiukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Soffyyy @ 2011 07 14, 00:01)

nu o tai ko noret is tokio mazo vaiko daugiau - jie nekalba, nezaidzia - visa tai ateina su vaiko raidos vystymusi - tokiam mazuliukui gi ir svarbiausia - noret but ant ranku (autistukas paprastai nenori), sypsotis kalbinamam (jie taip bendrauja), guguot, "kalbetis" su mama, teciu ar siaip zmogum, stebet kas ka daro, sekt zaisliuka, dometis kas idomu , zaist. Vieni tai daro daugiau, kiti maziau - bet bendraujant su bendraamziais - galima pastebet kad vaikas kazkaip kitaip elgiasi. Tarkim sunus spurdedavo visas - kai kieme vaikus dukstancius uzmatydavo - dukra nestebejo ju niekad. Naujo maisto neimdavo ne i burna (tad velavo visos koses ir primaitinimai). hiperjautri garsams - klykdavo nuo kudikystes. zaidimas labai monotoniskas - valanda apziurinedavo servetele kokia... Kai jau pradejo normaliau zaist - nesuvokdavo zaislo, kaip esmes - o uzsiciklindavo ant etiketes... Nesiot leisdavo tik kai geros nuotaikos - kai supykdavo, ar kazkas - nuramindavau tik paguldzius i lovyte... Ir ka - blogas vaikas? Kol augo - buvo tobula - nejutau visai kad vaika turiu. vezime galedavo gulet kieme kad ir visa diena (paskui sedet) - iskeli, pamaitini ir vel guli, sedi blush2.gif Dabar tai vertinu jau visai kitaip....
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 07 13, 23:09)

Tiesa, vis pastebiu ir pastebiu, kaip jis daugelyje žodžių keičia raides. Pvz. takinas (katinas), manas (namas)  unsure.gif

su fonemine klausa reik dirbt - ir daug... O jis apskritai atskiria tuos garsus? ar gali kazkaip patikrint? gali but ir nieko baisaus - tiesiog tik pradejo kalbet padoriau - taciau girdet neismoko - lavinkit fonemine klausa (apie tai jau esam kalbeje gi) - ir susitvarkys mirksiukas.gif (Milda irgi painiot pradejo paskutiniu metu, ir daugeja to - kam rodziau, kam veziau - nezino kas daros, kol kas nepktybiska, bet man neramu - ruzava - vuzara, ir ana nuimineja pirmus garsus voras - oras, Lora - ora. As galvoju kad cia irgi del fonemines klausos - bet sieju tai su adenoidais - jums gi irgi toje srityje nesklandumu yra ane?)
Atsakyti