Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano mylimas autistas

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 07 12, 13:45)
Jokūbas dabar tik nutaikęs progą nuogas laksto. O jei sakau renkimės, tai geriau jis pasirenka gulėjimą lovoj  doh.gif

mano Milda gi buvo laikas, ir taip sutapo kad ziema issirenginedavo iki nuogumo ir lakstydavo unsure.gif , persaldavo, sirgdavo, net pusles uzdegima buvo pasigavus... Tada kovojom, aiskinom kam reikia rengtis - perlenkem lazda - dabar isvis nenusirengia, niekur ir del nieko - tik vonioje unsure.gif , ryte atsikelia, pati apsirengia ir eina zaist, vakare nusirengia, apziuri ar svarus rubai, kas nesvaru meta i skalbiniu deze, reikalauja nauju, susilanksto, susideda rydienai - ir jokie aiskinimai kad ryt paduosiu - neveikia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 07 12, 13:48)
mano Milda gi buvo laikas, ir taip sutapo kad ziema issirenginedavo iki nuogumo ir lakstydavo unsure.gif , persaldavo, sirgdavo, net pusles uzdegima buvo pasigavus... Tada kovojom, aiskinom kam reikia rengtis - perlenkem lazda - dabar isvis nenusirengia, niekur ir del nieko - tik vonioje unsure.gif , ryte atsikelia, pati apsirengia ir eina zaist, vakare nusirengia, apziuri ar svarus rubai, kas nesvaru meta i skalbiniu deze, reikalauja nauju, susilanksto, susideda rydienai - ir jokie aiskinimai kad ryt paduosiu - neveikia schmoll.gif

O maniškis pernai žiemą užsidėjo vasarinę kepurę ir mums nematant išėjo žaisti į kiemą po vasarinės maikutės doh.gif . Kai pamačiau per langą šokas ištiko doh.gif . O jam visai normaliai atrodė, visai nešalta.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 07 12, 13:48)

Aš nedrausčiau,jei Jokūbas jaustų ribas. Atskirtų, kad tai kas galima namie,kai esam dviese nėra galima pas kitus žmones ar turint svečių.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 07 12, 13:55)
Aš nedrausčiau,jei Jokūbas jaustų ribas. Atskirtų, kad tai kas galima namie,kai esam dviese nėra galima pas kitus žmones ar turint svečių.

zinok suprantu tave - as irgi mokiau, kad taip nedera - nes ne tik ne sezonas plikinet nebuvo (ziema, salta) - bet ir kaip tu sakai - bile kur... Mums ir kavineje buvo pradejus issirenginet - ir nesuprasi kas susisviete, nuejom, uzsisakem su drauge ir jos mergyte po kokteili, jos ten isgere, lakste, dejo vienu metu issirenginet ir psio - nieko nepadarysi - teko ant smugio viska mest ir aprengus (buvo ziema ir labai nesilta) maut namo - nes tuo metu nieko negirdi, nieko neklauso, nieko nesupranta - zviege visa kelia ir ta laika kai nesiaus is kavines doh.gif - bet dabar persilauze - ir vel i krastutinuma - jei darzely rubineleje yra bent koks vaikas ar aukletoja - ji nepersirengs net kelniu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 07 12, 12:42)

ta prasme kaip sekas? kas sekas?

na ar ji ima darzelio zaisliukus, ar nebijo ju liest? na, juk juos leicia daug vaiku, ar jai ta nesukelia problemu?
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 07 12, 14:05)
na ar ji ima darzelio zaisliukus, ar nebijo ju liest? na, juk juos leicia daug vaiku, ar jai ta nesukelia problemu?

nea - to ji nesureiksmina - ji manau dar maza kad suprastu apie bakterijas ir visa kita, stengiuos to ir neakcentuot (ji ir popieriukus gali i burna susikist ir pinigus ir visokiu kitokius sss jei uzeina doh.gif ). Ji slykstisi tik tuo kas tepa, arba jai nepazystamo pavirsiaus (tarkim pienes pukas)
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 07 12, 14:00)
zinok suprantu tave - as irgi mokiau, kad taip nedera - nes ne tik ne sezonas plikinet nebuvo (ziema, salta) - bet ir kaip tu sakai - bile kur... Mums ir kavineje buvo pradejus issirenginet - ir nesuprasi kas susisviete, nuejom, uzsisakem su drauge ir jos mergyte po kokteili, jos ten isgere, lakste, dejo vienu metu issirenginet ir psio - nieko nepadarysi - teko ant smugio viska mest ir aprengus (buvo ziema ir labai nesilta) maut namo - nes tuo metu nieko negirdi, nieko neklauso, nieko nesupranta - zviege visa kelia ir ta laika kai nesiaus is kavines doh.gif - bet dabar persilauze - ir vel i krastutinuma - jei darzely rubineleje yra bent koks vaikas ar aukletoja - ji nepersirengs net kelniu schmoll.gif

vajei, vajei. nėr to aukso viduriuko pas mūsų vaikučius.

QUOTE(euphoria_mi @ 2011 07 12, 14:05)

Man atrodo nelabai dar šitai Mildutė suvokia.

bet va,man ir pačiai nemalonu. Prie kasos atsiskaitydama kortele ne kartą prašiau maišiuko, kad su juo pin įvesčiau blush2.gif
Atsakyti
pas mus didziausia paskutiniu metu problema - tai visko plesymas, smulkinimas - ir manau ji to nekontroliuoja... Tarkim issirenka koki paveiklsiuka kur jai laaabai patinka - nesiojas, dziaugias, visiem rodo - ir sast - ateina verkdama su skuteliais unsure.gif , taip pareina viskas, kas pakliuna jai po ranka (cekiai, brolio knygu skirtukai, knygutes, paveiksliukai, grazios etiketes - nu jas ji visad pasiima, atvirukai - nu viskas, ko nepasidedam i vieta ir ji randa)
Atsakyti
o pas mus kazkaip nera jam baimes nei vandeniui,nei smeliui,nei zolei,ir basas megsta begioti..nezinau ar cia ta Sedalia veikia,baiginejame 2 buteliuka,bet mazius nebesiznaibo thumbup.gif mano rankos visiskai be melyniu ir kazkaip jis net nepamena to thumbup.gif siandien buvome pas drauge mano,tai labai nervinaus nes pas ja ejo pirma karta,nes drauge persikrauste,nupirkau maziui nauja masinele,jogurto atsigerti,drauge dar sokolada,arbaciukes ant stalo padejo ir kazkaip sauniai pasisveciavom be baimes naujai vietai,ir sypsojosi,ir i tualeta ejo,apie 3 valandas graziausiai pabuvom wub.gif dabar jau ir sureli valgo net jei aptrupejes siek tiek,kazkaip labai keiciasi jam greit,kas viena diena kelia stresa,ziurek kita jau ramiausiai priima thumbup.gif
Atsakyti
2,5 m mūsų J buvo labiausiai sutrikę pjūčiai: viską kišo į burną, vienu metu net žemių grumstų paragaudavo, nors šiaip laaaaabai nemėgo purvo, prie jūros 5 dienas praklykdinom, bet po truputiką, po truputuką buvo nukeltas nuo dekučio ant smėliuko, paskui nuo smėliuko ant kranto ir galiausiai savaitės pabaigoje į jūrą įbrido ir užpakaliuką įmerkė. Nuo kūdikystės nieko nevalgė pats, nenorėjo nieko nei imti su rankomis, nei trupinti, nei mozotis ir pan.

Dabar ir basas laksto, ir į balas brenda, ir murzinasi, ir trupina, ir taškosi, ir mozojasi...ir aš su malonumu tą leidžiu, nes be galo džiaugiuosi, kad jis JAU tai daro wub.gif

Šiaip tvarkingumo turi, mėgsta sudėlioti viską į vietas, nors jau mažiau klykia dėl betvarkės (kas seniau būdavo). Kartais jau net paraginti reikia, kad susitvarkytų cool.gif Vis dėlto berniokas - įpras dar būti nevala tongue.gif

Vakar J jau mynė dviratuką didesniais ratais. Dabar problema Nr.1 šiuo klausimu - kaip išmokyti stabdyti blink.gif Nes kai įsibėgėja - tai vos paveju. Rankinio stabdžio kažkaip nenuspaudžia (nors ir nesuvokia, ką jis daro), o su kojomis irgi nesuvokia, kaip stabdyti unsure.gif

La la la la ryt paskutinė darbo diena. Ir atooooooostogos!!! wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 12 liepos 2011 - 19:18
As kaip dukra paklydele...vis paskaitau ir ner kada parasyt doh.gif Pas mus kazkoks bjaurusis laikotarpis, isterijos ir baisus poreikis mamos doh.gif Nei indu plaut, nei lygint...nieko negaliu daryt, tik grindis issisiurbt, nes siurblys jam patinka ir dar dulkes leidzia nusivalyt. Ir del kievieno pirstelejimo mama reikalinga: paduot, atidaryt, ijungt, nors tuos dalykus pats geriausiai moka. Ir visiskai neveikia pasakymas, kad tecio paprasyk...ne, mama ir viskas.
Del pojuciu, tai maniskis tik budamas 1,5 metuku (praeita vasara smelio neliete), bet dabar jau puikiausiai zaidzia, tik jei dregnas smelis pastebejau, kad nelabai patinka...vis valos ir valos rankas i maikute. Basomis begioja, zoles, vandens , akmenuku nebijojo ir nebijo. Bet va su maisto produktais prastai....koki nulupta obuoli kaip koki sss paims i rankas. Bandziau puse nulupt ir paduot jam i rankytes nenulupta dali, kad galetu atsikast....nu nesuveike, vistiek duoda man ir reikia, kad vis duociau atsikast doh.gif Bet va jei ta nulupta obuoli supjautau vieno kasnelio gabaliukais, tada ima ir valgo unsure.gif Kokia desra, ji juk irgi dregna , tai puikiausiai ima rankytem ir valgo, tik gabaleliais turiu supjaustyt, o jei ne tai bandys visa gabala susikist i burna doh.gif Plastelinas irgi baisiai slykstus dalykas, net mina atitinkama nustato ji vien pamacius unsure.gif O apie terliojimasi maistu, tai ner kalbos....nesiterlioja niekad schmoll.gif schmoll.gif Tik arba valgo, arba nevalgo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvėriukė: 13 liepos 2011 - 06:52
labas rytas smile.gif

QUOTE(Kriiste @ 2011 07 12, 09:36)
kokio amziaus jusu autistukas, sorry kad klausiu - kazkaip praleidus matyt busiu blush2.gif

Ne autistukas jis 4u.gif Aš bandžiau aiškinti, kodėl čia užklydau.. kad įdomu man, jūs daug apie vaikų raidą šnekat.. bandžiau išsiaiškint, ką reiškia, kad ir "standartiniai" vaikai turi autistiškų bruožų. Na žodžiu, daug ką dėl savęs sužinojau pas jus. Ir sakiau, kad jei per daug reikšiuos, vykit biggrin.gif
Dar su Žvėriuke pašnekėjom, ji sako gal būtų visai įdomu, jei rašyčiau ir apie savo, a la standartinio vaiko, tokius tipo autistiškus bruožus. Tai taip ir likau, vis paskaitau jus ir kartais pakomentuoju.

QUOTE(Kriiste @ 2011 07 12, 13:42)
nzn ne vieno sveiko vaiko, kuris bijo zoles, smelio, sniego ir pan - anksciau ar veliau islenda kokie nesklandumai

Aš siečiau su amžiaus tarpsniu dar šiuos dalykus. Ta prasme, ir standartiniai vaikai gali bijoti iki tam tikro amžiaus. Gal dvejų jau tikrai neturėtų bijoti. Bet žinau, kad metinukų tarpe buvo tikrai nemažai bijančių to pojūčio, kai duria žolė į basas pėdutes, ir sniego nemėgstančių liesti.
Bet šiaip gal Jūs ir teisi... kas čia žino, kas dar kur išlįst gali unsure.gif

QUOTE(Žvėriukė @ 2011 07 13, 07:52)
As kaip dukra paklydele...vis paskaitau ir ner kada parasyt  doh.gif Pas mus kazkoks bjaurusis laikotarpis, isterijos ir baisus poreikis mamos  doh.gif

Bet va su maisto produktais prastai....koki nulupta obuoli kaip koki sss paims i rankas.

Mums tas irgi buvo, vėl siečiau labiau su amžium gal... *****, buvo kaip prisegtukas koks prie užpakalio, ir turbūt vos ne iki dvejų metų. o vėliau atėjo kitas periodas: jei kakot-rėkia: ne tėtė, mama! Ir turiu su juo sėdėt. Maitint dar tėčiui leisdavo. Į kiemą kai reikia irgi jis sueidavo. Bet šiaip... mama ir mama doh.gif Tai reikalai pradėjo ženkliai taisytis tik apie 2,5 m.

irgi buvo, sakyčiau iki 1,5 m. kokia. Ir dabar, nu nemėgsta, neima į ranką nulupto banano, obuolio. o dešrą ima. šokoladą, aišku, irgi biggrin.gif Na šiaip dabar jau beveik viską ima. Bet va su obuoliu tas išliko. Galvoju, irgi išaugamas dalykas, bent kai kuriems

Atsakyti