Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano mylimas autistas

Mergaitės, gal pakonsultuosit.
Draugės berniukas, apie kurį minėjau, piktybiškai nesisioja į puoduką. Atrodo, kad bijo arba nesuvokia-vos pasodintas nustoja daryti. Bet ant žemės sėkmingai daro, ir rodos, tyčia kuo dažniau, priima tai kaip žaidimą. Norėjau paklausti, kaip yra su vaikučiais su raidos sutrikimais, autizmu, vat kaip jie pripratinami prie puoduko... gal galit pasidalint patirtim? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fox_lady @ 2011 07 08, 19:55)
Draugės berniukas, apie kurį minėjau, piktybiškai nesisioja į puoduką. Atrodo, kad bijo arba nesuvokia-vos pasodintas nustoja daryti. Bet ant žemės sėkmingai daro, ir rodos, tyčia kuo dažniau, priima tai kaip žaidimą. Norėjau paklausti, kaip yra su vaikučiais su raidos sutrikimais, autizmu, vat kaip jie pripratinami prie puoduko... gal galit pasidalint patirtim?  4u.gif

Su Jokūbu panašiai buvo.ant puodo viskas jam užsiblokuodavo, o nuo jo atsistojęs su palengvėjimu apsisysiodavo.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 07 08, 20:01)

Su Jokūbu panašiai buvo.ant puodo viskas jam užsiblokuodavo, o nuo jo atsistojęs su palengvėjimu apsisysiodavo.

bet dabar viskas gerai? sprendžiant iš būtojo laiko smile.gif. Ką darėt, kaip pavyko įkalbėti daryti į puoduką?

Atsakyti
QUOTE(Fox_lady @ 2011 07 08, 22:52)
bet dabar viskas gerai? sprendžiant iš būtojo laiko smile.gif. Ką darėt, kaip pavyko įkalbėti daryti į puoduką?

sysių dabar daro ant puodo ar klozeto, o su rimtu reikalu vis dar bėdos.

O jokie darymai, žodžiai,aplodismentai, skatinimai nedavė naudos. tiesiog atėjo TA diena, paskui ir TA naktis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fox_lady @ 2011 07 08, 19:55)
Draugės berniukas, apie kurį minėjau, piktybiškai nesisioja į puoduką. Atrodo, kad bijo arba nesuvokia-vos pasodintas nustoja daryti. Bet ant žemės sėkmingai daro, ir rodos, tyčia kuo dažniau, priima tai kaip žaidimą. Norėjau paklausti, kaip yra su vaikučiais su raidos sutrikimais, autizmu, vat kaip jie pripratinami prie puoduko... gal galit pasidalint patirtim?  4u.gif

pas mus kazkaip bedu su tuo nebuvo,kai jam buvo 2.5m nupirkome grojanti puoduka,kuris jam labai patiko,pirmas dienas vis sodinau,rodziau kas cia kaip darosi,trecia diena virtuveje indus plaunu,girdziu kambary muzikele groja puoduko,nulekiu,ziuriu jis pasysiojes pats ir patenkintas visas bigsmile.gif ir iskart pradejo daryti nuo to karto i puoduka,ir nakti nesysiodavo,sausas pabusdavo.as dar kelias savaites dedavau sauskelnes i lauka,nakciai bet pamaciau kad nereikia,tikrai jis supranta kad daryt reikia i puoduka.o siu metu pradzioj kai buvom vrc neemiau ten puoduko ir sauniai ismoko daryti i tualeta,is pradziu sysiojo atsisedes ant to specialaus dangcio,dabar jau stovedamas thumbup.gif aciu dievui bent su tuo bedu neturejome..bet va sakau jam butent tas grojantis puodukas patiko,turejome paprasta ant kurio bandziau mokyti siek tiek anksciau jis ant jo niekaip,su pykciais,net slepdavo spintoj,kad nesodinciau jo ant to puoduko hihihi.gif
maniskis nebijo nei sveciuose pasinaudoti tualetu ar puoduku is bedos,ir pakenteti moka jei reikia.taip pat zino neraginamas kad pries einant i lauka,arba miegoti reikia nueiti i tualeta..
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2011 07 08, 12:29)
VRC parase,kad teikti spec.pedagogo ir logopedo pagalba.Manau i tai atsizvelgs ir darzelyje,nes musu darzelyje LT aukletojos grieztai pasake,kad nera baigusios tam jokiu kursu dirbt su tokiais vaikuciais,o spec.pedagogo sake neturi.(Na cia dar pries issirasymo is darzelio kalbejomes.)

spec pedagogo bendrojo lavinimo darzeliuose dazniausiai nera - o aukletojoms - kokiu cia kursu reik turet? Reik dometis tuo, kokius vaikus gauni - gi yra ir elgesio sutrikimu ir emociju ir hyper ir visokiu kitokiu vaiku - kuriu galima ir per gyvenima nesutikt - ir viena grazia diana gaut i grupe toki - ir ka? imi literatura ir skaitai, bandai taikytis prie vaiko...
mes kai pradejom lankyti darzeli, rinkomes bendrojo lavinimo, aukletojos irgi apie autizma buvo girdejusios tik kad nebendrauja, sedi linguoja arba rekia doh.gif - nu ir nieko, pati pasakojau apie si sindroma, apie jo ivairiapusiskuma, ir supazindinau su butent Mildos bedom - slifavomes kartu - dziaugiuos ju parodyta iniciatyva, ir noru padeti wub.gif
Atsakyti
Šian buvom su vaiku žaidimų kambarį. Patiko labai Jokūbui. Kitą kartą bandysiu palikt vieną.
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2011 07 08, 07:23)

dziaugiuosi,kad nera protinio atsilikimo,kaip sake daktare 50%tokiu vaikuciu turi ir protini atsilikima.O bendraut su aplinkiniais,teigiamai reaguoti i aplinka po truputi,atsargiai priratinsiu,ismokinsiu,labai labai stengsiuosi:)

O vat del to protinio atsilikimo man irgi idomu? Juk maniau, kad apie ji sprendzia tik mazdaug 6-7 metuku, atlikus IQ testa? Tai klydau? g.gif

QUOTE(Fox_lady @ 2011 07 08, 18:55)
Draugės berniukas, apie kurį minėjau, piktybiškai nesisioja į puoduką.

Visa kruva standartiniu vaikuciu zinau, kurie elgiasi labai panasiai, kas liecia puoduko reikalus. smile.gif

Sveikos. Mes jau po sanatoriju ir po atostogu. Na vistiek ne visai pasiteisino mums sanatorija: dauguma laiko pravaiksciojom su sloga, kuri bent gerai, kad neissivyste i nieka baisiau, bet teko atsisakyti mansktu, masazu, voniu ir baseino-o tai jau puse uzsiemimu. Viso laiko irgi vistiek neisbuvom. Na bet bent susipazinom, kas ir kaip, tikiuosi kitais metais seksis geriau. Labai daug snirpsciojanciu, kosinciu vaikuciu aplinkui buvo... Vistiek ir mes pasigavom bacila.

O dabar sprendziu kita labai sunku klausima: MMR vakcinacija. Linkstu, kad nevakcinuosim, bet bijau....

Musu pastaruju dienu didziausias uzsiemimas pavadinimu "KAS CIA". T.y po namus ir visur kitur vedasi mane uz rankos, delniuku rodo ivairius daiktus ir sako "Cia???" su daug klaustuku gale, tai reiskia "kas cia". O as vaikstau su juo ir aiskinu, aiskinu, aiskinu... Tie patys daiktai simtus kartu per diena.. g.gif tada as jo klausineju to paties -"kur lova", "kur stalas" ir tt, o jis man rodo rodo delniuku i juos. Galetu visa diena tuo uzsiimt... g.gif

Lauke vis dar liudni reikalai-nenori, verkia, nebuna visai. Matau,kaip jis dziaugiasi sugrizes namo. Is viso-namuose jis man atrodo visai visai standartinis vaikas apart to jo megimo pasibegiot ratuku, ir menko akiu kontakto, bet lauke-nu liudna... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euphoria_mi: 10 liepos 2011 - 11:56
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 07 10, 12:44)

Sveikos. Mes jau po sanatoriju ir po atostogu. Na vistiek ne visai pasiteisino mums sanatorija: dauguma laiko pravaiksciojom su sloga, kuri bent gerai, kad neissivyste i nieka baisiau, bet teko atsisakyti mansktu, masazu, voniu ir baseino-o tai jau puse uzsiemimu. Viso laiko irgi vistiek neisbuvom. Na bet bent susipazinom, kas ir kaip, tikiuosi kitais metais seksis geriau. Labai daug snirpsciojanciu, kosinciu vaikuciu aplinkui buvo... Vistiek ir mes pasigavom bacila.

Musu pastaruju dienu didziausias uzsiemimas pavadinimu "KAS CIA". T.y po namus ir visur kitur vedasi mane uz rankos, delniuku rodo ivairius daiktus ir sako "Cia???" su daug klaustuku gale, tai reiskia "kas cia". O as vaikstau su juo ir aiskinu, aiskinu, aiskinu... Tie patys daiktai simtus kartu per diena.. g.gif tada as jo klausineju to paties -"kur lova", "kur stalas" ir tt, o jis man rodo rodo delniuku i juos. Galetu visa diena tuo uzsiimt... g.gif

labas,sveiki sugrize 4u.gif kaip gaila,viskas ka isvardinai buvo mano maziaus megiamiausi uzsiemimai sanatorijoje,be ju mazai kas ir veikt beliko jums g.gif na bent zinosit kas ir kaip tenai smile.gif
kaip saunu kad maziukas tavo klausineja,rodo i daiktus thumbup.gif ir kad pats supranta ir parodo kas kur yra thumbup.gif maniskis nors daugmaz zino aplink ji esanciu daiktu pavadinimus,bet jis nerodo jei as paprasysiu,kartais atrodo kad as nemoku tinkamai su juo dirbti,spec.pedagoge darzely girdavo ji kad sauniai susikaupia darbui visa pamokele apie 20-30min.o namie jis man deliojant raideles ar vartant knygutes nori viska greit perziuret ir mest salin doh.gif kas patinka jam tai piesimas su guasu,kai vedzioja teptuku atrodo toks susikaupes,bet jei klausiu jo ka cia nupiese jis nereaguoja i mano klausima schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2011 07 10, 12:00)
labas,sveiki sugrize 4u.gif  kaip gaila,viskas ka isvardinai buvo mano maziaus megiamiausi uzsiemimai sanatorijoje,be ju mazai kas ir veikt beliko jums g.gif  na bent zinosit kas ir kaip tenai smile.gif
kaip saunu kad maziukas tavo klausineja,rodo i daiktus thumbup.gif ir kad pats supranta ir parodo kas kur yra thumbup.gif maniskis nors daugmaz zino aplink ji esanciu daiktu pavadinimus,bet jis nerodo jei as paprasysiu,kartais atrodo kad as nemoku tinkamai su juo dirbti,spec.pedagoge darzely girdavo ji kad sauniai susikaupia darbui visa pamokele apie 20-30min.o namie jis man deliojant raideles ar vartant knygutes nori viska greit perziuret ir mest salin doh.gif kas patinka jam tai piesimas su guasu,kai vedzioja teptuku atrodo toks susikaupes,bet jei klausiu jo ka cia nupiese jis nereaguoja i mano klausima schmoll.gif

Taip, tos proceduros mums irgi labai patiko, bet nedaug jomis teko pasimegaut, deja. smile.gif

Na dabar mums toks etapas matyt...Bet siaip pastebejau,kad tie etapai greitai keiciasi, viena karta jis uzsiciklina ant vieni,kita karta ant kito dalyko... Dabar jau lyg ratuku begioja maziau, bet atsiranda vis kitu dalyku..
Atsakyti
Sveiki,

Grįžom iš kaimuko smile.gif Tris dienas iš eilės maudėmės ir maudėmės ežeruose. Vaiko ištraukti nebuvo įmanoma doh.gif Kaip sugedusi plokštelė vis kartojo "Eisiu maudytis". Tik išlipa, pareinam namo, pavalgom ir vėl kyla nuo stalo su "eisiu maudytis" lotuliukas.gif
Atsakyti
ICE, SVEIKINU

user posted image
Atsakyti