QUOTE(Fox_lady @ 2011 07 07, 12:03)
labos
koks šaunuolis
O kokio jis ūgio? Maniškis aukštas, 105, tai pirmąjį dviratuką jau didesniais ratais pirkau, 15''. Na ir nepamina. Bet gal ne dėl dydžio, gal reikia sistemą suprast, kaip ten mint reik.
Tai pastumdom šiek tiek, bet greit nusibosta, man rodos jam diskomfortas dėl kietos sėdynės.
o dėl svečių, maniškis niekad nekakoja svečiuose, išskyrus senelių namus.
Kartą buvom draugės gimtadieny, tai žiūriu, stovi ir jau ima stumt į kelnes
Tai staigiai supakavau į wc, tada jau padarė. o šiaip,jei kur užsimano į tualetą, ar svečiuose ar parduotuvėje, jam staiga prisireikia NAMO. Tai kai jau žinau šitą, tiesiog vedu į tualetą.
Dėkojam už pagyras
J ūgis 113 cm. Mes turime dviratuka ir didesniais ratais. Šitą pasiėmėmėm iš senelių. Prastokas, toks "pigus", kreivai rtatai sukasi, tai truputį sunkoka jam, ber kito jau nepirksime, bandysim ant didesnio, nes tas mažiukas tai jam gal kiek jau ir mažokas, sėdynukė tikrai kad kieta, bet kartais dar virsta, nors yra ir pridėtiniai ratukai (gal kad dviratis prastokas), tad virsdamas greičiau ant kojų atsiremia. Dar kai ir pedalus mina, tai dažnai koja nuo pedalo nuslysta. Apsidaužė kojas
Bet svarbiausia - kad jau principą žino, jei nuo kalniuko truputį - tai labai puikiai numina. Bėda tik - kad stabdyti tai nemoka
Rankinis stabdis neveikia, o kojomis sustabdo tik kartais, tad tenka vytis ir saugoti, ypač nesupranta komandų, kur sukti, į kurią pusę, lievina, kaip jam patinka, o taku daug didelių dviračių važiuoja. Vienžo, žvirbliukas dar, bet jau jau...nors jau kojomis nesiiria, jau pamina ir stumti pastoviai nebereikia. Aš nemačiau, bet seneliai pasakojo, kad vaikui net ir kieme pas juos smagiau, nes ten yra nemažai vaikų bendraamžių su dviratukais - tai vaikas jau gali įsijungti į bendrus žaidimus su "policininkais" ir kitomis "kelių direkcijomis"...
Iš tikrųjų aš net pati atgyjau šiom dienos, va, ką reiškia vaiko progresas šioks toks
Man net atrodo, kad jis daugiau ir daugiau kalba
O šiandien buvome pasų poskyryje pasidaryti AT kortelę. Ten buvo didžiulė eilė. Galvojau, bus "šakės"
Bet visai gražiai išlaukėme visą gerą valandą. Juokino jis visus su savo kalbomis "noju į parduotuvę pirkti mašinytę"
Paskui ten kabinete buvo fotografavimo aparatas. Irgi maniau, kad pradės bliauti. Bet kur tau
Užsilipo ant kėdės ir pradėjo maivytis
Jau kokia juokinga foto gavosi - tokio baisiai baisiai rimto kavalieriaus
Keista, net marškinukus šį rytą leido apvilkti - nors paprastai tai būna sunki misija. Niu ką, geritai turėsime dokumentą ir trauksime pas braliukus latvius
(pirmą kartą rimtai pasinaudojome neįgalumo pažymėjimu - AT bus padaryta nemokamai ir per 5 dienas)
Papildyta:
Kas dėl svečių - tai mes galėtume eiti ir eiti, tik kad kas kviestų
Tik va kad retai kas pakviečia
O kur baliai festivaliai - tai galėtume dalyvauti ir dalyvauti - be galo mėgsta šokius, dainas ir pan. Dėl to daug kas ir sako, kad jis nepanašus į autistą
Iš šalies gal ir mažiau matosi - bet turi jis tų autistišku bruožų ir ne vieną