Taip dziaugiausi,kad sedalia padeda,bet dvi naktys vajej vajej Sianakt apskritai beveiuk nemiegojom...Reke,verke,spardesi...Apie savo skaicius vergdamas snekejo,autobusu numeriai uzvalde ji visai ''dvidesimatas vaziuoja,lipu i vienuolikta,kur antras,einam i septinta'' Diena vien sneka apie tai,o dabar naktiniai kosmarai vargsiukui su tais autobusu troleibusu skaiciais.Psichologe sake,kad taip jau buna su sitais vaikuciais ir del vaistuku kreipciausi i seimos daktare.Daktare sako,kad pasakyciau psichologei ir ji patars ka daryti. O as tik sedziu naktimis ji apkabinusi ir negaliu nuramint...po10min uzsnusta,po pusvalandzio,valandos vel tas pats...Is paskos maziausias atsibunda,paskui vyresnioji.O diana berniukas net pietu nemiega,tik labai retom dienom.O daktarai pasako,gal kokzka per tv mate arba kokie nors nauji ispudziai,taciau gyvenam sau iprastiniu ritmu,o stai kas vyksta
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 06 25, 10:30)
Ar tikrai normalus?
Man atrodytu, kad tai normalu, bet gal ne tokio masto...Kiek stebiu aplinkoj, daugumai vaikuciu taip pat buna tas didelis prisirisimas prie mamos, bet kazkaip daznai jos lengviau nukreipia ju demesi kokiu idomiu uzsiemimu, veikla, jie truputi uzsimirsta, o maniskiui pastaruoju metu na tik as idomi aplamai, daugiau niekas. Sanatorijoj buvo neblogai, gal del to,kad ten visokiu naujoviu jam buvo, o namie vel tas pats...
Man atrodytu, kad tai normalu, bet gal ne tokio masto...Kiek stebiu aplinkoj, daugumai vaikuciu taip pat buna tas didelis prisirisimas prie mamos, bet kazkaip daznai jos lengviau nukreipia ju demesi kokiu idomiu uzsiemimu, veikla, jie truputi uzsimirsta, o maniskiui pastaruoju metu na tik as idomi aplamai, daugiau niekas. Sanatorijoj buvo neblogai, gal del to,kad ten visokiu naujoviu jam buvo, o namie vel tas pats...
ar nemanai kad tai galejo issaukti buvimas sanatorijoje?? buvote ilgai, ten ne namai , svetima aplinka, svetimi zmones..
pries keleta men su mazuoju , jam tada buvo 9-10men gulejome ligonineje. iki jos buvo vaikas gerutis, paprasta su juo buvo, ir vienas mokejo pabuti, ir.. ligonineje jis jautesi gerai, neskaitant lasaliniu kateteriu... po ligonines grizus namo, manes nepaleidzia, patapo rankinuku, niekas neidomu, apart buvimo ant ranku. tuoj po grizimo bus du men, situacija kiek gereja.
tiesiog pamasciau
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 27, 10:38)
Dėl vaiko pasikeitimo po ligoninės, tai manau, jog sutapimas. Nes turbūt visi vaikai pereina tuos etapus. kad nebenori žaisti vieni ir t.t.
bet yra toks faktas - kad vaikui gana per trumpa laika pakeitus gyvenimo vieta, salygas du kartus - jis nebesijaucia toks saugus - ir laaabai reikalinga mama lieka - ypac jei toje ligonineje nebuvo maloni patirtis
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 27, 09:38)
Dėl vaiko pasikeitimo po ligoninės, tai manau, jog sutapimas. Nes turbūt visi vaikai pereina tuos etapus. kad nebenori žaisti vieni ir t.t.
pritariu, visokiu etapu yra.. bet as ne apie zaidimus, apie bambagysles rysi kas gi toje mazoje galveleje darosi, mums telieka spelioti meginti nujausti.
Šią vasarą pradėjome "praktikuoti" viešojo maitinimo įstaigas, jei taip galima išsireikšti. Na, valgyti galima ir namie, bet kartais smagu ir kur nors išeiti Žinoma, pagrindinis to tikslas - pedagoginis. Mokomės gražiai sėdėti, nerėkauti, kantriai laukti užsakymo, nebėgioti ir t.t. ir pan. Šiemt jau visai pavyksta Nežiūrint to, kad pagrindinis noras: "noju picos!!!" (ir nelabai paaiškinsi, kad yra ir geresnių valgių) išreiškiamas labai garsiai ir daug kartų, jau galima "išeiti į žmones"
QUOTE(Ice @ 2011 06 27, 22:20)
Šią vasarą pradėjome "praktikuoti" viešojo maitinimo įstaigas, jei taip galima išsireikšti. Na, valgyti galima ir namie, bet kartais smagu ir kur nors išeiti Žinoma, pagrindinis to tikslas - pedagoginis. Mokomės gražiai sėdėti, nerėkauti, kantriai laukti užsakymo, nebėgioti ir t.t. ir pan. Šiemt jau visai pavyksta Nežiūrint to, kad pagrindinis noras: "noju picos!!!" (ir nelabai paaiškinsi, kad yra ir geresnių valgių) išreiškiamas labai garsiai ir daug kartų, jau galima "išeiti į žmones"
Pica dar visai nieko, palyginus su mano vaiko norais: coca cola ir cipsai
QUOTE(Ice @ 2011 06 27, 22:20)
šaunuoliai
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 06 25, 11:30)
Ar tikrai normalus?
Tikiu, kad reikia laiko.
Tiesiog keista, kaip augindama vos ne pusantru metu vaikuti vis dar neturiu laiko ne tik, kad nusipraust, bet ir pavalgyt. Visa tai, kaip ir pasedejima prie kompo, jam kosiu pavirima, apsitvarkyma, darau kai jis miega, arba kai musu tetis namie. Apie pomegi skaityt knygas, paziuret geresni filma parsisiuntus jau net nekalbu. Tas nuo pat jo gimimo pas mus neimanoma.
Tikiu, kad reikia laiko.
Tiesiog keista, kaip augindama vos ne pusantru metu vaikuti vis dar neturiu laiko ne tik, kad nusipraust, bet ir pavalgyt. Visa tai, kaip ir pasedejima prie kompo, jam kosiu pavirima, apsitvarkyma, darau kai jis miega, arba kai musu tetis namie. Apie pomegi skaityt knygas, paziuret geresni filma parsisiuntus jau net nekalbu. Tas nuo pat jo gimimo pas mus neimanoma.
Nusiramink, tai normalu...Aš auginu 5 metų dukrytę, į darbą išėjau kai jai suėjo 8 mėn. Ne todėl, kad dirbti norėjau, bet , kad pailsėčiau nuo vaiko . Aš knygas, filmus ir kitokius malonumus prisiminiau tik pernai metais. Miegoti naktimis ji pradėjo taip pat pernai metais. Taigi viskas lyg ir normalu .
tai va, nukėlė mano operaciją, nes sergu virusine infekcija (skauda gerklę)
QUOTE(F @ 2011 06 29, 20:30)
tai va, nukėlė mano operaciją, nes sergu virusine infekcija (skauda gerklę)
nu va tikiuosi tai neturės jokios neigiamos įtakos