Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano mylimas autistas

Kriiste, aha, kaip gerai, kad Mildutei viskas gerai. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

O, kiek čia naujienų...
Ice, su mokslų pabaigtuvėm! (pavydžiu....) 4u.gif

F, nežinau net, ar čia reikėtų sveikint su diagnoze, bet jei pati džiaugiesi, tai prisidedu ir aš 4u.gif Tikiuosi, dėl tų kitų sveikatos problemėlių kas nors paaiškėjo...

Kriiste, prigąsdinai visas, net ir retai užklystančias ax.gif Na, svarbu, kad viskas gerai baigėsi... 4u.gif

QUOTE(cute @ 2011 06 21, 23:00)
Straipsnis ir informacija teisinga. Deja lietuviškos PPT ir eiliniai psichologai atlieka tik Wechsler. Todėl autistukams dažnai pripaišomas neteisingai žemas IQ, kurio bendrą koeficientą paprastai numuša verbalinės testo dalies rezultatai.
Maniškė pora kartų darė Wechsler. Rezultatas- didelės "žirklės" tarp verbalinio ir konstrukcinio intelekto koeficientų.
Apie Raveno progresyviasas matricas žinau seniai (dar vadina spalvotosiomis matricomis). Šį testą turėjom neperseniausiai. (Lietuvoje jį turi ir moka naudoti VRC). Rezultas - virš 99 proc.

Man atrodo, Raveno matricų testą ar kažką panašaus vaikas laikė, kai stojo į "Gabių vaikų akademiją" (tokia neformalaus švietimo programa gabiems vaikams), rezultato nežinau, bet, kad jau įstojo, tai, matyt, geras smile.gif Sakė, kad buvo baisiai lengva, ir vietoje 45 min užtruko 10. Net wikipedia rašo, kad šio testo rezultatai, turintiems AS ar net sunkesnį autizmą, paprastai būna aukšti (kartais man atrodo, kad net truputį iškreipia tikrąjį IQ į geresnę pusę, nes remiasi būtent vaizdinės medžiagos analize, kuri yra autistukų "arkliukas"). Tai va, dabar ir galvoju, ar nebus per sunku maniškiui tarp vunderkindų... Na, bus matyt... ax.gif

Tiesa, perskaičiau "Namų taisykles". Jei kas iš vilniečių norit pasiskolinti, prašom smile.gif
Šiaip baisi knyga, bet charakteris gana tiksliai sukurtas, aišku, kažkiek persūdant. Na ir tikrai džiaugiuosi, kad maniškiui AS išreikštas žymiai silpniau...
Atsakyti
baigem apsilankymus VRC,lauksime isvadu po savaiteles-dvieju smile.gif Kriiste,labai smagu,kad vikas gerai su tavo Mildute:)
Atsakyti
Kriste 4u.gif

Mikle, super taviškis 4u.gif

Mitiene, gerai, kad jau pabaigėt. Dažnai išvados ir po mėnesiuko būna, tad nenustebk 4u.gif

O aš tokia nusikalusi jaučiuosi. Kažkaip daug jėgų pareikalavo šie metai...
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 06 23, 08:59)
Turim gera routeri - tad internetas atsijungia kada uzsimano doh.gif
Mildai viskas gerai - vakar jau i darzeli kapojo - nes nubudusi daugiau nebeveme, zaide kaip visada ir valge viska is eiles (bandziau reguliuot, normuot - bet neimanoma buvo). Klausiau aukletoju del to kritimo - tai taip, ivykus buvo, Rokas tikrai stume ir vaikas tikrai griuvo su galva i grindis, smarkiai - bet ten buvo ne Milda doh.gif  Jis labai verke, nusiverkes uzmigo (jaunesnis uz kitus vaikus) - o tada nese pietus - Milda nebevalge unsure.gif , uzmigus apsiveme... Manau is streso, kad anas reke... Ji kartais nesusiorentuoja kas kam nutiko ir galvoja kad jai tai nutiko, arba pasakoja kad jai taip buvo (esu ir anksciau ta pastebejus - tik be tokio streso). Zodziu vaikas sveikas, faktas kad streikavo ne skrandis, taip iseina kad ir gava nesutrenkta - tiesa liko kazkur anapus unsure.gif

hiperbolizuota empatija matyt Mildutei g.gif
Atsakyti
Maniškiui kažkas panašaus dabar. Jis prisiima sau bausmes, pabarimus, taikomus kitiems. Dėl to labai jautrus patapo... Taip psichologė sakė. Darželyje pabarus kitą vaiką, maniškis ašaroja. Tokių dalykų prigalvoja dabar jis. Žinių negalim žiūrėti, ypač kriminalinių naujienų. Bet gera žinia, kad jis jau viską suvokia, kas sakoma per žinias - na buitinius visus dalykėlius... Kuo aš laaaaaaaaaaabai džiaugiuos.

Ajnu liuliuko, kojos nelaiko...
Labanaktis, merginos. Tikiuosi, kad kuri nors ras tą žiedelį, kuris atvers paslapčių skrynias.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2011 06 23, 22:35)
Maniškiui kažkas panašaus dabar. Jis prisiima sau bausmes, pabarimus, taikomus kitiems. Dėl to labai jautrus patapo... Taip psichologė sakė. Darželyje pabarus kitą vaiką, maniškis ašaroja. Tokių dalykų prigalvoja dabar jis. Žinių negalim žiūrėti, ypač kriminalinių naujienų. Bet gera žinia, kad jis jau viską suvokia, kas sakoma per žinias - na buitinius visus dalykėlius... Kuo aš laaaaaaaaaaabai džiaugiuos.

Ajnu liuliuko, kojos nelaiko...
Labanaktis, merginos. Tikiuosi, kad kuri nors ras tą žiedelį, kuris atvers paslapčių skrynias.

kažkas gal ir ras, o kažkas nė neieškos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 06 23, 22:25)
hiperbolizuota empatija matyt Mildutei g.gif

turbut- bet nebesuprantu kaip man elgtis - nes nebeatsirenku kas tiesa - kas fantazija doh.gif

QUOTE(Pou @ 2011 06 23, 22:35)

nu supratimu pagerejusiu ir as dziaugiuos, dziaugiuos ir tuo - kad ji ismoko pasiklaust kas neaisku, ko nesupranta - bet su tuo nemokejimu atskirt kas su ja ir kas su kitais vyksta, ypac po sio ivykio - jau kelia nerima many unsure.gif
O kada jusu berniukas pradejau sau priimt barimus?
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2011 06 23, 19:57)
Kriste  4u.gif

Mikle, super taviškis  4u.gif

Mitiene, gerai, kad jau pabaigėt. Dažnai išvados ir po mėnesiuko būna, tad nenustebk 4u.gif

O aš tokia nusikalusi jaučiuosi. Kažkaip daug jėgų pareikalavo šie metai...

Bet juk liepos 10diena VRC atostogos,tai jei jie iki savo atostogu nesurasys,tuomet galima tiketis tik rudeni? unsure.gif Tikesiuos,kad suspes,nes liepos pabaigoje mes isvykstam is LT.Manau,jos zino apie tai ir gal neuzdels ax.gif
Atsakyti
Mes vakar vakaruškoj prisišokom biggrin.gif . Tempė mus mūsų varduvininkas šokti ir viskas biggrin.gif O patenkintas visas, o linksmas. Beveik iki vidurnakčio trypėm ir rateliuose šokom tongue.gif Dar ir dabar, ryte, sako "vaziuosiu sokti" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 06 24, 08:42)
Mes vakar vakaruškoj prisišokom  biggrin.gif . Tempė mus mūsų varduvininkas šokti ir viskas  biggrin.gif O patenkintas visas, o linksmas. Beveik iki vidurnakčio trypėm ir rateliuose šokom  tongue.gif Dar ir dabar, ryte, sako "vaziuosiu sokti"  lotuliukas.gif

Sveikiname vyruka su vardinemis smile.gif
Tikra tiesa, kad sanatorijoje vaikuciams su silpnu imunitetu nera kas veikti...Mes ilgam savaitgaliui grizom namo-su temperatura ir sloga. Jei pasveiksim-pirmadieni vel vaziuosim atgal...Nes uzsiemimai jam tikrai patinka, bet kad tik neisisirgtume.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 06 24, 09:42)
mūsų varduvininkas

Su vardadieniu 4u.gif va zino vaikas kad ypatinga diena jam bigsmile.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 06 24, 11:20)
Sveikiname vyruka su vardinemis smile.gif
Tikra tiesa, kad sanatorijoje vaikuciams su silpnu imunitetu nera kas veikti...Mes ilgam savaitgaliui grizom namo-su temperatura ir sloga. Jei pasveiksim-pirmadieni vel vaziuosim atgal...Nes uzsiemimai jam tikrai patinka, bet kad tik neisisirgtume.

jetau sveikite 4u.gif ...is tiesu nemazai vaikuciu ten serga..ypac kurie vaziavo del plauciu bedu,astmu ir pan...pas mus kazkaip cia stipri vieta,neuzsikrete net budamas tarp serganciu vaiku
Atsakyti