Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano mylimas autistas

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 17, 17:07)
Laguna, balioniukai  4u.gif  4u.gif  4u.gif

AŠ VISADA reikalauju visų su Jokūbu atsisveikint. dažniausiai ta bėda su mano mama būna. Jai širdį skauda, kad Jokūbas verkia. O aš vis aiškinu, kad jei slapta bėgs tai kitai pir nebus. vaikas mano turi suvokti, kad žmonės ateina, išeina, pareina...Ir tai nepriklauso vien nuo jo norų. Ir kuo greičiau Jokūbas tai suvoks ir priims kaip normalų dalyką tuo lengviau visi atsipūsim.
Tas pats būna, kai Jokūbas nori eiti pas močiutę. Kartais palieku abu verkiančius. Ir mamą ir vaiką  doh.gif

vienintele vieta kur mes atsisveikinam "kaip zmones" tai darzelis,kai kasryt iseidavau,pamojuodavau ranka jis per langa ziuredavo lupa patempes,bet greit nubegdavo zaisti..o namie mums taip neiseina..atrodo pati einu is proto paskutiniu metu,arba nebemoku su vaiku elgtis verysad.gif nes jau zliumbiu kartu,prisiekiau siandien niekada daugiau netureti leliuku po tokios patirties...atsiprasau mamytes,kad cia rasau viska..mamai tai atrodo tiesiog islepinimas,vyras isvis nesupranta ko as noriu, juk nedirbu, namie "poilsiauju" doh.gif kai tetei musu iseigines prasau jo iseit su vaiku pasivaikscioti,jie iseina,sako idomu ka tu veiki pasilikusi viena doh.gif o as guliu paslika,klausau muzikos ir jauciuos kaip savaite bulves kasusi..nebesuprantu saves...
Atsakyti
Lagūna, kartais ir mane aplanko tokia būsena... 4u.gif Bet MB su Jokūbu vieni niekur neina.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 06 17, 16:07)
Laguna, balioniukai  4u.gif  4u.gif  4u.gif

AŠ VISADA reikalauju visų su Jokūbu atsisveikint. dažniausiai ta bėda su mano mama būna. Jai širdį skauda, kad Jokūbas verkia. O aš vis aiškinu, kad jei slapta bėgs tai kitai pir nebus. vaikas mano turi suvokti, kad žmonės ateina, išeina, pareina...Ir tai nepriklauso vien nuo jo norų. Ir kuo greičiau Jokūbas tai suvoks ir priims kaip normalų dalyką tuo lengviau visi atsipūsim.
Tas pats būna, kai Jokūbas nori eiti pas močiutę. Kartais palieku abu verkiančius. Ir mamą ir vaiką  doh.gif

Nepykit, ale negaliu nutylėt. Aš taip pat kažkada panašiai maniau ir užsiiminėjau sadizmu. Taip taip - čia tas žodis.
Jokūbui kiek? - 3-eji berods.
Ugdyti gebėjimą suvokti ekstremaliomis situacijomis ir yra tai (net ir ne autistui).
Pasiūlymas: panašias išsiskyrimo scenas apžaiskit kartu su vaiku naudodami lėles, žaislus, epizodus iš multikų.Labiausiai akcentuoti reikėtų naują susitikimą po išsiskyrimo. Mes po šiai dienai (greit bus 8-eri), jei labai laukia kažko svarbaus, užbraukiam kiekvieną kalendoriaus dieną iki didžiojo susitikimo. Veikia kaip geriausi raminantys smile.gif
Atsakyti
Mes irgi leidziam neatsisveikinti... Maziau problemu, o isvykus mociutei - visad verkia ji - bet nukalbam, pasakom kad atvaziuos ar mes nuvaziuosim, pirksim jiems lauktuviu, issiaiskinam uz kiek naktyciu tai panasiai bus (nu ji kol kas laika naktim skaiciuoja blush2.gif )
kazkaip stengiames turet kuo maziau stresiniu situaciju - nes mano nuomone jos nereikalingos, naudos nenesa - tik gali but kad zala... unsure.gif (bet cia tik mano nuomone)
Atsakyti
Ir aš su mažuoju stengiuosi išsiskirti nepastebimai...dažniausiai kartu nuvažiuojam į man reikiamą vietą, ten aš išlipu, o tėtis su vaikais važiuoja dar kur nors, arba namo...maniškiui labai patinka važiuoti, tad tokiu atveju labai nesunkiai išgyvena atsisveikinimą ir išsiskyrimą....o iš namų išleidžia labai sunkiai...tad tokiu atveju stengiuosi išeiti iš namų neatsisveikinusi ir nepastebėta...žinau, kad taip daryti negalima, kad vaikas gali pasijusti nesaugus...bet kiekviena mama žino, kas geriausiai jos vaikui....atsimenu kaip augindama vyresnėlę pykdavau ant močiutės, kuri išleisdama mane ir pasilikdama su mano dukyte siūlydavo neatsisveikinti ir išeiti kai vaikas užsižaidžia....niekada su ja taip nesielgdavau...mes viską kartu aptardavom, nors ir ne viskas maniškei patikdavo...bet ji mane suprasdavo...nors ir mažai kalbėjo, bet mes viena kitą supratom ir abi puikiai susikalbėdavom...ko ji nemokėjo pasakyti žodžiais, pasakydavo tai mimika, gestais...o su mažuoju viskas kitaip...jis nesupranta, kur mes išeinam ir ar aplamai dar grįšim, tad tokie atsisveikinimai tik sukelia jam stresą...o kalbos kol kas dar nieko nepadeda...tad kol kas stengiuosi, kad vaikas kuo mažiau patirtų neigiamų išgyvenimų...ateis laikas, kai labiau suvoks tai, ką mes norim pasakyti, o tada bus galima mokintis atsisveikinti ir laukti susitikimo....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scintilla: 18 birželio 2011 - 00:44
Mano vaikinui greit bus 13 metų, bet jam bet koks išsiskyrimas su manimi didžiulė trauma verysad.gif . Vakar palikau jį porai dienų pas savo tėvus, mama sakė, kad visą naktį sūnus virpėjo, ryte nieko nevalgė...Nepadeda nei vaistai, nei dovanos, nei dėmesys. Baisus dalykas tie baimės priepuoliai. Rytoj pirmu autobusu mama parveš namo. Aš žinau, kad negalima jo palikti, bet kitaip negalėjau, turėjau viltį, kad bus kitaip, bet klydau.
Papildyta:
QUOTE(k** @ 2011 06 16, 22:02)
mano sūnaus tokia diagnozė

Mano taip pat.
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2011 06 18, 12:37)
jam bet koks išsiskyrimas su manimi didžiulė trauma

O aš maniau su laiku tai praeina.
Atsakyti
Žaidimo forma Jokūbas pats su mumis atsisveikina, uždaro duris. Paskui įbėga į kabarį jau pasisveikiname lotuliukas.gif

Man atrodo, kad kuo ilgiau tęsiasi, "tokie jis dar mažas","mum taip lengviau" ir pan. tuo bus sunkiau pačiam vaikui. Kuo ilgiau jis bus pratinamas, prie pabėgimų, kurie taps norma, tuo sunkiau jam bus suvokt, kad va, išeina ir atsisveikina. Kodėl? juk niekada taip nedarydavo?

O kur dingsta žmonės kai neišeina pro duris jam matant? išgaruoja? g.gif o paskui lyg niekur nieko atsirakina duris ir grįžta bigsmile.gif

Jokūbui sakau "Aš tave labai myliu, kol būsiu išėjusi tavęs labai pasiilgsiu, todėl vos tik baigusi susitvarkyt reikalus( būtinai išvardinsiu kokius) skubėsiu pas tave". Panašiai sakau ir jį išleisdama į darželį.

Vaikus galima saugot nuo daug ko. Bet vis pagalvoju, ar reikia saugot nuo to,kas neišvengiama.Kiek ilgai aš jį auginsiu šiltnamio sąlygom. O gal reikia grūdinti po truputį,kad paskui,kai pasaulis atsivers, tų baimės priepuolių nebūtų tokių, kad žmogus nebežinos kurion kerčion lįsti...
Atsakyti
QUOTE(maliukas @ 2011 06 18, 19:32)
O aš maniau su laiku tai praeina.

Mano vaikui bet koks jo rutinos suardymas yra stresas su pasekmėmis. Stresas mažesnis, jei pasilieka be mūsų tik savo namuose. Svetimoje aplinkoje, nors ir gerai pažįstamoje, jis būti negali. Taigi jei mums su vyru tenka kur nors kartu išvykti, prašome, kad močiutė, auklė ar dar kas nors pagyventų mūsų namuose. Anksčiau ir tai nepadėdavo, dabar savo namuose jis pasilieka be baimės priepuolių. Dabar su vyru laukiame grįžtančių vaikų ir mano mamos. Užsakėme jo mėgstamą picą, nupirkome dovanų...Blogiausia tai, kad antradienį visai vasarai išvykstame gyventi į pajūrį, o jam tiek pasikeitimų jau per daug. Gali tekti kelionę atidėti iki savaitgalio.
Atsakyti
Oi mergaitės, papasakosiu apie mano T tipišką autistišką bajerį 4u.gif

Mano vaikis savo močiutei sako: Močiute, aš labai, labai geras (prie kompiuterio vaikis užsimanė, ne kitaip doh.gif ), gražiai valgau. Ir velnių nevalgau, na neėdu velnių bigsmile.gif

Yra tok posakis - velnių priėdęs - tai mano vaikas paaiškino, kad jis mat geras, nes velnių tai "neėda" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2011 06 19, 16:07)
Oi mergaitės, papasakosiu apie mano T tipišką autistišką bajerį  4u.gif

Mano vaikis savo močiutei sako: Močiute, aš labai, labai geras (prie kompiuterio vaikis užsimanė, ne kitaip  doh.gif ), gražiai valgau. Ir velnių nevalgau, na neėdu velnių  bigsmile.gif

Yra tok posakis - velnių priėdęs - tai mano vaikas paaiškino, kad jis mat geras, nes velnių tai "neėda"  doh.gif

na super islankste vyrukas thumbup.gif lotuliukas.gif ech kaip as laukiu savo maziaus kalbos "perliuku" ..nors atrodo ta sanatorija tikrai isejo i nauda,nes vaikas cypauja,krykstauja vis daugiau,net pasako kai kuriu zodziu pradzia,kelias raides wub.gif taip laukiu kalbeles po sitokios ilgos tylos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2011 06 19, 16:07)

Yra tok posakis - velnių priėdęs - tai mano vaikas paaiškino, kad jis mat geras, nes velnių tai "neėda"  doh.gif

ui 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti